Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/guide-til-mine-favoritsteder-aarhus/

Guide til mine favoritsteder i Aarhus

croissant-briancon

Danmarks bedste croissant har jeg nydt flere gange og de fåes i Aarhus hos Briançon, som sælger det lækreste hjemmebagte brød og champagne – fin kombination, ik´

Nu er det efterhånden 2 år siden vi flyttede til Aarhus, i vores lille rækkehus i udkanten af smilets by. Byen var ny for mig, og stille og roligt har jeg lært den at kende og fundet de fine og gode små steder, som taler til mit hjerte. Den slags tager jo tid, men det er samtidig også en dejlig opdagelsesrejse, som jeg heldigvis ikke er færdig med endnu.

Vi har talt om, at det kunne være spændende med et indlæg her på bloggen, hvor jeg deler min egen personlige guide til gode steder i Aarhus og forhåbentlig vil mine 10 steder blive krydret med mange fine anbefalinger fra jer, der læser med her på bloggen. Jeg vil så gerne høre om jeres favoritter rundt omkring i landet, de vil blive noteret på min lille liste over fine steder, jeg gerne vil besøge og samtidig være til inspiration for os alle sammen.

Jeg håber, I vil dele jeres tips i kommentarfeltet og jeg glæder mig meget til at få udvidet min lille liste over skønne steder.

Juliette

Juliette i Jægergårdsgade byder på hjertevare og rustik fransk mad uden en masse dikkedarer, men med rigtig meget velsmag. Vi spiste der alle fire på min fødselsdag, og var begejstret. Siden har jeg også haft fornøjelsen af deres populære Confit de Canard-sandwich.

komfur

Komfur er en af mine yndlingsrestauranter med god rustik mad. Rar, afslappet stemning og gode priser.sigfreds_2

Jeg drikker  god kaffe hos Great Coffee i Klostergade.Emmerys

Emmerys i Aarhus kommer jeg ikke udenom. Jeg kan rigtig godt lide den brunch, som de servere hos den lille cafe i M.P Bruunsgade og når jeg har en fridag med Johan eller Julie, så er en dele-brunch passende til to. Bernth

Et dejligt nyt bekendtskab er Bernth og Co i Borggade. Virkelig god sandwich og et hyggeligt sted, hvor man sagtens kan nyde frokosten på stedet også eller vælge at tage den med. Jeg har heldigvis flere af varianterne til gode, så jeg kan endnu ikke pege på min favorit.

vinbar

Martin introducerede mig forleden,til Løves bog- og vin i Nørregade.
mefisto

Martin og jeg spiste frokost på Mefisto i lørdags – lækre fiskeretter, som restauranten er særligt kendt for. Mefisto er sådan et rart sted, som man bare vender tilbage til igen og igen. Det var ikke første gang vi var der, og bestemt heller ikke sidste gang.

89 kommentarer
 • Jane skrev:
  3. juni 2014 kl. 09:22

  Ej så fint! Det vil jeg finde frem næste gang jeg skal til Aarhus. Hvis nu du skulle finde på at skrive en guide til fx vinbarer i Aarhus, melder jeg mig gerne helt frivilligt som testperson! ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:08

   Det lyder som en fantastisk ide! Næste gang du kommer til byen, så ses vi på en vinbar, ik´ ;)

 • Matilde skrev:
  3. juni 2014 kl. 09:32

  Det er altid skønt at se hvad andre “århusianere” anbefaler ;-) Du skal dog prøve at smutte forbi Latin i latinerkvarteret eller restaurant ET ved Europaplads. Det er to vidt forskellige typer restaurant, dog begge med fransk indflydelse, men de er hver især en oplevelse værd….mvh med-århusianer Matilde

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:10

   Latin er ny for mig, – og er fluks kommet på listen :) jeg glæder mig!
   Restaurant ET kender jeg og den er jeg også vild med!

  • Malene skrev:
   3. juni 2014 kl. 11:22

   Åh! Jeg bakker op om Matildes kommentar. Mit hjerte bløder for Latin – deres hyggelige lille restaurant, lækre moules og vilde vinkort (hvor man også kan få virkelig lækker vin på glas og ikke som mange andre steder må nøjes med “husets”).

   • Ann-Christine skrev:
    4. juni 2014 kl. 09:22

    Uhmmm, Det lyder jo lige som et sted for mig, Malene :)

 • Carina skrev:
  3. juni 2014 kl. 09:45

  Lækre økologiske (og billige!!) brød og kager fra Nr. 24 i Volden og efterfølgende lækker kaffe hos Altura lige ved siden af. Uhm!

