Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/amazonernes-ring-af-anne-fortier-boganbefaling/

Amazonernes ring af Anne Fortier – Boganbefaling

Anne-fontier-amazonernesring

Den der lille tomhed efter sidste side af en bog … følelsen af at jeg er helt fyldt op af en helt fantastisk fortælling og så nærmest i dagene efter føler et helt lille savn efter netop den fortælling, spændingen og personerne i den bog, som lige er afsluttet ved sidste side.

Betagelsen af at det hverken er første (langt fra) eller sidste gang, en velskrevet bog lader mig sidde tilbage med den følelse – aj men altså, bøger, ord, linjer og kapitler er så seje, ik!

Jeg kan elsker en god film og i særdeleshed en god serie på fx netflix, men intet i den stil giver helt det samme som at begrave sig fuldstændig med de skrevne ord i en fantastisk bog og bare forsvinde helt mentalt ind i det eventyr der er foran en. Nogle bøger læser jeg lidt distanseret som den gode underholdning de er, ved andre bøger forsvinder jeg nærmest ind i fortælling og ‘lever den’ mens jeg sidder med bogen i hånden.

Amazonernes Ring hører til blandt sidstnævnte …

Jeg er så vild med den bog! Jeg har læst en hel del gode bøger i 2015 både dem jeg har anbefalet på bloggen og en hel del andre også, Lige nu føles Amazonernes Ring som årets bedste bog, men mon ikke det også er fordi den er top of mind lige nu,

anne-fortier

I Amazonernes Ring følger man forskeren Diana Morgan, som er ansat i Oxford og har en stor passion for amazonerne, som hun i al hemmelighed tror på, virkelig har eksisteret. I Dianas barndomshjem havde hendes familie i en årrække farmoderen boende og Dianas farmor fortalte hende en masse om amazonerne og vakte en spirende interesse hos Diana. En interesse som voksede til en passion som forsker. 
En dag bliver Diana på lidt mystisk vis kontaktet af en mand, som invitere – eller rettere lokker – hende til et hemmeligt tempel for at afkode en tavle med skrifttegn fra amazonernes tid.  

Begivenhederne udvikler sig, og Diana bliver ført rundt i Europa i en hæsblæsende jagt på at bevise at amazonerne virkelig fandtes. Og måske stadig er i blandt os …

Bogen er på hele 634 sider. Jeg sad tryllebundet ret hurtigt og læste den alt for hurtigt. Allerede inden jeg var halvvejs i bogen troede jeg at den peakede, men derfra blev det bare bedre og bedre. Indimellem måtte jeg tilmed holde en kort pause i læsningen, for lige at absorbere al spændingen.

Varm anbefaling herfra!

Jeg ved, at I er nogle stykker der også har læst den, da den er blevet anbefalet her i kommentarfeltet og tusind tak for det! Elsker virkelig sådanne gode anbefalinger og at hyggesnakke bøger med jer her på bloggen. 

Jeg har allerede lånt en anden af Anne Fontiers bøger “Julie” på biblioteket, men da Amazonernes ring var lidt af en tidsrøver og tilmed lagde voldsomt beslag på min ellers udemærkede arbejdsmoral og fik mig til at læse til langt ud på natten, så tror jeg næsten at jeg lader den vente til julen. Hvis jeg kan.

amazonernes-ring

Vi er på vej til Norge på en lille mini skiferie og hvis kvaliteten af netforbindelse ikke er toppen, så kan det være, at jeg er lidt langsommere i kommentarfeltet de næste dage. Kigger uanset lige forbi bloggen i morgen med en super lækker ny variant af gyldent Lucia bagværk til weekenden.

27 kommentarer
 • Tanja skrev:
  10. december 2015 kl. 07:54

  Tak for anbefalingen, den skal jeg helt sikkert læse.

  Har du læst Sandheden om Harry Quebert-sagen af Joel Dicker og To brødre af Ben Elton? Fantastiske bøger og nogen der blev “siddende” i mig i lang tid.

