Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bounty-strand-vietnam/

Bounty strand på Cham Island – Vietnam

4

En af de mange skønne oplevelser vi havde i Hoi An var Cham Island, som man sejler til med speedbåd. Vi havde booket en halvdagstur, med tid til at snorkle lidt rundt i koralrevet, opleve øen hvor der bor omkring 3000 indbyggere, som primært lever af fiskeri, bade lidt ved stranden og spise seafood-frokost ved langborde med de andre fra turen. Man møder jo fine mennesker fra alle mulige steder i verden på sådan en rejse her og så sad vi der, ved langborde under palmerne og spiste frokost sammen på en lille bitte ø i Vietnam.

Indtil for et par år siden var Cham Island et lukket land for turister, og selv om det jo kunne være vældigt hyggeligt at gå på opdagelse i et helt uberørt øsamfund, så var vi langt fra de eneste turister, der havde fået en ide om at tage til Cham Island den dag. Det gjorde nu ikke spor. Oplevelsen var rigtig fin og det var spændende at gå rundt i den lille by, inden vi søgte videre mod stranden for at spise frokost og ellers bare dase en times tid og lege i vandkanten, inden turen gik med speedbåd tilbage med Hoi An.

Vi havde en del dage ved stranden på Phu Qouc i begyndelsen af vores rejse og vi har nydt strandlivet både på Cham Island og ved standen i Hoi An – og vi har i den grad fået smag for mere. Vietnam er et rigtigt oplevelsesland. Et vidunderligt og spændende land at gå på opdagelse i og vi har alle fire nydt at være her. Det har været en kæmpe oplevelse, som vi har behov for lige at lade bundfælde sig – og hvad er mere passende end at gøre det med endnu mere strand, endnu mere at dase, at lege og at have rigtig god plads (og sand) omkring os.
Tip mig/os endelig med dejligste ø-oplevelser, hvis I har været i Thailand for nyligt. Martin og jeg  rejste rundt i Thailand for omkring 10 år siden, hvor vi var på Phi Phi og Koh Lanta – men meget har jo i den grad forandret sig på de kanter siden.

A14_7466 16
A14_7475

10 kommentarer
 • tina nymann skrev:
  1. marts 2015 kl. 18:19

  Hvor er der fuldstændigt fantastisk dernede:-)

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2015 kl. 05:05

   Fuldstændig! :)

 • Line skrev:
  1. marts 2015 kl. 18:37

  Det ser godt nok dejligt ud!
  Jeg var i Thailand i december på ø-hop, Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui.
  Koh Tao er den mindste af øerne og jeg boede på deres største strand. Der er meget smukt og det var en lækker strand. Minus er at det er lidt dyrere end de andre øer, da det er styret af mafia familier…
  Koh Phangan er kendt for deres Full Moon Party på stranden Had Rin Nok. Vi boede på nabostranden, Had Rin Nai i nogle super hyggelige bungalows. Der var stille og fredeligt, og en meget smuk solnedgang.
  Koh Samui er den største ø, og der en mange vandfald og et par monumenter man kan se. Men dens strande er ikke ligeså gode som de to andre øer.

  • Ann-Christine skrev:
   2. marts 2015 kl. 05:07

   Vi har mest kigget på øerne på den anden side – men jeg tror da lige vi skal kigge nærmere på øerne omkring Soh Samui også :)
   Tak for tips

 • Jane skrev:
  2. marts 2015 kl. 13:35

  Jeres rejse ser så dejlig ud, Ann-Christine!

  Vi var jo forbi Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao i sommer og selvom vi havde en dejlig ferie, er det en del af Thailand, jeg aldrig vender tilbage til. Det er for turistet og det bærer præg af, at der har været turister i mange år og den thailandske venlighed, man møder andre steder er bare mindre udtalt her. Ikke at de ikke er venlige, det er bare mindre end andre steder, vi har været.

  Krabi synes jeg stadig holder, fordi det er så smukt. Og man kan sagtens bosætte sig væk fra ræset. Vi boede på en lille strand som hed Tubkaek beach og det var super dejligt. Koh Lanta vandt heller ikke rigtig mit hjerte, selvom det var smukt og med dejlige strande. Der er en svensk skole, så øen er nærmest en skandinavisk koloni. Når man har været væk så længe, som I har, kan det selvfølgelig være dejligt nok :) Området oppe ved Cambodjas kyst (Koh Chang, Koh Mak, Koh Kut etc.) er helt fortryllende, synes jeg. Her er en virkelig dejlig afslappet stemning (når man styrer udenom de store strandbyer). Og om en måneds tid skal jeg fortælle dig om, hvad jeg syntes om vores destination i år, men vi skal jo lige hjem derfra først ;-)

  Tak fordi vi får lov at følge med i jeres rejse – og må vi godt snart se nogle billeder af moren også? Jeg skulle spørge fra en hel masse nysgerrige læsere!

  KH. Jane

  • Ann-Christine skrev:
   3. marts 2015 kl. 11:30

   Uh ja, der er rigtig nok ikke mange billeder af mig, måske der dukker et enkelt eller flere op i løbet af rejsen ;)
   Og I skal afsted til Thailand snart!? Ej, hvor lyder det som en skøn plan. Hvor længe skal I være afsted og har I mon planlagt hvor I rejser hen?
   -og tak for dejlige tips, der er lige nogle øer, som skal tjekkes ud og som vi ikke kendte. Uii, hvor vi glæder os til strandliv og daseferie :)
   Kram til dig

 • Jette skrev:
  2. marts 2015 kl. 16:51

  Hej Ann-Christine,

  Det er fantastisk privilegeret at rejse ud på eventyr sammen med sine børn og dele alle oplevelserne sammen! Næste gang vi får tid (læs: økonomi ;) ) til det, håber jeg også, at vores tur kommer til at gå til Asien: det ser skøøøønt ud!

  Det er også næsten 10 år siden, min mand og jeg var i Thailand, men jeg kommer alligevel lige med et lille tip – af den simple grund at det er et helt fantastisk smukt og ikke specielt turistet sted, som vi en dag håber, vi kan vende tilbage til og vise vores børn. Og det ser i hvert fald forsat rigtig godt ud nu, hvor jeg lige har tjekket deres hjemmeside. Det ligger på Haad Yao Beach på den lille ø Koh Phangan. En perle!! Vi boede på Sandy Bay Bungalows ( sandybaybungalows.com )

  Mange hilsener fra Jette

  • Ann-Christine skrev:
   3. marts 2015 kl. 11:35

   Hej Jette,
   Ja, det er virkelig priviligeret! Vi nyder det virkelig også og er glade for, at vi har taget beslutningen om at det skulle gøres muligt. :)
   Tusind tak for tippet om Sandy Bay Bungalows, det vil jeg lige se nærmere på
   Kh Ann-Christine

 • Pernille skrev:
  4. februar 2020 kl. 15:29

  Hej, vi står og skal til hoi an i 2 uger, vi har haft stor glæde af at læse om jeres tur og fundet med inspiration!

  Vi overvejer 2 overnatninger på Cham Island, med stand og ro, men er det mon for længe? Vi rejser med 2 børn på 4 og 7.
  Alternativet ville være sådan en bådtur som i har været på.

  Vh Pernille

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2020 kl. 08:57

   Vi ville synes det kunne være skønt at overnatte der på øen i to dage.
   Rigtig god tur til jer, jeg håber I får en fantastisk rejse
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.