Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/er-det-bare-en-skr%c3%b8ne/

Er det en skrøne at gravide ikke må spise sushi

jordbaersushiAltså at man ikke må spise sushi når man er gravid?

Jeg ved det ikke, har googlet det og der er både for og imod. Jeg elsker sushi, men jeg tør altså ikke løbe risikoen (hvis der overhovedet er nogen)

Så fandt jeg inde på Letz sushi en vegetarmenu, med både makiruller og nigiri. Med soya, wasabi, syltet ingefær og lækkert tilbehør: spicy edamamebønner og wakamesalat til. Tjaa, så smager det da lidt af fisk.

Jeg er alene hjemme i aften og jeg kan jo ikke spise Sarah Bernhard kager og chokolade fra Peter Beier, hver gang jeg vil forkæle mig selv med lidt lækkert, vel?!

10 kommentarer
 • Mor skrev:
  17. januar 2009 kl. 22:55

  Det ser bar´ sundt og lækkert ud.. Og nej, søde lækkerier kan ikke ene gøre det. Jeg håber det smagte og at du har hygget dig i dit eget selskab, med de to små rumstérbasser derinde i bowlen :-)
  Vi har været med til åbningen af det nye koncerthus på tv, har nydt den gode musik.

 • Jonna skrev:
  17. januar 2009 kl. 23:10

  Åh de kager er ellers gode, men det ser heller ikke så tosset ud så smagte det godt?

 • Cirkusprinsesse skrev:
  18. januar 2009 kl. 00:03

  Jeg samler en del unyttig viden for mig ihf op ind i mellem og så vidt jeg ved så er det primært rovfisk du skal holde dig fra – altså store lækre makiruller med tun og masago fx (som er min favorit).

  Fisken skal være frosset 24 eller 48 timer inden den må bruges til sushi i dk sådan alle parasitter burde være døde.

  hilsen bibliotekaren ;-)

 • Mie skrev:
  18. januar 2009 kl. 13:15

  Kære Gravide med hang til sushi ( Ligesom alle vi andre gravide iøvrigt :-) ).

  Jeg mener at have hørt at du skal spise STOOOORE mænger af fisk med tungmetaller i, såååååå?!

  Jeg spiste sushi et par enkelte gang i mine graviditeter -med stor succes ( fandeme nogle dejlige børn der dér kom!)

  Tilgengæld var jeg hysterisk ædru! :-)

  Og så ligge -uuuuhn, det ser lækkert ud!

 • Sofie skrev:
  18. januar 2009 kl. 13:34

  Jeg EEELSKER sushi og har altså ikke holdt mig tilbage pga. graviditet. Er blot gået udenom ting som tun og den slags som ikke er godt at spise når man er gravid.

 • Sine skrev:
  18. januar 2009 kl. 13:37

  Jep.. Det er især tun der er problemet da tun er rovfisk.. Dette faktum betyder at de spiser fisk der måske også har spist fisk osv. og på den måde kan der godt ha’ samlet sig en del tungmetaller som “ikke rovfisk” ikke får. Du skal også passe på med laks fra østersøen, da der også her plasker en del tungmetaller rundt.
  Nu inden du bliver helt tunforskrækket skal det lige siges at tun på dåse er helt ok, da de oftest bruger de mindre fisk til dette – altså fisk der ikke har spist helt så mange fisk der har spist fisk.. ;)
  However.. Så længe sushi ikke er dit primære indtag (selvom man godt kunne ønske det) så tror jeg ikke du skal være bange. :) Det er lidt som med grøne kartofler – man skal f****** spise mange før det er farligt.. :)

 • 18. januar 2009 kl. 17:46

  Mor, jeg hyggede og det smagte skønt! dejligt at I havde en hyggeaften også :-)

  Jonna, det smagte skønt, kan bestemt anbefales. -og ja kagen er bare den bedste!!!

  Cirkusprinsessen, tak for at du deler din viden :-) Jeg spiser heller ikke tun pt, måske tør jeg vove pelsen og prøve med rå fisk i sushien næste gang, -det er nu altså bedst.

  Mie, er også helt og aldeles alkoholfri i disse måneder, og holder mig fra rovfisk generelt. Men det var nu også den rå laks mv jeg var i tvivl om pga de parasitter der kan være i rå fisk. -og tillykke med dine skønne børn :-)

  Sofie, måske det bare er en skrøne… :-)

  Sine, jeg spiser masser, masser fisk, laks osv -men tilberedt. Det er den rå fisk jeg er lidt i tvivl om, -men hvis den har været frosset skulle parasitterne være væk, som cirkusprinsessen skriver… Men vegetarsushi var faktisk helt okay også :-)

 • Madame skrev:
  18. januar 2009 kl. 18:49

  Det har jeg aldrig hørt, men fisk øverst i fødekæden er ikke godt, som de andre kommenatorer også skriver. Ha’ en dejlig aleneaften, Valdemarsro :-)

 • Julia skrev:
  18. januar 2009 kl. 19:18

  Sådan n god ide med maki! jeg spurgte på sticks en gang, og de anede intet om det. Men jeg har også hørt det der med sushi, tilgengæld er sarah bernhard, marcipan og nougat HELT ok. KH J

 • 18. januar 2009 kl. 23:33

  Madame, mange tak :-) -også god aften til dig

  Julia, Dét er nemlig helt okay, godt der er noget vi kan regne med, ik´ ;-)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.