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:11

   Hvor dejligt, de steder kender jeg ikke. Endnu ;) Tak for tippet

  • Anna skrev:
   3. juni 2014 kl. 09:50

   Ja, jeg er simpelthen også nødt til at anbefale bageren Nummer 2″. Jeg vil foreslå en bolle med høost. Det er mit eget lille “trick”, når jeg har lokket min kæreste med på shopping og han begynder at være lettere opgivende ;-) ..

   Men ja, fantastisk med lidt ekstra inspiration til lækre steder i dejlige Århus.

   • Ann-Christine skrev:
    4. juni 2014 kl. 09:14

    Ha ha, det er rart at have sådanne tricks i baghånden ;) Jeg må prøve den bager og den bolle med høost!

 • Gitte skrev:
  3. juni 2014 kl. 09:48

  Sidder stille og roligt her i Kolding og konstaterer (igen :-)), at jeg vil bo i Århus :-)! Tak for guiden – den vil blive testet … Mange sommerhilsner “Sydfra”//Gitte

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:14

   Hvor er det dejligt at høre at du kan bruge inspirationen :)
   Kh Ann-Christine

 • Dorte/familiefletninger skrev:
  3. juni 2014 kl. 09:53

  Lækre steder :-). Kan varmt anbefale Klassisk 65 i Jægergårdsgade som frokost- eller middagsdestination. Maden er fortrinlig og betjeningen så utrolig hyggelig. Af kaffesteder er et af mine favoritsteder Il Caffé på Åboulevarden. Det er en mega lækker kaffe og indehaveren har altid tid til en snak. Børn er meget velkomne og vi snupper ofte en is med til dem fra Suppestegogis, som ligger lige ved siden af (og man må gerne spise isen hos Il Caffé). KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:15

   Uhmm, ja Klassisk 65 kunne også sagtens være med på min liste. Skønt sted!
   De andre du nævner er nye for mig og dem glæder jeg mig meget til at prøve. Mange tak for inspirationen
   Kh Ann-Christine

  • Helle skrev:
   3. juni 2014 kl. 15:22

   Jeg er enig med Dorte i at Il Caffé er et skønt sted. Sød betjening og med middagssol i den rolige ende af åen.
   Hver gang jeg er i Århus skal jeg også forbi Mocca City og have nogle hindbærsnitter og the. Det er et hyggeligt lille sted.
   Ligesom andre har jeg også været glad for Gemmestedet når aftenen skulle sluttes af med en drink, og Can Blau laver en lækker tapas, hvor husets vin i lerkander kan anbefales.
   Den bedste sushi finder du dog hos karma sushi efter min mening. ;)

   • Ann-Christine skrev:
    4. juni 2014 kl. 09:41

    Jeg må da forbi Mocca City og drikke te og spise hindbærsnitter :)
    Tak for dejlige tips, dem vil jeg føje til listen :)

 • Christina Vorre skrev:
  3. juni 2014 kl. 10:08

  Du er også nødt til at prøve Oli Nicos Fish’n’chips og Skt. Olufs 3-retters menu – begge ting lækkert rustiskt med masser af charme – og begge ting på Mejlgade:)

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:17

   Uhm, ja Oli Nico, hvordan kunne jeg næsten glemme at nævne det sted også … Det er også en af mine favoritter.
   Skt Oluf har jeg aldrig prøvet, endnu :) Tak for tippet :)

 • Trine K skrev:
  3. juni 2014 kl. 10:16

  Nogle fine steder :-)
  Elsker at komme i Great Coffee i Klostergade – en af verdens bedste baristaer Søren Stiller Markussen laver kaffen med største passion, og så er priserne rimelige og der er godt læsestof.

  Derudover er restaurant Miró den bedste restaurant, jeg har besøgt i Aarhus. Fantastisk service og lækker mad. Dog lidt dyrt.

  God dag :-)

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:18

   Miró er straks skrevet på min liste over ønske restauranter, der har jeg aldrig været.
   -og tænk, jeg har slet ikke spottet at der er læsestof hos Great Coffee, så kunne jeg da sagtens finde på at stoppe op der en dag alene, for en kaffe og læsepause :) Tak for tippet

 • Karoline skrev:
  3. juni 2014 kl. 10:45

  Haute Friture?! Haps!

