Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/en-god-kop-kaffe/

En god kop kaffe

en_god_kop_kaffe

Det er vist ikke nogen større hemmelighed at jeg godt kan lide en kop rigtig god kaffe. Kopper med kaffe går igen på en hel del billeder både her på bloggen og på min instagramprofil og jeg får jævnligt søde spørgsmål til min kaffe. Så jeg tænkte, at jeg vil fortælle lidt om kaffe her på bloggen i dag; om hvordan man efter min mening brygger den helt perfekte stempelkande, om god kaffekvalitet og om hvordan jeg foretrækker at drikke min kaffe herhjemme.

Vi bruger stort set altid en stempelkande til kaffebrygningen. Vi kan flirte lidt med andre kaffebrygningsmetoder, men hver gang vi vender tilbage til stempelkanden, så bliver vi enige om, at det smager os alligevel bedst.

Om friskkværnet kaffe
Vi har en kaffekværn selv, men ikke en helt fantastisk én af slagsen. Jeg har ladet mig fortælle at der er stor forskel kaffekværne i forhold til, om de kværner bønnerne ved at snitte dem fint eller om bønner bliver kværnet/knust. Så vi har pt. pakket vores kaffekværn væk og foretrækker lige nu at få kaffen kværnet hos nogle, som har professionelt udstyr til den slags. Jeg elsker dog lyden fra kaffekværnen og ikke mindst det lille ritual, der er med at kværne bønnerne og duften af helt friskkværnet kaffe som breder sig i køkkenet for derefter at brygge kaffen. Uhmmm, måske jeg egentlig bare skulle ønske mig en god kværn i fødselsdagsgave.

Kaffebønnerne
Når jeg laver kaffe herhjemme, så vil jeg foretrækker jeg økologisk kaffe, så frisk som muligt og så foretrækker jeg kaffebønner som er ristet til espresso. Jeg bruger altid lun cremet mælk i kaffen og den espresso-ristede kaffe smager bare helt fantastisk sammen med mælk.

Sådan laver jeg den perfekte stempelkande:

1) Vej kaffen af. Jeg bruger 7 g kaffe pr kop. Dvs i den lille stempelkande bruger jeg 22 gram (ikke fordi jeg ikke kan regne, men fordi min vægt kun måler pr 2 gram ;) …) I den store 8 koppers stempelkande bruger jeg 56 gram.

2) Stil uret på 4 minutter og tag tid – Hæld frisk kogt vand fra elkanden over kaffen til stempelkanden er fyldt halvt op. Rør rundt i kaffen med en ske og hæld resten af vandet over. (mens klokken tikker og jeg venter på kaffen luner og skummer jeg mælken i min Bialetti Tutto Crema Mælkeskummer)

3) Når uret ringer, presses stemplet ned. Jeg gør det altid i køkkenvasken, da jeg én gang har oplevet at glasset revnede og der var varm kaffe overalt, så jeg har lidt respekt for det. Så er kaffen klar til servering, evt med lun cremet mælk – hvis man som jeg foretrækker sin kaffe sådan.

bananpandekager_choco_nibs

For en halv times tid siden, nød jeg en kop Espresso med cremet mælk, i selskab med sunde bananpandekager, skyr og kakaonibs. Lækkert!

Jeg vil elske at høre: Hvordan brygger og nyder I helst jeres kaffe?

bananpandekager_kakaonibs_opskrift

57 kommentarer
 • 17. april 2013 kl. 12:55

  Der er ikke noget som en god kop kaffe, og det er altid spændende at læse om, hvordan folk foretrækker deres kaffe (inkl. brygningsmetode).

  Jeg foretrækker min kaffe sort! I en længere periode lavede jeg ofte stempelkande, hvilket jeg er gået lidt væk fra nu. Jeg har nemlig fået mig en Aeropress så den eksperimenterer jeg med for tiden. Derudover har jeg også min Rancilio Silvia espressomaskine, som også bliver brugt ind imellem. Ellers har jeg også min Moccamaster med guldfilter, som også bliver brugt.

