Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/johan-og-julie-om-at-rejse-i-4-maaneder-mini-interview/

Johan og Julie om at rejse i 4 måneder – mini interview

at-the-beach-lombok

Hvordan er det mon at være 5 år gammel og rejse ud i verden?

Hvordan er det at være afsted i fire måneder fra den kendte hverdag i Danmark, med børnehavekammerater, fodbold og ridning, legetøj, egen seng og eget hjem? Jeg har stillet Johan og Julie 9 spørgsmål om vores rejse, hver for sig så de ikke lod sig inspirere af hinandens svar og efterfølgende har jeg læst deres svar op for dem begge. Det synes de var ret sjovt – og de er temmelig stolte over, at kunne dele deres gode tips og rejseerfaringer med andre børn her på bloggen ;)

I får deres svar her – helt og aldeles ucensureret

1. Hvad er det bedste ved at rejse?

Julie:
Det er at komme til en god strand og når man sidder på en kaffebar og kigger ud over vandet sammen med sin familie. Der er mange gode udsigter og det er dejligt at komme ud at bade meget.

Johan:
Det bedste ved at rejse er at man bare kan gå ned til stranden og bade. Og det er nemt at finde ting ved stranden, som man kan lege gode lege med.

2. Hvad har du lært mens I har været afsted?

Julie:
Jeg har lært at tale rigtig meget engelsk og selv bestille min mad og drikkevare på restauranter. Jeg har lært at kende mange nye slags dyr og jeg har lært at sove sammen med en sød kat der hedder Tipsey

Johan:
Jeg har lært at man skal ikke brokke sig for meget og at man kan lege med gode ting som man finder ude i naturen. Jeg er også blevet meget bedre til at bruge min fantasi og finde på rigtig sjove lege.

3. Hvad er den sjoveste oplevelse på rejsen?

Julie:
At bade på stranden og snorkle sammen med far. Vi så nogle rigtig flotte fisk

Johan:
At jeg har leget med venner som jeg ikke kendte, men som jeg har lært at kende og som jeg kunne lege godt med, selv om vi ikke kunne forstå hvad de sagde.

4. Hvad er den bedste mad på rejsen?

Julie:
Spaghetti Bolognese … jeg elsker bare altid spaghetti bolognese.

Johan:
Man skal ikke bare regne med at man altid får noget at spise, som man tror man godt kan lide, men i stedet får man noget mad,som man opdager at man godt kan lide. Jeg fik nogle kartofler på pinde og det var noget af det bedste. Og så spiste jeg nogle spareribs i Thailand, som jeg var ret vild med.

5. Hvad er dit bedste råd til andre børn der skal rejse i 4 måneder?

Julie:
At man skal lege med andre børn og prøve at tale andre sprog. Det er ret sjovt.

Johan:
Man skal bruge det man har og det som man finder. Og hvad man mangler noget legetøj, så skal man bare bruge sin fantasi. Hvis man er heldig, så får man måske engang i mellem noget nyt legetøj også.

6. Hvad er det værste du har prøvet på rejsen?

Julie:
Det er mega kedeligt når jeg skal vente i køen, når vi skal flyve og så bliver jeg lidt køresyg når vi køre med bus i bjergene

Johan:
Det var dengang hvor jeg fik en kæmpe hudafskrabning på knæet. Jeg kan ikke lige huske, hvordan det skete for jeg er faldet en del gange og har fået en del skrammer på benene her på rejsen. En anden ting af det værste er, at der er så meget snyde-lego og kopi ting i butikkerne. Det er virkelig for dårligt og jeg er ret sur over at der er nogen der laver den slags.

7. Hvad er det bedste du har med i kufferten?

Julie:
Min kattebamse og alle de andre bamser. Og mine farveblyanter og Frost malebog

Johan:
Min tigerbamse. Mig og Julie har haft mange gode lege med bamserne.

8 . Hvad glæder du dig til at komme hjem til?

Julie:
Mit legetøj og mit dejlige, dejlige hjem og min mors Spaghetti Bolognese og min fars hjemmelavede fiskefrikadeller.

Johan:
Hjem til mit Lego, hjem til mit hjem hvor jeg bor og til at spille fodbold igen og lege med mine venner. Og til at spise en spegepølsemad.

9. Hvad skal du lave den første dag hjemme i Danmark?

Julie:
Sove og når jeg vågner, så skal jeg bare nusse med mine bamser og spørge min mor om hun vil bage en dejlig kage og lave en lækker hyggeskål.

Johan:
Jeg skal lege med lego hele dagen fra tidligt om morgenen og indtil det bliver nat.

