Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/indretning-af-spisestuen/

Indretning af spisestuen

Lige nu er hele underetagen i vores nye hus afdækket af afdækningspapir og malerne er i gang med at hive hessian af væggene, flere lag gammelt tapet, spartle og sætte filt op. Det bliver super godt! Imens drømmer vi om indretningen af vores nye spisestue. Spisebordet er købt. Vi har valgt et langbord fra BoConcept i valnød – som er det mørke med skrå ben på billedet her.

Jeg forestiller mig, at en hvid bænk på den ene side, den fra Ikea ville være perfekt, men er desværre ikke lang nok, så sig endelig til hvis du har spottet noget lignende et andet sted.  3 stk Eames stole i hvid (Jeg håber, at vi kan finde dem på udsalg eller i god stand brugt) på den anden side af bordet og så lige et par puder fra på bænken til at skabe lidt hygge.

Det er sværere at beslutte hvilke lamper vi skal have. Hvilken ville du vælge? Måske en helt tredje …

30 kommentarer
 • Line skrev:
  20. juni 2012 kl. 09:09

  Årh, det er spændende :)
  Personligt elsker jeg flower pot :)

  • Ann-Christine skrev:
   21. juni 2012 kl. 14:04

   Det gør jeg nemlig også. Den er så fin med et humoristisk twist

 • Sofie skrev:
  20. juni 2012 kl. 09:31

  Ih, sikke nogle fine ting!
  Vi er selv igang med husprojekt, og er også næsten færdige med at indrette spisestuen (i vores hoveder).
  Vi har fået et gammelt, rundt, robust egetræs bord fra mine forældre som vi er igang med at male hvidt. Samtidigt har vi arvet en lilla og hvid PH-lampe og muligvis nogle stole med stort, rund ryg som også blive malet hvide og får nogle puder i. (På sigt vil jeg gerne have Eames stole, men det rækker pengene bare ikke til) Hvis vi skulle have et aflangt spisebord havde vi også klart valgt en bænk i den ene side.
  Jeg er helt vild med flower pot lampen :)

  • Ann-Christine skrev:
   21. juni 2012 kl. 14:07

   Hvor hyggeligt at vi ikke er de eneste der er lige midt i alt det her :) Jeg elsker kombinationen med brugt, istandsat, design og den helt indivduelle stil man får ud af det. Det lyder som et hyggeligt og fint sted, jeres spisestue.

 • Monsterscircus skrev:
  20. juni 2012 kl. 10:06

  Super god stil! Hvor blir det spændende, det er altid sjovt at starte fra scratch! Lyder som nogle rigtig dejlige møbel valg, det er også sjovt med kant af noget sammensat. Åh jeg er helt vild med Tom dixon, hvad med hans Beat light White lamper, syns de er overfine med messinget og den laserede hvide yderside. Også kan man jo skrabe sammen hen af vejen og spæde Til med flere af modellerne. Rigtig god arbejdslyst og ha en dejlig dag.

  • Ann-Christine skrev:
   21. juni 2012 kl. 14:10

   Det er altså også en super flot lampe! Og ja, det er sjovt at starte forfra. Vi solgte alle vores møbler da vi flyttede til Østerbro, og så troede vi jo ellers at vi skulle bo i den lejlighed i et halvt års tid – så gik der 5 år … ;)

 • Birgitte Søndergaaard skrev:
  20. juni 2012 kl. 10:40

  Super lækker stil :o) Personligt er jeg mere til Caravaggio pendlen fremfor Flowerpot. Men tror også de to følgende pendler ville være fede :

  – Tradition Corium PV1 pendellampe, designet af Pernille Vea.
  – Værkstedslampe grå/sort, designet af Axel Wedel Madsen.

  Kh. Birgitte

  • Ann-Christine skrev:
   21. juni 2012 kl. 21:24

   Vi har faktisk også overvejet værkstedslampen, som jeg synes er ret cool. Corium PV1 er så flot, cool og lækker, vi vil dog gerne have hvide lamper over spisebordet, men jeg kunne godt finde på at skulle have den et andet sted på et tidspunkt

 • Anne skrev:
  20. juni 2012 kl. 13:19

  Vi har selv lige været ude for at kigge på lamper og har besluttet os for at købe to Caravaggio pendler, dog dem i glas for vi har også brug for lys ud ud i rummet. Eames stolene har vi i hvide og elsker dem bare! (ogsåselv om de er blevet “hvermandeje”).
  Fed stemning på billedet… meget nordisk og oser af hygge ;)

  • Ann-Christine skrev:
   21. juni 2012 kl. 21:27

   Jeg synes også de er smukke i glas, men jeg tror vi vælger mat hvid, hvis det er den vi vælger. Her i det nye hus er der meget lyst i modsætning til vores lejlighed på Østerbro. Jeg synes også Eames er så smukke og på trods af at de er mange steder, så er det en cool klassiker

 • stine skrev:
  20. juni 2012 kl. 13:25

  Uhh, jeg drømmer også for tiden! Er igang med at renovere 260 m2 bolig :-) Jeg har både lamperne fra flowerpot og Caravaggio… Men har to hvide Muuto lamper over spisebordet, de er fine der, synes jeg, så det er mit forslag:-) Tror modellen kaldes “My”, fordi den ligner “lille My´s” hoved med hår. Hvad mod I vælger?