  Jeg kværner selvfølgelig al kaffen selv :)

  • Ann-Christine skrev:
   17. april 2013 kl. 13:05

   Hej Martin,
   Jeg kunne forestille mig at du har en god kaffekværn så :) Jeg drømmer også om en Rancilio Silvia, men køkkenbudgetmæssigt vil jeg hellere have en ny ovn, en røremaskine og et nyt køkken først ;) Jeg har endnu til gode at prøve aeropress, er du glad for den?

   Kh AC

   • 18. april 2013 kl. 09:19

    Det kender jeg kun alt for godt selv :)

    Til espressomaskinen har jeg en ret god kværn, men til stempel/filter/aeropress har jeg bare en Krups, der godt kunne trænge til at blive skiftet ud.

    Jeg er rigtig glad for min Aeropress.. Den formår at brygge en væsentlig “renere” (smagsmæssigt) kop kaffe og det meget fine filter gør, at man helt undgår grums i kaffen. Derudover så kan man jo brygge på rigtig mange forskellige måder, og lege lidt med de forskellige faktorer, der har indflydelse på den endelige kop kaffe; vandets temperatur, hvordan bønnerne er kværnet, trækketid osv. :)

    • Ann-Christine skrev:
     19. april 2013 kl. 15:07

     Det er faktisk også en Krups vi har, den er okay og vi har faktisk nærmest slidt den op …
     Jeg smagte lige en aeropress kaffe hos min svoger igår, den var top god! :)

     • 19. april 2013 kl. 23:23

      Ja, den er okay og den virker.. Men den skal nok opgraderes på et tidspunkt.

      Det lyder godt.. Du må hellere se at få investeret i en :)

      God weekend!

 • Mette skrev:
  17. april 2013 kl. 13:23

  Det FØRSTE vi gør, når vi har været væk hjemmefra i mere end et par timer er at styrte ud i køkkenet og tænde Rancilioen :-)

  Ofte dropper vi kaffe “ude i byen,” fordi vi er blevet så afhængige af vores egen (incl. kaffekværnen Rocky).

  Et meget fint indlæg, du har lavet. Jeg kan i hvert tilfælde godt bruge dine tip, når jeg laver stempelkaffe (for det hænder stadig et par gange om året :-)).

  Kh – og dejlig solskinseftermiddag,
  Mette

  • Ann-Christine skrev:
   17. april 2013 kl. 16:47

   Hej Mette,
   Jeg kan godt forstå I er glade for Rancilioen, det tror jeg også at vi ville blive :)
   -og hvor er det dog bare fantastisk med solskinsvejret!
   Dejlig eftermiddag og aften til dig
   Kh Ann-Christine

 • Helle skrev:
  17. april 2013 kl. 15:21

  En god kop kaffe kan virkelig også gøre underværker nogle gange. :) Jeg bruger desværre sjældent min stempelkande, for jeg gider ikke al rengøringen efterfølgende. Så derfor ender kaffen som regel i min Moccamaster med guldfilter, og brygges på kildevand pga. det høje kalkindhold i vandet i København. Derudover kværner jeg min kaffe med min Nivona CafeGrano, som er en rigtig god kværn til en overkommelig pris. Drømmer dog lidt om en espressomaskine, men hvis jeg ikke engang kan tage mig sammen til at vaske min stempelkande op, så er jeg bange for at den ville ende med at stå og samle støv. :)
  Tror dog at jeg på din anbefaling vil lufte stempelkanden i weekenden :)

  • Ann-Christine skrev:
   17. april 2013 kl. 16:58

   Hej Helle,
   Jeg synes faktisk helt omvendt at stempelkanden er helt vildt nem at gøre ren :) Jeg skyller den blot i køkkenvasken og så i opvaskemaskinen bagefter – og så skal den aldrig afkalkes mv.
   Jeg har hørt en masse om moccamaster og guldfilteret, men har ikke selv prøvet det – bliver helt nysgerrig på det nu ;)
   Kh Ann-Christine

