Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hamborg-miniguide/

Hamborg – miniguide

hamborg-med-boern_1

Det var virkelig en dejlig tur vi havde til Hamborg i sidste uge. Jeg havde hørt meget godt om Hamborg, bl.a at det er en by som overrasker virkelig positivt. – og det gjorde den! Det er mange år siden jeg sidst har været der, så jeg kunne ikke rigtig huske byen og det er første gang vi besøgte byen med Johan og Julie.

Jeg fik taget en masse billeder og dette bliver nok et af de længste blogindlæg nogensinde. Jeg har valgt at skrive om hele turen i ét indlæg – og måske kan det også bruges som en lille miniguide til Hamborg.

Onsdag aften besluttede vi os, for at der skulle ske noget og vi bookede i løbet af aftenen hotel og pakkede kufferterne til en storbyferie i solrigt sommervejr – det er heldigvis ikke meget, vi behøver have med på ferie, nu hvor Johan og Julie er blevet så store. Vi kørte fra Aarhus ved 7.30 tiden torsdag morgen og ankom allerede til Hamborg ved 11 tiden. Det er i sig selv en fin bonus ved byen – det at den ligger så tæt på.

hamborg-med-boern_2

Vi boede i Neustadt. Lige midt i det eksklusive shoppingkvarter Gänsemarkt og kun få minutters gåtur til Binnenalster-søen. Hamborg viste sig fra sin allerskønneste side vejrmæssigt under vores ophold. Der var varmt og solrigt og noget så smukt med fine kanaler, pæne bygninger, uanede shoppemuligheder og masser af gode spisesteder, som ser virkelig fine ud.

Shopping var ikke på programmet denne gang for vores vedkommende – det må blive en anden gang, måske på en mini-storbyferie uden børn. Det er i al fald en by med rigelig muligheder for shopping, måske i forbindelse med julegaveindkøb.

kanalrundfart

Kanalrundfart

Kanalrundfart er bare altid et hit – og en fin måde at finde sig til rette og få et godt indtryk af Hamborg. Vi tog den korte kanalrundfart på en time, hvilket var meget passende med to fire-årige krudtugler.

Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland havde vi fået anbefalet på det varmeste og den anbefaling vil jeg gerne give videre til jer. Det var f a n t a s t i s k og meget imponerede! Det er verdens største modeljernbane udstilling og et hit for både børn og voksne.

Tag derhen fra morgenstunden, da der er kø og mange mennesker senere på dagen. Vi brugte omkring tre dejlige timer om formiddagen derinde. Vi var egentlig færdig med udstillingen efter to timer, men Johan krævede, næsten med tårer i øjnene, at vi gik tilbage og så på lidt flere tog, inden han var klar til at tage videre.

miniatur-Wunderland-Hamborg

Efter en god frokost på en hyggelig italiensk fortovsrestaurant, gik vi tilbage til hotellet for en lille siesta i skyggen og en forfriskende tur i den indendørspool.

Vi gik rigtig meget på vores ferie. Hamborg er velsignet med meget brede fortove, hvilket gør byen ideel for lange gåture med børn. Det at de nogle gange kan løbe lidt og have plads til at fjolle afsted, gør gåturene til en leg. Johan og Julie er ret gode til de lange strækninger og når der blot er hyggelige ispauser, samt kiks, vand og lidt snack i tasken – så går det fint. Martin og jeg elsker, at opleve storbyer ved at gå rundt og nyde det hele på den rolige måde, et par gange skar vi dog lidt af strækningerne ved at tage toget.

Hamborg

Hamburger Dom – Tivoli

Vi var så heldige, at Hamburger Dom tivoli var i byen, mens vi var der. Johan og Julie har ønsket at komme i Tivoli og vi havde hørt så meget godt om Hamburger Dom – så det var oplagt at bruge en eftermiddag og aften der.

