Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/iskaffe-med-myntesirup-og-mandler/

Iskaffe – med myntesirup og mandler

Iskaffe med myntesirup – Denne sommer har jeg fundet på en ny favorit til den kolde drik

En forfriskende iskaffe med et strejf af frisk grøn mynte, aromatisk vanilje og søde mandler.
Det er en vinder!

Der er ingen tvivl om at jeg elsker iskaffe – og en god kop kaffe i det hele taget! Sommerudgaven i den kolde version har jeg allerede lavet adskillige varianter af. Der er den helt klassiske bare med kaffe, mælk, isterninger og noget sødt, fx rørsukker, kokossukker eller ahornsirup. Den er bare altid god!

 

PT20Mter

Iskaffe med myntesirup og mandler

2 glas    20 minutter
2 glas
Ingredienser
  • 220 ml kaffe
  • 3 dl mandelmælk, med vanilje - alternativt alm mælk
  • 2 spsk , myntesirup
  • isterninger
  • frisk mynte, til pynt
  • Myntesirup
  • 90 g sukker
  • 2 spsk glukosesirup
  • 1 dl , vand
  • 2 håndfulde frisk mynte, blade
  • 1/2 tsk vaniljepulver
Udskriv opskrift
20 minutter
Fremgangsmåde

Myntesirup
Kom mynte, vand, vanilje, glykosesirup og sukker i en gryde og kog op.

Lad det koge i ca 15 minutter.

Sluk for varmen og lad det køle af.

Sigt myntebladene fra og opbevar myntesiruppen i et glas i køleskabet.

Der er mere end der skal bruges til 2 glas iskaffe, men siruppen er også vidunderlig til frugt, ymer eller skyr og i iste og kan holde sig 2-3 uger i køleskab.

Iskaffe med myntesirup og mandler
Kom en spsk myntesirup i hvert glas og fyld glasset halvt op med isterninger – gerne kaffeisterninger.

Fordel mandelmælk i de to glas og kom derefter friskbrygget eller afkølet kaffe i glasset.

Pynt med mynte og så er de klar til servering.