 • Nikoline skrev:
  17. april 2013 kl. 16:39

  Jeg er også mest til stempelkaffe på friskkværnede bønner. Det er simpelt, godt og duften er uimodståelig. Til din fine guide og eventuelt kommende stempelkande-brugere må jeg lige påpege, at man bør lade vandet koge lidt af, før man hælder det over bønnerne. Ellers risikerer man at skolde dem, hvilket ødelægger smagen.

  • Ann-Christine skrev:
   17. april 2013 kl. 17:01

   Hej Nikoline,
   Ja, duften … uhmmm :)
   Jeg overvejede faktisk at skrive det med vandet, men besluttede at undlade det, da de fleste stempelkander ikke kan koge vandet helt op og koger af så snart man tager den af. I det man hælder vandet over bønnerne har vandet allerede en acceptabel temperatur. Det er dog noget andet hvis man koger vand i en gryde.
   Kh Ann-Christine

 • Ann Louise skrev:
  17. april 2013 kl. 17:51

  Vi har en Siemens Kaffemaskine, som både kværner og brygger kaffen, dejligt nem når man blot skal have en enkel kop. Men nogle gange når vi har flere gæster laver jeg stempel kaffe. Jeg har dog nogle gang kommet til at bruge lidt for mange bønner, og så smager kaffen ikke godt. Så tak for din lille guide, den vil jeg bruge fremover ;) Jeg har ladet mig fortælle at vandet skal være ca. 90 grader, når man hælder det over bønnerne, men det er nok lovlig meget at stå med termometret, når den skal brygges, så metoden med blot lige vente til det er kogt lidt af er nok bedre ;)

  • Ann-Christine skrev:
   17. april 2013 kl. 20:12

   Ja, det kender jeg godt, det med for mange bønner ;) Jeg har vænnet mig til at bruge en vægt hver gang,det giver bare en bedre kaffe når det er ret præcist målt af. Jeg testede faktisk lige for sjov hvor varmt vandet er når jeg hældte det over kaffebønnerne direkte fra elkedlen, det ramte med omkring 92 grader varmt vand. Så det er tæt på de 90 du skriver :)

 • Rune skrev:
  17. april 2013 kl. 21:01

  Hej hej,

  Hvordan jeg fortrækker, at lave min kaffe er forskelligt… Det kommer helt an på hvilken bønne jeg har i kværnen:o)
  Men pt. er jeg lidt vild med min hario v60, samt så laver min Oscar altid en god kop kaffe! Som regel har jeg lidt af Øristeriets Unica bønne liggende, som jeg byder mine gæster:D

  Jeg synes helt sikkert, du skulle prøve, at lave en kop kaffe på en Aeropress en dag. Den laver en habil kop kaffe, samt den er nem og have med rundt i byen:)

  Mvh.
  Rune
  Kaffeblogger

  • Ann-Christine skrev:
   17. april 2013 kl. 21:17

   Hej Rune,
   Den unica bønne er altså også virkelig god!
   Ja, jeg bliver vist nødt til at prøve en Aeropress på et tidspunkt snart. Den ser super smart ud.
   Kh AC
   P.S – fin kaffeblog du har :)

 • Rune skrev:
  17. april 2013 kl. 21:24

  Hej,
  Ja, den er rigtig god:-) også er den nem;)

  Mange tak, følger med på din fine blog ind i mellem – Godt arbejde og så ser den godt ud:-)

  • Ann-Christine skrev:
   18. april 2013 kl. 09:08

   Tak Rune :)

 • Anja vind skrev:
  17. april 2013 kl. 22:12

  Jeg elsker min miss Silvia espresso maskine der bliver brugt dagligt. Dog har jeg haft meget svært ved at finde en yndlings kaffe så er mægtig glad for tippet om Øristeriet. Dem vil jeg prøve at bestille lidt hjem fra…

  • Ann-Christine skrev:
   18. april 2013 kl. 09:11

   Jeg tror du bliver glad for det – kvaliteten er i top og det er så lige med at finde favoritten i udvalget :) De har vist 4 poser espresso lige nu til et super tilbud, så kan man da teste lidt forskelligt

 • Helle skrev:
  18. april 2013 kl. 10:15

  Rigtig fin guide :) Og rigtig fin blog!
  Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide hvor meget vand du beregner til en kop?