Hamburger Dom er et omrejsende kæmpestort tivoli og er i Hamborg tre gange om året. I marts og april, juli og august, samt november og december. Det er gratis at komme ind, og så betaler man for de enkelte forlystelser. Der var rigtig mange ting for Johan og Julie at prøve og de havde det fantastisk. Det var i det hele taget en skøn og sjov oplevelse for os alle fire.

hamburger-dom

hamburger-dom-boder hamburger-dom-aebler hamburger-dom_5 hamburger-dom_4 hamburger-dom_3 hamburger-dom_1 hamburger_dom_2

Schulterblatt – Hamborg

Tag endelig forbi Schulterblatt, et noget så charmerende, afslappet og hyggeligt område. Med enormt mange cafeer, butikker og lidt slidt på den lækre charmerende måde. Vi spiste en skøn frokost der; Sushi og Bento på Mikawa og gik lidt rundt i området og sugede stemningen til os.

schulterblatt-hamborg hamborg-sushi

Planten un Blomen – Blomsterpark og legeplads

Ikke så langt fra Schulterblatt ligger den fineste blomsterpark Planten un Blomen. En helt enormt imponerende blomsterpark, med bl.a europas største japanske have og en storslået legeplads med vandrutchebaner og utallige klatrestativer. Det kan varmt anbefales, at tage en udflugt dertil, det er et skønt grønt område og åndehul i byen – og fantastisk for børnene at få lov at lege på den store legeplads i et par timer.

Planten-un-Blomen

Hvor boede vi og bookning af hotel

Vi bookede lige i sidste øjeblik denne gang og bruger stort set altid Hotels.com eller RatesToGo.com når vi booker hotelværelser. Dem har vi også søgt på denne gang for at finde det bedste værelse til prisen.

Vores hotelkriterier har ændret sig en del, efter vi har fået Johan og Julie. Før var det fint bare med et hotelværelse med en seng at sove i og et bad, ikke noget fint, for vi skulle jo ikke være der og spiste gerne vores morgenmad ude. Kriterierne var; billigt, ok pænt uden at være noget særligt, og centralt.

Nu vil vi gerne have en højere kvalitet, lidt mere luksus, men samtidig også gerne til en god pris. Vi tager gerne forbi hotellet i løbet af dagen og holder en lille pause i skyggen, hvor Johan og Julie kan lege med legetøj, tegne og hvile benene. Vi er der også om aftenen, for Johan og Julie holder den ikke kørende til mere end senest ved 20.30 tiden. Vi foretrak denne gang et sted med pool, fordi vejrudsigten lovede virkelig varmt sommervejr. God morgenmad har jeg jo et særligt varmt forhold til, så det skulle gerne være rigtig godt! -ellers vælger vi det hellere fra og spiser ude.

Vi bookede denne gang på Marriott og fik et godt værelse med god plads til os fire, til 1.000 kr pr. nat. Pool og spaområde i kælderen og lækker morgenmad, bl.a med den lækreste croissant bagt på groft mel, uhmmm

morgenmad-mariott-hamborg

Sig endelig til, hvis der er noget vi bare må se/opleve næste gang vi skal til Hamborg – for det var bestemt ikke sidste gang.

34 kommentarer
 • LunaBærmonster skrev:
  5. august 2013 kl. 12:26

  Jeg var i Hamborg sidste år, og blev også virkelig positivt overrasket. Byen er hyggelig og rummer mange forskellige typer områder: fra de mere flippede steder til stål og glas og historiske bygninger – det hele kørt sammen af de dejlige kanaler.
  Jeg var faktisk også i Miniatur Wunderland der, og det er nok noget af det, der overraskede mig mest. Udsigten til at glo på togbaner i flere timer lød ikke særlig spændende i mine ører, men det er jo et helt univers med små fortællinger over det hele og alle de små mennesker, Snehvide i bjergene, alfer, Pippi Langstrømpe ikke mindst de elskende par, man kan finde rundt omkring. Der er ingen tvivl om, at de må have haft det sjovt, mens de har bygget det.

