Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/can-tho-mekong-vietnam/

Can Tho i Mekong – Vietnam

can-tho-tet

Vi har været strandet lidt i Can Tho et par dage. Helt selvforskyldt, naturligvis – for vi havde sat os fast på en bookning af flybilletter videre fra Can Tho til Hoi An en dag hvor prisen var sådan rimelig okay. Priserne på transport er en del højere end normalt her op til det Vietnamesiske Nytår, Têt den 19. februar og samtidig var togbilletterne allerede udsolgt, så vi bookede i lidt god tid.

Da vi kom tilbage fra vores ophold hos Green Village Homestay, så fandt vi et skønt nyt hotel, Anh Dao Mekong, som vi fik forhandlet ned i en virkelig god pris for fire nætter og valgte at få det bedste ud af lidt ventetid og bare nyde nogle helt afslappende dage her i byen.

Rispapirlampe

best-restaurant-Can-Tho-Vietnam

Ohh joy – uden tvivl det allerbedste måltid her i Can Tho har vi nydt på den lille vietnamesiske restaurant, lidt i gadekøkkenstil, Quán Nem Nuong Thanh. Vi har spist Nem Nuong, som er lidt en slags vietnamesisk frikadelle grillet på spyd og vi fik den serveret med rispapir, nudler og masser krydderurter. Haps! For en lækkerbisken. floder-can-tho

Can Tho virker en del fattigere end fx Ho Chi Minh. Det er ikke en by som er særligt turistpræget, men heller ikke spor uberørt – som turist er det en by man lige rejser igennem på vej videre ud i Mekong Deltaet, men vi synes bestemt den er et stop værd på turen. Knap så lang tid, som vi har været her, dog. Men to hele dage er rigtig fint til at se byen, gå ture langs floden, tulle rundt i de helt smalle bitte små strøge, hvor man rigtig får et indtryk af det autentiske liv der leves her. Vi har et par gange gået gennem gaden med madmarkedet nede ved floden – hvilket er ret skægt, temmelig anderledes og så er der virkelig noget for enhver smag.

Ellers er der ikke så meget at lave her i byen. Vi har ikke haft held med at opstøve hverken legepladser eller små oaser af skønne parker. De få parker vi har fundet, er i anledning af nytåret blevet inddraget til scener, boder osv. Men uanset, så har her nu alligevel været ganske skønt.

best-food-can-tho best-food-can-Tho kopi

flod gennem can tho

En virkelig fin og hyggelig oplevelse havde Martin en aften i Can Tho, hvor han tog afsted på en engelsk sprog-cafe for engelsk-studerende i byen, mens jeg puttede Johan og Julie. Det kan varmt anbefales og udover at få talt med en hel del søde vietnamesere og udveksle viden om Danmark og Vietnam, så havde Martin en masse fantastiske insider tips med tilbage. Særligt gode spisesteder, ting at opleve i området og små fine historier og fortællinger.  smaa-gader-can-Tho

kaffe-og-kage-i-vietnam

Saigon bakery byder på bl.a helt okay chokolademuffins. Der er ikke borde derinde, men vi købte lidt kager og tog dem med rundt om hjørnet til en hyggelig udendørs cafe, hvor vi bestilte iskaffe, kold kakao og hvor vi gerne måtte spise kagerne. can-tho-tet-vietnam

Der er kæmpe blomstermarked i byen, fest, boder og spas i gaderne om aftenen. Altsammen skyldtes lige nu det kommende nytår, som er den største højtid på året her i landet. Vi glæder os helt vildt meget til at opleve en nytårsaften her i Vietnam.

Can-Tho-restaurants

Det sker, at vi giver efter for visse cravings efter vestlig mad … pasta, pizza, pommes frites og den slags. Det er sjældent et særligt stort hit hernede, og vi kan faktisk allerbedst lide den vietnamesiske mad, som smager fantastisk! Restauranten; Sao Hôm som ligger med udkig over Mekong floden, er en helt fin restaurant. Lidt til den dyre side ift hvad vi ellers spiser hernede, men her servere de faktisk en okay hæderlig vestlig mad + god vietnamesisk mad.