  • Ann-Christine skrev:
   19. april 2013 kl. 15:08

   Tusind tak, Helle. Når det er stempelkande, så hælder jeg blot op til kanten. Når kaffen lidt skummer af og lægger sig, passer det meget godt.

   • Helle skrev:
    23. april 2013 kl. 08:29

    Tak for svaret.

    Okay – det er måske ikke muligt at lave blot et par kopper (jeg har kun den store stempelkande) ad gangen, hvor det stadig bliver godt? Hvis man kan, vil man jo være nødt til at afmåle vandet “pr. kop” :)

    • Ann-Christine skrev:
     23. april 2013 kl. 13:43

     Nå ja, på den måde :) Jo det kan man selvfølgelig sagtens. Jeg tænker at man så skal måle mængden af vand i en fuld kande, dividere med 8 og så måle vand og kaffe pr kop derefter.

 • 18. april 2013 kl. 16:13

  Uhmm, bliver jeg helt kaffetørstig af det lækre indlæg ;) Jeg drikker min kaffe fra en mokkamaster om morgenen – sort, stærk og brændvarm. Om eftermiddag er det også gerne stempelkanden, som bliver fundet frem og nogle lækre bønner. Elsker at variere dem, så køber ofte kun en pose til en uges tid.
  Og ja, så drikker jeg egentlig bare alt for meget kaffe :)

  • Ann-Christine skrev:
   19. april 2013 kl. 15:14

   Det lyder også som om du er en ægte kaffeelsker :)

 • Helle skrev:
  18. april 2013 kl. 16:34

  Åh hvor jeg elsker god kaffe og hele passionen omkring kaffe og kaffebrygning. Jeg bruger selv forskellige metoder alt efter humør og tid og hvad jeg lige har lyst til at afprøve.
  Det sidste stykke tid har jeg lavet kaffe på “gammeldags” maner med tragt, filter og frisk malede bønner. Min kaffe kværn er ikke fancy, men jeg synes alligevel det giver et bedre resultat end bønner der er købt kværnet og har ligget længe. Jeg opbevarer de hele bønner i fryseren og kværner så kun det jeg skal bruge.
  Ellers bruger jeg også stempelkande og har ligeledes haft succes med at afveje hvor meget kaffe der kommer i. Jeg så engang en udsendelse hvor ejeren af Sigfreds kaffebar i Århus viste hvordan han bryggede stempelkaffe. Ud over at veje kaffe mængden skummede han også kaffen, så bitre affaldsstoffer ikke bliver trykket med ned i stemplet. Jeg har gjort det siden og synes det giver et godt resultat.

  I efteråret havde du et indlæg om din Bialetti mælkeskummer. Du solgte den så godt at jeg ønskede mig en i julegave og jeg var heldig at få den. Uh hvor har jeg fået god cafe latte lige siden. Jeg er så begejstret for den mælkeskummer!
  Kh Helle

  • Ann-Christine skrev:
   19. april 2013 kl. 15:26

   Hej Helle,
   Din kommentar oser også af ægte kaffeglæde. Jeg må lige prøve det med at skumme kaffen. Det er lidt om hvor hurtigt den drikkes, for når vi deler en lille stempelkande herhjemme er det ikke nødvendigt – men en stor kan godt blive lidt bitter af at stå i lidt tid.
   Hvor er det dejligt at høre at du er blevet glad for din Bialetti skummer, jeg er også stadig meget begejstret for vores.
   Kh Ann-Christine

 • Lasse Kjær skrev:
  19. april 2013 kl. 21:39

  Hej Ann-Christine,

  Fantastisk indlæg for os kaffeelskere. Det fik mig til at beslutte to ting:
  1) Køb en ny stempelkande
  2) Prøv kaffe fra Øristeriet

  :-) Og så bliver jeg nødt til lige at høre, om du tidligere har postet en opskrift til de der “sunde pandekager” du omtaler?

