Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-39/

Kuala Lumpur og Malaysia i små glimt

Pasta-cameron

– Julie drømmer næsten dagligt om Spaghetti Bolognese (den fra min bog) men fik et fint alternativ i form af Pasta med tomatsauce i Cameron Highlands –

Vi har nu indledt den sidste uge af vores 4 måneders lange rejse, og heldigvis er vi havnet i den allerhyggeligste by i hele Malaysia. Tror jeg i hvertfald. Vi har jo naturligvis ikke været i alle landets byer … men uanset, så er Georgetown virkelig noget særligt og vi er rigtig glade for, at alting faldt sådan ud, at vi nu har en del flere dage her i byen, end først tænkt.

Det har virkelig været en fantastisk, lærerig og inspirerende rejse. I dag sad vi på de lokales foretrukne restaurant i bydelen, Little India og spiste lækker mad, alt i mens vi havde gode samtaler om forskellene på religion, kultur og love. På børneniveau og med mange gode spørgsmål som; hvorfor havde mange mennesker her en plet mellem øjenbrynene? Hvorfor må voksne spise med fingrene her og hvorfor gør vi ikke det i Danmark? Hvorfor skal man egentlig betale for at spise mad på en restaurant?
Det er så hyggeligt, interessant og en god øjenåbner – også for Martin og jeg til at lægge mærke til alle de fine ting der er omkring os og som vi får lov at opleve gennem børnenes øjne også.

Johan og Julie har så mange fine betragtninger, om alt vi oplever og det er en sand fornøjelse at drøfte og dele oplevelserne med hinanden.

Jeg har allerede mange billeder på kameraet fra Georgetown og glæder mig til at fortælle mere om byen i løbet af denne uge – og om Cameron Highlands, som jeg slet ikke har nået at fortælle om endnu. Fra næste uge er vi tilbage i Danmark og jeg glæder mig til snart at dele danske hverdagsglimt, (mange) opskrifter og kreative påfund med jer her på bloggen igen. Først nogle små glimt fra den seneste uge …

A14_0846

‘Ej mor, se lige en fin tallerken Johan har lavet til morgenmad. Skal du ikke lige have et billede af den til bloggen?’A14_0851

– Jeg blev forkælet med smukke guldøreringe på mors dag ♥ Det lille kamera vedhæng, fandt jeg i KL –A14_0854

– Jeg havde lidt tid til at blogge, mens de andre var i poolen i går og knipsede lige et billede af mine to guldklumper, fra hotelværelset på 7. sal – A14_0840

– På kameramuseet i Georgetown faldt Johan og Julie lige over et par tavler og kridt – vild-med-boeger

– En hyggestund hos en kinesisk genbrugsboghandel. –

– Jeg er pænt tilfreds med, at mine børn flere gange på rejsen har råbt “Yeahh, en boghandel, lad os da lige gå derind” og jeg er med på den hver gang! –

6 kommentarer
 • Nadia skrev:
  12. maj 2015 kl. 07:24

  Hejsa
  NYD de sidste dage og go rejse til bage til DK og hjem til Aarhus:-)
  Tænkte om du mon havde tid til at dele ud af lidt viden nu du lige har det helt frisk i erindring?
  Jeg er kommet til at kigge på flybilletter (meget farligt) og er nu ved at se om vi kan tage på rejse over påsken næste år. Jeg har en søster der bor i Singapore så der flyver vi til og hjem fra og skal være nogle dage der både start og slut. MEN så vil vi tage lidt over en uge et andet sted hen og det er her du kommer ind i billedet. Du har talt så varmt for Vietnam og det kunne da bestemt være en mulighed. Er der fint klima i marts måned (må vel næsten passe med I også var der der omkring) og er der evt et område hvor man både kunne opleve by og Bounty? Thailand er også en mulighed, Krabi, Koh Lanta? Eller måske Indonesien?
  Hvis du på et tidspunkt får tid ville jeg blive glad for lidt input:-)
  Og med i betragtninger, så er der 3 krudtugler med på tur!!
  Kh Nadia