—————

P.S

Jeg har fået en del fine generelle spørgsmål løbende om vores rejse, fx hvor mange slanger og (store) edderkopper vi har set, hvordan vi er kommet omkring maveonde, om elektronik på rejsen, hvordan vi klarer den med wifi og taletidskort osv. Jeg laver et lille sjovt ‘spørgsmål & svar’ indlæg snart – så spørg endelig løs i kommentarfeltet her, så tager jeg gerne nogle flere med.

gili-loeb hestevogn-gili koreller og sten

26 kommentarer
 • Pernille skrev:
  6. maj 2015 kl. 09:02

  Hvor er det bare nogle fantastisk søde børn!!! Jeg elsker det børnesprog, og kan næsten forestille mig, hvordan det bliver sagt :-)
  Når jeg en dag får mand og børn, er drømmen også en masse rejser og oplevelser sammen. Det er så fedt, I har taget springet, og alle stortrives tydeligvis.
  Fortsat god rejse :-)

  • Ann-Christine skrev:
   6. maj 2015 kl. 16:56

   Det gør jeg også, og har virkelig prøvet at skrive ned, præcis som det blev sagt.
   Og ja, det kan virkelig varmt anbefales. Det er så lærerigt og så dejligt at være sammen på denne måde.
   Kh AC

 • Charlotte skrev:
  6. maj 2015 kl. 09:04

  Hvor er det dog nogle skønne børn og dejlige svar de kommer med. Tak for at dele fra deres perspektiv.

  Mvh. Charlotte

  • Ann-Christine skrev:
   6. maj 2015 kl. 16:57

   Det var sådan et sjovt og hyggeligt indlæg at lave, så det er dejligt at høre at det bliver taget godt imod :)

 • Øglemor skrev:
  6. maj 2015 kl. 09:30

  Haha, nååårh, hvor er de søde. Og hvor lyder det bare som om, det har været en helt fantastisk rejse! Hvornår kommer I egentlig hjem? Kram

  • Ann-Christine skrev:
   6. maj 2015 kl. 16:58

   Det har det virkelig!
   Vi regner med at rejse hjem på et tidspunkt i næste uge.
   Kram til dig – og håber I har det godt, vi må snart snakkes ved, når vi er hjemme igen

 • Jane skrev:
  6. maj 2015 kl. 09:39

  Kæft, hvor cute, altså!
  Mine unger har det helt omvendt med det med sproget. En af deres største bekymringer, når vi rejser er, at de ikke forstår sproget og at folk ikke forstår dem. Måske fordi de er lidt ældre. Da vi rejste rundt i sommer, var de vildt optaget af, hvad de skulle gøre, hvis søren og jeg “forsvandt”. Hvordan skulle de finde nogen, der kunne hjælpe dem og sådan?

  I år oplevede jeg, at især Silas blev lidt mere modig og godt selv turde bestille sine æg til morgenmad. Måske hjælper det lidt, at de er begyndt at have engelsk i skolen.

  Nå men uanset, nuttet interview!

  • Ann-Christine skrev:
   6. maj 2015 kl. 17:01

   Jeg er virkelig også overrasket. Da vi tog af sted kunne de slet ikke forestille sig at de kunne lege med andre børn som de ikke kunne tale dansk med – men jeg tror simpelthen de måske også helt simpelt bare har enormt meget lyst til også at snakke med andre end hinanden, Martin og jeg her efter så lang tid – og så er det jo bare med at klø på ;)
   Og åh ja, den der med at blive væk – den har vi også talt lidt om hos os. Det er egentlig rart for alle lige at have nogle retningslinjer at gå efter, hvis det skulle ske … (og det skal det bare IKKE, pyyyha)

 • Dorte skrev:
  6. maj 2015 kl. 09:50

  Fantastisk mini interview – hvor er de bare søde og umiddelbare. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   6. maj 2015 kl. 17:02

   Tusind tak, Dorte :)

 • Julie/Gane&Gaffel skrev:
  6. maj 2015 kl. 10:01

  Hvor er det bare et dejligt interview. Jeg ved egentlig ikke helt hvorfor, men jeg bliver helt rørt. Måske er det bare – igen-igen – den der overvældende oplevelse af at børn bare er små mennesker, som udvikler sig og overrasker en gang på gang.
  Knus til jer – nyd det sidste af rejsen. Ikke mindst forventningens glæde om at komme hjem.

  • Ann-Christine skrev:
   6. maj 2015 kl. 17:03

   Jamen, fuldstændig – jeg var også selv helt rørt over at lave det lille interview. De tog ‘opgaven’ meget seriøst og svarede bare så fint og lige fra hjertet :)

 • Rikke skrev:
  6. maj 2015 kl. 11:12

  Hvor er det gode kommentarer, det er jo helt enormt så meget de trods deres relativt unge alder alligevel tænker over.