  God weekend..

 • Julie/Gane&Gaffel skrev:
  20. april 2013 kl. 21:20

  Jeg. Savner. Kaffe! Plejer at drikke max en kop om dagen og er aldrig kommet længere op i gear mht. antal kopper, men efter jeg er blevet gravid, smager kaffe mig slet ikke. Det er helt trist. Glæder mig til at kunne drikke en kop kaffe igen.
  Herhjemme plejer at vi at lave kaffe på en mokkakande på gasblusset. Kaffen kværner vi i vores Bodum kaffekværn, som jeg er ret tilfreds med, og som er til at betale. Og så står jeg altid for at varme mælk og skumme den i vores lille stempelkande fra Bodum (det er den altså ret god til).

  • Ann-Christine skrev:
   22. april 2013 kl. 11:04

   Åh ja, jeg kan godt huske det. Jeg mistede også kaffelysten i en periode. Havde faktisk 3-4 måneder hvor jeg slet ikke var vild med mad, kunne næsten ikke holde tanken om mad ud og kun havde lyst til at spise citrusfrugter, lakrids og pommesfrites. Havde det ikke været fordi min mand lavede mad og sørgede for at jeg fik noget ordentligt, så havde det nok været en ret usund periode ;)

 • Merethe skrev:
  21. april 2013 kl. 18:41

  Hej. Får lyst til masser af kaffe. Ved du om din mælkeskuffer kan bruges på induktionskogeplade? Synes ikke lige jeg kan læse mig til det? På forhånd tak :-)

  • Ann-Christine skrev:
   22. april 2013 kl. 11:05

   Nej, det kan den desværre ikke. Jeg synes jeg på et tidspunkt har set en bialetti som kan, men kan ikke lige finde den nu …

 • Sofie skrev:
  23. april 2013 kl. 08:22

  Uuuhm, glæder mig helt til dagens første kop kaffe nu :)

  Min favorit måde at lave kaffe på er i mine elskede Bialetti Moka Express og så sammen med Bialetti mælkeskummeren. Mmm. Men jeg tror faktisk jeg må afprøve stempelkande endnu engang, jeg har alligevel også lige ødelagt min store Bialetti – min ammehjerne glemte at putte vand i bunden, så den blev brændt godt og grundigt af. ØV!

  • Ann-Christine skrev:
   23. april 2013 kl. 13:42

   Hvor ærgeligt med Bialettien. Jeg synes de er så fine og overvejer om vi måske skal have sådan en på et tidspunkt også :)

  • Sofie skrev:
   23. april 2013 kl. 08:33

   Og jeg kværner også altid mine ekspressobønner på kværn om morgenen – det bliver bare ikke bedre :) jeg synes min OBH Nordica kværn er ganske glimrende, men det er heller ikke en af de helt billige. Er enig med dig i, at der skal en ordentlig kværn til :)

   • Ann-Christine skrev:
    23. april 2013 kl. 13:44

    Og bare duften af nymalet kaffe er så skøn at vågne til :)

 • Anders skrev:
  3. maj 2013 kl. 12:52

  Dét der det skal jeg SÅ meget have på søndag! Koppen har jeg – jeg arbejder for CultureLabel DK og vi har lige fået kopperne på “hylden”. De er super fine :) Hvor har du bestikket fra?

