I slutningen af november sidste år, investerede jeg i en stabil, hjælpsom og meget, meget nyttig ny køkkenassistent. Jeg havde forinden fået mange super mange gode råd i kommentarfeltet her på bloggen til at finde den perfekte køkkenmaskine. Men jeg var alligevel stadig i syv sind, så da jeg i samme uge fik et nyhedsbrev i min mailbox med et super godt tilbud fra webshoppen KitchenOne på en røremaskine, besluttede jeg til at skrive en mail tilbage til dem, som jeg kunne se solgte mange af de køkkenmaskiner, jeg havde fået anbefalet her på bloggen.
Jeg beskrev mine behov for en køkkenmaskine i mailen, hvor den vigtigste funktion var, at den skulle kunne røre en blød gærdej ved høj hastighed 3-4 gange om ugen. Jeg havde ikke behov for, at der skulle være en masse tilbehør til, men en kødhakker ville være et plus, dog ikke et must. Jesper fra Kitchen One, skrev hurtigt tilbage med et langt og virkelig grundigt svar, som gjorde, at jeg ikke var spor i tvivl om, at Ankarsrum Assistent var den helt rigtige maskine for mig – og jeg købte modellen AKM 6290 i farven hvid, for både kødhakker og pastaplade ville nu alligevel være et ret stort hit i vores køkken.
Min fine køkkenassistent og jeg har nu været et makkerpar i et par måneder og jeg er super tilfreds med, at det netop er den maskine, jeg valgte at investere i. Jeg er glad for min køkkenmaskine og vil rigtig gerne dele min oplevelse med jer, da der også er en del af jer, der har spurgt til en lidt længere beskrivelse af, hvad jeg synes om maskinen efter at have brugt den i nogle måneder. Samtidig så fik jeg virkelig en god service ved købet og det fortjener i den grad at blive nævnt! For når man er ude i en investering af de mere omkostningsfulde, så er det virkelig rart at være sikker i sit køb.
Min oplevelse af min Ankarsrum Assistent
Æstetikken – Det betyder meget for mig, at de ting jeg investere i udover funktionalitet også er pæne at se på. Jeg er blevet positivt overrasket og faktisk helt glad for min køkkenassistents fine retro look. Den står fremme altid og det eneste jeg kunne ønske mig anderledes designmæssigt er, at røreskålen måske også var mathvid udenpå skålen.
Rørefunktionen – ved denne maskine er det skålen der drejer rundt, hvilket man lige skal vænne sig til. Men den fungere perfekt og ælter bløde gærdeje ved høj hastighed i lang tid uden at brokke sig det mindste, blive varm eller lave et eneste dansetrin på bordpladen. Det står bare bomstille, men er dog bestemt ikke støjsvag ved de høje omdrejninger, hvilket jeg heller ikke forventer af den. Jeg er virkelig glad for at have fået en bomstærk køkkenmaskine, som kan klare det hårde æltearbejde i lang tid.
Kødhakker og pastaplader: To dejlige tilbehørs accessories, som jeg elsker at have og kommer til at bruge mere og mere. Specielt kyllingekød synes jeg er rart at hakke selv, og vi har også planer om at få gang i pølsehornet til sommer og selv lave vores egne grillpølser mv. Vi har rullet pastaplaner på den nogle gange, og jeg har planer om, at eksperimentere med pasta med smag og farver på et tidspunkt snart. Vi har desuden efterfølgende fået grøntsagssnittere samt ekstra pastaudstyr til maskinen, som er super anvendeligt og nemt at bruge – og rengøre ikke mindst.
Ekstra tilbehør: Der er en del tilbehør med, som vi ikke har brugt endnu. Nogle af vane, og fordi vi bare ikke er kommet i gang med det endnu. Andre ting, fordi vi har andet køkkenudstyr, som vi hellere vil bruge – som fx bamix stavblender. Jeg bruger den heller ikke til at røre en hurtig kagedej sammen eller andre ting, som jeg synes er nemmere og hurtigere at vende sammen i en skål – men det er helt sikkert en smagssag og en vane.
Brugervenlighed: Den er super nem at bruge og samle, – også for en som mig, der ikke har tålmodighed til at læse manualen igennem fra A til Z. Jeg har vejledningen til at ligge i skuffen med tilbehørsdims, og så er den nem at finde frem, når jeg lige skal samle kødhakkerfunktionen eller lign.
—-
Hvis I har lyst til at læse mere, så er der masser fine kommentarer og gode råd i kommentarfeltet under dette indlæg med opskriften på de boller, som jeg bager ugentlig nu.
Hejsa, jeg har en ældre Kitchenaid køkkenmaskine, som jeg egentlig har været rimelig glad for, men den har lidt udfordringer. For det første synes jeg ikke den rører helt i bund (f.eks. når jeg pisker æggehvider eller lignende) for det andet synes jeg ikke den kan indeholde så meget. Det er vigtigt for mig, at den er pæn, fordi den altid står fremme ellers får jeg den ikke brugt (derfor valgte jeg i første omgang kitchenaiden, fornuftige anmeldelser og pæn). Jeg overvejer Ankarsrum maskinen, men hvordan er den ift. piskning, får den alt med, så ikke der ligger noget på bunden den ikke får fat i? og ved du hvor meget kan den tage af gangen sammenlignet med kitchenaid? Og har du prøvet blenderen, er den god? (så ville jeg nemlig kunne nøjes med at have en enkelt maskine stående i stedet for 2 ;-))
Hej Kristine
Indlægget her er 10 år gammelt og jeg har fornyligt investeret i en Bjørn Teddy som afløser for min Assistent maskine.
Assistenten brugte jeg udelukkende til at røre dej, og tunge gærdeje. – derfor kan jeg ikke hjælpe med info om hvordan den er til piskning og alt det andet.
Til mit behov for en bomstærk, stabil og ikke mindst så lydløs som mulig brødrøremaskine, så er Bjørn Teddy virkelig fantastisk, den kan også piske og det gør den også virkelig godt.
Kh Ann-Christine
Nu har jeg prøvet og lavet fars med den med dejkrog og syntes ikke det lykkes , Kan se mange muligheder i maskinen , men har lidt svært ved og greje hvordan med den krog som du skriver.
Hej Lise,
jeg kan ikke lige se hvor jeg skriver noget om dejkrog? Jeg bruger aldrig dejkrogen og når jeg laver fars, så er det i kødhakkeren, som jeg har købt som tilbehør til maskinen.
Kh Ann-Christine
Er du stadig tilfreds med din Ankarsrum??
Overvejer at købe en. Skal man købe med eller uden tilbehør??
