Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/juli-maaned-jeg/

I juli måned vil jeg …

juli måned

Sommerferien er i fuld gang herhjemme og i dag hepper vi på at vejret holder tørt, så vi kan få malet stakit, fjernet ukrudt, plantet mere salat og sådan få sat lidt skik på alt det grønne, som vokser frodigt her i den regnvåde danske sommer.

Johan og Julie har været et par dage hos deres bedsteforældre i denne uge. Martin og jeg har først været på et lille weekend ophold og dernæst fået arbejdet en hel masse for at være godt med til ferien.

Vores firkløver er nu samlet herhjemme igen og så skal der rigtig holdes sommerferie med min familie!
– og for første gang i de 4 år, jeg har blogget på fuldtid, så planlægger jeg faktisk tilmed, at holde en hel uges sommerferie uden blogindlæg på et tidspunkt i løbet af sommeren (ikke fra næste uge, dog – men snart)
Selv om jeg slet intet har imod at mine ferier, fritid og arbejdsliv flyder lidt ud i et, så tror jeg også, at der kommer noget godt ud af at tage en lille pause i en uges tid. Men det skal det ikke handle om nu, men derimod mine skønne planer for denne nye friske sommermåned.

I juli måned glæder jeg mig til …

 1. En weekend tur til Sjælland denne weekend, med sommerhusbesøg, en dag i Sommerland Sj, og måske en smuttur til Malmø lidt afhængigt at vejret …
 2. at tage på en masse mikro eventyr rundt omkring i vores nærmiljø og dele det med jer – så vildt inspirerende, at I var mange der også blev helt fanget og betaget af den video og ide!
 3. at lade kreativiteten flyde på flere områder og blandt andet øve mig en hel masse med mit kamera – både spejlreflekskameraet og min telefon
 4. at spise morgenmad, frokost og aftensmad udendørs alle de dage, hvor det ikke regner
 5. at holde en uges ferie fra bloggen – jeg siger lige til når den uge falder, det er ikke helt planlagt endnu, og kommer lidt an på vores impulsive sommerferieplaner ;)
 6. at grille en masse god mad, drikke rosé i aftensolen og bare være i nuet
 7. at kramme lidt ekstra meget på mine børn, for nu skal de jo lige snart starte i 1. klasse og det går bare lidt for hurtigt med det hele.
 8. at læse en masse gode bøger, både for mig selv og højt sammen med mine børn – på den måde bliver jeg faktisk også vældig vidende om alle de største fodboldstjerner og får genopfrisket en masse klassiske eventyr, samtidig med at det er tophygge at læse sammen.
 9. at nyde hver dag som den er og som den bliver – og nyde alle de gode ting sommeren byder på.

Det var er da i øvrigt helt rart at kigge tilbage på mine planer for juni måned og huske mig på at det for bare en måned siden var det lækreste sommervejr. Det skal det nu nok blive igen. Jeg hepper i hvertfald på sommerdage, solskin, grillvejr og isspisning. Og i juni nåede jeg hverken biograftur, frokost på Vrads station eller cafetur med Johan – men det satser jeg på at nå i løbet af denne måned. Specielt de to sidste punkter – filmen kan vi jo altid se herhjemme i stedet ;)

Hvad er jeres sommerplaner for juli måned?

15 kommentarer
 • Henriette skrev:
  1. juli 2016 kl. 09:43

  Vores penge er små, så vi laver hvert år en “sommerønskeliste” hvor hvert familiemedlem må ønske sig tre ting vi skal i løbet af ferien – ting som ikke er ret dyre og som kan udføres i nærområdet. I år står der f.eks.: spise is på stranden, fange krabber, besøge legepladsen i Aqua Silkeborg (vi har årskort), sove i telt i haven, se på kanoner i Ebeltoft (vi har en uge i mine svigerforældres sommerhus på Djursland), plukke blomster ved en selvpluk, spise frokost ude. Det er en dejlig måde at få afstemt forventninger og give ungerne medindflydelse når økonomien ikke er til rejser eller til de vilde udskejelser.

  I juli glæder jeg mig til:
  1. At holde to ugers ferie – det er første gang siden jeg dimmiterede,
  2. At tage min søn med ud for at købe hans første skoletaske,
  3. En uge i sommerhus med strandture, bøger, tegneting osv.,
  4. At besøge min søster og svoger i København,
  5. At få nusset i haven og syet en masse (det sidste er nok mere drøm end virkelighed),
  6. At læse en masse bøger,
  7. At hygge rundt herhjemme med ungerne i nattøj og med bøger, LEGO osv.
  8. Et par weekender uden børn – der er bedsteforældre der savner alene-tid, så vi kan både nå en vens dimission-fra-medicin-studiet-fest, stille morgener, effektiv oprydning i alt det børn ikke må opdage at man stiller ud i skuret og et glas rødvin.

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2016 kl. 14:40

   Hvor lyder det bare som den skønneste sommer, med tid til alt det vigtige i en sommerferie.
   Rigtig god ide med sådan en ønskeliste for hele familien, det tip vil jeg lige gøre brug af selv ;)

   Rigtig dejlig sommerferie til jer
   Kh AC

   P.S jeg grinede lige lidt over den med ‘effektiv oprydning’ når børnene ikke er hjemme, det er jeg også et trick jeg gerne gør brug af ;)

   • Henriette skrev:
    2. juli 2016 kl. 13:01

    Ja, det er utroligt som de knytter sig til ting det øjeblik man begynder at tale om at skaffe det ad vejen. Så er den der knækkede pind/kinderægfigur/babylegetøj/younameit pludselig deres absolut vigtigste og mest elskede ejendel. Hvis de bare stille forsvinder – så opdager de det aldrig.

