Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/et-par-dage-i-charmerende-kuala-lumpur/

Et par dage i charmerende Kuala Lumpur

chinatown-kl

Kuala Lumpur har været et gensyn værd! En multikulturel by, som på en og samme tid rummer festlige farvestrålende bydele og snorlige nybyggede skyskrabere og enorme shoppingcentre. Jeg kan rigtig godt lige kontrasten og vi havde et par skønne dage her.

Vi går meget når vi rejser i storbyer. Mindst 10 km hver dag, blev det til i KL og så på den måde både Little India, Chinatown (hvor vi boede) og områderne omkring Twin Towers og de mange shoppingcentre.
På vores mange ture rundt i byen fik vi mange gode snakke om alt lige fra de helt aktuelle emner i forhold til hvad vi så og oplevede … som fx. hvorfor nogle går med tørklæde over håret og andre med en rød plet mellem øjenbrynene. Til de mere kreative emner, som fx om det ikke nok er rigtigt at drager spiser diamanter, om Hulk i virkeligheden er den stærkeste i verden og om Olsens klister virkelig kan lime alt sammen (sidstnævnte fra bogen; Frode og alle de andre rødder) og så tilbage til historien om dengang hvor oldemor var i krig med tyskerne og Skotland var i krig med England.

Vi når virkelig bredt omkring emnerne i løbet af sådan en dag og jeg storelsker, at vi har al den tid i verden lige nu, til at svare, reflektere og stille modspørgsmål, så de selv svarer og reflektere over emnerne og deres egne spørgsmål. Hinduist-tempel
Vi overværende en fin ceremoni i et hinduistisk tempel og blev betaget af musikken og farverne.
kl

Kuala-lumpur-2015

Kuala-Lumpur-twin

kualalumpur-playground

Vi besøgte den største legeplads vi til dato har været på. Umulig at tage billeder af, men den var seriøst kæmpe! Den ligger lige bag Twin Towers, i sammenhæng med e rigtig skæg og fin  vandforlystelsespark til børnene.

Vi brugte det meste af en dag i Petrosains, som er lidt at sammenligne med eksperimentariet og et stort hit for børnefamilier. Kan varmt anbefales.

legeplads

Vi spiste vafler, is og havde mange skønne kaffepauser i de små lækre cafeer omkring Chinatown.

little-india-kl

playground-kl

Vi spottede Twin Towers utallige gange rundt omkring i byen. Meget er sket siden Martin og jeg var oppe i tårnene for 12 år siden og mange bygninger er kommet til siden, men de er stadig ret så dominerende i gadebilledet og Johan og Julie synes det var ret skægt med tvillingetårne.

6 kommentarer
 • Nadia Munch Dürrler skrev:
  7. maj 2015 kl. 09:38

  Der legede vi nogle gange sidste sommer, så det vækker gode minder at se billeder fra parken:-)

  • Ann-Christine skrev:
   7. maj 2015 kl. 15:39

   Det var et fedt sted, synes Johan og Julie :)

 • Anne skrev:
  7. maj 2015 kl. 16:35

  K.L. ser meget spændende og farverig ud. Hvor har I dog fået meget ud af jeres fantastiske rejse. Vi er så spændte på at høre meget mere, når I kommer hjem. Vi glæder os enormt til at se jer og give børnene en masse krammer! Hav en god uge mere. Kærlig hilsen fra farfar og bedste

  • Ann-Christine skrev:
   11. maj 2015 kl. 02:48

   Det er en spændende by og endnu bedre er Georgetown, hvor vi er nu. Det er virkelig en perle af en by at slutte rejsen af med.
   Vi glæder os også til at se jer snart igen :)
   Kram

 • Danika Maia skrev:
  7. maj 2015 kl. 18:34

  What a beautiful country!

  Danika Maia

  • Ann-Christine skrev:
   11. maj 2015 kl. 02:48

   It really is :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.