Ja, det er jeg. Den er i brug flere gange om ugen, mest til at røre brøddeje.
Det er sjældent jeg bruger tilbehøret, men indimellem gør jeg da – fx når jeg laver fars til hjemmelavet medister til jul eller lign.
Man kan fint starte med maskinen og se om man har behov for tilbehør efterfølgende.
Kh Ann-Christine
Jeg har en ca. 30 år gammel Electrolux Assistent, der troligt rører franskbrødsdej flere gange om ugen (selvfølgelig med opskriften her fra Valdemarsro ;-) ), så du kan nok forvente at din assistent holder længe.. (Har dog skiftet en drivrem på den – dejligt med maskiner der er lavet til at kunne repareres).
Hejsa.
Kom over dette gamle indlæg og har et par spørgsmål?
1 har du stadig din Ankersum idag og er du stadig glad for den?
2 har du fortrudt og er der en anden model du ville ønske du havde købt i stedet
3 Ville du stadig vælge Ankersum assisten i, hvis du skulle ud og købe en ny idag.
4 Har du ting at tilføje til ovenstående
Jeg bruger udelukkende dejrulleren sammen med dejskraberen og har faktisk kun prøvet dejkrogen sammen med dejskraberen een gang, og syntes ikke det fungerede.
Hvornår bruger du dejkrogen? – synes ikke jeg kan finde megen anvisning på den nogen steder.
På forhånd tak, og også tak for alle dine gode opskrifter.
Hej Marianne,
Mange tak for din søde hilsen.
– jeg bruger også kun rullen sammen med dejskraberen og aldrig dejkrogen.
Kh AC
Hej
Jeg har faktisk lagt denne maskine i kurv på Elgiganten, men læste i en anmeldelse, at nogle oplever problemer med mindre deje. Altså hvis man fx skal bage en omgang boller med kun fx 10 stk.
har du oplever med dette? Da vi kun er to i hjemmet er det typisk sådan en mængde jeg bager, så vil være ærgerligt hvis den ikke kan røre mindre portioner ordentligt.
I øvrigt – dejlig dejlig blog.
Jeg bruger den sjældent til de små deje, men dagligt til rugbrød og ofte til de bløde deje til boller mv.
Så jeg oplever det ikke og kan ikke komme med et godt input til dette :)
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hejsa
Jeg har også sådan en maskine og den er jo total uundværlig når der skal laves rugbrød.
Men jeg er lidt udfordret når jeg rører en kagedej sammen, hvad brug du, rullen?
Dbh Lene
Jeg rører stort set altid kagedej sammen med håndkraft, men ville bruge rullen hvis jeg skulle gøre det på maskine
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg benytter mig med glæde af mange af dine opskrifter og tips, og overvejer nu at købe røremaskinen fra Anskarsrum. Indlægget er jo efterhånden gammelt, men er du stadig glad for den?
I beskrivelsen står der, at “aftagelige dele i aluminium ikke kan tåle opvaskemaskine”, men kan ikke finde ud af, hvilke dele det er? Kan alt det, man normalt sviner til, komme i opvaskeren? Gider ikke skulle vaske halvdelen i hånden hver gang :)
På forhånd mange tak, og tak for en god side!
Mvh. Charlotte
Hej Charlotte
Tak for din søde hilsen
Jeg er stadig glad for den dog bruger den 4-5 gange om ugen, mest til at røre brød.
Vi vasker alle delene op i hånden, så jeg har ingen erfaring med hvordan det bliver efter maskinvask, desværre
Kh AC
Har en maskine magen til også med lidt tilbehør fx rivejern. Er meget tilfreds. Og min mor har også en (da hed den dog electrolux) som er over 30 år gammel. God kvalitet.
Lige et tillægsspørgsmål:
Hvor mange watt er din på?
Har set sider hvor de skriver om den nye opgraderede maskine på 1500 watt.
/Susanne ?
Min er nogle år gammel og købt før de opgraderede med flere watt kom på markedet. Ved egentlig ikke hvad den er på, men det er ikke en af de nye :)
Hej
Jeg har besluttet mig for jeg vil investere i en ny røremaskine og er kommer frem til en Ankarsrum lige må være noget for mig ?
Specielt efter min nuværende maskine begyndte at ryge da jeg lavede dine lækre koldhævede flutes – de fik lige ca. 1 minut mere end sidst, det var for maskinen ikke et godt valg, men for dejen super godt, og helt klart den her gang de er blevet allerbedst ?
Mit spørgsmål er om du har erfaring med at køre en dobbelt portion af ovennævnte flutes, altså om den kan klare det?
På forhånd tak.
Susanne
Jeg laver sjældent dobbeltportion, men de gange jeg har gjort, så har maskinen fint kunnet klare det :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg er meget glad for din blog gennem mange år, men synes, det kan være lidt svært at nå at lave maden, efter der er kommet små børn til. Du nævner ofte en foodprocessor, fx til one pot pasta. Jeg har en assistent køkkenmaskine og tænker på at tilkøbe grøntsagsrivejern. Jeg kan læse, at du har dem, men alligevel bruger din foodprocessor. Er der en grund til det? ☺️ Kan foodprocessoren noget, assistenten ikke kan? Jeg har læst dit indlæg om “maskinparken”, men fandt ikke svaret der.
Tak for en fantastisk madblog!
Mange hilsner Louise
Hej Louise
Det er et godt spørgsmål! :)
Jeg laver jo enormt meget mad, og selv om det er hjemme i eget køkken, så er det udvikling af opskrifter til Valdemarsro, App, bøger (der kommer en ny her den 5/9 og jeg er allerede så småt lidt i gang med en ny) osv.
Martin og jeg er begge i køkkenenet samtidig og da der nogle dage virkelig skulle en del retter i gennem, så havde vi nogen gange brug for at have flere maskiner kørende.
Men, når det er sagt, så synes jeg også at foodprocessoren kan noget ift at køre en falafelfars, hummus og lign, som assistenten ikke kan. Omvendt kan foodprocessoren ikke røre en blød brøddej som assistenten kan.
Jeg har også grøntsagsjernet til assistenten og det er super godt. Mit eget valg til en familiehusholdning ville være: assistenten med grøntsagsrivejern og den lille fikse Kitchen Aid minihakker til hummus, falafelfars (den skal blot kører den over nogle portioner, men kan fint klare det)
Grunden til at jeg ville vælge begge er at den lille minihakker er super hurtigt at vaske af og jeg bruger den også selv til fx at hakke squash, løg hvidløg mv til one pot pasta. Fylder du den halvt op, trykker 1,2,3 gange så er det som groftrevet og det er så nemt og hurtigt.
