Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gronne-fingre-plantepleje/

Grønne fingre og plantepleje

i-havenJeg bliver altid så motiveret for at nusse i haven og gøre klar når sommeren nærmer sig og jeg stornyder resultaterne efterfølgende … men jeg hånden på hjertet, så har jeg tidligere ikke været en god vedligeholder, når det kommer til havearbejdet efterfølgende.

I år har jeg dog besluttet mig for at gøre en indsats for at ændre min tilgang til vedligeholdelsesdelen og derfor besluttet mig for at nyde selv de tilbagevendende vedligeholdelsesting, som at hive ukrudt op mellem fliserne og nippe visne blade og blomster. Prøve at gøre det til en helt hyggelig daglig rutine på hverdagsskemaet.

Og altså ikke som en sur pligt eller noget der blot skal overståes.

estragon

 

 

Min søster har passet de bedste af mine indendørsplanter mens vi var væk og hun er skarp til det, så de er grønne og velplejede.

Jeg skal ikke kunne sige om hun har givet dem gødning, men det er et område jeg så småt er begyndt at researche på.

omplantning

 

Mens vi rejste rundt i Asien, så tænkte jeg mange gange over, hvor heldige vi er, at vi lever i et land med fire årstider. Det er der altså noget ganske særligt ved.

Forventningsglæde i de tidlige forårsmåneder over alt det grønne der pipler frem. Den første tur på planteskolen, forårsklargøring af altanen og/eller haven, de første lunene solstrejf på kinderne, høj klar solskin fra en blå himmel i frostvejr – da vi kørte hjem fra lufthavnen i Hamburg, blev jeg nærmest helt rørt over at se rapsmarkerne i fuld flor. Så kan det godt være at vi ikke lige kan have papaya og mango i haven, hvilket ellers kunne være meget rart – men så kan vi så uendelig meget andet godt!

Og i år har jeg tænkt mig skal været sommeren, hvor jeg får endnu grønnere fingre, hvor vi dagligt nyder udendørslivet på vores egen matrikel og hvor vi virkelig får arbejdet på at få den drømmehave, som vi pusler med i tankerne og som vi er i gang med at undersøge, hvordan vi får etableret bedst.

4 kommentarer
 • Marian skrev:
  27. maj 2015 kl. 10:18

  jeg har det på præcis samme måde – jeg er drøn-dårlig til at vedligeholde haven. Jeg kan bedst lide at så og høste. Mest høste! Men jeg er virkelig blevet fan af havelivet og troede aldri gjeg skulle blive så voksen at grønne planter skulle gøre mig glad på den måde! I år har jeg tomatplaner i vindueskarmen, har dyrket chili fra bunden og div. øko-krydderurter. Og – så er jeg igang med at spire de skønneste små mikro-grønne sager fra Tiny Gardens. Superfedt, bæredygtigt koncept!

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2015 kl. 20:49

   Rart at jeg ikke er den eneste der hænger lidt med vedligeholdelsesdelen ;)
   Og jeg er helt enig – at høste er altså også ret dejligt. Det er så dejligt at lave mad af grønt og urter fra egen have.
   Jeg tror i øvrigt også at jeg vil nå at have et par chilier i år

 • Henriette skrev:
  28. maj 2015 kl. 13:33

  Vi drømmer lidt om at købe et lille kolonihus, og det kunne være hyggeligt og inspirerende at læse endnu mere om havelivet og jeres haveprojekter herinde i løbet af sommeren

  • Ann-Christine skrev:
   28. maj 2015 kl. 22:50

   Jeg skal gerne dele lidt haveglimt i løbet af sommeren.
   Og hvor lyder det bare helt enormt hyggeligt med kolonihavehus :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.