I søndags tog vi alle fire en tur ind til ‘MAD i ridehuset’ her i Aarhus. Et rigtig fint arrangement med mange lækre boder fyldt med lækre delikatesser og specialiteter fra dygtige, danske madproducenter. Jeg købte blandt andet tre glas honning. Jeg kendte ikke selv projektet Bistad, før i søndags. Det er et virkelig fint byprojekt med honning fra tre forskellige bigårde fordelt i Aarhus.
Jeg synes, at det er ret lækkert at vide hvor honningen kommer fra, og dette er ægte, CO2 besparende og det er et super godt byprojekt.
Jeg har i øvrigt undret mig over, at der på de økologiske honninger, som jeg kan købe i supermarkederne bare står fx ‘blandet honning fra lande udenfor EU’. Jeg køber dem jævnligt, men jeg vil faktisk hellere støtte et lokalt godt projekt som dette.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Den var ellers go’: “Økologisk honning – blandet honning fra lande udenfor EU”. Alle har ikke den samme opfattelse af “økologisk”. På mit arbejde får vi også “økologisk frugt”, så som bananer og kiwi…Øh??
Hvor ser det skønt ud :)
Jeg skal være ærlig at sige, at jeg er ikke den helt store øko-freak, nogle ting køber jeg økologisk og andre er ikke. Men jeg må indrømme, at nogle gange virker det underligt på mig, at det økologiske er det vigtigste, hvor det i mange tilfælde ville være ligeså vigtigt, at det er lokalt. Jeg købte fx. nogle måltidskasser fra Aarstiderne, hvor det hele jo er økologisk og det er jo fint, men når kyllingen så er fra Frankrig undrer jeg mig lidt over, at de ikke vælger en dansk producent i stedet for at fragte det hele vejen fra Frankrig
Jeg kan godt følge dig i dine tanker omkring økologi og ‘foodmile’.
Jeg tænker selv ind i flere ting når jeg handler;
-økologi, oftest synes jeg at det smager bedst og langt hen ad vejen et dyrevelfærd i langt højere fokus
-bæredygtig, foodmile, og at støtte de lokale små producenter
-kvalitet
-og en smule også økonomi. Vi har valgt at have råd til økologisk mad af god kvalitet.
Lige med kyllinger, så synes jeg at det er så svært at gennemskue da de fleste danske kyllinger lever et usselt liv, og så kunne jeg også sagtens finde på at vælge den økologiske franske frilandskylling, hvis jeg ikke kunne få oplysninger om, hvordan den danske kylling havde haft det før den blev slagtet.
Der er så meget fokus på mærkning med nøglehullet og andre mærkelige ting, jeg vil allerhelst bare gerne vide hvor mine råvarer kommer fra og under hvilke forhold de er produceret.
Den ser virkelig lækker ud, den der honning:)
Det er den også! Kan anbefales, især den fra Søren Frichsvej – det er min favorit