Før jeg fik foodprocessoren brugte jeg altid grøntsagsrivejernet på Assistenten til at rive store portioner grønt, fx til min lasagne, vegetarlasagne og lignende retter hvor der skulle rives mange grøntsager. Så gjorde jeg dem alle klar i en stor skål og derefter rev hele molevitten på en gang.
Tak for din søde hilsen og jeg håber du kan bruge mine tanker om de forskellige maskiner ift hinanden
Kh AC
Hejsa…
Farven hvid, er den mat eller højglans ??
Den er mat.
Hej
Tak for gode opskrifter ?
Jeg bliver vanvittig lige om lidt: Ankarsrum eller Bjørn Teddy? Det spørgsmål har tæsket rundt i mit hoved ALT for længe. Min seneste “beslutning” var, at Ankarsrum er det helt rigtige valg. Men tvivlen nager stadig. Jeg er vant til en Kitchenaid, der, som andre er inde på, bare er for slap til en ordentlig gærdej. Jeg bager noget med surdej, og det skal æltes godt.
Mit valg står mellem Ankarsrum med tilbehørspakke og en Bjørn med hjælpetræk.
Mit spørgsmål til dig lyder: Kan du komme i tanker om noget, som Ankarsrum maskinen ikke kan? (Mest med tanke på den alternative måde at røre på).
På forhånd tak ?
Carsten
Hej Carsten,
Hmm, det er virkelig også en svær beslutning. Jeg har ikke prøvet en Bjørn Teddy, så jeg har ikke et ordentligt sammenligningsgrundlag at dele med dig omkring de to ift hinanden.
Der er ikke rigtig noget jeg mangler/savner ift Ankarsrum, men jeg har set at Bjørnen kan piske en blød gærdej og det kan man ikke med Ankarsrum …
Prøv evt at skrive til to af de største webshops og spørg specifikt samme spørgsmål til dem. Jeg oplevede de var ret fine til at hjælpe dengang.
– og skriv da gerne en tilbagemelding når du har valgt og prøvet det valgte i noget tid. Det vil være så fint med lidt erfaringsdeling :)
Kh AC
Hej
Jeg vil rigtig gerne høre om du stadig er lige tilfreds med din røremaskine. Jeg står og skal købe en og er lidt forvirret over alle dem der er på markedet.
Ja, det er jeg! Bruger den mest til at røre tunge gærdeje med og jeg fornemmer fortsat at det er en maskine der holder i årevis. God og solid.
Kh AC
Jeg havde den gamle model i 35 år men så kunne den ikke mere har så købt den nye model som jeg er meget glad for
Hvor fint! Jeg er helt vild med at de holder i så mange år, de maskiner her :)
Hej
For god ordens skyld, er du sponseret af kitchenone?
Nej, det er jeg ikke og jeg har ikke været i kontakt med dem om, at jeg ville skrive dette indlæg – oplevede blot virkelig god service fra dem pr mail i forbindelse med mine spørgsmål og til at finde den bedste maskine, og det havde jeg lyst til at give dem lidt credit for :)
Kh AC
P.S jeg har også selv købt og betalt maskinen og skriver i øvrigt altid tydeligt, hvis der skulle være samarbejder, sponsorater, gaver eller lign. :) (men det er super fint, at du skriver og spørger!)
Jeg har længe overvejet at købe en røremaskine, men hvilken model skulle jeg nu investere i. Svaret kom med dit indlæg. Jeg var faktisk slet ikke i tvivl efter at have læst det inkl. alle kommentarerne.
Jeg fyldte rundt for 1 måned siden og flere af gæsterne “spyttede i kassen” til en røremaskine. Hold nu op, hvor er jeg glad for den. Der bliver bagt brød i stor stil; på 3 uger har jeg bagt mere end jeg har gjort i løbet af 5 år.
Og sikken maskine. Den arbejder bare derudaf (har lige lavet dej til 2 rugbrød) uden at rokke sig af pletten.
Efter købet har min svigerinde sendt mig et billede af hendes ca. 40 år gamle røremaskine. Det er søreme samme maskine (dengang hed den Ballerup), så det må i den grad siges både at være en “langtidsholdbar” maskine og en god investering.
Jeg er så glad :-)
Hvor er det dejligt at høre at du er blevet glad for din maskine.
Jeg tror også det bliver sådan en maskine som vi også har om 15-30 år og som bare fungere stabilt og uden problemer. Det håber jeg :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hejsa. Kan du godt nøjes med 800-900 watt på Ankersrum røremaskine? Den nye har 1500 watt, og ved æltning af rugbrødsdej, så er det op ad bakke kun med 900 watt?
Hilsen Marianne
Ja, jeg klarer mig fint med den på 800-900 watt, har ikke oplevet behov for at opgradere. Men omvendt så har jeg heller ikke prøvet den med flere watt, så ved ikke om jeg vil sætte pris på forskellen.
Hvis det var et nyt køb af røremaskine, så ville jeg nok alligevel vælge den største model, da det er en maskine man har glæde af i mange, mange år.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
er maskinen også god til at piske eks sukker og smør til skum?
Det bruger jeg den faktisk aldrig til, så det skal jeg ikke kunne sige … jeg bruger bare en håndmikser :)
Hej
Jeg har købt en Ankarsrum efter jeg har læst dit indlæg – og ja det er en fantastisk maskine :-) den har det hele og jeg nyder at have den stående i mit køkken hvor den er i brug næsten hver eneste dag.
Nu vil jeg spørge dig om du også kan anbefale en super god køkkenvægt?
Fortsat god dag -Dorte Kier
Hvor er det bare dejligt at høre! Det er så skønt, når en ting man selv har stor glæde af i køkkenet kan anbefales videre og give glæde :)
Jeg har en hvid enkel køkkenvægt fra Soehnle, den fungere rigtig fint og fylder ikke ret meget.
Dejlig dag og weekend til dig
Kh AC
Hvor er den skønne skål med læderhank fra?
Det er en tekande fra Marimekko :)
Jeg vil også gerne købe en Ankarsrum.
I år er den kommet en model 6230 med 1500 W. Din model har kun 800 W, er der overflødigt at bruge 1300 kr på at opgradere til 1500 W? Eller ville du vælge den hvis du skulle købe en ny i dag?
Det er svært at sige med sikkerhed, når jeg ikke har testet de to mod hinanden – men umiddelbart så føler jeg slet ikke et behov for at opgradere den jeg har.