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:19

   Kender jeg ikke, men det skal da prøves ;)

 • Ida V.R. skrev:
  3. juni 2014 kl. 11:16

  Uh, jeg har så mange favoritsteder i Århus og Danmark generelt.
  Memphis Roadhouse. God og autentisk sydstatsmad. Virkelig et besøg værd!
  Den Grønne Papaya. Primært take-away. De ser ikke ud af meget udefra, men de laver virkelig god vietnamesisk mad.
  The White Elephant. Thai-mad med saft og kraft!
  Haute Friture. Deres porchettasandwich….mmmm!
  Is fra Suppestegogis ved Åen. De laver god is og er ikke nærige med portionerne.
  Og så et sted, jeg ikke selv har været, men meget gerne vil besøge: CanBlau. Det skulle være rigtig godt. Sidsel og Lasse har flere gange skrevet om det på deres blog.

  Og så glæder jeg mig til at besøge Juliette.

  Bevæger I jer mod Vest vil jeg foreslå fiskebuffet på Tambohus Kro. Så godt, der er alt hvad et fiskehjerte begærer.
  Venø Kro på den lille ø Venø i Limfjorden. Man skal selvfølgelig have venøbøffer. Hele øen er forøvrigt et besøg værd.
  Og så lige en reklame for min hjemstavn: Lemvig! Så hyggelig by, og placeret tæt ved hav, fjord og skov. Bestemt et besøg værd! Og så er der ikke langt til Thyborøn der også er en dejlig by. :)

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:21

   Nøj, hvor har du mange dejlige steder, som jeg lige nu er ved at skrive på min liste over kommende oplevelser :)
   CANblau kunne sagtens være med på min liste. Det er super lækker mad og kan varmt anbefales!
   Og tusind tak for tips til Venø og Lemvig. Det er dejligt med skøn inspiration til udflugter rundt i landet :)

 • PernilleB skrev:
  3. juni 2014 kl. 12:14

  Hvis man kan få en plads, så er Oli Nico helt klart en anbefalelsesværdigt sted at spise frokost. Det er godt, solidt og til en fornuftig pris 60 -120 kr. for frokost.
  Hvis man ikke kan få plads der kan man gå ind ved siden af på sct.Oluf, hvor man kan få en billig og fin frokost uden så mange dikkedarer og stemningen derinde kalder nærmest på, at man drikker et glas vin til sin frokost og her får man også nogle gode gedigne glas :).

  Tak for et dejligt indlæg. En del af stederne er jeg enig i og nogle ser jeg frem til at prøve. Det får mig helt til at savne Aarhus!

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:28

   Mange tak for dejlige tips. Jeg har aldrig været heldig at få plads hos Oli Nico, men har bestilt til at tage med hjem – må prøve at spise en frokost på stedet, snart! Der er nemlig rigtig hyggeligt.
   Og jeg kan godt høre at jeg har noget at glæde mig til hos skt Oluf

 • Ninna Rahbek Schou skrev:
  3. juni 2014 kl. 12:31

  gode anbefalinger:-)
  Jeg stemmer også for at du prøver Oli Nico i Mejlgade, SÅ lækkert!
  Og så er SOTA (sushi) i Vestergade min helt store favorit, både at besøge og som take away:-)
  Hvis du skal udenfor Århus, så prøv Norsminde kro:-)

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:29

   Taaak, Ninna :) Og SOTA sushi, kender jeg ikke – den glæder jeg mig til. Og så drømmer jeg om et ophold på Norsmindekro. Vi spiste frokost på deres Brasserie for 2 år siden, da vi lige var flyttet herover, uhm, så lækkert!

 • LunaBærmonster skrev:
  3. juni 2014 kl. 13:42

  Jeg er århusianer (derfor å og ikke aa, haha) helt ind i hjertet, og har derfor en del favoritsteder i byen. Da jeg stadig er studerende – lidt endnu – er det ofte de mere prisvenlige, men stadig gode steder, jeg elsker.

  – Gemmestedet, der ligger tæt på Klostertorv, er en stor favorit her. Der er super hyggeligt og de har et lækkert og simpelt tyrkisk køkken. Prøv deres vegetar börek, den er så lækker. Og så er der studierabat, hvis man er den heldige ejer af et studiekort. Og brætspil og aviser til fri afbenyttelse.

  – Fairbar, bare fordi det er et hyggeligt sted at hænge ud og drikke en enkelt øl eller en kop kaffe. Og igen ret studievenligt.

  – Det samme gælder Løves, som jeg kan se, du også har skrevet om. Det er jo nærmest en dagligstue, hvilket er ret så hyggeligt.

  – Århus’ bedste sushi er klart Sota, som er så lækker (men nok også den dyreste i byen – pris og kvalitet følges ofte ad).

