Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/food-cravings/

Food cravings…

blodappelsin

Jeg er i de sidste par måneder flere gange blevet spurgt, om jeg har fået nogle særlige madvaner/cravings i forbindelse med graviditet. I starten havde jeg en voldsom trang til friskpresset iskold appelsinjuice, det skulle gerne være lige i nærheden og var god til at tage toppen af kvalmen. Jeg havde en enkelt uge, hvor det eneste jeg gad var frisk frugt, helst citrusfrugter og pommes frites. Ellers synes jeg ikke der er noget særligt der er ændret. Eller det er der faktisk alligevel…

Jeg spiser lidt mindre mængder mad, tager ikke lige den der ekstra portion, bare fordi det smager så godt og fordi det er så hyggeligt… Jeg har lyst til  sundere mad -også her efter julen måske. Har slet ikke en voldsom lyst til alt det, som jeg godt ved ikke er så smart for kroppens energi og figuren. Det kommer lidt bag på mig! Jeg troede jo at jeg ville blive sådan en gravid, som klokken 23 om aftenen sendte Martin ned på tanken efter ostepops eller noget andet klamt, bare fordi jeg ikke længere følte jeg kunne leve uden. Men nej, det er ikke sket (endnu, 7-9-13)

-og sådan kan man nogen gange blive så overrasket over sig selv.

15 kommentarer
 • Sifka skrev:
  8. januar 2009 kl. 13:28

  Jeg var til syltede agurker. Jeg havde endda en lille plastpose med de uundværlige agurker med til en Stingkoncert:)

 • Jonna skrev:
  8. januar 2009 kl. 16:34

  Salte lakridser var min last, men er da fint du spiser sundt kommer jo dig selv til glæde i den sidste ende.Så bliver der ikke så mange kilo at slæbe af bag efter.

 • 8. januar 2009 kl. 16:49

  Sifka, Kan lige se dig til en koncert stå og guffe syltede agurker :-D
  De smager nu også godt

  Jonna, Jeg fik det råd at spise lidt lakrids i starten da jeg havde meget kvalme, det hjalp også lidt, men blev aldrig en stor trang.

 • Julia Lahme skrev:
  8. januar 2009 kl. 23:03

  jeg levede af danskvand og kiks. Elskede begge dele højt. Og ja, tog 28 kg på. helt ærligt. Otteogtyve!!!!!? det var vanvittigt til sidst, og det var altså ikke fordi jeg levede af marcopan (altså før til allersidst, hvor jeg gav pokker i det hele og spiste alt indenfor rækkevide i de sidste 14 dage op til fødslen). Men hvordan har du det ellers? Træt? Og hvornår er det nu det skal være?
  KH J

 • 9. januar 2009 kl. 19:12

  Hej Julia,
  hvis man bare smider det meste (og gerne 5 kg ekstra) bagefter så går det nok. Jeg skal nok også forvente at tage ret meget på også når der er to, men håber ikke det bliver over 20 kg samlet.
  Det bliver sidst i maj måned, et skønt tidspunkt synes jeg. Så skal jeg trille rundt om søerne hele sommeren med min tvillingevogn :-) -og jeg har det godt, rigtig godt faktisk -men sover lidt mere end normalt

 • Deborah skrev:
  10. januar 2009 kl. 17:20

  Jeg var slet ikke klar over, at du var gravid, så det er vel lidt sent, at sige tillykke. Men jeg er da glad for, at du har det godt. Så har vi to gravide damer her i blogverden. Den anden er Randi, men det ved du måske. Rigtig god weekend, uden cravings!:)

 • Marianne skrev:
  11. januar 2009 kl. 23:32

  Jeg har ikke haft nogen særlig madtrang ved nogen af mine graviditeter. Ved første fødsel tog jeg 24 kg på (men hun var også stor) ved anden fødsel tabte jeg 20 kg…..Det vigtigste er at du passer på dig selv og for hvile

 • Madame skrev:
  12. januar 2009 kl. 11:13

  Det lyder godt, at du ikke har fået en ubændig lyst til sære ting. Da jeg var gravid med Frederik, var jeg helt vild med avokadoer :o)

 • Mie skrev:
  12. januar 2009 kl. 23:26

  Underligt nok så har jeg også være drøn sund ( uden at anstrænge mig! ) i mine graviditeter -det var der vist INGEN, som havde troet skulle overgå sukkergrisen hér! :-)

 • 13. januar 2009 kl. 11:14

  Marianne, det kan du også tro jeg gør! :-) Jeg er rigtig god ved mig

  Madame, uhm, avocadoer har jeg altid været vild med, tror det bliver en del af frokosten i dag

  Mie, jamen det er jo helt mærkeligt, ik´ det var heller ikke lige hvad jeg havde forventet af mig selv

 • Mor skrev:
  13. januar 2009 kl. 20:29

  :-) Godt! at du er sund og god ved dig selv!
  Apropos jul! -jeg lod det komme an på dig, om vi skulle i gang med konfekt og gode sager, som vi har haft for vane..! Men nej! Marcipan og nougat kom ikke på indkøbssedlen!
  En på den måde en helt “asketisk” jul..
  Det kom til os, idet en søn og svigerdatter havde noget med hjem.. Men!- vi vender tilbage ikke sandt! Når det så er sagt/ skrevet, så var det en dejlig jul, som jeg vil huske længe!

 • fisker & fernández skrev:
  13. januar 2009 kl. 23:12

  Guuud tillykke med denne vidunderlig nyhed! Jeg har først opfattet nu, at du skal være mor, og så til tvillinger. Det bliver spændende at følge med i, og der er jo faktisk ikke ret længe til maj :-D

 • Marina skrev:
  14. januar 2009 kl. 15:36

  Det var da en dejlig overraskelse. I min sidste graviditet fik jeg en utrolig trang til duften af jord men det var sidst i november og jorden var bundfrossen det år. Senere har jeg hørt at der i jord er duftstoffer der kan gøre en momentvis lykkelig så måske var det ikke helt så tosset som jeg følte mig.

 • 14. januar 2009 kl. 21:49

  Mor, ja jeg kunne tænke mig at du var overrasket. .og ja det var en dejlig jul :-)

  Fisker & Fernandez, nej der er jo faktisk ikke længe til :-) -og tusind tak! :-D

  Marina, Uhmm, der er heller intet som duften af frisk lækker jord, det minder mig om forår :-)

 • 15. januar 2009 kl. 13:39

  Deborah, du var lige røget i spamkurven, hvorfor ved jeg ikke, men nu er du fisket op igen ;-) Mange tak og jeg vidste ikke at Randi var gravid, kendte ikke den blog, så den må jeg hellere kigge nærmere på

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.