Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kvinden-toget-boganbefaling/

Kvinden i toget – boganbefaling

kvinden i togetJeg kan virkelig godt lide en god krimi eller thriller indimellem. Både på film og i bogform, hvor jeg synes, det er et perfekt supplement til alle de skønne feel good bøger, jeg ellers læser. Rart med variation, så hver bog på den måde kommer til at stå helt for sig selv – og efter sådan en pageturner, som denne jeg i weekenden læste de sidste sider af, så trænger jeg virkelig til en feelgood bog efterfølgende …

– men nøj, den var god den her!

Kvinden i toget” af Paula Hawkins har fået skyhøje anmeldelser med tillægsord som original, overraskende, raffineret og efter den udkom sidste år er den stormet ind på mange toplister verden over.

Nu læste jeg bogen mens det både var regn og slud og vinter-agtigt i vejret. I sidste uge, vel at mærke! Men egentlig kan jeg bedst lide krimier og ‘grumme’ bøger, når solen skinner og vejret er godt. En god sommerkrimi er alletiders – og det er som om det gode vejr gør at bogen er knap så grum forestiller jeg mig. Hvorimod et umuligt, kold og gråt vejr får finere kontrast af hyggelige og rare bøger – giver det mon overhovedet mening for andre end mig, med den sondring? 

Om bogen “Kvinden i toget” 

Rachel tager hver morgen toget til London fra den forstad, hvor hun bor på et værelse hos en veninde. Rachel er i 30´erne og forfalden til at drukne sine sorger i lidt for mange drinks og vin – hver dag når hun sidder i toget betragter hun livet i husene hun kører forbi. Særligt ét hus med et ungt par holder hun meget af og har dannet sin helt egen historie om det unge lykkelige par – hvad de hedder, hvad de arbejder med, hvad er passionerede omkring og om hvor fint og harmonisk et forhold de har … Men en dag ser Rachel noget mærkeligt ud af togvinduet, som hun ikke helt kan slippe igen – og tingene udvikler sig i et spindelvæv af begivenheder, som er spundet sammen på fængende, grum og overraskende vis. For er tingene og menneskerne i historien det, som de umiddelbart giver sig ud for at være. Hvad kan man regne med og hvem kan man regne med.

Det er en bog, der kommer helt under huden. Som beskriver et mennesket i dyb livskrise uden at dømme eller være moralsk – ærligt og hudløst.

Kvinden i toget

kvinden i toget

13 kommentarer
 • Birgitte B skrev:
  5. maj 2016 kl. 20:10

  Jeg var simpelthen også vild med den. Overraskende på så mange planer ;) kh Birgitte

  • Ann-Christine skrev:
   7. maj 2016 kl. 10:36

   Dét synes jeg også :)

 • Ann skrev:
  5. maj 2016 kl. 20:26

  Så fantastisk god og spændende bog, sådan en man tager med på toilettet og putter ungerne lidt tidligere for at kunne et kapitel mere?

  Ann

  • Ann-Christine skrev:
   7. maj 2016 kl. 10:37

   haha, ja præcis – jeg læste den også på 2-3 dage ;)

 • 5. maj 2016 kl. 22:30

  Jeg synes at den var ok god. Ret spændende og hurtigt læst. Har du læst “Gone Girl”? Lidt samme stil men endnu bedre.
  Mange hilsner, Veronica

  • Ann-Christine skrev:
   7. maj 2016 kl. 10:39

   Jeg var også meget hurtigt igennem denne her, kunne slet ikke slippe den igen og samtidig med at den var god ville jeg også gerne have den “overstået” så jeg kunne finde ud af plottet i den ;)
   Og fedt med bogtip, jeg har læst den og synes også den har helt gysende god!

 • Sarah skrev:
  7. maj 2016 kl. 19:48

  Så fik du den endelig læst :), og ja jeg var også begejstret for den og fik den hurtigt læst, så fedt med bøger man bare ikke har lyst til at ligge fra sig.
  Åhhh jeg halter sådan efter med læsning, startede nyt job 1 april, så har bare slet ikke haft overskud til at læse, det er så øv…..:)

  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   9. maj 2016 kl. 08:55

   Tillykke med nye job, håber det er super godt og at du har fået en god start på det :) – specielt når det nu er sådan en skurk at snuppe al din gode læsetid ;)
   Kender godt det med at forskellige travlhedsting snupper læsetiden i perioder, og når man så kan sætte sig med en bog igen, så er det bare næsten som at komme hjem – føles så rart og afslappende ;)
   Kh AC

   • Sarah skrev:
    9. maj 2016 kl. 12:38

    Jo tak det går godt på det nye job, er bare alt for mange timer, – dog bare 37 :), men havde regnet med mindre :)
    Åhhhh ja det føles fantastisk, fik læst en bog i weekenden, måske fordi nr. 1 og 2 og faren var sendt på spejderlejr, nr. 3 på miniferie ved farmor og farfar og jeg kun havde nr. 4 hjemme (på 21 mdr – så der var tidligt ro). Og hvilken bog, havde egentlig bestemt at jeg skulle i gang med “Byen brænder”, har længe gået og kigget længselsfuldt på den på reolen, men fik lige oveni en mulighed for at anmelde en ny bog og hvilken bog, kan varmt anbefale den, den rørte mig noget så voldsomt. Så hvis du kan få fingrene i “Forbandede kærlighed” af Colleen Hoover, så skynd dig at gør det :)
    Kh Sarah

    • Ann-Christine skrev:
     11. maj 2016 kl. 21:52

     Åh, hvor dejligt og det lyder som en skøn weekend med rar tid til en lille læsestund.
     Og mange tak for 2xboganbefaling/bogtips – jeg har lige tjekket dem begge og de er fluks røget på listen over bøger jeg gerne vil læse :)
     Kh AC

     • Sarah skrev:
      16. maj 2016 kl. 06:02

      Ja det var rigtig rart med en rolig weekend, som dog endte med en opdaget vandskade :) Glæder mig til at høre hvad du synes om bøgerne :). Tror søndagen i dag bl.a. skal bruges på at finde ud af hvilke bøger jeg skal bestille hjem fra biblioteket :).
      God søndag til jer.
      Kh Sarah

      • Ann-Christine skrev:
       17. maj 2016 kl. 16:32

       Æv, da! Jeg håber ikke det bliver til en større omgang med den vandskade!
       Dejlig ny uge til dig – og hyggeligt at bruge søndagen på bogbestillinger :)
       Kh AC

      • Sarah skrev:
       16. maj 2016 kl. 06:03

       Hov det er jo slet ikke søndag, selvom det føles sådan, det er jo pinsemandag :)
       Så rigtig god pinse mandag til jer i stedet :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.