Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cameron-highlands/

Køligt vejr, varm te og engelsk stemning i Cameron Highlands

CameronHighlandsCameron Highlands var en fantastisk oplevelse og vi nød at være i det kølige bjergområde, efter mange uger og måneder med høj solskin og meget varme. Det var helt uvant igen at finde varme langærmede trøjer frem og at småfryse, inden vi gik i seng om aftenen. Men det var det hele værd og det var faktisk helt rart med frisk kølig luft for et par dage. De smukke omgivelser og bjergområder med teplantager er en bjergtagende fantastisk oplevelse og så smuk, så man nærmest må knibe sig i armen.

I Cameron Highlands dyrkes det malaysiske lokale temærke BOH og vi var både ude at gå ture i bjerg landskabet og besøge en tefabrik. Det var interessant at opleve hvordan te dyrkes, plantes og se processen i tilblivelsen af den tørrede te til at lave kander af varm te drikke af.

Butterfly-Cameron-highlands

Sommerfugleparken var et hit. Specielt hos Julie og jeg, som beundrede de smukke sommerfugle længe.

teplantager-cameron-highlands

Teblade bliver plukket og ligger i store bunker, inden det samles i sække og køres til fabrikken, hvor det fermenteres og derefter tørres til teblade, som vi kender det.

teplantageLandskabet med teplanter føles nærmest uendeligt og er så smukt med sine bakkede dale

cameron-highlands

poser-med-te

afternoontea

Afternoon tea og lækre scones – vi er fans!

smokehouse-cameron-highlands

The Smokehouse Hotel og Restaurant

Jeg drømte om omgivelser i gammel engelsk stil. Om haver med snoede blomstergange, om engelsk te og stuer fyldt med charme, personlighed og historie. Så jeg havde booket to nætter på The Smokehouse og fik alle ønsker indfriet. Det var så hyggeligt og meget langt fra alle andre oplevelser på vores rejse, hvilket i sig selv også bare gjorde det til noget helt enestående for os. The Smokehouse er bygget i 1939 med bindingsværk og er bevaret i den gamle oprindelige stil. Her er temmelig fugtigt på værelserne, da der køligt udenfor men ingen opvarmning – og selv om det kan være en smule ukomfortabelt, så hører det på en måde bare med til charmen.

Et charmerende hus er jo nemlig ikke det samme som et ufejlbarligt et ;)

smokehouse-cameron

smokehouse-malaysia

Da vi kørte fra Cameron Highlands videre mod Penang, sagde Julie; “Jeg synes, vi skal tage tilbage hertil en anden gang. På en ny ferie og så bare blive lige der i mindst 3 uger. Drikke te, spise scones og bare hygge. Og vi skal bo det samme sted, næste gang”

Måske er tre uger i Cameron Highlands lige i overkanten, men kombineret med Penang og Georgetown, så er jeg helt sikkert til at overtale.

english-garden

Smokehouse

garden-malaysia

Cameron Highlands er så idyllisk og smuk!

Men der er altså også en bagside af al skønheden …

Arbejderne i teplantagen kommer primært fra Burma og andre fattige lande omkring Malaysia og det er et mange timers hårdt fysisk og manuelt arbejde, som er langt fra de danske arbejdsvilkår. De bor langt væk fra deres familier og arbejder for at sende penge hjem, mens de bor i små simple huse, bygge til teplantagens arbejdere. Omvendt, så ville de have væsentligt sværere vilkår i de lande, som de er rejst fra – men det skærer nu alligevel i hjertet, at opleve hvordan andre menneskers livsvilkår er så meget anderledes end vores privilegerede liv med mange muligheder og frihed i Danmark.

En anden ting, der gør mig lidt trist er desuden at høre om, hvordan helikoptere sprøjter store mængder af gifte over teplantagerne her i Cameron Highlands for at holde udyr væk – og om hvordan der hele tiden skal mere og mere sprøjtegift til, fordi skadedyrene bliver mere og mere modstandsdygtige mod det. En historie, vi også er blevet fortalt både på rismarkerne i Vietnam og på Bali. Jeg er langtfra ekspert i den slags. Jeg foretrækker selv økologisk mad og drikke, og derudover så fornemmer desuden, at der er et pænt langt stykke fra reguleringen af spøjtemidler når vi taler europæisk og dansk lovgivning og til asiatiske normer, inden for området af konventionelle fødevarer. Det ændrer dog ikke ved, at mange af de varer vi kan købe i Danmark bliver produceret hernede.

På Bali fik vi dog fortalt, at der er en begyndende tendens til at bevæge sig i den modsatte retning. Man er her i højere og højere grad blevet bekymret over at mange nyttedyr, som plejede at spise skadedyrene, forsvinder og en mere økologisk tankegang foretrækkes derfor flere og flere steder på Bali. Jeg hepper på, at den tendens spreder sig til større dele af Asien.

12 kommentarer
 • Anne skrev:
  13. maj 2015 kl. 18:00

  Hej Ann Christine
  Fantastisk smukke landskaber, huse, haver m.m. Jeg kan godt forstå, at I nyder det. Men det er trist med alle de sprøjtemidler – sådan er det jo desværre mange steder i verden incl. i vores egen verdensdel, vi må håbe, at menneskene efterhånden bliver klogere. Nu begynder det at snerpe mod enden med jeres ferie, men I har også meget, der skal fordøjes, når I kommer hjem. Vi glæder os vildt til at se jer i næste uge.
  De kærligste hilsener til jer alle.
  Farfar og Bedste

  • Ann-Christine skrev:
   14. maj 2015 kl. 02:40

   Hej med jer,
   Vi glæder os også til at se jer i næste uge :)
   Kram

 • ANNE TRADS JUEL SAUERBERG skrev:
  17. maj 2015 kl. 16:12

  Hej Ann-Christine,

  Sikke nogle smukke billeder og håber i nød ferien! Jeg har boet i Singapore i 17 år med min mand og to små børn og har fandt din blog ved et tifælde (sikkert da jeg ledte efter børne fødseldags imenu :) Jeg har nu fulgt dig i et par år nu og er vild med din stil og bloggen. Som dansk pige/mor i Asien er det ubeskriveligt rart at have adgang til en blog som din som beskriver og illustræer kulturen af en Dansk småbørns familie så fint så ville lige skrive det til dig og sige tak for det!