Da vi for 10 år siden købte vores bamix stavblender købte vi ikke de med kraftigst motor, og skulle jeg gøre det køb om, så ville jeg have opgraderet – for den holder jo virkelig godt og længe. Så med det i mente vil jeg nok fremover altid overveje lidt mere nøje hver gang om det ikke vil være en ide at købe den med kraftigst motor fra starten på de redskaber som forventes at holde nærmest en livstid …
Ja, så jeg er lige lidt ambivalent i min tilbagemelding på det spørgsmål, kan du nok høre :)
Hej. Er du stadig glad for din Ankersrum maskine? Så da du købte den – og har siden tænkt, at min næste nok skal være den. Mange anbefaler en god gammeldags kenwood, men synes bare denne er pænere :) Dog er det vigtigste at den er kraftig og god. Min KitchenAid er lige stået af og skal ha købt en ny. Primært til brød. Synes ikke helt KitchenAid er kraftig nok og skålen er for lille, dejen røres op i krog/fjeder. Har diverse tilbehørssæt, har brugt rivejern mv lidt, men ikke kødhakker endnu. Har også en bamix stor pakke også inspireret af dig, som jeg bruger til at piske, hakke, røre kagedej mv. Så køkkenmaskinens vigtigste funktion er kraftig motor og stor skål til at røre gær/surdej. Og den skal ikke larme for meget. Og må gerne nemtku rengøres. Har du ila de år du har brugt den fundet flere plus/minusser og ville du købe denne igen eller se efter en (bestemt?) anden..? Tak for en forrygende blog – jeg skal ha slået pizzadej op til i morgen og forberedt til en god tomatsauce, så vi kan grille pizzaer til Skt Hans i morgen :) Vh Louise
Hej Louise,
Ja, det er jeg. Det køb ville jeg ikke vælge anderledes.
Jeg bruger altid maskinen til de tunge bløde gærdeje, men holder ellers også meget af at ælte dej manuelt på køkkenbordet – så jeg bruger den ikke til alle deje.
Jeg bruger også rivejern rigtig meget og en sjælden gang kødhakker.
Den er ikke lydsvag – men jeg synes den ‘larmer’ som forventeligt til det store arbejde det er med en tung blød dej og så er den super nem at rengøre.
Rigtig god sankthans til dig – det lyder rigtig hyggeligt!
Kh AC
Hej Ann-Christine
Følger meget med på din blog, og flere af dine opskrifter er faste bestanddele i vores madlavning. Jeg er begyndt at bage mere brød, og er træt af at min Kitchen Aid har alt for lille en skål og ikke kan ælte ved høj hastighed. Er du stadig tilfreds med din røremaskine nu her efter et par år? Det er jo de færreste tests, der følger op efter længere tids brug. Og kan den røre tunge gærdeje i lang tid uden at blive varm?
Mvh. Malene
Hej Malene,
Jeg valgte af samme årsag netop først at skrive om maskinen efter jeg havde brugt den i omkring 5 måneder – og her et par år senere er jeg stadig super glad for den og synes det var det absolut bedste valg til mit behov for at røre de tunge gærdeje. Det kan den nemlig fint klare uden problemer. Tilgengæld er jeg ikke så super flittig til at tage den frem hvis jeg blot skal ælte en almindelig dej til fx pølsehorn, det synes jeg er lige så nemt med håndkraft :)
Kh AC
Det lyder rigtig godt. Den vil jeg klart overveje at anskaffe mig. ? Tak for svar.
Kære Ann-Christine
Tak for dine gode opskrifter og den inspirerende hjemmeside?
En lille sproglig ting, som forstyrrer mig (og sikkert også andre): du mangler mange steder nutids-endelsen r. Det hedder ikke “den fungere”, men “den fungerer” ikke “jeg investere”, men “jeg investerer”
Hav en god weekend.
Hejsa!
Godt at læse din begejstring for Assistent 6290
Jeg har lige fået min i gave og er så glad. Har bagt det lækreste brød og nyder generelt bare synet af min limegrønne nye ven!
I aften skulle vi lave pasta med pasrapladerne i kødhakkeren! Men…….
det gik slet ikke. Dejen blev helt varm og kom ud som nogle meget sammenklistrede spagettier som var umulige at få fra hinanden! Jeg hældte mere mel i dejen og forsøgte igen, uden held! Endte med at lave det på min oldshool pastamaskine med håndsving!
Har du erfaret noget lignende….og at støbejernet/kødhakkeren blir helt varm af motoren?
På forhånd tak!
Kh Frederikke
Hej Frederikke,
Ej, hvor skønt! Altså at du også generelt er super glad for din Assistent maskine – ikke det med pastaen.
Jeg har faktisk kun prøvet at lave pasta på den en enkelt gang … ups! Men nu får jeg jo så helt lyst til at prøve det af igen, for jeg har nemlig lidt forskellige ruller osv til formålet. Da jeg prøvede det for nogle år siden, oplevede jeg ikke at dejen blev varm eller på anden måde tænkte over at det ikke fungerede. Jeg har brugt maskinen mange gange til at hakke kød og heller ikke der oplever jeg at den bliver varm. Så umiddelbart, vil jeg da næsten forslå at du spørger der hvor den er købt – for jeg synes ikke det lyder helt rigtigt at den skal blive varm.
Håber det går i orden
Kh AC
Tak Ann-Chistine.
Det vil jeg gøre…for nej, det virker ikke optimalt at den blir varm.
KH Frederikke
Den instruktionsbog du nævner, er det den bog med opskrifter der følger med? Jeg har også lige investeret i en Ankarsrum, og er meget spændt på at bruge den.Er alle dine brødopskrifter og kageopskrifter lavet på den maskine? På videoer om brug af maskinen, bliver der frarådet at bruge dejkrogen, da den skulle gøre dejen for tung. Har du nogen erfaring ang.det?
Hej Marianne,
Det er kun denne opskrift: http://www.valdemarsro.dk/super-saftige-boller-roremaskine/ hvor min røre maskine er et must for mig. Alle andre brød og kage opskrifter her på bloggen kan snildt laves både med og uden røremaskine.
Jeg bruger ikke selv dejkrogen, men dejrullen, det fungere bedst for mig og mht instruktionsbog, så tænker jeg på den hvor der er vejledning til at samle alle de forskellige dele til forskellige funktioner – jeg er slet ikke til manualer ;) Men den er rar at have i starten, nu er jeg hurtigt blevet fortrolig med maskinen
Kh AC
Hej!
Har lige købt en Assistent, men der følger ikke en rigtig instruktionsbog med maskinen.
