Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/dagen-efter/

Hvad skal man pakke til fødslen og barselsgangen

Ja, det var en vild dag i går. Hold da helt ferie… Men i dag er bedre, heldigvis, for det andet kan ingen holde til flere dage i træk. Hvis der er nogen der skal stå model til det i laaaange perioder, så har I virkelig fortjent en medalje. Jeg var helt slidt ned til sokkeholderne bare efter én dag.

I dag bager jeg så muffins, mens Johan sover i barnevognen og Julie pludrer og hygger under sin uro med sommerfugle.

Hvad skal man pakke til barselsgangen

Jeg vil forresten lige fortælle lidt om hvad jeg pakkede i barselstasken. Jeg elsker at pakke når vi skal på ferie og den slags. Der er noget lidt forventningsglæde over at gøre klar til en stor, dejlig og festlig begivenhed. Og hvad er større end at skulle pakke tasken til fødslen? Eller er det kun mig der går sådan lidt amok omkring pakkeriet?

Jeg købte små lækre øko müsli barer, små poser med nødder, lækre stykker chokolader, skønne thebreve fra Pukka og dejlig økologisk ammethe, hvis nu jeg ikke gad sygehusets traditionelle Earl Grey. Pakkede rejsestørrelser med shampoo, balsam, cremer og selvfølgelig en opfriskende ansigtsmist og en tilsvarende beroligende – hvis nu det var det man havde mere brug for på det tidspunkt. Jeg havde også købt lækre tykke strømper til at have på, mens jeg var indlagt på barselsgangen og mine egne pæne pyjamasbukser. Toppe og pæne tørklæder – fordi jeg gerne ville se bare sådan rimelig ud, når vi fik besøg. Martin synes altid det er så skørt og morsomt med mine pakkeflip og det er jo ikke fordi jeg er sådan virkelig sart eller hysterisk eller en krukke (aiii, jo okay lidt!) Men jeg synes bare at det er så hyggeligt, at jeg kammer helt over.

Har du brug for inspiration, så er her hvad jeg havde med på sygehuset til Den Store Begivenhed, pakket i to tasker, én til fødselsstuen og én til barselsgangen – og blot lige for at forsvare mig selv lidt, vi skulle have tvillinger og derfor havde til udsigt at være indlagt omkring en uges tid hvis alt gik vel:

Til fødslen:

 • Kamera, mobiltelefon, evt videokamera og husk, husk, husk opladere!
 • Små snacks til manden, müslibarer, chokolade, poser med nødder (ikke peanuts eller andet som giver ham dårlig ånde – tro mig, det vil du ikke synes om!) Eller som Martin sagde; “kan jeg ikke bare få en klapsammen med leverpostej?”
 • Pastiller, friske bolcher og andet som giver frisk ånde.
 • Lille notes bog til at skrive ned hvad og hvornår der sker noget der er værd at skrive ned.
 • Et lækkert, lækkert blad, fx den seneste udgave af Vores Børn, sladderblade og noget om mode er også rart. Jeg havde naturligvis lidt af hvert med …
 • Massageolie
 • Ansigtsmist, en beroligende og en opfriskende
 • Hår elastikker
 • Champagne – vi fik den ikke åbnet, men tanken var nu meget luksuriøs

Til barselsgangen:

 • Magnesiatabletter – fordi det er bare det bedste hemmelige råd. Prøv at google magnesiatabletter og tro mig, de er rare at have med.
 • Blødt og lækkert tøj, fordi man bare føler sig mere lækker i sit eget kluns. Husk det skal være både ammevenligt og i mit tilfælde var det nødvendigt med tøj som skjulte den tomme, men stadig store mave.
 • Tøj til babyerne (ja i vores tilfælde var det jo i flertal) Vi synes det var super skønt at putte dem i deres eget tøj. Det de havde på fødselsstuerne til fri afbenyttelse var meget for stort til dem og de var lige som jeg selv, bare pænere og sødere i eget kluns
 • Lækre snacks til dig, glem alt om at tabe dig lige efter fødslen og spis sundt, godt og lækkert. Der skal noget energi til oven på sådan en omgang fødsel.
 • Nipplebalm, ammeindlæg og en ammebh uden bøjle. Når mælken løber til, så skal der ikke være noget der strammer eller skærer ind nogen steder, tro mig.
 • Bløde, tykke strømper
 • Lidt makeup til det naturlige, men lækre look. – jeg ser selv lidt skræmmende ud helt uden makeup!
 • Gode cremer, ansigtsvask, olier og andet der får dig til at føle dig lidt lækker. Men uden for meget duft, og helst helt ude duft. Det er bedst for din baby, som jo skal lære din egen duft at kende og ikke duften af roser, lavendel og vanille – eller hvad nu.
 • Hvis din mand, din søster, veninde, mor eller lignende er vildt gode til at give fodmassage, så aftal med dem at de kommer forbi på 3 dagen og giver DIG en god gang fodmassage. Det er guld værd, min søster gav mig den skønneste fodmassage.

Ja, det lyder jo nærmest som om jeg skulle på sådan et lækkert spaophold. Men tro mig, det er fantastisk at kunne gøre nogle få ting for at få lækkerhedsfølelsen op, midt i lykkerusen og hormonhelvedet.

3 kommentarer
 • Sifka skrev:
  13. august 2009 kl. 12:59

  Jeg ved godt, at det hele ikke er lutter muffinbagning og lagkage, men det er dejligt, at fornemme, at du har humoren i behold. Bare vent, pludselig er de blevet studenter, og taler om at flytte hjemmefra;)

 • 13. august 2009 kl. 13:27

  Åh nej Sifka, det bliver man vel aldrig helt klar til. Lige nu kan jeg ikke engang forstille mig at skulle have dem i vuggestue og at andre skal passe dem og trøste når de græder….
  Humoren må man ikke miste ;)

 • Sanni Anne-marie Brøndum-larsen skrev:
  19. februar 2023 kl. 16:20

  Hvilke sunde snacks pakkede du til barsels gangen? Jeg skal selv føde forhåbentlig ambulant men fra de 2 andre gange ved jeg at jeg intet kan spise et døgns tid inden fødslen og på sygehuset får man hvis man er heldig et stykke ristet brød efter. Jeg søger noget jeg kan lave hjemmefra som er lækkert og som kan spises morgen, middag, aften eller nat kår jeg har født og simpelthen er råsulten men smager godt koldt og som kan holde et par timer i en taske og gerne kan evt. Fryses et par uger inden fødselen så man har det klar men som er lidt sundere end makron muffins eks. Da jeg ved fra tidl. At min amning kører bedre på vindruer end vingummi.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.