  • Ann-Christine skrev:
   14. maj 2015 kl. 02:37

   Hej Nadia,

   Dét kan du tro at vi gør :)
   Det lyder som en SKØN tur I har i tankerne :) Jeg har lige overvejet lidt på det, og vendt det med Martin også …
   1) Vietnam
   Vi var i Vietnam i Januar/februar, men jeg er sikker på at marts også er fin. Undersøg evt lige med badevandet omkring Pho Qouc på det tidspunkt, der er noget med at der kommer mange gopler i badevandet i løbet af sommeren, jeg tror dog marts stadig er fin. Når I gerne vil opleve både by og bounty og har lidt over en uge, så vil jeg anbefale; Ho Chi Minh City (crazy og skøn, og en helt anderledes by, end fx Singapore) og Pho Qouc for ren afslapning. Det er billigt og nemt at flyve indenrigs mellem de to steder – kan I nå det uden det bliver for hektisk, så snup evt Hoi An med. 2 dage HCMC, 4 dage Pho Qouc og 3 dage Hoi An, fx.
   2) Koh Lanta og Penang.
   Vi var ikke begejstret for stranden ved Langkawi, så den vil jeg ikke personligt anbefale. Jeg har dog hørt mange tale godt om den, men vi er nok lidt forvænt efterhånden ;) Så vi ville flyve til Krabi, bil over til Koh Lanta nyde strandlivet og så flyve til Penang og nyde bylivet, hvis muligt med fly, ellers mellemlande i KL. I Penang er der en af de allerdejligste by oplevelse vi har haft – mere på bloggen i løbet af i dag og i morgen. Krabi er ikke specielt fantastisk, mere en ok mellemlandingsby.
   På denne måde får I fantastisk strand og det fedeste byliv, med både kultur, kaffebarer og lækre shoppingmuligheder.
   3) Bali
   Ubud og Gili. Det er ren bounty og vi var vilde med stranden på Gili. Det er dog lidt en heldagsrejse fra Gili til Ubud, men det er ret fantastisk.

   Kh Ann-Christine

 • Nadia munch skrev:
  15. maj 2015 kl. 09:13

  Hej igen

  Altså hvor blev jeg glad for I har taget jer tid til at svare. 1000 tak for den brugbare og konkrete kommentar, den bliver helt sikkert gemt og taget med i betragtningerne. Hvis vi altså beslutter os for at vi har råd, eller kan nå at spare sammen til turen.. Tror vi begge ligenu hælder til Vietnam, ikke mindst pga af jeres positive omtale og dejlige billeder.
  Vi kan alle 5 flyve for 18500kr, endda fra Billund over Frankfurt, gode fly og transittider til Singapore.Det synes jeg faktisk er en ret god pris og hvis vi så forsøger at finde budgetvenlige steder at bo, spise osv, så tænker vi det kan lade sig gøre.
  Igen tak for svaret.

  Kærligst Nadia

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 09:45

   Hvor lyder det som en god plan. Lad mig endelig høre hvad du synes om det, når I har været afsted :)

 • Katrine nyenstad skrev:
  4. februar 2018 kl. 12:16

  Hejsa. Vi er ved at planlægge en 3-4 mdr rejse. Vi er to voksne og to børn på 9 og 12 år. Rejsen ender nok med at gå til Asien (det er nok de der er økonomisk muligt for os. Vi tænker lande som Thailand, Vietnam, Malaysia + et par mere. Det er så svært at vurdere budgettet synes jeg. Tænker du at det er muligt at rejse i 4 mdr for 150000kr? Vi skal ikke bo specielt fancy, men rent. Ind imellem vil vi da også gerne prøve lidt mere luksus. Madmæsdigt tænker vi en blanding af gadekøkkener og budgetrestauranter… håber du kan give os et praj. Mange hilsener katrine

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2018 kl. 15:02

   Hej Katrine,
   Det lyder en en virkelig skøn drømmerejse I er ved at planlægge!
   Jeg har skrevet dette meget lange indlæg om vores rejse, med budget, priser på mad, overnatning osv.
   Budgettet tror jeg fint kan holde – specielt hvis I fokusere på de billigere lande som fx Vietnam og holder jer fra Singapore, Bangkok og de dyrere steder.
   Rigtig god fornøjelse med planlængningen
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.