Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/en-traestub-som-bord-diy/

En træstub som bord – DIY

sofaben med washitape

bord_af_en_traestamme_diy

Hvis I følger mig på instagram, så har I måske lagt mærke til mine træstubbe som optræder gentagne gange på billederne derinde. De har ikke kostet en krone og måske er det i virkeligheden en af de små indretningsting, som jeg er allermest glad for herhjemme. Vi har tre styks herhjemme, én står ved sofaen i køkkenalrummet/spisestuen og de to andre i stuen på 1.sal, hvor de bliver brugt som sofabord, indtil vi måske engang finder et lidt større sofabord – eller måske får vi bare en stub mere og springer sofabordet over.

Sidste sommer spottede jeg de fine træstubbe hos mine forældre. De stod ved brændestablen under en pressing udendørs, og ventede blot på at blive hugget til brænde. Jeg så straks muligheder i de fine træstubbe. Barken var skallet af og de var blevet godt tørre i sommersolen under pressingen. Jeg ved, at de er fra et løvtræ, men jeg ved ikke hvilket. Vi har slebet dem grundigt på siderne og toppen, med sandpapir, så de er glatte og har ellers ikke givet dem nogen form for behandling. Nu har de stået indendøre i 3/4 år og de har slået flere revner og sprækker, men holder ellers rigtig godt. Afhængigt af standen, fugtigheden og træsorten, kan det nok være en fordel af sætte filtdutter under, som skaber lidt luft under stubben. Hvis du kunne tænke dig noget lignende, så tror jeg, at man kan henvende sig et sted, hvor man ellers kan købe brænde, en skovhugger eller søge på dba.

22 kommentarer
 • Louise skrev:
  22. april 2013 kl. 10:10

  Jeg er vild med den slags naturligheder (-; Man kan faktisk købe noget der ligner meget i Ilva, blot med 3 ben :) Bare et lille tip!

  • Ann-Christine skrev:
   22. april 2013 kl. 11:05

   Jeg elsker også når man kan bruge helt naturlige materialer i indretningen :)
   Tak for tippet

 • 22. april 2013 kl. 11:28

  De er simpelthen også bare så fine – elsker dine billeder med træstubbene :)

  • Ann-Christine skrev:
   22. april 2013 kl. 20:23

   Tusind tak, hvor er du sød!

 • Linda skrev:
  22. april 2013 kl. 12:12

  Veldig lekre:-) Liker godt kombinasjonen av tre og matingrediensene. Bildene blir kjempe fine!

  • Ann-Christine skrev:
   22. april 2013 kl. 20:23

   Tak :)
   Jeg elsker også det naturlige træ sammen med anretninger og mad

 • Susann Romy skrev:
  22. april 2013 kl. 12:30

  De er simpelthen så fine! De giver dine billeder et virkelig godt look!

  • Ann-Christine skrev:
   22. april 2013 kl. 20:24

   Tusind tak, Susann

 • Ulla S skrev:
  22. april 2013 kl. 13:07

  Hos en af de luksuriøse møbelhandlere her i byen (Aalborg) sælges de i dyre domme – uden ben – bare en fed stub;))
  Smukke er de.

  • Ann-Christine skrev:
   22. april 2013 kl. 20:24

   Ja, det er lidt vildt hvad de koster rundt omkring. Luksustræ ;)

 • Kat skrev:
  22. april 2013 kl. 15:09

  Jeg har købt min stub på et savværk til 60,-. Det er bøgetræ, men også helt flot og fin med revner og uden bark og med dutter under. Min stub står ved siden af min Eames gyngestol, og fungerer som bord :-)

  • Ann-Christine skrev:
   22. april 2013 kl. 20:25

   Det er da faktisk en helt fin pris. Jeg synes også de passer så fint sammen med Eames designet :)

   • Michelle skrev:
    30. juli 2014 kl. 15:12

    Hej Kat,

    Kan du tilfældigvis huske, hvilket savværk du købte din stub fra? Eller blot hvilken by? Jeg bor i Kbh og har ringet til de fleste savværker på sjælland der alle tager 500 + i pris. Det synes jeg var liiige i overkanten for en ubehandlet stub ;)

 • Marian skrev:
  22. april 2013 kl. 18:29

  Jeg stillede netop det spørgsmål til min handyman i går: hvordan man skulle “behandle” træstubber hvis man skulle flytte dem indendørs. Nu fik jeg svaret. TAK. Jeg er nemlig ret forelsket i træ og ønsker mig stubbe som små sideborde i stuen….

  Tak for fiffet!

  • Ann-Christine skrev:
   22. april 2013 kl. 20:25

   Dejligt at du kunne bruge disse tips og inspiration

 • Tabitha skrev:
  23. april 2013 kl. 07:46

  Øhj sådan nogle vil jeg også gerne have :) Tænker bare at man skal passe på med nåletræ da det siver med harpiks selvom de er “gamle”… ved det ikke… men dine er i alle tilfælde flotte !!

  • Ann-Christine skrev:
   23. april 2013 kl. 13:41

   Tak og ja, det tror jeg at du har helt ret i, mht nåletræer. Jeg har heller ikke hørt om nogen der har erfaring med nåletræ

 • Maiken skrev:
  23. april 2013 kl. 08:50

  Jeg er begyndt at kigge langt efter træstubbe efter at have set (næsten) daglige billeder af dine fine på insta. Tænk sig, lige pludselig opdager man noget man næsten ikke kan undvære. ;D

 • mette skrev:
  12. maj 2013 kl. 22:56

  elsker den hvide tekande, hvor er den fra?

  • Ann-Christine skrev:
   13. maj 2013 kl. 08:38

   Det gør jeg også :) Den er fra Marimekko

 • lizette Elsbo skrev:
  20. februar 2014 kl. 10:15

  Hej Ann-Christine
  Tak for en dejlig blog som jeg læser dagligt:-))
  Ville lige spørge dig – jeg har to stubbe fra et bøgetræ, vi fældede i sommer. De har stået 4 måneder i et skur, men virker stadig fugtige. Tror du, at jeg skal tage dem indenfor for at tørre? Eller bare slibe dem nu og tage dem ind? Eller vente på at solen tørrer dem til sommer??
  PÅ forhånd tak!
  Vh Lizette

  • Ann-Christine skrev:
   20. februar 2014 kl. 19:48

   Hej Lizette,
   Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
   Jeg ville tage stubbene ind og stille dem på nogle stykker træ eller pap så de har godt med luft under sig og så ellers lidt op ad en radiator. Det har jeg gjort ved den seneste stub, som jeg hentede ind og den tørrede på under 5 dage. Den revnede en del undervejs, men det er heldigvis en del af det rå look som jeg elsker ved dem ;)
   God fornøjelse
   Kh Ann-Christine

   P.S vær dog lidt opmærksom om der er smådyr der har slået lejr i evt revner i træet vinteren over … det har jeg heldigvis ikke oplevet, men tænker at det kan forekomme

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.