  • Ann-Christine skrev:
   3. maj 2013 kl. 22:10

   Det er fra Føtex ;-) Købt for over 12 år siden og det holder bare så fint.
   Lyder som en dejlig søndagsplan :)

   • Anders skrev:
    6. maj 2013 kl. 13:36

    Hahaha fedt! Føtex er SÅ meget first movers :)

    • Ann-Christine skrev:
     7. maj 2013 kl. 10:39

     Ha ha, jamen det er de ;-)

 • Hans skrev:
  23. januar 2014 kl. 22:00

  Der fik du mig. Går ud og laver en kop kaffe med det samme :-)

 • Carsten Thomsen skrev:
  6. april 2014 kl. 11:12

  Hej.

  Spændende læsning.

  Jeg bruger stempelkande og forskellige slags bønner i den dyre ende.

  Har Googlet en del på hvordan man laver den bedste stempelkande kaffe.
  Men jeg synes der er mindst 10 rigtige måder :-)

  Specielt temp. På vandet har alle svært ved at blive enige om.
  90,92 eller 96 grader.
  Trække 4 min eller stempel ned med det samme.

  Siden jeg for 7 år siden på et kroophold fik en suveræn god stempelkande kaffe, er det ikke lykkedes mig siden at komme i nærheden af den.
  Hverken herhjemme eller ude.

  Men jeg ved jo at det kan lade sig gøre.
  Måske man skulle prøve et bristol kursus :-)

 • Anne-Sofie Guldager skrev:
  20. august 2014 kl. 11:29

  Hej!

  Nu faldt jeg lige over dit indlæg, da jeg søgte efter stempelkander og din er simpelthen så fin! Så dette har ikke noget at gøre med kaffe at gøre men selve kanden det skal i. Hvor er din fra? Og hvor stor er den (kan se at man kan få de fleste i 3-8 kop-størrelse)

  Tak :-)

  • Ann-Christine skrev:
   21. august 2014 kl. 11:13

   Hej :) Den er fra Bodum og er til 3 kopper kaffe – svarer til 2 krus ;)
   Kh AC

 • tine skrev:
  9. december 2014 kl. 20:14

  Nu har jeg læst alle kommentarerne og jeg er godt nok blevet lidt nysgerrig på, hvad forskellen på en aeropress og en almindelig stempelkande kaffe er. syntes det lyder til , at det minder meget om hinanden.

  • Stefan skrev:
   11. juli 2016 kl. 19:56

   I stempelkanden bruges stemplet først og fremmest til at isolere kaffen for at stoppe brygningen. I Aeropress skabes der tryk når stemplet presses i bund, og det giver en helt anden ekstraktion – der på visse måder er tættere på espresso end almindelig stempelkaffe (ikke med samme tryk, naturligvis).

   Kontakttiden er almindeligvis osse noget kortere i Aeropress end i stempelkande, og brugen af mikrofilter giver naturligvis endnu en forskel.

  • Ann-Christine skrev:
   9. december 2014 kl. 20:46

   Det tænker jeg også – men aeropressen er nok smartest at have med på rejser og så mener jeg at den kun laver en kop kaffe. Hvordan smagsforskellen er, har jeg ikke testet :)

 • Christina skrev:
  26. marts 2015 kl. 12:21

  Kan din mælkeskummer bruges på induktion?

  • Ann-Christine skrev:
   27. marts 2015 kl. 04:27

   Nej, desværre ikke.

 • kim Fredensborg skrev:
  16. juli 2015 kl. 14:36

  Fandt blokken her ved et tilfælde.
  Jeg sidder lige nu på alonnissos i Grækenland, her får jeg serveret min kaffe i en lille stempelkande, svarende til 1 kop kaffe…
  Nu har jeg ledt og ledt – men kan ikke finde så små stempel kander.
  Nu håber jeg at nogen her kan hjælpe med et link, hvor jeg kan købe de her stempel kander.
  Mail: Kimfredensborg@hotmail.com

  Mange hilsner
  Kim Fredensborg

 • carsten thomsen skrev:
  16. juli 2015 kl. 18:55

  kan du ikke bare købe en bodum 2 koppers kande og så lave en kop i den?