  • Ann-Christine skrev:
   6. maj 2015 kl. 17:04

   Ja, det skal man bestemt ikke undervurdere. Der er mange tanker om både meget store og meget små emner.
   Vi får talt om mange, mange sjove og alvorlige emner dagligt her på rejsen.

 • Finurligt skrev:
  6. maj 2015 kl. 11:13

  Sikke et herligt interview. Johan fik mig til at smågrine et par gange :-) Og hvor kan jeg genkende JoJo i hans svar om ikke at brokke sig for meget og bruge sin fantasi. Jeres miniinterview får mig til at glæde mig endnu mere til vores Asien rejse til næste år.

  • Ann-Christine skrev:
   6. maj 2015 kl. 17:05

   Jeg synes også det var så fint og reflekterende over hvad han havde lært. Han brokker sig ellers ikke så meget, men han mener jo så alligevel at han er blevet bedre til at gøre det endnu mindre, åbentbart :)
   jeg håber I får en helt fantastisk tur!

 • Helene skrev:
  6. maj 2015 kl. 13:13

  Nårh altså hvor er de bare søde dine unger:-) Så skønt at høre børnenes mening om turen:-) Også lærerigt og tankevækkende når man selv planlægger en længere tur (til latinamerika:-)). Det er godt nok nogle år ude i fremtiden, men satser på at min yngste vil have samme alder som Julie og Johan på det tidspunkt, så indlægget er så godt at have i baghovedet under planlægningen:-) Nyd resten af jeres rejse:-):-):-)

  • Ann-Christine skrev:
   6. maj 2015 kl. 17:06

   Hvor skønt, det bliver helt sikkert en kæmpe oplevelse for livet.
   Martin og jeg sad lige her til aften og talte om alle de fantastiske ting vi har fået ud af denne rejse ved bare at være sammen. Minder, oplevelser og ikke mindst alt det vi har lært om hinanden som familie.

 • 6. maj 2015 kl. 14:15

  Ej, hvor det bare nogle gode svar! Herligt interview, der er vist en del Spaghetti Bolognese der gaar igen der :-)

  • Ann-Christine skrev:
   6. maj 2015 kl. 17:07

   Det er hun pænt vild med ;) Det skal være min opskrift fra min bog, men hun har fundet et par stykker hernede som godt kan gå an til vi kommer hjem ;)

 • Charlotte skrev:
  6. maj 2015 kl. 14:49

  Først vil jeg lige sige – dejlige børn.

  Havde de nu været nye skolebørn – så havde ingen skole kunne lære dem de ting, som de har lært på rejsen.

  Som din datter sagde ‘Jeg har lært at tale rigtig meget engelsk og selv bestille min mad og drikkevare på restauranter’

  – og som din søn konkludere ‘Jeg har lært at man skal ikke brokke sig for meget og at man kan lege med gode ting som man finder ude i naturen. Jeg er også blevet meget bedre til at bruge min fantasi og finde på rigtig sjove lege’

  Fantastisk – og så er de kun 5 år. ;)
  Mange hilsener
  Charlotte

  • Ann-Christine skrev:
   6. maj 2015 kl. 17:09

   De er så super seje, synes jeg også – helt uvildigt, naturligvis ;)
   Jeg er virkelig imponeret over hvor meget de har lært og hvordan de bare har udviklet så meget mod, fantasi og nye evner her på rejsen.
   Kh AC

 • Mutti skrev:
  7. maj 2015 kl. 09:59

  Hvor er det helt igennem god og rørende læsning! Og jeg kunne lige forestille mig udtrykkene i deres søde ansigter når de svarede..:-) Og igen tænker jeg på, at det er det bedste vi kan give til hinanden: – Tid til samvær og oplevelser!

  • Ann-Christine skrev:
   7. maj 2015 kl. 15:40

   Ja, ik’ :) De gjorde sig meget umage og synes det var enormt spændende at hjælpe lidt til med bloggen. Jeg er helt enig, tid er uvurderligt <3

 • Marina skrev:
  24. maj 2015 kl. 21:34

  TAK JUlie og Johan.

  Jeg har været super glad for at læse jeres mors indlæg om rejsen, men da jeg læste jeres svar blev jeg simpelthen så rørt og fik en klump i halsen.

  I er nogle megaseje rejsene begge to!

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2015 kl. 08:27

   Mange tak, Marina – jeg synes også de er et par superseje størrelser :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.