Blomster Can Tho

12 kommentarer
 • Olof Maximilian Pape skrev:
  14. februar 2015 kl. 18:59

  Spændende læsning. Var det fire måneder I er afsted? Hvor er det vildt. Jeg håber virkelig vi kan tage sådan en tur på et tidspunkt.

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2015 kl. 07:04

   Ja, fire måneder – og det kan virkelig varmt anbefales at gøre det til en mulighed på et tidspunkt :)

 • A. skrev:
  15. februar 2015 kl. 17:15

  Åh hvor jeg altså savner Vietnam, når jeg ser dine smukke billeder! Du fanger virkelig nogle af de helt rigtige fornemmelser og stemninger…Jeg har boet og arbejdet i Hanoi i et halvt år plus rejst landet rundt i 3 måneder, så hvert et foto bringer de skønneste minder frem. Især madminder:) Jeg har rejst over hele verden, men mit hjerte banker særligt hårdt for Vietnam, og I skal glæde jer til Hanoi, som uden uden tvivl er den dejligste storby i hele Asien. Det er ren kærlighed! Jeg glæder mig til at høre, hvad I synes :)

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2015 kl. 07:05

   Jeg glæder mig virkelig også helt vildt til Hanoi, den by har jeg hørt så meget godt om efterhånden.
   Og tusind tak for de søde ord, det gør mig rigtig glad!

 • tina Nymann skrev:
  15. februar 2015 kl. 19:43

  Åhhh, flotte billeder!!:-)
  Heldige Jer, som er ude i verden og opleve i stedet for at være her i lille Danmark og opleve det frygtelige som sker her i disse dage. Nyd det, nyd det, for landet er et andet end det var i går….

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2015 kl. 07:06

   Ja, det er virkelig forfærdeligt! Heldigvis er Danmark også stadig et rigtig rart sted, det skal ingen komme og ødelægge!

 • Rikke skrev:
  15. februar 2015 kl. 23:01

  Som altid skønne billeder, og dejlig rejseberetning :-)

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2015 kl. 07:08

   Tusind tak, Rikke :)

 • StineT skrev:
  21. februar 2015 kl. 16:27

  Hej Ann-Christine.
  Det ser virkelig ud til at I har en skøn rejse. Jeg nyder at læse med, og at se alle de dejlige billeder.
  Jeg skal selv til Vietnam en måneds tid til sommer, og er derfor meget interesseret i at høre hvor dyrt det er at leve der, her tænker jeg mad og overnatning :) Det er dog uden børn, og derfor behøver vores standart for overnatning ikke være så høj. Og hvad jeg næsten er mest spændende at høre, er hvordan I rejse rundt, er det med tog, og hvordan er jeres oplevelse af at rejse fra sted til sted?
  Tusind tak for en dejlig blog!
  Kram fra Stine.

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2015 kl. 16:34

   Hej Stine,
   Hvor lyder det fantastisk!
   Jeg brygger på et indlæg til næste uge, med opdateringer på hvor vi har boet, hvordan vi har rejst og hvad vi har spist + et samlet vietnam indlæg med vores bedste tips fra vores erfaringer med at rejse rundt her i landet. Jeg håber du kan bruge det :) Begge dele kommer på i løbet af en til to uger.
   Kh Ann-Christine

   • StineT skrev:
    21. februar 2015 kl. 17:50

    Det lyder bare rigtig godt! :) Det vil jeg se frem til! Det er jo med at udnytte andre gode erfaringer :) Forsat rigtig god ferie til jer :)

    • Ann-Christine skrev:
     22. februar 2015 kl. 13:45

     Tusind tak :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.