Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/6_kreative-projekter-boern/

6 små kreative projekter til børn

dryppe lys med glimmerAt det pt er vinterferie tid i Danmark er ikke noget vi mærker særligt meget til, mens vi tuller rundt med bare tæer i sandaler, foretrækker vores kaffe med is, og har det lidt for varmt ind imellem – så siesta midt på dagen er et must. Men vinterferietid er det, og jeg har samlet lidt over  en håndfuld dejlige små og overskuelige projekter til at lave med børnene. Små projekter, som er perfekt til vinterferien, til weekenden eller til en hyggelig eftermiddag på en hverdag.

1) Dryplys-plader med glimmer 
Det er så nemt og kræver blot et par farvede stearinlys, lidt glimmer og en skål med vand. Kom vand i en skål, drys glimmer på overfladen og dryp stearinlys deri. Mine børn elsker at se de magiske former og farver, de skaber på denne måde og kan bruge ret lang tid på at lave den ene fine dryplys plade efter den anden.

Mini væv til børn

2) Væv et minitæppe til dukkehuset
Man kan fx bruge en tændstikæske af lige den størrelse man lige har. Vi har her brugt den mindste standardstørrelse. Stik huller i æsken og træk tråde, som derefter væves med farvet garn. Til et større tæppe kan bagside-pappet fra en blok A4 papir også bruges til formålet. Bind enderne sammen tilsidst og så har man et lille fint tæppe til dukkehuset.

hjerter-paa-raekke

3. Fine Guirlander

Hjerter eller andre mønstre som guirlande. Her kan freestyles med saks, karton og blyanter, eller tegnes mønstre efter kageudstiksforme eller pap-skabeloner. Sy alle udklip sammen til en fin guirlande. Den bliver måske ovenikøbet ekstra fin, hvis den får lidt glimmerlim hist og pist – læs mere herhjerter-til-havens-fugle1

4) Mad til fuglene

Det er så hyggeligt med fugleliv i haven og det er nemt at lave små spiselige sager til fuglene – og et sjovt projekt tilmed – se mere her. Fungere bedst i frostvejr!
islygter

5) Islygter til haven

Islygter er perfekt til at lyse lidt op i februar  – vi laver dem hvert år og jeg har skrevet om hvordan vi laver islygter lige her
modellervoks1

6) hjemmelavet modellervoks

Hjemmelavet modellervoks er både billigt og nemt at lave – og så kan jeg godt lide at vide hvad der er i, specielt da Johan og Julie var helt små og ikke kunne lade være med at smage på de farvestrålende sager i et ubevogtet øjeblik ;) Opskrift på hjemmelavet modellervoks finder I lige her

– og hvis nu I nu hellere vil hygge med et kreativt lille bage-projekt, så vil jeg da på det varmeste anbefale at bage en portion fastelavnsboller ;)

10 kommentarer
 • Rikke fra Rosetid.dk skrev:
  13. februar 2015 kl. 09:07

  Sikke dejlige små overskuelige projekter, tak for inspiration. Sødt dukkehustæppe :-)

  • Ann-Christine skrev:
   14. februar 2015 kl. 03:31

   :)

 • Line Kofod skrev:
  13. februar 2015 kl. 10:05

  Aj, jeg har helt glemt dryplys-plader fra min barndom. Mindes at vi kunne få lang tid til at gå med det. Kan også huske vi dryppede stearin i gamle tegneserier. På den måde kom aftrykket på stearinet. Men det er vidst ikke muligt med nutidens tryk. Jeg skal da igang med datteren og nogle stearinlys!

  • Ann-Christine skrev:
   14. februar 2015 kl. 03:31

   Ej, hvor sejt – mon ikke man kan opstøve nogle gamle blade hos genbrugsbutikker og prøve det af? Det skal jeg da teste :)

 • Monica Blander skrev:
  13. februar 2015 kl. 10:19

  Hvor er det et fint indlæg og hermed noteret til næste gang min nevø og niece kommer forbi – jeg tror, de vil være vilde med dem :-) Specielt lysene og fuglehjerterne er jeg vilde med!

  • Ann-Christine skrev:
   14. februar 2015 kl. 03:31

   Dejligt at høre :)

 • 13. februar 2015 kl. 10:31

  Sikke nogle fine projekter! Modellervoksen har vi ogsaa haft stor succes med herhjemme og taeppet skal helt sikkert afproeves!

  Fortsat god tur og god weekend :-)

  Veronica

  • Ann-Christine skrev:
   14. februar 2015 kl. 03:32

   Skønt at høre og tusind tak :) Kh AC

 • Charlotte skrev:
  13. februar 2015 kl. 17:00

  Tak for tippet!
  Vi har siddet og lavet lys plader – til min datters store fornøjelse.

  Jeg havde fuldkommen glemt denne lille beskæftigelse – det var en, som jeg selv lavede meget, da jeg var barn.

  Vi fandt frem, nogle forskellig skåle i forskellige udformninger og har fået nogle flotte og dekorative ‘billeder’ – og har lavet forsigtigt et lille hul og hængt dem op i vinduet ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   14. februar 2015 kl. 03:34

   Mine børn elsker det også, det er så hyggeligt at sidde med og sikke en god ide at hænge dem op i vinduet, det skal vi prøve når vi kommer hjem.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.