Det er vist ingen hemmelighed, at jeg har en stor kærlighed for det lækre morgenmåltid. Jeg elsker at forkæle familien med god og sund mad og give os alle sammen en skøn start på dagen. De seneste dage har mine tanker kredset om crumble til morgenmad. Crumble med forskellige frugter og bær udgør en fantastisk og nem kage. Jeg plejer at komme masser af havregryn i, da jeg godt kan lide den lidt grove og crunchy crumble. Tanken fra crumble med havregryn til crumble til morgenmad var derfor nærliggende. Jeg har tilsat væsentligt mindre sukker og smør, skruet op for mandelmel og havregryn. Lidt honning og lidt dadler. Men der mangler stadig lidt for at den er perfekt. Har du mon nogle forslag til den perfekte morgenmadscrumble?
Julie legede med sit nye prinsesseslot fra Lego Duplo, mens jeg lavede morgenmad og Johan lagde puslespil på Ipad´en. Når man er en 3 årig pige og vild med alt hvad der er lyserødt, lilla og glimter, så er det altså genialt, at Lego imødekommer det og laver lyserøde klodser. Det er et helt eventyrligt eventyr univers med askepot og prinsen. Og når det ikke fungere som prinsesseslot, bliver det bygget om til Pippi Langstrømpes Villa Villa Kulla, sammen med alle de andre Duploklodser vi har. Jeg er virkelig kæmpe fan af Lego og Brio, det er genialt med legetøj som bare ikke går af mode, som børn har leget med i generationer og som gemmes og leges med igen og igen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Mums den ser da bare for lækker ud!! Og så til morgenmad :-) Hvilke ingredienser har du i og hvad er ca forholdet?
Jeg kan desværre ikke huske det – men det kan da være en opfordring til snart at lave nye lignende retter, og huske at lægge opskriften på næste gang ;)
Jeg har netop fundet din side i dag, og glæder mig til at lave mange af dine opskrifter. Jeg er super inspireret, så tak for det. Når du får prøvet dig frem til en sund crunch, vil du så ikke dele opskriften? Vi har så meget dejlig rabarber men samtidigt skal vi passe vægten…
Hej Pica,
Jo, det kan du tro. Og godt du bragte det op, for det er efterhånden længe siden jeg har eksperimenteret med det – men jeg har en ide ;)
Kh Ann-Christine
Mandler er et must i min crumble, kokus gør sig også godt… Marcipan er fantastisk, men rimer ikke helt på morgenmad.
Louise
Kokos, det var en god ide. Og marcipan er jo fantastisk! Det kunne jeg godt finde på at komme i på en ‘søndagmorgenmadscrumble’, hvor vi spiser en masse andet sundt ved siden af.
Jeg puttede mange mandler i, de fleste blev malet til mandelmel, resten blev grofthakket. Jeg elsker mandler!
Hej Ann-Christine,
Jeg vil foreslå at du benytter lidt kokosolie og evt moser en banan som sammenklistring og sødme istedet for smør og sukker :) Iøvrigt kan du med fordel blande nogle hørfrø i også :)
Mmmhmmh og ja kokos er et hit. Glædelig crumble lørdag
Kh. Line
God ide med banan, lige som jeg når jeg laver sunde pandekager og vafler. Må snart lave en morgenmadscrumble igen :)
Og med hørfrø og kokos. Mums, den bliver lækker, tror jeg