Jeg savner information om, hvilke redskaber man bruger til hvilke opgaver.
Jeg skulle f. eks. i går prøve at lave en frikadellefars og startede med dejkrogen, men farsen blev bare liggende uden at blive æltet, så prøvede jeg rullen, men det gik heller ikke. Jeg endte med at bruge risene med kun en metaltråd og så lykkedes det at få lavet en fornuftig fars. Men nu læser jeg her på blokken, at en anden indehaver af maskinen slap fint fra frikadellefars med dejkrogen i kombination med skraber.
Men som sagt ville det være en stor hjælp med et sted, hvor man kan blive oplyst om, hvilke redskaber man skal bruge til hvilke opgaver.
Du må skrive til dem der forhandler Ankarsrum ;) Mon ikke de kan hjælpe dig?
Da jeg købte min, var der instruktionsbog og en dvd med.
Hej Ann-Christine og tak for en god blog :-). Jeg har læst hele ovenstående tråd og vil lige stille dig et par spørgsmål. Nu hvor du har haft din Ankarsrum Assistent i over et år, er du begyndt at bruge den til andre ting end brød? Jeg skal til at købe min først røremaskine (har ellers gjort det mest i hånden), og bliver meget i tvivl om det skal være en Kitchen Aid eller Ankarsrum. Jeg har læst og læst på nettet, men bliver endnu i tvivl, da der er mange meninger. Jeg kan godt lide at Ankarsrum er bedre til gærdeje og man ikke skal skrabe dej ned af kanten hele tiden. Men vil også gerne bruge en røremaskine til piskning, kagedeje m.m., og til råkost (med extra tilbehør selvfølgelig). Jeg ved at Kitchen aid skulle være god til disse opgaver. Jeg har ikke lyst til at have en stor Kenwood eller lignende til at stå, da mit forbrug vil være helt almindelig. Jeg har læst du henviser til Kithen one som er en rigtig god hjemmeside, men da de ikke sælger kitchen aid, tænker jeg ikke det er dem jeg skal spørge. Jeg hælder i retning af Ankarsrum, men kun hvis den er god til alle opgaverne :-) Håber du kan hjælpe.
Hej Denise,
Mange tak for din hilsen :)
Jeg bruger min Assistent til både råkost, kødhakkerfunktionen, kagedeje mv. Jeg bruger den faktisk slet ikke til piskning, har aldrig testet om det fungere fint, men jeg har nok bare en vane med lige at tage håndmikseren frem – så det kan sagtens være at det fungere helt fint med maskinen.
Kh AC
Ok stenet spørgsmål, men får den synlige ridser når man hele tiden ligger den ned (for at bruge kødhakker o.lign). Står nemlig og skal købe den, men kan SIMPELTHEN ikke bestemme om den skal være matsort eller hvid.
Det er et meget godt spørgsmål, synes jeg! :)
Min er stadig fri for ridser og den hvide farve holder sig virkelig pænt hvid og er ikke blevet småtræls at se på. Den ser faktisk stort set ud som ny, man kan dog godt se at selve røreskålen er brugt, men det havde jeg også forventet.
Og det ér et svært valg med farven, men hvis det kan hjælpe, så har jeg ikke fortrudt valget af den hvide et sekund :)
Kh AC
Den blev hvid – meget pæn! :)
Et hurtigt spm mere: Nu har jeg jo aldrig haft en røremaskine før – eller hørt en tændt for nylig – men synes den larmer en del når den rører dej. Har læst 1000 artikler om at den nærmest ikke larmer, men kun “brummer lidt”. Det synes jeg måske er rimelig forkert. Spørgsmålet er om det er min maskine der er forkert, eller om den skal larme. Larmer din?
Hvor godt! Jeg håber du bliver lige så glad for den, som jeg er for min :)
Jeg forstår heller ikke det der med at den ikke skulle larme … men omvendt så kan jeg næsten ikke forestille mig at det skal kunne lade sig gøre at være lydløs når den bliver skruet op på max med en blød gærdej. Til gengæld ælter den enormt effektivt og står helt stille på bordet mens den er i gang.
Ja, jeg er også lidt i tvivl om larmen, blandt andet fordi jeg har læst, at den ikke larmer så meget. Med min maskine er der to lyde, vil jeg sige: en lav, brummende lyd og en høj, skinger lyd (lidt a la en en stavblender). Hvordan passer den beskrivelse med din maskine? Det er jo lidt af en investering, så jeg vil gerne være sikker på, at det ikke er en fejl :-)
Ps. Tak for en god anmeldelse. Den var en af grundene til, at jeg lige har anskaffet mig samme model :-)
Mange tak og tjaa, det er jo virkelig svært at sige.
Som jeg skriver, så vil jeg bestemt heller ikke kalde den støjsvag, når den ælter en blød gærdej ved høje omdrejninger – men jeg synes lyden er forventelig. Jeg oplever det dog ikke som en skinger lyd, bare en naturlig lyd af en maskine der arbejder hårdt for fulde omdrejninger ;)
Hvis du er i tvivl, så er det da værd at få tjekket – så du kan blive rigtig glad for maskinen og ikke oplever det som et irritationsmoment.
Kh Ann-Christine
Er det mat hvid eller blank hvis?
Min maskine var den matte
(jeg har for noget tid siden foræret den videre i familien og investeret i en Bjørn Teddy til alt mit bagværk og brød)
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg har en tilsvarende køkkenmaskine (Assistent). Det er nummer to som jeg er på! Den første holdt ca. 10 år. Den blev brugt til gærdej 1-2x ugentligt. Ofte laver jeg store portioner med op til 1,5 kg mel. Vi har også investeret i tilbehør i form af en kagesprøjte, som er perfekt til vanillekranse til jul.
Hilsen Malene
Hvor er det dejligt at høre – jeg tror også dette bliver et langvarigt forhold :)
Hej Ann-Christine
Rigtig flot køkkenmaskine du har fået dig og den ser rigtig godt ud i køkkenet!
Nu kan jeg se at artiklen er fra Marts, så jeg ville høre om du stadig er ligeså glad for den nu, som da du købte den? :)
Hilsen
Klaus
Hej Klaus,
Ja, jeg har haft maskinen et års tid nu, og jeg er virkelig glad for den. Har ikke fortrudt at valget faldt på denne model.
Kh AC
Hej,
Jeg har også denne maskine. Men tager mig selv i kun at bruge den til at lave brød. Jeg glemmer simpelhen at bruge den skål til at lave kagedej i, hvilke er det jeg bager mest:0) og faktisk så knækkede nogle af takkerne i piskeriset. Men det blev lyn hurtigt byttet uden omkostninger. Men jeg bliver lidt forvirret i de opskrifter hvor der står man skal bruge spartlen, som jeg er på en ketchen aid. Ved du hvad man bruger her istedet? Rak for en super fin blog, bruger den så tit til at finde opskrifter på.
