Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/den-gode-morgenstund/

Den gode morgenstund

Vores kaffehjørne af køkkenet er blevet et lille yndlingsspot – og ikke uden grund. Duften af kaffe og følelsen af yndlingskoppen med varm velsmagende kaffe er en hverdagsforkælelse, som hitter dag efter dag. Og morgen efter morgen.

Jeg har tidligere skrevet om vores morgenrutiner her, og det var simpelthen så hyggeligt, at høre om jeres morgenrutiner også. Så forskellige vores morgener er – men det har de nu også, for mit vedkommende, været i løbet af årene. Både før vi fik børn, i løbet af skiftende jobs, med små børn og nu med skolebørn, som altsammen også er med til at sætte dagsorden herhjemme.

Det betyder altid meget for mig at komme godt fra start. At vågne op på en god måde, få det rigtige ben ud af sengen og lige have tid til at kramme lidt, spise morgenmad, sludre om små og store ting og ikke mindst nyde duften og smagen af morgenkaffen.

Det er sådan en hyggelig vane og start på dagen – god kaffe og cremet mælkeskum.

Sådan en til to kopper god kaffe med mælk hver morgen/formiddag – det er for mig en hyggelig start på dagen og er med til at skabe en lille forkælelsespause, som – blandt flere andre rare ting og søde størrelser – er med til at sætte dagsordnen for en god morgen.

Langt de fleste dage spiser jeg morgenmad sammen med familien, men mindst en gang hver uge tager jeg mig gerne tid til en stille stund efter Johan og Julie er taget i skole – med en ekstra kop kaffe, et kapitel i en bog eller læser et magasin.

Blot et lille øjeblik luksus, at starte dagen på.

Det seneste års tid er jeg i øvrigt begyndt kun at drikke mælk i min morgenkaffe og selv om det ikke er mange kopper kaffe, jeg drikker i løbet af en dag -2-3 stykker – så drikker jeg sort kaffe eftermiddag og indimellem en decaf om aftenen og supplere ellers op med urtete og grøn te, foruden vand, naturligvis.
At drikke kaffe uden mælk resten af dagen, har lige netop fået mig til at smage, nyde og værdsætte den gode cremede morgenkaffe endnu mere ♡

18 kommentarer
 • Mette skrev:
  14. juni 2017 kl. 09:44

  Hej med dig
  Skønne billeder som altid. Og jeg er vild med din neglelak. Er det en du selv har lagt, og i givet fald hvad hedder den? Den ser bare så “ren” og naturlig ud. Det look kan jeg ret godt lide.
  God dag.
  Kh Mette

  • Ann-Christine skrev:
   14. juni 2017 kl. 11:11

   TUsind tak ♡
   Den er også bare virkelig fin! Jeg har selv lagt neglelakken, som hedder Fairy Tailor, lagt i to lag + efterfølgende topcoat fra Essie (den nye gel-kollektion)
   Dejlig dag til dig
   Kh AC

 • Anika skrev:
  14. juni 2017 kl. 10:21

  Men hvor er de fine kaffe kopper fra? :)

  • Ann-Christine skrev:
   14. juni 2017 kl. 11:11

   De er fra Helle Gram :)

 • 14. juni 2017 kl. 11:30

  Sikke fine, feminine hænder du har dig :)
  Og ja; Morgenkaffe er det bedste.

  – A

  • Ann-Christine skrev:
   14. juni 2017 kl. 12:54

   Tak ;) De er også lige kommet i close up her ;)

 • Jette Friis-Andersen skrev:
  14. juni 2017 kl. 11:55

  Hælder du mælken i koppen før du laver kaffen? Skal lige forstå det rigtigt, det med afstanden mellem kop og ihældning af mælk.

