Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/en-sang-for-issy-bradley-boganbefaling/

En sang for Issy Bradley – Boganbefaling

en-sang-for-issy-bradley

Hvor har jeg altså glædet mig til at dele oplevelsen af denne bog med jer – og til at anbefale den videre, ikke mindst!

Jeg har flere gange haft hyggelige snakke med min redaktør, Lise fra Nyt Nordisk Forlag, om gode læseoplevelser, og hun overbeviste mig bl.a sidste sommer til at give denne bog en ekstra chance. Jeg glædede mig derfor ekstra meget, da Lise skrev varmt til mig om ‘En sang for Issy Bradley’, som lige er udkommet via forlaget.

Jeg har haft en af de dejligste læseoplevelser med denne bog. Nogle bøger griber bare én særligt om hjertet, og denne er en af dem.

Bog-og-syrener

Om handlingen i “En sang for Issy Bradley”

Bogens handling følger familien Bradley, som på flere måder er en helt almindelig familie, men på andre punkter skiller familien sig ud fra de fleste andre familier.  

Ian er gift med Clair, matematiklærer, biskop i den lokale mormon kirke og sammen har de en skøn børneflok på fire børn i alderen fra 4 til 16 år.

Den 16 årige storesøster Zippy er forelsket for første gang, den 13 årige Al drømmer om at blive professionel fodboldspiller og den 7 årige Jacob er fuld af forventningens glæde over at skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Ian vælger ofte at dedikere sin opmærksomhed til menigheden fremfor familien , han er stærk i troen og er altid meget opmærksom på, at gøre det som han mener forventes af ham. Clair er ikke længere så sikker i troen og da lillesøster Issy pludselig dør af meningitis, er det en tragedie, som i den grad ryster hele familiens fundament. 

Kan familien Bradley komme til at fungere som en samlet familie igen, efter at de har mistet lille Issy?

En-sang-for-issy

 

Lige fra første side fangede bogen mig og jeg blev fuldstændig grebet af den fine fortælling og det hjertevarme indblik i en familie, som rammes af så altoverskyggende en tragedie og frygtelig sorg, det er at miste en datter og en søster.

Fortællingen er enormt rørende og samtidig med en fin underspillet varm humør, som gør den enormt menneskelig og dyb. Jeg har en forkærlighed for bøger med et lækkert flydende sprog, hvor historien ikke pakkes ind i vanskelige formuleringer – men hvor jeg kan nyde min kaffe, min hyggestund og ellers fuldstændig lade mig gribe af fortællingen, som jeg har gjort med denne bog.

Bogen kommer så fint omkring et tungt og alvorligt emne, som sorg – og beskriver rigtig fint hvordan vi alle hver især takler og bearbejder sorg forskelligt. Om hvordan familien nærmest rives fra hinanden i sorgen, fordi den for dem hver især føles så individuel og svær at være i.

“En sang for Issy Bradley” har desuden det her lidt anderledes twist i fortællingen forhold til at familien Bradley er mormoner, hvor specielt faren, Ian, er meget stærk i troen. En vinkel som blot gør historien endnu mere interessant og jeg måtte flere gange google informationer omkring det at være mormon, da jeg blev helt nysgerrig på det og bare måtte vide mere.

Den er virkelig noget særligt den historie. Jeg elsker, hvordan man følger hele familien i forskellige afsnit, i hver deres måde at leve i sorg på. Den er hjertegribende og tårefrembringende og den får en varm anbefaling herfra.

syrener

10 kommentarer
 • Henriette skrev:
  28. maj 2015 kl. 13:30

  Tak for endnu et godt bogtip. Vi plejer at have ret meget samme smag i bøger, så denne skal købes til min sommerferielæsning :-)

  • Ann-Christine skrev:
   28. maj 2015 kl. 22:50

   Det synes jeg lyder som en rigtig god ide og jeg håber du kommer til at stornyde den :)

 • Louise skrev:
  28. maj 2015 kl. 14:43

  Så er den bestilt. Jeg glæder mig til at læse den og vil også lige ønske dig et stort velkommen tilbage til Danmark. Jeg nød at følge jeres rejse, men det er også dejligt med hverdag og madopskrifter igen. Begge dele gør du godt.

  • Ann-Christine skrev:
   28. maj 2015 kl. 22:51

   Tusind tak og rigtig god fornøjelse med bogen også. Jeg håber du får en rigtig god oplevelse med den

 • Laila skrev:
  28. maj 2015 kl. 18:30

  Den må jeg læse. Kan se, at du også kan lide Jojo Moyes. Har du læst “Hende du forlod”?
  Den kan absolut anbefales.

  • Ann-Christine skrev:
   28. maj 2015 kl. 22:52

   Jeg er faktisk lige startet på den, og jeg er meget grebet af den allerede – så nu vil jeg ind og læse et par sider inden sengetid :)

 • Mette skrev:
  30. maj 2015 kl. 00:01

  Jeg er i gang med at læse den nu, og den er simpelthen så god. Dens portræt af døden er bare meget realistisk, og den er simpelthen så rørende.

  • Ann-Christine skrev:
   1. juni 2015 kl. 10:09

   Hvor er det dejligt at høre at du også er vild med den.
   Jeg synes virkelig det er en fortælling der kommer lidt under huden af en, mens man læser den og et stykke tid efter

 • Lene Henriksen skrev:
  31. maj 2015 kl. 14:17

  Kan også anbefale bogen Jordemoderen fra Hope River af Patricia Harman. Jeg føler mig så tom indeni når en god bog der har ramt en i hjertet slutter ! Ser frem til at læse din anbefalede ! Tak for en god Madplan og nyhedsbrev!

  • Ann-Christine skrev:
   1. juni 2015 kl. 10:15

   Hej Lene,
   Mange tak for boganbefaling, den er straks skrevet på min læseliste :)
   Og jeg har det helt på samme måde. Det er helt trist, når fortællingen og de personer man har fulgt gennem en fantastisk bog bare slutter og man efterlader dem der hvor historien ender.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.