  – Brunch på Varna. Det er hamrende dyrt, men klart den bedste brunch, jeg nogensinde har sat tænderne i. Okay, måske har jeg prøvet et lignende sted i Norge, men det er jo lidt langt væk. Hvis man tænker det som kombineret morgenmad-frokost og gåtur i Dyrehaven, ved vandet og i skoven, så er 300 kr. ink. et glas boblevand pludselig okay, især sammenlignet med, hvad man ofte betaler, når man spiser ude om aftenen. De har kun åbent om søndagen.

  – Juliette er jeg også stor fan af. Og bliver vi på Jægergårdsgade, er Rarbar også noget så rart.

  – Og igen, Siegfreds kaffe. Fordi det er Århus’ bedste kaffe.

  – Hvis man skal have is, så er Dolce Vita på Trøjborg eller ved Veri Centret svaret. De laver hamrende lækker is efter originale italienske opskrifter. Alternativt er SuppeStegogIs ved åen også et rigtig godt bud.

  – Nummer24, der sjovt nok er nummer 24 i Graden, er en lillebitte bager, som laver nogle helt fantastiske koldhævede boller. Deres brød slår Emmerys efter min mening lidt for hårde brød og de fleste andre brødsteder i byen. Og så er det ikke engang dyrt.

  Jeg håber, det kan bruges. :)
  Bedste hilsner
  Luna

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:31

   Kære Luna,
   Tusind tak for dejlige tips og lækker inspiration – dét kan i den grad bruges og jeg glæder mig til at besøge de skønne steder! Mange af dem du nævner er helt nye for mig :)
   TAK<3
   Kh Ann-Christine

  • LunaBærmonster skrev:
   3. juni 2014 kl. 13:43

   Og La Forchetta, hvis man er til god, italiensk mad. :)

   Jeg kunne vist blive ved, haha.

   • Ann-Christine skrev:
    4. juni 2014 kl. 09:31

    Dét er jeg ;) -og den er straks skrevet på listen også

  • LunaBærmonster skrev:
   3. juni 2014 kl. 13:46

   Og sidste sted: Råbar, der gemmer sig bag Voxhall. Lækker, rå og økologisk mad og meget hyggeligt sted. De har dog lige fået nyt menukort, som jeg endnu ikke har prøvet og derfor ikke kan udtale mig om. Men deres gamle brunch og tapasmenu er meget anbefalelsesværdige.

   • Ann-Christine skrev:
    4. juni 2014 kl. 09:32

    Jeg har også været der en enkelt gang. Dejlig mad og hyggelige indretning. Det må vist prøves igen.

 • Rav Food skrev:
  3. juni 2014 kl. 14:09

  Tak for en dejlig guide – og ikke en masse gode kommentarer er. Jeg er ikke selv fra Århus, men er så heldig at have en søn, der læser i Århus. Derfor er vi indimellem heldige at få lov til at låne et kollegieværelse med udsigt til Uniparken i nogle dage, mens sønnike tager på festival o.lign. Jeg elsker (også) Århus <3 og vil bestemt bruge denne guide fremover.
  Mange hilsner Kathe

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:40

   Hvor er det dejligt at høre, Kathe.
   Du kender måske allerede Råbar? Ellers er den sikkert lige noget for dig ;) Dejligt sted

 • Inge Kirstine skrev:
  3. juni 2014 kl. 15:21

  Jeg bliver nødt til at supplere og nævne Restaurant Substans i Frederiksgade – det er og bliver min favoritrestaurant i Aarhus:-)

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:40

   Den vil jeg da lige tjekke! Tak for inspiration :)

 • Anna skrev:
  3. juni 2014 kl. 15:23

  Er enig i alle ovenstående! Vil dog lige tilføje Kvindemuseets café på Domkirkepladsen – unik indretning, hyggelig atmosfære, god mad og gode priser. Pt. er der en fin udstilling med Storm P – samt en mini udstilling med StineStregen – de kan også anbefales.

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:42

   Der var jeg for 2-3 år siden, og det er da helt sikkert værd et besøg igen, specielt i forbindelse med dygtige Stines udstilling – og Storm P, vil jeg også gerne se.
   Tak for tippet :)

 • Katrine skrev:
  3. juni 2014 kl. 19:24

  Sikke nogle skønne anbefalinger. Elsker at bo i Aarhus, for der er altid noget nyt at prøve. Jeg er enig i rigtig mange af de anbefalinger, der er givet, men vil lige supplere med Food Fein på Sønder alle, de har et lækkert simpelt menukort og så må man tage barnevognen med derind (skønt når man er på barsel), Fru Kjeldsens kaffe på Tordenskjolsgade laver skøn og billig kaffe og iskaffe to go, Casamia på samme gade står for byens bedste italienske pizzaer og Cafe Stiften på Banegårdspladsen er et besøg værd pga deres enorme udvalg af frisklavet juice og smoothies.