Vh Janne
Hej Janne,
Tænker du på den spartel der skraber kanten mens dejrullen bruges?
Kh AC
Jeg kan se, at du tidligere har anvendt en kitchen aid. Hvad afgjorde, at du ikke valgte en kitchen aid, men en Ankersrum assistent?
Den primære årsag var at jeg ikke synes Kitchen Aid kunne klare de bløde gærdeje. Jeg testede det på min søsters maskine og den hoppede meget på bordet og blev varm, så jeg kunne godt være nervøs for at den ville brænde sammen på sigt. Det er dog stadig min favorit ift designet, selv om jeg er ret glad for Assistentens design også :)
Hej Anne-Christine, I really got interested in the Ankarsrum Kitchen Assistent after reading your blog in the spring. Now we’re on holiday in Denmark and I believe this is the moment to make a decision to buy one. And , as for more people, the decision isn’t an easy one. People at Kitchenone are really happy to help and I believe we won’t regret buying one. Got any tips? Am reading all your blogs, and facebook messages and they are making me always very happy! :) Tak for svaret og vi ses paa Facebook eller jeg vill laese din blog!
Hi Hendrika,
I am still very, very excited about my Ankarsrum, so it was definitely the right choice for me.
Happy holiday to you here in Denmark and thanks for your sweet words, it’s so nice to hear from readers outside Denmark too :)
Kh Ann-Christine
Hi Ann-Christine!
I’ve bought one!! So happy with my new kitchen assistent. ;) Have been making dough for speltbread here at home in Holland. So easy. What a wonderful machine. Holiday has been great too, weather could have been better but won’t complain since we love Denmark! Now back to normal routine and looking for exciting “opskrifter” in your blog and in other places to use my new Ankarsrum! Venlig hilse, Hendrika.
Yeahh, I´m so happy that you like it too :)
Hej,
Jeg sidder og tænker over hvor den fede te kande er fra? leder efter en der ser præcis sådan ud :)?
Derudover, fantastisk blog. Bruger utrolig mange af opskrifterne, super lækkert :)
Tusind tak for de søde ord!
Te kanden er fra Marimekko :)
Hej Ann-Christine
Jeg håber, du kan vejlede mig lidt. Jeg er ved at skille mig af med min kitchenaid og overvejer at erstatte den med en Assistent. Mest af alt fordi jeg bliver sur hver gang jeg vil ælte en (større) portion gærdej på den, jeg synes ikke at den klarer det helt så godt som jeg ønsker. Til gengæld er den super til kager, cremer osv. Og det er netop det, der er min tvivl: Er assistenten (det er vel med enten piskeris eller dejrulle? Den har ingen K spade?) overhovedet ret god til den slags? Jeg vil have en maskine som kan begge dele!
Hej Ida,
Det er sådan en stor beslutning og jeg ved sørme ikke om jeg er den rigtige til at hjælpe, for jeg kender ikke så mange maskiner udover Kitchen Aid og Assistent.
Jeg kan dog fortælle at jeg er super glad for min og den gør det SÅ godt med gærdeje af store portioner. Når jeg skal piske flødeskum, creme og hurtige kagedeje, så bruger jeg dog ofte bare en håndmikser. Det er nok en blanding af vane og så at vores køkkenmaskine står på et bord, hvor jeg lige skal flytte den for at få sat strøm til den … så er det lige så nemt at bruge håndmikseren.
Jeg fik selv virkelig god hjælp hos Kitchenone, da jeg sendte dem en lang mail med hvad jeg havde af behov og ønsker til min maskine. Måske de kan give dig lidt klarhed, de har jo erfaringen med en del maskiner … så måske er det en helt tredje model, der er perfekt til dit behov.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Faldt over din hjemmeside, da du blev valgt som en af de 5 mest indflydelsesrige madbloggere :) Og hjerteligt tillykke med det.
Din køkkenmaskine er fuldkommen magen til min – nu 23 år gamle – Electrolux køkkenassistent jeg har. Den har æltet og æltet mange gange hver uge – og i den periode hvor børnene (3stk ) var teenagere og altid hjemtog x antal venner, hver enste dag. Rugbrød og gærbrød i uanede mængder. Har altid selv bagt vores brød – og den kører stadig på livet løs.
Jeg gav omkring 2000 kr for den – så det svarer til ikke engang 10 kr årligt – en af mine fedeste investreringer.
Gos vind med din.
Hilsen Henriette
kære Henriette
når du har haft en investering på 2000 kroner i 23 år, så er det 100 kroner pr år – og ikke 10 kroner som du skriver!
mvh Tom
Hej Henriette,
Mange tak :)
Jeg er også virkelig glad for at have valgt en maskine som jeg håber bliver et årelangt bekendtskab og samarbejdspartner. Og skønt at regne den årlige investering ud – det er jo et kup, du har gjort dig der ;)
Kh Ann-Christine
Når du har forsøgt dig ud i forskellig slags pasta, og har det være med skiverne
… eller den egentlig pasta-rulle/skærer, som minder mere om hvad vi kender fra traditionel, manuel pastamaskine?
Når man er opdraget til at skulle rulle sine pastaplader en del gange (rulle, folde, rulle, folde igen, rulle…) virker det lidt suspekt at man kan presse pasta igennem på “kødhakkermåden”
Tak for en grundig og god anmeldelse.
Jeg vil blot høre om du har brugt maskinen til at lave små portioner gærdej eksempelvis med ca 500 g mel i alt. Kan den sagtens ælte det eller er portionen for lille til at maskinen kan ælte det ordentligt?
Jeg spørger fordi min kæreste overvejer at købe en køkkenmaskine, men han har lige haft lejlighed til at prøve en Kenwood her i påsken og der var han ikke helt tilfreds med hvordan den klarede æltningen af en lille portion men synes bare det kørte rundt på dejkrogen.
På forhånd tak for svar.
Jeg bruger den ikke rigtig til de helt små portioner, men jeg har prøvet med portioner a 500 g mel størrelsen og det klarer den fint. Jeg bruger dejrullen til alle gærdeje.
Jeg har set diverse videoer om assistenten, men jeg tænkte om du har prøvet at rører en fars på den eller om det kun er en bagemaskine, ellers en super fin maskine
Det har jeg ikke prøvet endnu,da jeg bare har rørt dem i hånden eller brugt en elpisker.
