Bananchips


Julie og jeg er ikke super begejstret for de bananchips man kan købe, men Johan elsker dem – så indimellem har vi nu købt dem alligevel … jeg tror dog ikke det kommer til at ske igen.
For igår forvandlede jeg en moden banan til de absolut skønneste bananchips, som jeg nogensinde har smagt!
Det er så nemt, at jeg slet ikke forstår, hvorfor jeg ikke er kommet på det noget før og de smager virkelig seriøst godt. Meget bedre end købe-versionen – og det synes Johan heldigvis også ;) Disse enkle bananchips er lavet med en enkel råvare; nemlig en banan og intet andet og de er sprøde, søde og lækre. Det er dog ret afgørende, at bananen er moden med lysebrune prikker på skrællen og at den skæres i virkelig tynde skiver.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bananchips
- 1 banan, moden, i tynde skiver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær bananen i ultra tynde skiver, skær den gerne lidt på skrå.
Sæt bananskiverne på en bageplade med bagepapir og sæt bagepladen i ovnen, ved 100 grader varmluft i 45 minutter – 1 time (eller mere, indtil de er sprøde)
Tip
Hvis du ikke har en gammel ovn, så kan det være din ovn slutter helt tæt og holder på dampen i ovnen – det duer ikke her.
Sæt lågen på klem eller åbn lågen en del gange, for lige at lukke damp og fugt ud
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvorfor står der, det tager tre timer at lave den, når de kun skal være 45 minutter i ovnen?
Vi kan godt lide vores tørrede bananer ret chewy, så vi skærer 0,5 cm på langs og giver rigtig lang tørretid (8-10 timer ved 75 grader over natten i gl. ovn). Det er virkelig også godt.
Har du erfaring med dehydrators – altså de der særlige maskiner? Ikke bare til bananer men i det hele taget..?
Hej Nina
Uhm, ja, det kan jeg forestille mig
Jeg har ikke eksperimenteret så meget med dehydrator, endnu, men det har jeg planer om at kaste mig over på et tidspunkt :)
Kh Ann-Christine
Ok. Glæder mig til at høre om dine erfaringer og hvad du ville bruge den til.
Har engang smagt rødbeder, som først var dehydrerede og derefter ‘hydreret op’ igen med en god bouillon. Det var en kraftig, lækker oplevelse. Bare et tip til et forsøg, når du kommer dertil…
Hej AC. Jeg har prøvet at drysse bagepapiret med lidt kanel og kardemomme først inden jeg lægger skiverne på. Så er de så nemme at få af pladen og smager. Tak for mange vidunderlige opskrifter – jeg nyder din side meget. Kh Helle
Hej Helle
Tusind tak for din søde hilsen og tip, det er jeg glad for at høre ♡
Kh Ann-Christine