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:44

   Uhh, nye lækre steder.
   Aj, men jeg bliver da bare mere og mere glad for Aarhus, når der er så mange perler, jeg endnu ikke har fundet :)
   Tak for inspirationen

 • Rikke sølvsten skrev:
  3. juni 2014 kl. 20:06

  Klassisk fisk i Nørregade

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:44

   Jep, den kunne også godt have været med på min liste :)

 • Rikkesilver skrev:
  3. juni 2014 kl. 20:12

  Restaurant Pihlkær i Mejlgade. Billig, intim og fantastisk fiskerestaurant.

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:44

   Den er ny for mig, og er skrevet på min liste over nye oplevelser :)

 • Anne F. skrev:
  3. juni 2014 kl. 20:51

  No. 24, som de andre også skriver – det er i sandhed fantastisk brød! Og rar betjening :)

  På Rarbar skal man prøve deres Suppeclub, som de afholder hver lørdag. Man skal huske at bestille bord på forhånd. Tre retter mad efter kokkens forgodtbefindende er det man får til den nette sum af 150,-. Bobler for 30,- og billige drinks efterfølgende (i selskab med dejlig housemusik fra kl. 22.00). Slet ikke dumt :)

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:46

   Hov, det lyder da meget godt!
   Tak for tippet :) Jeg glæder mig til at besøge begge steder :)

 • Marie skrev:
  3. juni 2014 kl. 23:14

  Langhoff og Juhl i Guldsmedegade – især torsdag hvor dagsmenuen er fisk!
  Restaurant ET – muligvis Århus bedste restaurant
  Canblau – VERDENS bedste tapas
  Kahler spisesalon i M.P Bruunsgade – for det lækreste smørrebrød
  Oli nico- lækker OG billig take away uden så mange dikkedarer!
  Delien i Jægergårdsgade – lækker fransk take away til fair priser
  Det Glade Vanvid på havnen- sindsyg lækker gourmetmad med fantastisk koncept med vin ad libitum…og så koster det ikke engang en herregård!

  • Ann-Christine skrev:
   4. juni 2014 kl. 09:46

   Skønne tips, og flere af dem er helt nye for mig.
   TAK :)

 • Anders skrev:
  4. juni 2014 kl. 10:14

  Nu er det ikke så tit jeg kommer forbi Århus, men sidst jeg var der, var jeg rundt i latinerkvarteret for at finde et sted at spise. Jeg faldt for Drudenfuss og deres nordiske køkken, det endte med at blive en nordisk döner den aften.
  Næste gang skal ungerne med derhen…

  • Ann-Christine skrev:
   5. juni 2014 kl. 12:10

   Tak for tippet, Anders. Det vil jeg besøge snart, og måske tage ungerne med også :)

 • Julie skrev:
  4. juni 2014 kl. 15:21

  Som tidligere (og helt sikkert fremtidig) århusianer og stor restaurantgænger har jeg også et par tips. Mange gode er nævnt, men Langhoff og Juhl i Guldsmedgade og Miró er favoritterne fra det finere køkken. Har hørt et rygte om at Miró er lukket og kneb næsten en tåre.
  Ellers vil jeg sige:
  Pizza fra El Marcantinos i Skolegade/mejlgade
  Moules de frites fra Oli Nico
  Alt thai/vietnamesisk fra Kowloon (den i banegårdsgade er bedre end frederiksalle)
  Sundt og salater fra GLAD! (Frederiksgade)
  Sushi fra Sota (Vestergade)
  Cocktails fra Bartels (Åen)
  Mad og cocktails sammen fra Apoteket i Jægergårdsgade
  Brunch fra Grappa
  Øl og god stemning ved Strandbaren

  Århus helt generelt

  • Ann-Christine skrev:
   5. juni 2014 kl. 12:24

   Lækkert med et godt tip til det vietnamesiske køkken også. Der har jeg endnu til gode at finde en favorit her i Aarhus, så jeg glæder mig til at prøve Kowloon.
   Mange tak for at dele din inspirerende liste :) Der er mange gode steder, jeg må prøve