Jeg har dog brugt kødhakkeren flere gange til at lave selve farsen
Jeg fik maskinen til morgen, og her til aften rørte jeg den danske klassiker frikadellefars ved hjælp af dejkrog og skraber. Det fungerede 100%.
Købte maskinen efter flere års tøven. Havde som barn en nabo, hvor de altid havde frisk bagt brød rør på deres Ballerup master mixer (tidligere navn for assistenten).
Nu jeg er “på”, findes der en opskriftssamling med gode billeder/videoer? Finder dem på den svenske side lidt kedelige.
Hej Nicolai,
Jamen tillykke med den nye maskine – jeg håber du bliver lige så glad for den, som jeg er for vores.
Ved ikke om der er steder med samlede opskrifter der skal røres på den – men jeg kan varmt anbefale disse boller: http://www.valdemarsro.dk/super-saftige-boller-roremaskine/ – her bruger jeg dejrullen + skraber og fuld hastighed.
Kh Ann-Christine
Hvor er det skønt med en så ærlig og troværdig anmeldelse. Kan virkelig godt li at du har testet den så længe inden du bringer dit indlæg. Jeg får lyst til at købe den! :) Og hvor er dit køkken flot og lyst.
En anden ting, en lille forespørgsel måske. Mener du bor omkring Århus og det ville være så fedt hvis du en dag havde tid og lyst til at skrive lidt om hvad man skal se, opleve og spise i og omkring Århus. Især hvis man også har børn med :)
Tak! Jeg synes også det var vigtigt at fortælle andet end om mit førstehåndsindtryk :)
Det er en rigtig god ide – sådan en guide manglede jeg selv da vi flyttede hertil og jeg er i fuld sving med at samle oplevelser ind til den, det tager tid :) Men den skal nok komme!
Fantastisk :)
Super lækker maskine. Har den selv i sort. Elsker den kan tage store portioner, ideel til når jeg skal bage rugbrød :)
Hvor er den fine hvide tekande fra, du har med på billedet af din køkkenmaskine?
Den er fra Marimekko og jeg er også virkelig glad for den :)
Ej, forstår simpelthen ikke sådan en bandit ikke bor i mit køkken endnu!! Har alt for længe researchet, kigget, fået anbefalet, researchet og kommet frem til Assistenten måtte den ideelle ven…men den der tvivl! Tak for fin anmeldelse, nu må det vist være nok med ubeslutsomhed – den skal inviteres ind i køkkenet ;)
Det er også super svært at beslutte sig! Jeg har også været et par år om det ;)
Jeg synes det er en pän maskine,jeg gav mig selv den i lyseröd til jul,og Björn Teddy maskinen i flot röd farve,så nu går jeg ud fra jeg kan klare mig,et stykke tid:)) Ja man kan sige den ene larmer meget,og det anden siger typ ingenting.Den går som smör,om man kan sige det sådan:)
Jeg er lidt spændt på at høre, hvad du oplever som forskellen på de to – bortset fra støjen ;)
Jeg har også en assitent, og den er uden tvivl min bedste ven i køkkenet. Mine kæreste gav mig den i rød i fødselsdagsgave, og året efter gav han mig indsatsen til grøntsagsnitning, den er virkelig fantastisk. Den bruger jeg også rigtig meget.
Ej, hvor lækker en gave!
Den bliver jeg også mere og mere glad for, den grøntsagssnitter! Jeg skal lie vænne mig fra at bruge et almindeligt rivejern, og de gange jeg har brugt grøntsagsnitteren, så er det jo virkelig super nemt og tidssparende.
Ih, dit køkken er så pænt! :)
Mange tak :)
Kære Ann-Christine,
Jeg ejer den samme maskine som dig, men har endnu ikke fået et nært kærlighedsforhold til den. Jeg har ikke været tilfreds med de boller den har hjulpet mig med at lave og er gået lidt tilbage til min gode gamle håndrørte koldthævede boller.
Jeg har længe tænkt, at årsag lå i at mine portioner var for små. Men kan se du også bruge 6 dl vand. Så det er nu afkræftet.
Hvilket redskab bruge du? Dejrulle eller æltekrog?
Du skriver at din dej ændre struktur undervejs, vil du uddybe hvordan den ser ud til sidst?
Jeg oplever at min blive ved at være udflydende og for våd til glutentest efter 15 minutters æltning.
Håber på lidt råd, så min fine æltemaskine og jeg kan få en rigtig romance.
Bedste hilsner Maria
Kære Maria,
Æv, da – men jeg håber det varme forhold kan opnåes endnu!
Jeg bruger faktisk udelukkende dejrullen. Det fungere bedst til gærdejene, oplever jeg. Så stiller jeg den så den står omkring 1 1/2 – 2 cm fra kanten.
Når dejen er færdigæltet er den glat, smidig og på samme tid sej og blød i det … den trækker tråde og bliver ret elastisk. Nu har jeg ikke lige en dej foran mig, det ville nok hjælpe lidt på beskrivelsen ;) Nogle gang ælter maskinen i op til 20-25 minutter og det kan hjælpe at tilføje en 1/2 dl mere mel de første pr gange, indtil det lykkedes.
Jeg tror, at nogle meltyper også er nemmere at arbejde med end andre og giver bedre resultater ved langtidsæltning. Jeg er selv super glad for Meyers mel, som jeg køber i Super Brugsen – til de bløde langtidsæltede bruger jeg ølandshvederne. Nu ved jeg ikke hvilken mel du bruger, men ville lige nævne det, for måske kan det også hjælpe lidt
Det er så fantastisk når det lykkedes – og det håber jeg det gør for dig også, og at du bliver lige så glad for maskinen som jeg er.
Kh Ann-Christine
Tusind tak for dit lange svar Ann-Christine. Ved nyt mod vil jeg give mig i kast med udfordringen. Hav en dejlig tirsdag. De bedste hilsner Maria
Jeg krydser fingre for at det lykkedes :)
Rigtig dejlig tirsdag til dig
Kh Ann-Christine
Har lige fået en wee. Dejrulle. Ælter den så midten. Jrg er så meget i tvivl omkring de fine tilg krog og rulle hvad der bruges til hvad
Den ser fantastisk ud. Jeg bruger/har brugt min mors gamle Kenwood Chef, som er i orangerød farve og har mere end 30 år på bagen. Hun brugte den virkelig meget, både til brød og kager, men også til at lave hjemmelavet pølse. Jeg kan godt huske kødhakkeren på den. Desværre er maskinen ved at være ret ulækker, der kommer ting og sager ud af den, så jeg har pensioneret den (den står stadig fremme på køkkenbordet i ære og værdighed) og besluttet, at jeg skal have en ny, når jeg om nogle år fylder 40 – hvis jeg kan vente så længe. Og den skal kunne alt!
