Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/en-tidlig-morgen-mekong-deltaet/

En tidlig morgen i Mekong Deltaet

Mekong

En meget tidlig morgen stod vi op og spiste morgenmad på Green Village Homestay og følges med vores guide ud på Mekong floden for at se morgenmarkedet og opleve Mekong Deltaet fra vandet.

En meget tidlig morgen var kl 5.30. Det var tidligt for os, for nok er vi derhjemme i Aarhus vant til at stå op ved 6 tiden, men tidsforskellen mellem Danmark og Vietnam er i den grad kommet os til gode og de sidste par uger har vi alle fire gerne sovet til 8-9 tiden hver dag. Men vi klarede fint at komme lidt tidligt ud af fjerene og afsted ud på floden, mens solen stod op og dagen langsomt startede.

mekong morgen

Mekong Deltaet er ret fantastisk og så absolut et besøg værd. Området omkring hele Mekong Delta er frodigt, varmt og kaldes omtales flere steder som Vietnams spisekammer, for her dyrkes så meget frugt, ris og grønt med mange flere høstsæsoner end resten af landet. Mekong Delta er også et ret fattigt område, efter vores levestandard, og et område hvor der i den grad udnyttes hvad der nu er, til madlavning og beboelse. (Jeg hvisker lige hund, kat og rotter – vi så fx en hund blive slagtet i vandkanten, mens vi sejlede forbi! Heldigvis på lang afstand, så vi var ikke helt sikre, men vores kunne guide bekræfte at den var god nok … Nå. Men de tre typer kød, takker jeg altså nej tak til, uanset hvad. Det kan jeg simpelthen ikke.)

A14_6226

Livet leves for en stor dels vedkommende på bådene. Her handles tidligt om morgenen og det er imponerende at se hvordan de skramlede både sejler mellem hinanden, udveksler råvarer og indimellem er der såmænd også en lille kiosk båd, med drikkevarer og snacks, som stopper op og spørger om vi vil købe.

I de lange master på bådene hænger den råvarer, som den pågældende båd sælger. Fx løg, ananas eller papaya og man kan på den måde navigere efter det man er på udkig efter. Det er ganske imponerende at se hvordan bådene kun lige med få centimeter holder sig oven vande, selv om de er belæsset til bristepunktet med tunge vandmeloner.

Vores tur varede i  ca 4 timer, inkl stop på en frugtplantage undervejs. Vi bookede gennem Green Village Homestay, hvilket varmt kan anbefales. For vi havde vores egen lille båd, med egen engelsktalende guide og det hele var dermed meget mere intenst og hyggeligt end en af de større turistede guidede ture.

A14_6225 A14_6221 A14_6219 A14_6212 A14_6171 A14_6182 A14_6207 A14_6210 A14_6310 A14_6295 A14_6250 A14_6228

A14_6163

I kommentarfeltet her på bloggen, kan jeg se at flere af jer drømmer om at rejse rundt i Asien med familien, og en del allerede har fuld gang i en planlagt rejse i Asien i kortere eller længere tid. Så spændende!

Jeg skriver lige nu lidt på en mini-guide med bl.a prisniveauet her i Vietnam.
Den kommer til at indeholder noget med tips til at rejse rundt, til at finde gode steder at bo og skønne spisesteder – og også lidt om at prutte om priserne, hvilket nærmest forventes flere steder her i landet.

Det samme har jeg tænkt mig at gøre, med de andre lande vi kommer til på rejsen.

Og så skriver jeg desuden på en større guide aka en oversigt over hele vores tur, som bliver opdateret løbende med de lande og byer vi kommer til og derunder bedste steder vi har boet, spist og ting vi har oplevet, samt priser på flere af tingene. Intet af rejsen er planlagt på forhånd, men det bliver sjovt at opdatere den løbende og på den måde kan vi selv holde lidt overblik over omkostninger og lige præcis omkostninger til en rejse som denne, er der også nogle stykker af jer der har spurgt lidt til.

Sig endelig til hvis der er flere guides, tips osv som det kunne være skønt at høre om.

16 kommentarer
 • tina Nymann skrev:
  12. februar 2015 kl. 08:52

  Helt fantastisk – kan næsten hører lydene og fornemme duftene/lugtene;-)
  Hvad tager I for ikke at få dårlige maver, når I er i nærheden af vandet?
  Ved fra erfaring, at I Bangkok kan man let få nogle dårligdomme, når man sådan sejler rundt og oplever det helt lokale….

  • Ann-Christine skrev:
   14. februar 2015 kl. 03:17

   Det er virkelig også fantastisk her :)
   Vi tager ikke noget og har været rimeligt forskånet indtil videre (med to ganske få kortvarige undtagelser)

 • Annika skrev:
  12. februar 2015 kl. 12:08

  Jeg sluger og suger alle rejseindlæg til mig…
  Dejlige billeder, god hjælp og info – I burde rejse noget mere ;)

  • Ann-Christine skrev:
   14. februar 2015 kl. 03:17

   Tusind tak og det er en rigtig god pointe, du har der – det giver jeg dig helt ret i at vi burde gøre ;)

 • Finurligt skrev:
  12. februar 2015 kl. 12:14

  Sikke nogle dejlige billeder. Allerede inden vi besluttede os for at tage afsted til næste år, har vi længe hjemme hos os talt om, at vi gerne ville tilbage til Vietnam med børnene, og dine billeder gør da helt sikkert det ønske endnu større.