 • Louisa skrev:
  5. juni 2014 kl. 00:51

  Har alle i skønne mennesker så ikke et forslag til mig? Min mand og jeg skal besøge det nye comwell hotel d, 5 juli. En kærestetur uden børn :-) Har i nogle forslag til hvad vi skal opleve om lørdagen.? Og så er manden til et solidt aftenmåltid, ikke noget mad som er alt for fancy (desværre). Vi har aldrig været i Aarhus sammen, så vi glæder os helt vildt :-)

  • Ann-Christine skrev:
   5. juni 2014 kl. 12:27

   Hej Louisa,
   Jeg vil anbefale kaffe på Great Coffee eller Sigfreds, vinsmagning i Løves vin og bog cafe og middagen … tja, der er mange gode forslag i indlægget her og kommentarfeltet, så jeg vil anbefale at du plukker et par stykker og tjekker deres menukort på nettet.
   Rigtig dejlig tur, det lyder som en skøn weekend I har i vente :)
   Kh Ann-Christine

 • Lotte skrev:
  5. juni 2014 kl. 20:22

  Jeg synes, at en af de mest oversete perler i Århus er Caffe Ispirazione i Aalborggade, som ligger gemt lidt af vejen. Det er en skøn lille italiensk oase med både kaffe, is, sandwich og pizza på vaskeægte sydlandsk maner – faktisk glemmer man sommetider helt, at man stadig befinder sig i Danmark.

  • Ann-Christine skrev:
   6. juni 2014 kl. 08:40

   Det lyder som et dejligt sted og at drømme sig lidt væk til sommer i italien, det lyder slet ikke så tosset :)
   Tak for tippet, det sted glæder jeg mig til at opleve

 • Lasse Kjær skrev:
  6. juni 2014 kl. 14:46

  Hej alle sammen!

  Sikke en fornøjelse det har været at læse alle jeres forslag. Jeg har en nu en hel liste af steder som åbenbart bare SKAL besøges. Samtidig er det jo ren guld, når vi skal finde nye udbydere til mademyday.

  Derfor har vi også lige tilladt os at lave en top 10 ud fra Ann-Christines og alle jer andres forslag:

  Oli Nico IIIII
  Nr 24 (Volden) IIII
  Juliette III
  Sota Sushi III
  Sigfreds II
  Løves Bog- og Vincafé II
  Latin II
  Restaurant ET II
  Il Caffé II
  Gemmestedet II

  Håber den kan bruges :)

  Ha’ en dejlig weekend!

  / Lasse Kjær
  mademyday

  • Ann-Christine skrev:
   7. juni 2014 kl. 21:30

   Dét kan den, Lasse :)
   Tak for fin opsummering, og jeg glæder mig til at se endnu flere gode steder på mademyday.dk

 • Maija skrev:
  6. juni 2014 kl. 22:47

  Drinks og maden på Sct Pauls Apotek :)
  Og i en helt anden boldgade – kebab i Åbyhøj lige ved Jydske bank, hvis man har tømmermænd efter sct pauls

  • Ann-Christine skrev:
   7. juni 2014 kl. 21:28

   Uhh ja, sct Pauls – det er et skønt apotek ;) og tak for kebabtippet, også!

 • Maija skrev:
  6. juni 2014 kl. 22:48

  Og nu om sommeren Lynfabrikjens tagteresse, top lækkert til en brunch!

  • Ann-Christine skrev:
   7. juni 2014 kl. 21:29

   Der elsker jeg også at sidde og kigger udover byens tage. Skønt sted!

 • Maja Åvist skrev:
  9. juni 2014 kl. 08:00

  L’estragon er mit yndlingssted. Meget hyggelig, virkelig god mad, gavmildhed og fantastisk god betjening. Deres rustikke menu fra tirsdag til torsdag er derudover prisvenlig :-)

  • Ann-Christine skrev:
   10. juni 2014 kl. 10:37

   Mange tak for anbefaling, det glæder jeg mig til at prøve :)

 • Heidi skrev:
  9. juni 2014 kl. 18:05

  Sikke en masse gode forslag. Jeg har skrevet flere af dem på min “skal prøves” liste. Flere af de gode steder er allerede nævnt, men jeg har lige et par som fortjener at komme med på listen. Dania delikasse & sandwichbar i Frederiks Alle er et af mine yndlingssteder til frokost. Skøn mad og hyggelig stemning. De har også de lækreste delikassevare, og jeg skal altid lige have lidt fetaost med hjem. I en lidt anden prisklasse er Det gamle Apotek i Jægergaardsgade. Det er især anbefalingsværdigt hvis man er glad for cocktails. Med hver ret følger den skønneste cocktail som er alt andet end traditionel, og prikken over i’et. Til gengæld skal man være frisk på en noget anderledes bordopstilling hvor man virkelig kommer tæt på de andre gæster. Tak for en dejlig blog :-)

  • Ann-Christine skrev:
   10. juni 2014 kl. 10:42

   Tusind tak for dine forslag og anbefalinger. Jeg glæder mig til at prøve Dania på Frederiks Alle – og helt enig i at Apoteket er et hit, den kunne egentlig sagtens være med på min liste ;)

 • Nana skrev:
  12. juni 2014 kl. 11:25

  Mmh glæder mig allerede til at gense Århus, med alt hvad den fantastiske by har at byde på!