Sejt, når en køkkenmaskine har holdt i 30 år, så har den også gjort det godt :)
Jeg kan i hvertfald varmt anbefale denne – eller måske endnu bedre; skrive til en forhandler der har et stort udvalg af forskellige maskiner som fx KitchenOne og beskrive de behov du lige har, jeg synes simpelthen det var så fin en service jeg fik og de ramte spot on hos mig.
Ååååååh den er også bare SÅ skøn. Jeg er selv så heldig, at have selv samme vidunder herhjemme (bare i sort), og jeg ELSKER den!!! Jeg kan godt forstå, at du er glad for den. Jeg kan ikke selv helt forstå, hvordan jeg nogensinde har kunne leve uden :)
Sådan har jeg det også allerede lidt ;)
Hvor er den altså bare fin.. Jeg tror at jeg vil følge dit eksempel, når der bliver råd til at skifte min gamle KitchenAid ud.
Jeg er ked af, at dejkrogen og “pedalen” har den der hvide belægning. På “pedalen” er det nu begyndt at skalle af.. Ja ok, maskinen er 10+ år, men alligevel.. ;)
Mon ikke også man har lidt en forventning om at disse typer af maskiner har en meget lang levetid, fordi der er alle disse skønne historier om køkkenmaskiner som kan det hele stadig efter 30 år ;) Det samme med symaskiner … tilgengæld forventer man næsten efterhånden at en iPhone har en levetid på omkring 3 år max.
Men jeg kan også virkelig godt lide, at godt grej holder i årevis.
Jeg har også en Assistent, en ældre model end din dog, men er generelt også glad for den og især dens rummelighed. Da jeg fik den, var der også en masse ekstraudstyr med – og det er langt fra det hele jeg har fået brugt eller aner hvordan jeg skal bruge!? Jeg ville elske, hvis du kom med et par indlæg når du bruger ekstraudstyret i din madlavning – så kan jeg måske blive inspireret og kaste mig ud i det! Jeg har i øvrigt tilkøbt en kagesprøjte, som er fantastisk til julens vaniljekranse :-)
God ide – Det skal jeg gerne prøve at huske!
Jeg kan rigtig godt lide at man ikke nødvendigvis skal have fancy maskiner for at lave god mad, så det bliver nok noget med at man kan både på denne og denne måde- agtigt, hvis du ved hvad jeg mener ;)
Kagesprøjte, det vil jeg da lige tjekke ud.
Hej Ann-Christine. Tak for en fin blog, som jeg har hygget mig rigtig meget med at bruge, mens jeg har været på barsel :-) Jeg har også sådan en Assistent, som jeg købte brugt for snart 10 år siden. Den er bare fantastisk til brøddej og kører også herhjemme mindst 3 gange om ugen og ofte med ret store mængder. Jeg er vild med, at det er så nemt at hælde i den, mens den kører. Man tænder den bare og kan så finde diverse mel og kerner frem fra skabet og fylde i undervejs og nemt se, hvornår dejen er god. Jeg synes, at den larmer meget, men har dog ikke noget at sammenligne med. Du kan vist roligt satse på, at den bliver en god assistent i mange år :)
Hej Karen,
Mange tak, hvor er det dejligt at høre :) Og jeg synes det er så skønt med de fortællinger om køkkenmaskiner som bare holder år efter år. Elsker godt kram i mit køkken!
Jeg synes også den larmer en del ved de høje omdrejninger, men jeg har som du også skriver heller ikke noget at sammenligne med. Men det gør ikke noget, synes jeg – for den gør et godt stykke arbejde, mens den larmer.
Kh Ann-Christine
Så kom du endelig med indlægget, skønt :-) det lyder mere og mere som om at jeg må have fat i denne maskine på at tidspunkt. Nå du laver gærdej, hvor stor er mængden af mel så, jeg tænker nemlig på at jeg med min Kitchen Aid ikke kan tage mere end 500gr, og så kan den simpelthen næsten ikke trække det, og den bevæger sig.
Kitchenaid med 4,8 liters skålen kan tage 2,5 kg gærdej hvorimod ankarsrum kan tage 4,5 Kgs gærdej. Men kitchenaid laver også flere modeller med 6,7 liters skål der kan tage større læs gærdej. Bemærk kenwood med 6,7 liters skål er kun beregnet til 2,5 kg gærdej. Her menes mel plus alt det våde. Og det er ikke det samme som vægten af en kagedej.
Men hvordan er ankarsrum til små alm størrelse kagedeje og gærdeje, er det bøvlet med den store skål? Eller er det nemt at justere dejrullen og krogen ind til en mindre portion ?
Ja, det har efterhånden været længe undervejs :) Jeg har prøvet med op til 2 x denne opskrift: http://www.valdemarsro.dk/super-saftige-boller-roremaskine/ dvs 1200 g mel og det klarer den helt på samme måde, som når det er 600 g mel – den føles virkelig generelt super stabil og knokler bare på med de udfordringer, jeg giver den.
Den ser rigtig fed ud. Jeg bruger en køkkenmaskine fra kenwood, som nok efterhånden er 30 år gammel. Det siger så en del om dens kvalitet, men for søren da den er altså en larmemaskine, så jeg er også begyndt at kigge lidt rundt, så tak for inputtet
Sejt! Det er altså virkelig guld værd at have en køkkenmaskine, som holder i mange, mange år!
Jeg satser også på, at denne skal være min tro assistent i årevis :)
Min gode gamle “assistent er 23 år gammel og jeg laver boller og rugbrød i den ugentligt. Jeg laver altid boller af 2kg forskellig slags mel og det passer lige med at dejen når til kanten af skålen efter 1 times hævning. Til rugbrød bruger jeg 2 kg tørstof og 1,5 L. Vand plus ca 1/2 L surdej. Maskinen klager sig aldrig og klarer det super godt. Jeg er virkelig også glad for maskinen. Godt køb
Til gengæld laver jeg heller aldrig kagedeje på maskinen, synes skålen er for stor og vil hellere have det i hånden.
Hejsa
Jeg har også en som jeg er rigtig glad for. Jeg har dog ikke helt styr på hvad jeg bruger rørearmen til. Kan du hjælpe med det?
Jeg bruger altid kun rullen, så det kan jeg desværre ikke hjælpe med. Men prøv evt at skrive til producenten.
Kh Ann-Christine