  • Ann-Christine skrev:
   14. juni 2017 kl. 12:55

   Nej, først kaffe og derefter mælk – det handler mest om at hvis man holder mælkeskummeren meget tæt på koppen, så lægger mælkeskummet sig oven på kaffen, men hvis man hælder det i med længere stråle, så blander det sig helt perfekt til en skøn cremet kop kaffe

 • Marianne skrev:
  14. juni 2017 kl. 17:09

  Kære Ann-Christine
  Først vil jeg rose dig for din fantastiske blog.
  Vi har en Nespresso maskine magen til jeres. Jeg synes dog vandbeholderen kan være svær at holde fri for kalk.
  Har du et godt fif ?
  Mange hilsner Marianne

  • Ann-Christine skrev:
   14. juni 2017 kl. 17:26

   Tusind tak, Marianne ♡
   Det må jeg næsten være dig svar skyldigt på … for selv om vi egentlig har ret meget kalk i vandet her i Aarhus området, så synes jeg faktisk aldrig vi har haft udfordringer med, at det har sat sig i vandbeholderen. Som faktisk holder sig bemærkelsesværdig pæn uden kalkrander.
   Det er Martin der står for afkalkning af Nespressomaskinen herhjemme og han kører den igennem med Nespressos egen afkalker cirka hver 2-3 måned, eller bare når maskinen selv siger til.
   Kh AC

 • Viola skrev:
  14. juni 2017 kl. 19:22

  Du har altså bare sådan noget fint stel! Jeg leder efter noget nyt og kunne godt bruge noget inspiration – så hvis du en dag løber tør for ideer til indlæg vil jeg gerne høre lidt mere om hvad I spiser af?

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2017 kl. 11:01

   Hej Viola,
   Tusind tak, det er lidt en blandet samling vi har, af forskellige fine ting :) Kopperne på billedet her er fra keramikeren Helle Gram
   Og jeg mener at tallerkenen er fra Bloomingville eller house doktor
   Kh AC

 • Kamilla skrev:
  14. juni 2017 kl. 22:07

  Kære Ann-Christine
  Hvor er det bare skøn blå farve i dit køkken. Det minder om den farve jeg malede i loftet på vores soveværelse, da vi boede i København. Selvom vi boede midt inde i byen, så føltes det næsten som at vågne under den åbne himmel. Jeg tror vores blå var en anelse mere dusty.
  Kærligst
  Kamilla

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2017 kl. 11:03

   Vi er også helt vildt glade for den og overvejer lidt om vi ikke skal male lidt flere enkelt-vægge i hjemmet i smukke farver :)

 • Maj-Britt skrev:
  16. juni 2017 kl. 08:08

  Godmorgen :-) Præcis sådan et indlæg gør at jeg sukker efter at kunne drikke kaffe :-) Jeg ville elske at have sådan et kaffehjørne og hyggen omkring det at lave sig en skøn kop. Jeg har forsøgt flere gange at lære at drikke kaffe, is kaffe, latte osv, desværre uden held (det gik på forunderlig vis meget lettere, da jeg satte mig for at lære at drikke portvin for 1/2 år siden :-D). Ikke desto mindre lapper jeg indlægget i mig og sætter mig ind i hvordan det kunne være :-) Vi er bare ikke en kaffedrikkende familie. Drengene i huset kan af og til tage en kop varm cacao, men ellers er jeg ene om at drikke te, hvilket til gengæld jeg gerne gør i spandevis. Jeg har mit såkaldte the-alter med primært lækre grønne theer og urte the, og vel i bund og grund også med mine ritualer, hver gang en kop/kande the skal brygges :-)
  God weekend :-)

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2017 kl. 11:14

   Te er virkelig også noget så hyggeligt! ♡ Det nyder jeg også meget!
   Rigtig dejlig weekend til dig

 • Mette skrev:
  24. august 2017 kl. 10:17

  Hej Ann-Christine

  Du har de skønneste kopper med på mange af dine billeder.

  Hvor er disse kopper fra?

  De bedste hilsner fra Mette

  • Ann-Christine skrev:
   25. august 2017 kl. 09:22

   Mange tak! De er fra den dygtige keramiker Helle Gram :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.