  Må dog lige nævne all time favoritstedet Fidel’s ved åen, desværre alt for længe siden jeg har været der, men er du vimmer nogle lækre cocktails de serverer.. Desuden kørte de med salsatorsdag en overgang, ved ikke om det stadig er der, men det var i hvert fald hyle skægt :)

  Skal det være uden for Århus, så kan jeg helt klart anbefale “Den lille fede” en vaskeægte perle på Store Kongensgade, evt. fulgt op af et besøg på “Fidel’s” i København på Dronningens Tværgade ;) Eller restaurant “Frederiks Have” på Smallegade, den Himmerlandskylling jeg fik der for knap 3 uger siden var verdensklasse :)

  Skulle du komme lidt længere sydover på Sjælland, er Babettes i Vordingborg klart værd at nævne, det er en oplevelse udover det sædvanlige.. Spændende, nytænkende og med gode råvarer.. Eller en brunch på David’s i Stege, hyggeligt lille sted, med en lækker brunch, hverken for meget eller for lidt og ikke noget revolutionerende, men ganske lækkert og så er der jo fantastisk på Møn og Stege er en hyggelig by med eget bryghus, hvor der også er restaurant, en slagter i særklasse, hvor der også er mulighed for at spise og i det hele taget en meget stemningsfuld by :)

  • Ann-Christine skrev:
   12. juni 2014 kl. 12:26

   Hej Nana,
   Jeg må forbi Fidel´s næste gang der skal nydes en cocktail i byen!
   og så får jeg helt lyst til at komme til Vordingborg og Stege – tusind tak for dejlige tips, de er skrevet på min liste over perler i DK jeg skal besøge når jeg kommer på de kanter :)

 • Ellen skrev:
  24. juni 2014 kl. 12:33

  Sikke gode tips til en der lige er flyttet til Århus.
  Kender I nogle steder med god og sund take away?

  • Ann-Christine skrev:
   24. juni 2014 kl. 18:01

   Cafe Glad – den er god :)

 • Anne Sophie skrev:
  2. juli 2014 kl. 09:20

  Kære Ann-Christine
  Skøn blog du har, lillesøster har lige anbefalet den, tak!
  Mine ydlingssteder i Aarhus og omegn:
  Constasia2:skøn øko café ved Brabrand Søen, lækre sandwich, brunch o lagk
  Fredrikshøj kro v Wassim H, bedste i Aarhus, alene servicen, wow! Wassim åbnerny deli i grønnegade til sep. :)
  Café Englen sid i gårdhaven
  Den japanske have v Trige
  Råbar ved åen bedste smoothie
  Juice Stop bedste wrap
  Fika i Jægergårdsgade mums friske salater og lækker mad
  KJ Mihn sommerruller og vietnamesiske mad
  Svineriet i Mejlgade
  Philkær i Mejlgade fisk og grønt
  Villa Kähler Dining mor og far på date ;)
  Café Grene
  Skovmøllen i Marselisskoven perfekt sted
  Dolce Vita på Trøjborg mmm… Is fra Italien
  Casa Mia Trøjborg god pizza
  Sushi + eneste sushi lavet af japanere i Aarhus, Sota går an, men plus vier
  Frøken Koch på havnen billig og lækker dansk mad
  Sjette Frederiks Kro i Risskov, hvilken udsigt og lækker mad
  Brasserie Mols ved Femmøller strand på Djurs land
  Mellem Jyder i Ebeltoft også god til børn
  Trøjborg har god slagter og Jordens frugter to gode butikker at kende, plus Fru K kaffe, som er et farligt sted at kende:)

  • Ann-Christine skrev:
   3. juli 2014 kl. 07:51

   Kære Anne Sophie,
   Mange tak og tusind tak for dejlige anbefalinger – der er mange gode steder jeg lige vil have kigget nærmere på her :)
   Kh Ann-Christine

 • Grete skrev:
  31. juli 2014 kl. 16:25

  Svært at overskue alle de gode forslag, men synes ikke jeg har set Gaia i Vestergade. Lækker økologisk mad.
  Glem nu ikke, der er andet end Århus. I Kulturhuset i Skanderborg ligger Kafe K. Der er rigtig lækker mad på menukortet, feks tapas for 2, bagt feta og meget andet. Når den så indtages med Skanderborg sø lige for snuden, kan det ikke blive bedre. Efterfølgende kunne man tage en sejltur (eller tage sin mad MED på sejlturen). Dagmar sejler i sommermånederne og ungerne vil elske det.