  • Ann-Christine skrev:
   6. august 2013 kl. 10:01

   Jeg havde det på præcis samme måde med modeltogbanen inden vi tog derind, jeg tog mest med for Martin og børnenes skyld – men jeg blev så overrasket og imponeret. Det var nemlig så finurligt med alle de små historier og fortællinger der udspillede sig rundt i landskaberne.

 • Jette skrev:
  5. august 2013 kl. 13:30

  Åh Hamborg er en fantastisk by… Jeg ville præcist have sagt Planten und Blumen hvis ikke i allerede havde været der. Synes Hamborg byder på så meget-også når man har børn med. Vi har tit oplevet at der er aktiviteter i området omkring rådhuset og de cafeer vi har besøgt har også alle taget godt imod børnebesøg. Vi har benyttet os af Marriott tidligere også og kan også anbefale Hyatt (vores favorit men desværre også i en lidt anden prisklasse) og Steigenberger hotel.
  På Shoppingruten synes vores børn at lego store er et hit men også de store tyske boghandlerkæder kan noget særligt med oplevelser i børnehøjde…
  Og nu må jeg vist finde kalenderen frem for jeg har lige overbevist mig selv om at vi skal afsted igen snart… :)

  • Ann-Christine skrev:
   6. august 2013 kl. 10:06

   Lyder som en god plan med en Hamborg tur igen ;) Rigtig god fornøjelse til jer
   Fine tips med shopping i børnehøjde, lego vil også være et hit herhjemme og eftersom jeg generelt bare elsker boghandlere og kan kigge på bøger i timevis, så kunne jeg sagtens forestille mig at vi kunne hygge os hos en boghandel alle fire.

 • foodMAD skrev:
  5. august 2013 kl. 15:38

  Sikke nogle skønne billeder af dine børn! Tak for guiden :)

  • Ann-Christine skrev:
   6. august 2013 kl. 10:07

   Mange tak :)

 • Helle skrev:
  5. august 2013 kl. 16:21

  Dejligt at I havde en god tur med skønne oplevelser. Kan se I nåede alt det jeg havde foreslået:-) Godt at det kunne bruges. Det er nogle fantastiske billedcollager du har lavet.

  • Ann-Christine skrev:
   6. august 2013 kl. 10:07

   Det kunne det virkelig- det var super dejligt med de gode tips :)
   -og mange tak

 • Rikke skrev:
  5. august 2013 kl. 21:08

  Hamborg er også næste udflugtsmål for os – en vennetur uden børn til efteråret! Men kan også sagtens anbefale byen med børn… Boede senest på 25hours hotel! ;)

  • Ann-Christine skrev:
   6. august 2013 kl. 10:15

   Hvor ser det hotel også bare super cool ud. Der kunne jeg godt tænke mig at bo næste gang :) -boede I der med børn?
   God tur til efteråret

 • Maiken skrev:
  6. august 2013 kl. 11:57

  Det ser ud til at have været en hyggelig smuttur. :)

  • Ann-Christine skrev:
   6. august 2013 kl. 20:18

   Super hyggelig :)

 • Maria skrev:
  6. august 2013 kl. 12:07

  Super billeder. Jeg er vild med at dine børnebilleder altid er smukke selvom man “blot” ser dem bagfra.
  Wunderland ser wunderbar ud. Det skal jeg helt sikkert huske, hvis jeg nogensinde befinder mig på de kanter.
  Jeg har været i Hamborg en enkelt gang, men det er maaaaange år siden. Da var vi i Zoo og så vidt jeg husker var det også helt fint.

  • Ann-Christine skrev:
   6. august 2013 kl. 20:25

   Mange tak, det er jeg glad for at høre :)
   Jeg har også hørt super godt om Zoo i Hamburg, vi kunne dog ikke nå det denne gang. Vi har ofte været i København zoo og fornyligt i Munkholm Zoo, så det stod ikke øverst denne gang, men måske næste gang.

