Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=moussaka-med-kartofler

Moussaka

Kødsauce
Sauter løg, hvidløg i en gryde med olivenolie ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt kødet og brun det ved høj varme under omrøring.

Skru ned for varmen og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, hakkede soltørrede tomater, alle krydderier, rødvin, salt og peber.

Lad saucen småsimre uden låg, mens mornaysaucen tilberedes.

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde ved middelvarme og pisk hvedemel i, til det danner en smørbolle. Tilsæt mælk lidt ad gangen under omrøring, til saucen er lind og har en ensartet konsistens.

Lad saucen koge under omrøring og tilsæt osten. Rør, til osten er smeltet og krydr med muskatnød, salt og peber.

Smør det ovnfaste fad med smør.

Kom lidt kødsauce i bunden, så et tyndt lag kartoffelskiver, et lag aubergineskiver, kødsauce, endnu et lag kartoffelskiver, så mornaysaucen og til sidst et drys friskrevet ost og rasp.

Bag moussakaen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i en times tid eller til kartoflerne er møre.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.