  • Ann-Christine skrev:
   1. august 2014 kl. 12:48

   Jeg har hørt meget godt om Kafe K, men har endnu til gode at besøge det sted – måske det skal på min august liste :) Tak for lige at minde mig om det.
   Og Gaia, kender jeg heller ikke – så den kommer lige på min personlige liste over nye steder også

 • Therese skrev:
  6. august 2014 kl. 22:38

  Kan det virkelig passe, at ingen har nævnt Restaurant Mellemrum??! Den er virkelig fantastisk…! :)

  • Ann-Christine skrev:
   7. august 2014 kl. 07:50

   Helt enig! Også en af mine yndlings, bare alt for lang tid siden jeg har været der :)

 • Ida skrev:
  25. august 2014 kl. 00:09

  Madbrødet fra Nummer 24 og kaffe fra La Cabra er nogle af mine yndlings! Og så isen fra Misto i MP Bruuns gade, mange skøre og lækre varianter, bl.a. en blå is lavet på tang, som er virkelig god. Derudover har de ofte et stort udvalg af diabetikervenlig og laktosefri is.. :)

  • Ann-Christine skrev:
   25. august 2014 kl. 11:08

   Uhmm, det lyder som dejlige steder – tak for tip og inspiration :)

 • annel skrev:
  4. september 2014 kl. 20:49

  Vil lige nævne VW Café som ligger ca. overfor Netto på Thorvaldsensgade. Suuuuper hyggeligt sted med god atmosfære og eminente sandwich! Krydrede, spændende smagssammensætninger til billige penge.

  – Er næsten lidt bange for at reklamere for stedet, så det bliver FOR populært og overrendt – men jeg tager chancen :D

  • Ann-Christine skrev:
   5. september 2014 kl. 08:58

   Du har i hvertfald solgt stedet godt til mig! ;) Jeg må forbi og smage en sandwich
   Tak for tippet

 • Anne skrev:
  29. juli 2015 kl. 23:10

  Hej
  Skal til Århus imorgen i cirkus summarum med min mand og søn, og vi glæder os:-) Vi vil starte dagen med en brunch et sted i byen og hvor er det??? Det må gerne være lídt børnevenligt!
  Håber du har en god ide, det er altid så inspirerende at følge dig her på bloggen:-)
  Vh Anne

  • Ann-Christine skrev:
   31. juli 2015 kl. 14:03

   Hej Anne,
   Hvad fandt I mon ud af? Jeg har lige været lidt langsom i kommentarfeltet, de sidste dage da vi feriehygger lidt meget i disse dage :)
   Håber I havde en dejlig dag og en skøn cirkus oplevelse.
   Jeg er faktisk ikke helt opdateret på gode hverdagsbrunch i Aarhus, nu er TGV jo lukket, det var ellers fantastisk. Ellers er jeg vild med Emmerys, som også byder på en virkelig skøn brunch.
   Må altså lige blive lidt opdateret på Aarhus brunch snart ;)
   Kh AC

 • Anne skrev:
  2. august 2015 kl. 21:03

  Vi endte med at spise på Viggos ved åen. Lækker tapas brunch som sagtens kan anbefaldes. Rigtig hyggeligt at sidde ved åen i solskin og nyde by livet, det var en god oplevelse.
  Fortsat god sommerferie til jer:-)
  Anne

  • Ann-Christine skrev:
   2. august 2015 kl. 22:31

   Det lyder dejligt og hyggeligt!
   Jeg har ikke selv været der før, så mange tak for anbefalingen. Det skal da prøves :)
   Kh AC

 • Stine skrev:
  13. december 2015 kl. 13:12

  Super fin blog

 • Mette Bach skrev:
  21. november 2019 kl. 22:53

  Et af de helt gamle steder, som har fornyet sig, og virkelig er et besøg værd er Thors Mølle, hvor en god frokost kan kombineres med en gåtur i den smukke skov, der er klædt i efterår.

  • Ann-Christine skrev:
   22. november 2019 kl. 13:16

   Der har jeg aldrig været, mange tak for tippet :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.