  Anne

  • Ann-Christine skrev:
   18. maj 2015 kl. 09:57

   Hej Anne,
   Tusind tak for din søde hilsen.
   Du kan tro at vi har stornydt rejsen og alle de oplevelser vi har haft. Vi er nu hjemme i Danmark og skal lige lande igen efter 4 helt fantastiske måneder og så småt i gang med et godt hverdagsliv igen. Hvor er det rart at høre at hverdagsglimt, fortællinger, små og store familielivsoplevelser her fra min blog også skaber glæde i Singapore :)
   Kh Ann-Christine

 • Henriette skrev:
  26. december 2015 kl. 13:27

  Hej Ann-Christine,

  Jeg rejser en tur til Malaysia i februar med min kæreste og er blevet meget inspireret af dine indlæg derfra. Ud fra indlæggene kan jeg ikke helt tyde, om I er rejst rundt med bus eller bil? I tilfælde af bil, hvordan oplevede i så det at leje bil og køre rundt på egen hånd? Er der nogle gode kort man kan følge, er det OK priser, hvor lejede i bil og hvor længe havde I den?

  Håber meget, at du har tid til at svare :)

  Bedste hilsner og godt nytår!
  Henriette

  • Ann-Christine skrev:
   29. december 2015 kl. 15:07

   Hej Henriette,
   Hvor lyder det skønt med sådan en rejse!
   Vi lejede bil på Langkawi, blot i tre dage og ellers kørte vi med bus eller privatchauffør. Jeg kan ikke huske hvad vi gav for leje i de tre dage.
   Rigtig god rejse til jer
   Kh AC

 • Trine Hemp skrev:
  7. januar 2016 kl. 22:50

  Hejsa.
  Vi rejser 3 måneder afsted til østen med start i Thailand om 14 dage, med vores 2 piger på 5 & 8 år, og glæder os selvfølgelig ret meget :o)
  Vi er faldet over din beskrivelse af Cameron Highlands, og synes det så skønt ud, men mange andre steder på nettet ser det ud til at være ret så turistet, og den idylliske del er meget lille. Hvordan oplevede I det, og hvor mange overnatninger var I der i alt?
  Var det en specifik teplantage-rundvisnings-tur med besøg i sommerfuglepark, eller tog i bare selv rundt på må og få?
  Tak for en masse inspirerende og brugbare tips.
  Hilsen Trine

  • Ann-Christine skrev:
   8. januar 2016 kl. 09:11

   Hej Trine,
   Åh, hvor lyder det dejligt!
   Cameron Highlands er fantastisk – men vi havde også en ambivalent følelse for stedet, for ja det er turistet (vi var der dog ikke i højsæson) og det havde været meget mere fantastisk at opleve for 25 år siden – men det er også super smukt og gav enormt meget stof til eftertanke over hvordan vi behandler vores smukkeste steder på jorden, både i produktion og vores forbrugsmønster i de vestlige lande.
   Synes det er et besøg værd! Vi teamede op med en lokal chauffør, der er rigeligt af dem og de er meget ivrige for at booke en – det er bare at bruge sin intuition til at finde den rette og til at sige nej tak til alt det skrammelturistede ting de foreslår.
   Te plantage områderne var spændende at opleve.
   Det blev en længere – lidt rodet – forklaring ;) Håber det kan bruges
   Rigtig, rigtig god rejse til jer
   Kh AC

   • Trine Hemp skrev:
    13. januar 2016 kl. 00:00

    Tak for svar, tror vi finder et smut forbi. Det virker anderledes og smukt. Et lille spørgsmål mere: hvor mange overnatninger havde I, og hvordan kom I fra Georgetown dertil. (er det en bumlet, tendens-til-køresyge-tur)?
    Hilsen Trine

    • Ann-Christine skrev:
     13. januar 2016 kl. 13:02

     Vi kørte dertil fra KL med bus og fra Cameron Highlands videre til Georgetown, også med bus.
     Turen var Kl var temmelig meget rundt i sving og med køresyge … Vejen fra Cameron Highlands til Georgetown var ikke så slem.
     Vi havde 2 overnatninger i Cameron Highlands.

 • Stine skrev:
  1. oktober 2018 kl. 13:47

  Hej AC
  Vi har lige booket flybilletter til Malaysia og Indonesien til april, Jubii :-)
  I den forbindelse har vi flere steder, hvor vi har brug for en privatchauffør. Bl.a. på Bali og fra KL til Taman Negara. Hvordan foregår det? Er det noget, man skal booke i god tid (og i givet fald; hvordan – via hotellet eller?) Eller finder man bare ud af det dagen før på location?

  På forhånd 1000 tak og du kan tro, vi har brugt dine rejsefif til Asien flittigt :-)
  KH Stine

  • Ann-Christine skrev:
   1. oktober 2018 kl. 16:26

   Hej Stine,
   Hvor lyder det skønt! Rigtig god rejse til jer :)
   Vi bookede bare undervejs og tog det som det kom – det fungerede helt fint og de er altid søde til at hjælpe på hoteller mv.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.