Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/afternoon-tea-i-cameron-highlands/

Afternoon Tea i Cameron Highlands

Afternoon tea
I sidste uge spiste vi afternoon tea i Cameron Highlands. Ikke bare en enkelt gang, men to dage i træk med te, scones med clotted cream og syltetøj,  små fingersandwich, delikate kager og friske jordbær – Sidstnævnte er de nemlig også ret kendt for i Cameron Highlands.

Te plantager, afternoon tea og lækre søde jordbær, det er et par af kendetegnene ved det smukke bjergområde; Cameron Highlands, som jeg i øvrigt fortæller mere om og viser mange billeder fra, på bloggen i morgen. I dag skal det bare handle om ‘a nice cup of tea’ og alt det lækre der følger med i sådan en servering Afternoon Tea.

Det var også noget så hyggeligt at sidde der i de malaysiske bjerge, i hyggelige engelske stuer og nyde afternoon tea og da jeg talte med min søster i telefon et par dage senere, blev vi hurtigt enige om at meget snart, så invitere vi vores mor med på Perchs til en lækker forkælelsesanretning med te, scones, fine kager ala en ‘mors dag gave’ hyggetur.

Jeg er stor fan af den engelske afternoon tea tradition, som jeg synes er noget så hyggelig.   Hjemme hos os har vi allerede en dejlig hverdagstradition med en ‘hyggeskål’ om eftermiddagen. En lille anretning af grøntsager, en bolle, kiks, frugt, måske en smoothie og indimellem også pandekager, french toast eller andet godt. Andre gange går vi helt i fodsporene på den engelske tradition, med scones med flødeskum og syltetøj og servere te til.

Rejsetip til den bedste Afternoon Tea i Cameron Highlands

Vi nød både Afternoon Tea hos The Smokehouse Hotel (hvor vi også boede) og i Jim Thomsons Tearoom på Cameron Highlands Resort.

The Smokehouse byder på smukke engelske omgivelser, en blomsterrig have og charme, så man føler sig hensat til en Kriminalkommisær Barnaby kulisse. Afternoon tea hos The Smokehouse er udemærket, men hvis man kun har mulighed, lyst og tid til en enkelt Afternoon Tea anretning, så vil jeg klart anbefale at nyde den på Cameron Highlands Resort i stedet. Det er her billederne i dette indlæg er taget og det var både hyggeligt, velsmagende og noget så lækkert. Omgivelserne på resortet er mere luksuriøse og kvaliteten i tilberedningen er bedre, men hvert sted har klart sin egen charme, så har man tiden – og skal dertil, så kan begge steder godt anbefales.

Scones clotted cream

6 kommentarer
 • Mutti skrev:
  12. maj 2015 kl. 11:02

  Jeg glæder mig rigtig meget til den døtre mor hyggedag sammen med i to søde piger! :-) Forstår godt at den Afternoon Tea skulle gentages!! :-) Dejlige billeder!

  • Ann-Christine skrev:
   14. maj 2015 kl. 02:37

   Vi glæder os os <3

 • Nicoline skrev:
  12. maj 2015 kl. 22:14

  Hej
  Så skønt. Elsker afternoon tea
  Perchs har fantastiske scones.
  Men tante T i København er bestemt også et besøg værd. Der er hyggeligt ( victoriagade) og the samt bagværk er i top. Det er mere kagebord end afternoon tea. Men man bør prøve begge dele. Børnene elsker tante T. Her er atmosfæren mere børne venlig og hyggelig.
  God fornøjelse.

  • Ann-Christine skrev:
   14. maj 2015 kl. 02:38

   Jeg er også temmelig vild med Tante T. Vi snupper den Perchs i Aarhus, at der er åbnet sådan et rart sted skal der bestemt støttes op omkring :)

 • Sarah Nielsne skrev:
  25. november 2015 kl. 11:00

  Hej Ann-Christine. Jeg har haft stor glæde af at læse dine rejsebeskrivelser især dem til Malaysia. Vi, min mand og tre piger: En på 5½ og tvillinger på 3 år skal til Thailand og Malaysia i jan, feb og marts. Vi glæder os meget og mange af de steder du har beskrevet, har vi også på vores rejsekort.
  Jeg er dog ved at blive en lille smule stresset ift. vacciner. Der er så mange forskellige anbefalinger. Generelt holder jeg mig til Statens Serum Institut, men også her afhænger anbefalingerne af forskellige faktorer. BL.a. anbefaler de ikke at blive vaccineret mod japansk hjernebetændelse hvis man rejser mindre end en måned. Og i Thailand forekommer den kun fra maj til okt. Men i Malaysia står der at den forekommer hele året. Og de anbefaler den så hvis man rejser mere end en måned. Vi skal dog kun være i Malaysia en måned.
  Nu er det ikke fordi du skal til at lege tropesydomsekspert og komme med anbefalinger, men jeg er interesseret i at høre hvad I gjorde. Hvilke vacc. I fik, og hvor I fik dem anbefalet, da I lige som os rejser med små børn. Håber du vil dele dine erfaringer. Mvh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   26. november 2015 kl. 15:19

   Hej Sarah,
   Åhh hvor lyder det virkelig dejligt! Vi har også lidt udlængsel igen :)
   Det er SÅ svært med de vaccinationer. Lige mht japansk hjernebetændelse, så overvejede vi ikke at droppe den, da det virkede til at anbefalingen var ret klar – vi vidste heller ikke præcis hvor vi skulle rejse hen på forhånd. Udover Vietnam, Thailand, Malaysia og Indonesion, så var også Laos og Cambodia blandt drømmene og planerne. Så den snuppede vi bare.
   Vi valgte alle de anbefalede (kan ikke huske præcis hvilke, men ved vi fik den mod japansk hjernebetændelse fordi den var stjernedyr), og valgte udelukkende malaria fra, da vi ikke fornemmede den store reelle malaria risiko
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.