 • Linda skrev:
  10. juni 2014 kl. 09:12

  Prøv næste gang at tage til Strand Pauli som ligger i bydelen Skt. Pauli, det er er klart hit om sommeren. Vi har også boet på Marriott, men også på det smukke Renaissance-hotel der ligger lige ved Grosse Bleichen, værelserne er store og servicen er helt i top. Kan klart anbefales.

  • Ann-Christine skrev:
   10. juni 2014 kl. 10:45

   Tusind tak for tip! Vi taler lidt om snart at tage til Hamborg igen, så den vil jeg lige huske :)

 • Line skrev:
  21. juli 2014 kl. 11:24

  Tak for den skønne guide. Hvad hed stedet hvor I stod på kanalrundfarten? Vi skal til Hamborg i august og gerne på kanalrundfart, men der er mange at vælge imellem og vi vil jo gerne have den bedste tur :-)

  Vi skal bo på SIDE hotellet, har hørt det skulle være et godt sted.

  • Ann-Christine skrev:
   23. juli 2014 kl. 08:20

   Jeg mener vi stod på ved St Pauli Landungsbrücke, der lå et stort museumsskib lige ved siden af. Vi valgte at det skulle være en kort kanalrundfart, hvilket var meget passende længde til vores børn (og mig).
   Der er en del ture at vælge imellem, som du også er inde på og vi kiggede mest efter varigheden af turen, som var vores højeste prioritet af hensyn til Johan og Julie.
   Martin kunne dog godt have ønsket sig en længere tur, 2-3 timer ville være helt fint for ham.
   Rigtig god ferie! Hamborg er en super skøn by
   Kh Ann-Christine

 • Grith Jensen skrev:
  3. januar 2015 kl. 18:52

  Hej

  Tak for gode fif til Hamburg. Har aldrig været der, men overvejer det som en del af sommerferien 2015

  • Ann-Christine skrev:
   5. januar 2015 kl. 10:45

   Det kan varmt anbefales :) Hamburg er en skøn by

 • Mia skrev:
  20. januar 2015 kl. 14:03

  Hej :)

  Jeg er ny på din blog, men elsker den allerede! Hvor er den lækker. Alene baseret på det, tør jeg godt vædde med, at du vil elske hotellet EAST, der har en glimrende restaurant og en fantastisk cocktailbar – også med alkoholfri, børnevenlige varianter på kortet. Det er lidt high society, men med plads til alle, fordi priserne i Tyskland bare aldrig bliver helt vanvittige.

  Jeg har noteret mig lidt til min næste tur til Hamborg her og håber, anbefalingen kan fungere som gentjeneste.

  Mia

  • Ann-Christine skrev:
   21. januar 2015 kl. 22:04

   Tusind tak, hvor er det skønt at høre! Stort velkommen hertil :)
   Og mange tak for rejsetip, dem samler jeg meget gerne på.

 • luise skrev:
  7. oktober 2015 kl. 12:28

  Hvor finder man de kanal rundfart i var på ? Jeg skal afsted i næste uge og ved slet ikke noget om hamborg eller hvor de forskellige ting ligger :-)

  • Ann-Christine skrev:
   7. oktober 2015 kl. 13:41

   Hvor dejligt! Hamborg er så fin en by :)
   God tur
   Kh AC

 • Gitte skrev:
  11. november 2015 kl. 18:37

  Hej Ann-Christine

  Sikke en fin guide til Hamburg. Vi kommer ofte i Hamburg, men har endnu ikke været i blomsterparken eller i Wunderland. Det står dog højt på ønskelisten.

  Vi kan dog varmt anbefale det store julemarked som strækker sig fra 23. november til omkring 23. december. Der er julemarkeder flere steder, men det største befinder sig på rådhuspladsen og langs Jungfernstieg ved Binnenalster. Der er små julemarkeder i Gänsemarkt og Hafencity også.