 • Line skrev:
  28. oktober 2015 kl. 18:14

  Først tak for en super blog, jeg faldt over den i min søgen på nye opskrifter, og kunne simpelthen ikke lade være med lige at kommentere på indlægget her. Jeg er nemlig altid selv på jagt efter opskriften på verdens bedste kop kaffe. Ja, jeg er mere eller mindre kaffeafhængig. For mig findes der bare ikke noget nær så godt som en dejligt velsmagende kop varm kaffe, både til at starte dagen og til at runde den af. For et par år siden sværgede jeg også selv til stempelkande metoden, men efter at have boet et år i Spanien, med en række italiensk studerende fra Rom, ja så er jeg altså gået over til napoletanaen. Om det er fordi napoletanaen bringer så mange gode mindre med sig, eller om den reelt giver en bedre kop kaffe, det kan jeg efterhånden ikke finde ud af, men faktum er, at det er sådan jeg hver dag brygger min kaffe. Da jeg boede i Spanien var der selvfølgelig lidt mere ved selve kaffeoplevelsen, når man kunne side ude på altanen med sin morgenmad og nyde kaffen mens solen stod op over middelhavet. Omgivelserne gør altså bare noget ved enhver oplevelse. Også selvom der bare er tale om noget så simplet som det at drikke en kop kaffe.
  Der er dog et punkt, hvor stempl kanden vinder over napoletanaen, og det er på det æstetiske udtryk. Stempelkanden ser bare så fin ud på hylden hehe. Den er langt mere dekorativ end napoletanaen, selvom om den selvfølgelig giver et specielt italiensk udtryk. Det sidste lange stykke tid, har jeg faktisk kun brugt stempelkanden et par gange om året, når jeg har gæster, men den får altså stadig lov at stå og pynte lige så fint på min hylde i køkkenet.
  Og nu hvor jeg allerede har skrevet en hel roman, så vil jeg lige give et godt kafferåd videre, som jeg selv har fået med undervejs. Det er simpelt, men det gør en stor forskel i forhold til kaffebrygning. Eftersom jeg er typen der går ret meget op i at sit hjem og det æstetiske udtryk, kaffehylden tager sig pænt ud, så har jeg også været typen, der hældte kaffen fra posen over i en pæn beholder, bare fordi så så det lidt pænere ud. Hvad jeg ikke tænkte over er, at kaffe åbenbart mister en del af sin aroma, når man ikke sørger for at opbevare den helt lufttæt. Så det fif er hermed giver videre.

 • Teresa skrev:
  20. april 2016 kl. 07:51

  Hej Ann-Christine,

  Tak for en dejlig blog! Dine opskrifter bliver brugt flittigt herhjemme. Jeg har lige læst din kaffebrygningsfremgang, men kan se du ikke fjerner skum fra kaffen?

  Bedste hilsner
  Teresa

  • Ann-Christine skrev:
   20. april 2016 kl. 10:00

   Hej Teresa,
   Mange tak, det er dejligt at høre :)
   Jeg fjerner rigtig nok ikke skummet, det er måske en smagssag, men når der er brugt gode bønner, så synes jeg ikke det behøves :)
   Kh AC

 • lidia skrev:
  5. maj 2017 kl. 20:51

  Hej Ann-Christine

  SKal bare lige høre når du bestiller kaffebønner, er det så “malet til stempelkande” selvom at jeg ikke har nogen, men bare bruger kogt vand fra elkedlen og så æave en cafe latte…

  hilsen lidia

  • Ann-Christine skrev:
   5. maj 2017 kl. 21:41

   Hej Lidia,
   Ja, vi køber oftest bønner der er malet til stempelkanden – for vi har pt ikke selv en kværn til bønnerne :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.