  • Ann-Christine skrev:
   10. december 2015 kl. 08:12

   Jeg har læst Sandheden om Harry Quebert: http://www.valdemarsro.dk/sandheden-om-harry-quebert-sagen/ men endnu ikke ‘To Brødre’ – men den er da straks skrevet på min lille boginspirationsliste :)
   Tak for anbefalingen, elsker bøger der på den måde efterlader et indtryk og bliver siddende længe efter.

 • 10. december 2015 kl. 08:55

  SÅ kom den fluks på min ønskeliste over bøger som skal læses – er lige blevet færdig med Lavendelhaven som du anbefalede (og den var rigtig god). Så nu har jeg kastet mig over Ken Follett (Century trilogien), som jeg har læst tidligere men det har været efterhånden som de udkom. Nu tager jeg alle tre bøger ud i et – og det er virkelig bøger som kalder på masser af kop te og gang i brændeovnen. Så det bliver bliver en rigtig god julelæsning :-)

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2015 kl. 16:29

   Jeg håber du kommer til at nyde den rigtig meget!
   Jeg har stadig Ken Follets trilogien til gode – og glæder mig til det bliver dens tur :)
   Rigtig god julelæsning :)
   Kh SC

 • Louise skrev:
  10. december 2015 kl. 12:59

  Jeg har været så heldig at læse begge bøger, læste dog ‘Julie’ først og den står altså som en af mine absolutte yndlings bøger! Det er en lidt anderledes udgave af den klassiske Romeo og Julie, men er nok også en af de mest fantastiske, så glæd dig! :-D

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2015 kl. 16:31

   Åh hvor er det dejligt at høre! Nu glæder jeg mig endnu mere til ‘Julie’ :)

 • Trine Bertelsen skrev:
  10. december 2015 kl. 13:55

  Ja, hendes bøger er helt fantastiske. Anne er min barndomsveninde, og det varmer mig helt ind i hjertet, når hun får sådanne gode anmeldelser. Jeg vil skrive til hende og linke din anbefaling. Hun vil blive så glad. Og for resten, jeg elsker dine boganbefalinger, det gør det meget nemmere at vælge næste gang man er på biblioteket.

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2015 kl. 16:35

   Hej Trine,
   Hvor er det dejligt at høre! Jeg er virkelig glad for at vi har sådanne hyggelige bogsnakke her på bloggen og jeg elsker at fortælle om de bøger jeg varmt vil anbefale videre.
   Og hvor hyggeligt at du kender forfatteren. Du må endelig hilse Anne Fortier fra mig :) jeg glæder mig rigtig meget til at tage hul på næste bog fra hende!
   Kh Ann-Christine

 • Ann skrev:
  10. december 2015 kl. 14:37

  Jeg læser alt, du anbefaler. Lavendelhaven ligger hjemme på sengebordet, og jeg har netop fået en mail fra Åby Bibliotek om, at Amazonernes Ring ligger klar… Hurtig ekspedition! Jeg glæder mig til at komme i gang med begge bøger.

  Såfremt du mangler læsestof, så vil jeg høre, om du har læst Maren Uthaugs Og Sådan Blev Det? Det er en af mine bedste læseoplevelser fra sidste år, og den er specielt god, hvis man har en tilknytning til eller et hjerte, der banker for enten Norge eller Sønderjylland :)

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2015 kl. 17:33

   Ih hvor dejligt! Det er så hyggeligt at anbefale mine skønneste læseoplevelser, når de bliver taget så fint imod og kan inspirere – OG jeg er vild med gode anbefalinger, så vil da lige få reserveret Maren Uthaugs bog på biblioteket. Tak for anbefaling, den glæder jeg mig til :)
   Kh AC

 • Mette S skrev:
  10. december 2015 kl. 16:24

  Den er bare SÅ god :-)

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2015 kl. 17:34

   :) skønt du også nød den!

 • Kathrine skrev:
  10. december 2015 kl. 16:30

  Jeg eeeeelsker også Amazonernes Ring, den er så fantastisk!

  MEN Julie… den er endnu bedre. Jeg har læse den flere gange. Og nu får jeg helt lyst til at læse den igen. Men ja… når man først går i gang, er det ikke til at stoppe igen.

