Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaerdessert-frisk-knasende-og-sommersod/

Frisk Jordbær knas

jordbaer knas

Toplækker sommerdessert med jordbær og knas – også et kæmpe hit til et lækkert weekend morgenbord (Jeg er jo også et morgenmadsmenneske :)  )

Jeg har fundet de lækreste øko jordbær hos vores lille Brugs. Det er helt udenfor sæson, men efter en lang vinter trænger jeg til smagen af sommer og sol. Man får kun en lille bitte bakke jordbær for 20.- så de skal bruges med omhu.

jordbaer-knas-1
Opskrift på Jordbærknas dessert

Jeg har lavet noget knas af: havregryn, hakkede mandler og valnødder, lidt hørfrø, og lidt solsikkefrø. Ristet på panden indtil det er let gyldent, man skal være over det, for pludselig brænder det på.

Jordbær blev skivet og lagt i ahornsirup i en halv times tid

Lag på lag lagt sammen i et glas: jordbær i skiver med ahornsirup, ristet knas, Fromage Frais eller græsk drænet yoghurt. Hvis den skal være rigtig dessertlækker og hvis det er okay, at den bliver lidt mere heavy på kaloriesiden, så vil mascarpone gøre desserten fuldstændig uimodståelig og mindeværdig!

Kæmpe hit, som helt sikkert gentages mange gange i løbet af foråret. Johan og Julies dom over desserten var dyb tavshed, mens de spiste og så snart de var færdige: “meeeeere” Så er den godkendt og kvalitetsstemplet!

Spørgsmål til opskriften?

Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.

Kommentarer
  • Joan Bahl:
    28. april 2011 kl. 21:05

    Mums..!!
    Jeg har lavet denne skønne jordbær drøm i dag…
    Havde dog ingen mandler og valnødder, jeg ristede havregryn, solsikkefrø og lidt rørsukker… Det blev helt vildt godt. Jeg brugte økologisk Akacie honning istedet for Ahornsirup…

    • Ann-Christine:
      28. april 2011 kl. 21:11

      Din variation lyder skøn. Det er lige sådan jeg oftest laver mad, finder på alternativer og bruger det jeg har
      Godt at høre at du også synes det er et hit med jordbær på denne måde

  • Mette Lindgaard:
    6. april 2011 kl. 20:26

    Haps! :)

  • Vibeke:
    28. marts 2011 kl. 22:07

    Jeg er totalt solgt. Synes næsten jeg kan dufte det. Så lækkert og den skal da helt sikkert prøves.

    • Ann-Christine:
      29. marts 2011 kl. 19:46

      Jeg kan kun anbefale på det varmeste! Smager skønt!

  • Vis alle 17 kommentarer

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.