    • Ann-Christine skrev:
     4. juli 2016 kl. 16:05

     :D Præcis det samme herhjemme ;)

 • Lone skrev:
  1. juli 2016 kl. 09:57

  Super inspirerende med dine juli planer, jeg vil bruge fridagen på at lave lignende overvejelser for juli. Især den med en uge uden computer tiltaler mig. Det ser hyggeligt ud på jeres terrasse, er det en voksdug der er på bordet ?

 • Diana Elgaard skrev:
  1. juli 2016 kl. 15:27

  Hej Ann-Christine

  Jeg nyder at sidde og glæde mig over alle de hyggelige sommeraktiviteter den danske sommer kommer til at byde på.

  Jeg kommer til at tænke på, da mine egne børn var små og sommerferien skulle foregå hjemme på et ganske lille budget.
  Ungerne og jeg lavede sammen et bundt gule sedler med aktiviteter vi kunne lave i godt vejr og et bundt blå sedler med aktiviteter til regnvejr.
  De blev puttet i en krukke og ved morgenmaden tjekkede vi vejrudsigten og trak en seddel med dagens oplevelse som passede til vejret.

  Behøver jeg sige, at det var alletiders sommerferie!

  Nu skal jeg gøre klar til at have haven fuld af gæster, når vi i morgen fejrer den yngstes 18 års fødselsdag – suk tiden går stærkt

  • Ann-Christine skrev:
   4. juli 2016 kl. 15:47

   Det var da bare den skønneste ide!
   Den er jeg vild med og tusind tak for at du deler, det er jo et super tip som kan bruges til alle ferier.
   Stort tillykke med den yngste. Jeg håber I havde en super skøn dag – og ja, det går bare så stærkt, så det er bare om at nyde, nyde, nyde :)

  • Camilla skrev:
   1. juli 2016 kl. 20:24

   Sikke en god ide! Det skal jeg helt sikkert prøve i det her utilregnelige danske sommervejr, hvor det kan være svært at planlægge alt for meget. Tak for tippet :-)

 • Kamilla skrev:
  1. juli 2016 kl. 22:37

  Rigtig god juli til jer! :)
  Jeg overvejer en computerfri uge ;)

  • Ann-Christine skrev:
   4. juli 2016 kl. 15:50

   Tror det er helt sundt og rart – også bare at lige mærke efter hvad det gør at undvære noget man jo ellers holder af at bruge til mange hyggelige ting :)
   Rigtig dejlig sommer til dig

 • Nicoline skrev:
  2. juli 2016 kl. 10:12

  Halløjsa
  Lyder så hyggeligt. Elsker firsomheden i min lille familie og ferie væk fra hverdagen, hvor det bare er os 4. I hverdagen flyver og farer børnene til fritidsaktiviteter og lege kammerater og selv om vi næsten hver aften samles til aftensmad, ja så er ferien bare noget andet. Tid til hinanden og alt det nære er højt prioriteret.
  Har faktisk altid dyrket mikroeventyr, eller lavet mange små oplevelser/ ture med mine børn i nærområdet. Men at kalde det mikroeventyr er nyt. Meget hyggeligt.
  Vi har f.eks. Gået tur i nærområdet og plukket blomster/ samlet blade og sten, cyklet til et grønt område og holde skovtur der, lavet bål i haven og tilberede alle dagens måltider på det, cyklet en tur måske med frokost eller kage med, gået på jagt i græsset i haven efter kryb el.,malet billeder på staffeli i haven, ligge på ryggen på et tæppe i haven på en solskinsdag og kigge efter sky formationer, være vågen til sent og kigge stjerner. Bage pandekager sammen og spise dem i haven sammen. Ja der er mange skønne oplevelser ganske tæt på og næsten gratis.
  I år er vores ferie fyldt med lidt størrere eventyr, og det er nu også skønt en gang i mellem.
  Og så fortjent med en blog pause.
  God sommer til din lille firsomhed.
  Nicoline

  • Ann-Christine skrev:
   4. juli 2016 kl. 15:55

   Det er nemlig så rart det med ‘bare’ at være sin familie i sådan en ferie også. Rart med legeaftaler, kammerater og gode venner – men det er også bare noget helt særligt at være sammen med tid til nærvær og ro.
   Vi har det samme, men ordet er også nyt for mig – synes det giver det sådan en særlig magisk klang og gør det til noget vi rigtig gerne vil prioritere i højere grad. En skærpet opmærksomhed, måske :)
   Dejlig sommer til dig og din familie
   Kh AC

 • Anne-Cathrine skrev:
  6. juli 2016 kl. 07:34

  Hej
  Hjemme hos os står den på
  – flytning fra 46 kvm til 124 kvm
  – male køkkenskabe, stue og soveværelse
  – arbejde
  – pakke flytte kasser ned
  – prioritere vores kommende istansættels
  – arbejde
  – holde styr må vores 1 årige søn mens vi male
  – pakke flytte kasser op
  – arbejde
  – blive enig med kæresten om det er opvasker eller et nyt køleskab der skal købes først
  Jeg glæder mig til alt dette, selv om det nok bliver hårdt. Men så er der ferie i august ?
  Mvh
  Anne-Cathrine

  Ps sikke en fin og inspirerende blog.

  • Ann-Christine skrev:
   7. juli 2016 kl. 09:20

   Ej, hvor lyder det skønt!
   Hyggeligt med indretning og mere plads – rigtig god fornøjelse med det hele, også selv om jeg godt ved det er hårdt arbejde at pakke ned, flytte, pakke ud ;) så er det også bare så rart at gå og komme på plads og glæde sig
   -og tusind tak for de søde ord!
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.