  Mvh Kathrine :-)

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2015 kl. 17:36

   Åhh altså det er jo bare så dejligt at høre! Nu glæder jeg mig endnu mere – havde ellers tænkt at jeg lige måtte have denne første på afstand for ikke at blive skuffet over den næste :) læser lige en bog imellem og så er det “Julie” der står næst i rækkefølgen :)
   Kh AC

 • Trine skrev:
  10. december 2015 kl. 18:44

  Julie var god- men det er længe siden jeg læste den- må vist låne den anden til juleferien?

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2015 kl. 17:42

   Den perfekte juleferiebog :)
   Synes nærmest ikke der er noget mere afslappende end at forsvinde ind i en bogs fortryllende univers :)

 • Mette Ejstrup skrev:
  11. december 2015 kl. 09:03

  Glæd dig til “Julie”, også en ret fantastisk bog!

  God læselyst.

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2015 kl. 17:54

   Ih hvor jeg glæder mig til den! :)

 • Vera Mou Kleffel skrev:
  11. december 2015 kl. 09:17

  Hej

  Åhhhh glæd dig til Julie, den er simpelthen så skøn :) . Jeg har lige læst en anden fantastisk bog i min læsekreds

  Det hemmelige skrift af Sebastian Barry. Fortællingen foregår i Ireland og er så smuk og tragisk. Kan kun anbefale den. Nu er jeg i gang med Italiensvej af Anna Grue. Jeg elsker at læse. :D

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2015 kl. 17:57

   Tusind tak for anbefaling, den har jeg føjet til min huskeliste!
   Jeg elsker også at læse og det er virkelig bare ekstra hyggeligt når vi kan drøfte de gode læseoplevelser her :)
   Kh AC

 • Sisse skrev:
  11. december 2015 kl. 10:56

  Julie er og bliver min favorit bog. Amazonernes Ring er god, men Julie – DEN ville jeg ønske at jeg endnu havde til gode. En anden bog jeg også lige har læst og som jeg er meget begejstret for er “Mig før dig” af Jojo Moyes – så hvis du endnu ikke har læst den, så burde du virkelig overveje den.

  Kh Sisse

 • Sisse skrev:
  11. december 2015 kl. 11:02

  Nå… Kan se at du allerede er vældig bekendt med Jojo Moyes – har lige her til formiddag læst den sidste side i “En plus en”, og jeg er helt enig med dig – den når ikke “Mig før dig”, “Efter dig” eller “Hende du forlod” til sokkeholderne.

  Men hvor er det dog skønt at finde en medsøster, der ikke er faldet i de skandinaviske krimiers kløer :)

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2015 kl. 18:01

   Åh ja, Jojo Moyes har skrevet nogle fantastiske bøger også :)
   Jeg går faktisk heller ikke af vejen for en god krimi og er ret vild med Sara Blædel, men dem kender mange – så har nok derfor ikke skrevet så meget om dem, tror jeg ;)

 • Sarah skrev:
  12. december 2015 kl. 11:53

  Åhhh den må jeg simpelthen læse, og elsker den der følelse man sidder tilbage med når man har afsluttet en virkelig virkelig god bog, selvom den også kan være lidt trist…. :)
  Jeg kan ikke helt vælge den bedste bog i 2015, men det står mellem “Stillidsen” og “Still Alice”, de var virkelige fantastiske….
  Har allerede reserveret “Amazonernes ring” og “Julie” :)

  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2015 kl. 18:07

   De to bøger har jeg virkelig også nydt! Der har været virkelig mange gode bøger i år, faktisk.
   Glæder mig til at høre hvad du synes om denne også :)
   Kh AC

 • Elsebeth Svane skrev:
  12. december 2015 kl. 21:16

  Tusind tak for en dejlig blog. Jeg bliver inspireret både af dine gode opskrifter, og dine boganbefalinger. Det glæder mit “gamle” boghandlerhjerte. Er i øjeblikket i gang med bogen ” Aldrig uden dig”
  Kh
  Elsebeth

  • Ann-Christine skrev:
   15. december 2015 kl. 10:07

   Hvor er det dejligt at høre :) Tusind tak for den søde hilsen!
   Og rigtig god fornøjelse med ‘aldrig uden dig’
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.