  Vi har været lidt i tvivl om, hvorvidt Lille V ville være stor nok, men til næste år vil han være næsten 5, så Vietnam kommer formentlig på listen. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse dine guides og blive inspireret.

  • Ann-Christine skrev:
   14. februar 2015 kl. 03:19

   Jeg tror specielt Hoi An og Phu Qouc vil være et kæmpe hit for jer også, og måske et par få dage i Mekong Delta med et 2 dages homestay.

 • Line Ruth skrev:
  12. februar 2015 kl. 15:26

  Hvor lyder det dejligt og velfortjent at i de fleste dage kan sove længe. Synes jeg huske at i ellers plejer at have morgenfriske børn :)
  Hvor er det en god ide at bo som i gør i et par dage, det må give nogle særlige oplevelser man ellers ikke havde fået. Og sejt at i har været med til at slagte.
  Jeg elsker guides og glæder mig til at læse dem du er ved at lave. Håber selv at vi en dag kan tage på en længere rejse. Måske det kunne være nyttigt med sådan en guide inden man overhovedet tager af sted på sin rejse. Hvad skal man huske af vacciner og hvilke omkostninger er der inden man overhovedet kommer ud af døren. Ved i lejede jeres hus ud, men er der andre ting man kunne tage med i planlægningen?
  Fortsat rigtig god tur :)

  • Ann-Christine skrev:
   14. februar 2015 kl. 03:22

   Tusind tak for din dejlige hilsen. Og ja, det har vi nemlig – og det har vi igen nu … morgenfriske børn. Et par enkelte dage hvor vi skulle tidligt op på ture, og så var Johans indre ur igen indstillet på tidlig :D
   Tusind tak for inputs til guide, dem tager jeg lige med også
   Kh AC

 • Anne skrev:
  12. februar 2015 kl. 19:28

  Tak for info om nye spændende oplevelser og rigtig gode fotos. Vi drømmer os tilbage til vores egen tur til Vietnam for et par år siden, hvor vi også så mange af de steder, som I nu oplever – men jo ikke så intenst som I gør. Mon I har undgået myggestik o.s.v? God tur videre, vi glæder os til at “opleve” mere. Knus til jer alle.
  Farfar og bedste

  • Ann-Christine skrev:
   14. februar 2015 kl. 03:25

   Det er virkelig et fantastisk land, synes vi.
   En kæmpe oplevelse og vi har også fået mygstik, men ikke mange. Martin er den eneste der er gået helt fri ;)
   Kram til jer

 • Rikke fra Rosetid.dk skrev:
  13. februar 2015 kl. 00:43

  Sikke en smuk og begivenhedsrig morgen i har haft. Når man ser dine billeder, kan man næsten forestille sig lyde og dufte, det er lidt sjovt, at billeder kan gøre det.
  Kan godt forstå du har det lidt svært med rotte, hund og kattekød!

  • Ann-Christine skrev:
   14. februar 2015 kl. 03:27

   Jeg er vild med at billeder kan skabe stemninger på den måde :) – og fedt at du oplever at mine gør det.
   Det var en helt magisk morgen i Mekong

 • Emma skrev:
  12. august 2015 kl. 22:06

  Lyder så spændende! Står selv og skal til Vietnam til november, og vil bare høre hvordan I fandt frem til jeres engelske “private” guide til mekong deltaet?:)

  • Ann-Christine skrev:
   14. august 2015 kl. 11:13

   Vi boede hos Green Village og de havde en sød guide tilknyttet: http://www.valdemarsro.dk/homestay-hos-green-village-mekong-delta/
   Prøv at skrive til dem – det var en fed oplevelse. Både at bo der og tage ud på Mekong Deltaet sammen med dem, fremfor at tage derud med en turistbåd.
   Rigtig god tur
   Kh AC

 • Anette Rasmussen skrev:
  3. januar 2016 kl. 19:19

  Åhhh jeg blev lige sat et år tilbage i tiden, da jeg faldt over dine indlæg om jeres tur rundt i Østen. Min mand, jeg og vores to børn på dengang 5 og 7 havde 6 fantastiske uger i Vietnam og Cambodia i januar/februar 2015. Jeg kan se vi har været flere af de samme smukke steder. Skulle du have lyst til at læse om vores tur, så kan du se mere

  Vi har stadig kontakt til vores guide, som vi havde med på vores tur op igennem Mekong deltaet, og til januar næste år sætter vi atter kursen mod Vietnam, denne gang i 4 uger ?

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 11:45

   Så har vi jo været i Vietnam på samme tid :) SÅ skønt at I har planer om at tage afsted igen til næste år, vi er også blevet helt vilde med Vietnam og drømmer om at opleve og komme tilbage igen.
   Rigtig god fornøjelse med planlægning af næste rejse :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.