Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede-forarsruller-med-ris-og-salat/

Madlavning med børnene

Her kommer ingen opskrift med ingrediensliste, mål og den slags i dag, men mere en inspiration til en god og let ret – for det er faktisk super simpelt at gøre denne ret efter til aftensmad.

Vi var ude at handle forleden og jeg fik øje på en pose forårsruller, hvorefter jeg fik lyst til at lave nogle sprøde ruller selv, men uden at det skulle være for omstændigt og tidskrævende. Så vi købte en rulle filodej.

Lavede fyld af lækkert og godt krydret oksekød vendt på en sauterpande med sprød strimlet hvidkål, knasende revet gulerod, lidt hakket løg og foldede fine ruller filodej med fyld i. I ovnen med dem og imens de bagte, så kogte vi ris, blandede en salat af hvidkål, gulerødder, krydderurter og lidt kokos. Serveret med karrysauce – og soya til rullen, selvfølgelig.

I kan se, at jeg har en god hjælper i køkkenet. Hun er skrap til at pille løg, nippe timianblade, røre i skåle, bælge ærter og den slags. Det er en sand fornøjelse at lave mad sammen med Julie.

Super nemt og et rigtig fint (og varmt) alternativ til de friske (og kolde) vietnamesiske ruller i rispapir som vi ofte laver … -men som jeg vist endnu aldrig har vist på bloggen her, det må jeg lige huske næste gang den ret er på menuen.

Spørgsmål til opskriften?

Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.

Kommentarer
  • Jannie rosendal:
    4. november 2022 kl. 12:20

    Kan man smøre købe filodej med olie for at gøre den mere smidig?
    Med venlig hilsen Jannie

    • Ann-Christine:
      7. november 2022 kl. 15:36

      Det er en god ide at smøre filodejen for at den bliver nem at lukke og bliver dejligt sprød når den bages
      Rigtig god fornøjelse
      Kh Ann-Christine

  • Ditte Brandt:
    28. april 2018 kl. 07:52

    Tror du de kan laves i forvejen og løsfryses så de bare skal i ovnen og bages når de man skal bruge dem? ?
    Jeg skal have en masse veninder til spisning med en masse småretter og ville lave disse men jeg har simpelthen ikke tid til at lave det hele på dagen ?

    • Ann-Christine:
      30. april 2018 kl. 08:14

      Det var et godt spørgsmål … jeg har faktisk ikke prøvet det selv, men tænker det godt kan lade sig gøre. Prøv meget gerne at teste af med en enkelt inden, for at være på den sikre side.
      Dejlig dag til dig og skriv endelig om det lykkedes :)
      Kh AC

  • Maja:
    22. juni 2015 kl. 15:56

    Hej Ann-Christine
    Jeg ved ikke om du kan hjælpe, men du er så god til at lave mad + har lige rejst en del. Jeg kæmper lidt med at finde en god opskrift på peanutsauce (har du mon prøvet den fantastiske, de har på wokshop her i København?)… har du mon sådan en opskrift i baghånden?

    Nu prøver jeg bare lige at skrive det ved en opskrift, som sådan en sauce måske ville egne sig til :)

    Håber du kan hjælpe,
    Maja

    • Ann-Christine:
      23. juni 2015 kl. 11:56

      Hej Maja,
      Jeg har ikke lige en skrevet ned, men jeg har skrevet det på min ‘skal snart på bloggen’ liste :)
      Kh AC

      • Maja:
        23. juni 2015 kl. 13:24

        Fedt – jeg går igang med intens overvågning af din blog ;)

        • Ann-Christine:
          24. juni 2015 kl. 10:41

          Ja, gør endelig det ;)

  • Vis alle 22 kommentarer

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.