  Mvh Stine

  • Ann-Christine skrev:
   21. juni 2012 kl. 21:29

   Vi havde to sorte mhy lamper over vores spisebord på Østerbro. Den lampe er så fin og vi har faktisk overvejet om vi skulle sælge de sorte eller bruge dem på kontoret og så have hvide over spisebordet. Det er vist stadig under overvejelse ;) Lyder som om vi har samme lampesmag :)

 • Louise skrev:
  20. juni 2012 kl. 13:33

  Vi har også hvide stole og et langbord (DT 20 fra Bolia med egetræs ben). Jeg overvejede også de lamper, du beskriver og synes, de er smadder flotte begge to. Valgte dog til sidst nogle Bestlite, fordi jeg blev enig med os (;-)) om, at den var mere tidløs end f.eks. flowerpot. Og så ville vi i øvrigt have stål, fordi der ofte flyver en fodbold forbi. Men fine ting, du har fundet.

  • Ann-Christine skrev:
   21. juni 2012 kl. 21:33

   Det er da også et smukt bord I har! Bestlite er cool – men flyvende bolde, ohh my, det havde jeg ikke overvejet at man også skulle tage i betragtning, der er du lige et skridt foran mig ;)
   Tror jeg lige skal se nærmere på bestlite også

 • et cetera skrev:
  20. juni 2012 kl. 15:42

  Fine sager …. er sikker på, at det bliver fantastisk og også ret sikker på, at du/I får valgt det rigtige for Jer … Skulle jeg alligevel pippe lidt, så er jeg klart for Caravaggio, af den simple grund at den, som jeg ser det, formsprogsmæssigt sparrer bedst med de andre ting.

  • Ann-Christine skrev:
   21. juni 2012 kl. 21:36

   God pointe, et cetera! Og jeg er vild med de enkle Caravaggio.
   Men jeg kan godt lide at flowerpot giver en lidt blød og humoristisk kant … åhh det er faktisk lidt svært at bestemme sig.

 • Sidsel skrev:
  20. juni 2012 kl. 16:20

  Kære Ac! Sikke fine møbler :-)
  Kh

  • Ann-Christine skrev:
   21. juni 2012 kl. 21:41

   Kære Sidsel,
   Tak for linket. Jeg kan godt lide at designet er det originale, men køber også gerne originalerne brugt. Udover dba.dk og Lauritz.com så har jeg også fundet nogle cool butikker som sælger brugte istandsatte originaler til gode priser
   Kh AC

 • Tulip skrev:
  21. juni 2012 kl. 10:00

  Smukke møbler

  • Ann-Christine skrev:
   21. juni 2012 kl. 14:04

   Den er da også mega fin. Det bliver sværere og sværere at vælge ;)

 • Ann-Christine skrev:
  21. juni 2012 kl. 14:13

  Sebrina, jeg er så vild med den bænk, men havde faktisk glemt den igen. Tak for tippet! Fede lamper, Københavnerlampen kommer lige med i overvejelserne også :)

 • Heidi skrev:
  21. juni 2012 kl. 21:52

  Jeg kan også godt lide mhy pendant lamp fra muuto. Og så en jeg ikke kan huske hvad hedder, den fåes i sarte pasteller og kun måske i hvid, alligevel skriver jeg når jeg kommer i tanke om den :)
  Skal I have nyt af det hele?

  • Ann-Christine skrev:
   22. juni 2012 kl. 10:03

   Nu bliver jeg jo helt nysgerrig på hvad det kan være for én, Heidi :)
   Vi har ikke ret mange møbler, da vores lejlighed på Østerbro var ret lille og vi solgte stort set alle vores møbler da vi flyttede fra vores hus i Malmø. Så vi har en kæmpestor sofa, vores senge, to kommoder, to spisebordsstole (som bliver kontorstole) og børnenes triptrap-stole. That´s it …
   I lejligheden på Østerbro var der spots i gangen, køkken, bad og det meste af stuen. Så vi starter ret meget fra bunden. Men vi skal bo her i rigtig mange år, er vores plan. Så det er også fedt at få det indrettet så det passer til huset og til vores liv nu :)

 • Louise skrev:
  22. juni 2012 kl. 09:29

  Udover at bedømme designet så må du endelig ikke glemme lyset. Caravaggio er fantastisk fordi den er så høj og derfor fantastisk til at skjule en energisparepære. Da den ikke har en parabol i bunden som flowerpot giver den langt mere lys. Og så er den så uendelig smuk uanset i alle varianterne.

  • Ann-Christine skrev:
   22. juni 2012 kl. 10:04

   Det har vi også overvejet. Her er meget, meget lyst. Men det er selvfølgelig også sommer nu, så det er en god pointe lige at huske på.
   Og fedt billede + bord du linker til.

 • Rikke FM skrev:
  22. juni 2012 kl. 13:21

  Jeg ville også som en anden forslå Muuto’s Mhy lamper i hvid – vi har selv 2 stk i sort overspisebordet (med tilhørende sorte Eames stole:-)) – og jeg syntes simpelthen lamperne er så fine – de er lette og fine at se på også kan jeg super godt lide tanken om at den er inspireret af My fra Mumi:-)

  • Ann-Christine skrev:
   23. juni 2012 kl. 21:49

   Dét synes jeg også er en sød tanke. Jeg kan godt lide hende den lille My :) Jeg tror faktisk vi har besluttet os for hvide Mhy lamper over vores køkkenbord nu, der kommer jeg også til at nyde dem rigtig meget :)

 • Anne Nørgård skrev:
  9. juni 2014 kl. 17:11

  Hejsa!
  Jeg faldt lidt over dette indlæg og blev simpelthen så forelsket i pels-puderne. Jeg kan dog ikke finde dem på ByNords hjemmeside. Er det sådan, at du ved, hvor de ellers kan købes henne, eller om man stadig kan få dem?
  Mvh Anne :-)

  • Ann-Christine skrev:
   10. juni 2014 kl. 10:41

   Jeg tror næsten de er gået ud af kollektion, men prøv evt at send en mail til ByNord :)

 • Anne Nørgård skrev:
  10. juni 2014 kl. 18:11

  God ide, tak for svar! :-)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.