  Det skønne ved jul i Hamburg er, at det ikke er så overrendt som det ligeledes populære i Lübeck. Der er plads til at man kan bevæge sig, en masse god mad og søde sager over alt, samt rig mulighed for at shoppe julegaver i shoppingcenteret Europapassage, stormagasinet Karstadt og Mönkebergstrasse som ligger lige ved siden af.

  Tak for en rigtig god blog med fine billeder til. Det er altid spændende at følge med.

  Med venlig hilsen

  Gitte

  P.S. Hvis man går ca. halvvejs ud ad Landungsbrücken, hvorfra mange rundture har deres udgangspunkt, kan man gå under Elben, i en lille tunnel, så man ender ovre i industrihavnen. Her har man en pragtfuld udsigt over byen og St. Michaelis kvarteret, hvor man passende kan spise på en af de talrige restauranter på vej hjem.

  • Ann-Christine skrev:
   12. november 2015 kl. 19:45

   Uhh, hvor lyder det vidunderligt! Jeg ved næsten ikke om jeg tør at tippe Martin om din anbefaling til julehygge i Hamburg … ;) Han er nemlig ret vild med at gæste de tyske byer, og jeg synes jo næsten ikke vi kan nå det i år – men han skulle nok alligevel få mig overtalt. Jeg har lidt svært ved at stå for alt hvad vedrører julehygge, så det bliver nok ikke vildt svært!
   Tusind tak for den skønne kommentar og gode tips
   Kh AC

 • Anita skrev:
  4. maj 2016 kl. 17:50

  Hej Ann- Christine
  Tak for en super brugbar mini guide. Vi har lige været på forlænget weekend i Hamborg med vores datter på 4 år og fandt tilfældigvis dit indlæg et par uger inden – så vi boede på Marriot og fulgte dine tips til en børnevenlig storby ferie i Hamborg :)
  Anita

  • Ann-Christine skrev:
   7. maj 2016 kl. 10:30

   Hvor er det dejligt at høre! Vi har netop talt om at vi gerne snart vil dertil igen, det er jo sådan en hyggelig by
   Kh AC

 • Kristoffer skrev:
  7. maj 2017 kl. 19:53

  Super godt indlæg :)
  Vi overveje lidt en tur til Hamborg, med bil. Hvordan er det med parkering? Parkere man på hotellet eller på gaden? Og hvad med priser?

  • Ann-Christine skrev:
   9. maj 2017 kl. 09:39

   Vi parkerede ved hotellets parkeringsplads og gik ellers rundt i byen.
   Rigtig god tur til den skønne by :)

 • Andre Rignanese skrev:
  30. april 2018 kl. 11:06

  Super spændende indlæg.
  Jeg har godt nok boet i Hamborg en del år, men glemmer tit hvor dejlig denne storby er sammenlignet med andre tyske byer.
  Efter jeg har læst dit indlæg, får jeg helt lyst til at besøge min gammel hometown :-)

  Mange hilsner,
  Andre Rignanese

 • Eva skrev:
  18. juli 2019 kl. 23:23

  Dine fine beskrivelser har inspireret mig til en tur til Hamborg i sommerferien. Jeg har tjekket Marriott Hotel, men kan det passe, at det koster omkring 200 pr. nat for parkering af bil og godt 200 for morgenmad pr. næse ( min søn er 6 år). Det synes jeg lyder lidt dyrt. Vh Eva

  • Ann-Christine skrev:
   19. juli 2019 kl. 10:19

   Det er så længe siden vi var afsted, så beløb og nærmere beskrivelse omkring hvad vi betalte for parkering dengang kan jeg ikke huske, desværre
   Håber I får en skøn tur til Hamborg, der er jo virkelig mange andre steder at overnatte, så tjek evt tripadviser, airbnb eller hotels.com
   Kh AC

  • Eva skrev:
   18. juli 2019 kl. 23:33

   Kan du huske, hvad det koster at parkere ved hotellets parkeringsplads?
   Vh Eva

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.