Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lavendelhaven-af-lucinda-riley-boganbefaling/

Lavendelhaven af Lucinda Riley – Boganbefaling

lavendelhaven

Som jeg fortalte i mandags, så læste jeg lige en bog på en weekend. Hvilket ikke ville være bemærkelsesværdigt tidligere, men efter jeg blev mor for 6 et halvt år siden, så faldt omsætningshastigheden på bøger betragteligt.

Det sidste års tid har dog været et helt godt læseår og nu er børnene så store, så de kan have gang i en god leg i timevis på værelset. Sidde fordybet i puslespil, perleplader, tegne eller selv sidde med en stabel bøger eller Anders And blade – og jeg kan således have en del timer sådan en weekend, hvor jeg både er samme med familien OG putter mig under et tæppe i sofaen med bog i den ene hånd og en kop te i den anden. Ahh, det er altså tophyggelig weekend afslapning!

Og hvilken bog har jeg så læst i weekenden …

Lavendelhaven af Lucinda Riley. 

Jeg har fået den anbefalet her i kommentarfeltet mange gange på bloggen efterhånden. Og tusind tak for det! – alle jeres bog-anbefalinger bliver nemlig skrevet op, løbende reserveret på biblioteket. Elsker gode anbefalinger af skønne læseoplevelser!

Hånden på hjertet, så må jeg altså også indrømme, at mine forventninger til denne bog var ikke skyhøje på forhånd. På trods af anbefalingerne, har titlen ‘lavendelhaven‘ og bogens omslag fåt mig til at tænke at det mest af alt ville være let og underholdende. Ikke noget særligt. Af samme grund har jeg trukket den lidt, men efter den sidste anbefaling tænkte jeg, at nu skulle det være og så lånte jeg  Lavendelhaven på biblioteket i sidste uge.

Undskyld for det.

For wow! Den er jo bare SÅ god den bog.

Virkelig god. Jeg var helt opslugt og læste den som sagt på en weekend.

Måske husker I at jeg lovpriste denne bog, hvor nutiden fletter sig ind i en historie om 1. verdenskrig og jeg var helt vild med opbygningen af historien og et indblik ind i livet omkring den (de) forfærdelige krige der har haft så store konsekvenser og betydning for Europas historie.

Lavendelhaven har samme tema som grundsten for historien. Jeg vil ikke fortælle så meget om handlingen, men det er skæbneshistorie, kærlighedshistorie, tilbageblik på tiden omkring 2 verdenskrig og i det hele taget en virkelig velskrevet, medrivende fortælling som giver smag for mere af samme forfatter.

Jeg ved en del af jer har læst Lavendelhaven og er lidt nysgerrig på, om I mon havde de samme tanker om titlen?  
Lucinda-riley

28 kommentarer
 • Sarah skrev:
  11. november 2015 kl. 09:01

  Hmmmm, jeg må vist hellere få fat i den – igen :).
  For jeg har nemlig været i gang med den før, men den fangede bare overhoved ikke (nåede heller ikke så forfærdeligt langt, før jeg blev lidt irriteret), og så lagde jeg den fra mig…..hvilket jeg ellers sjældent gør…..og egentlig undre det mig lidt, for har bl.a. læst “Orkideens hemmelighed” og “Pigen på klippen” og de var gode….
  Må vist igang med !Lavendelhaven” igen ;)

  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2015 kl. 12:40

   Jeg havde det også en lille smule sådan lige i starten, men så blev jeg nysgerrig på den ret hurtigt, og derefter var den bare skøn
   Glæder mig til de andre fra hendes forfatterskab
   Kh AC

 • 11. november 2015 kl. 10:46

  Den har i lang tid stået på min huskeliste til biblioteket, men jeg har aldrig fået gjort noget ved det. Men nu er den reserveret – for jeg var nemlig også hel vild med “hende du forlod”

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2015 kl. 12:41

   Den var bare så god – virkelig en særlig bog.
   Håber du synes om denne også, skriv endelig lige hvad du synes når du har læst den :)

 • Susanne skrev:
  11. november 2015 kl. 11:31

  Jeg har ikke læst Lavendelhaven, og kommer nok heller ikke til det :) Men jeg kan virkelig anbefale Alt det lys vi ikke ser. Her følger man flere skæbner under 2. verdenskrig, og hvordan de filtrer sig ind i hinanden. Bogen er ret efterspurgt på biblioteket, så der er nok noget ventetid, men den er altså også god.

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2015 kl. 12:45

   Den lyder så skøn!
   Har lige reserveret den og er nr 645 i køen :) Så er der noget godt at vente på ;)
   Tak for anbefalingen

   • Monica skrev:
    11. november 2015 kl. 21:43

    Ja Alt det lys vi ikke ser er virkelig god. Men årets bog synes jeg er En mand der hedder Ove :)

    • Ann-Christine skrev:
     12. november 2015 kl. 19:47

     Den har jeg også hørt rigtig meget godt om her i bloggens kommentarfelt, så den skal jeg da snart igang med også :)
     Tak for lige at minde mig om den!
     Kh AC

 • Ruth Høgedal skrev:
  11. november 2015 kl. 13:06

  Har læst de f leste af Lucinda Riley…også hendes nye bog Pigen fra Napoli. De er bare underholdende.. Har lige læst Kvinden i toget af Paula Hawkins.. Kan anbefales..fantastisk plot …

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2015 kl. 13:32

   Åh, dem glæder jeg mig også meget til. De står begge højt på min læseønskeliste ;)

 • Janni skrev:
  11. november 2015 kl. 14:09

  Har netop lånt Lavendelhaven pga de mange anbefalinger, så nu glæder jeg til at komme i gang med den. Skriver også bogtitler op i min lille notesbog når jeg hører om nogle gode bøger, der bliver anbefalet således jeg har lidt inspiration, når jeg ikke ved, hvad jeg skal læse.

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2015 kl. 16:13

   Jeg håber du synes lige så godt om den som jeg – hvis du har lyst, så læg endelig en lille hilsen når du har læst den, med dit indtryk af bogen :)
   Sådan en boginspirationsliste er så skøn at have, tænk at der bliver ved med at være vidunderlige bøger at læse – det gør det knap så trist at afslutte en særligt god en af slagsen :)

 • Helle skrev:
  11. november 2015 kl. 15:08

  Hvis du godt kan lide bøger, hvor der flettes historie ind fra fortiden (fx 1. og 2. verdenskrig) kan jeg anbefale Kate Mortons bøger – nogle af dem har jeg også haft lidt svært ved at starte på, men synes nu at de alle har været rigtigt gode :)

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2015 kl. 16:31

   Tusind tak for anbefalingen, dem vil jeg da lige se nærmere på :)

 • Lene skrev:
  11. november 2015 kl. 15:17

  Jeg læste Lavendelhaven efter anbefalinger her i dit kommentarfelt. En dejlig bog og nem at læse, men glæd dig til Alt det lys, vi ikke ser. Den er bare helt fantastisk :-)

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2015 kl. 16:35

   Dén glæder jeg mig rigting meget til nu, havde ikke hørt om den før den bliver nævnt her. Men jeg har lige læst på den, og ved altså ikke helt om jeg kan vente til den er ledig på biblioteket nu ;)

 • Anna skrev:
  11. november 2015 kl. 17:43

  Endnu en anbefaling af en Lucinda Riley bog. Jeg læste i slut sommeren Pigen på klippen. Det er den af Lucinda Rileys bøger som har “sat sig fast” og gjort størst indtryk på mig. Helt bestemt en af de bedste bøger jeg har læst.
  / EtAnnaLiv by Anna Tang Lærke

  • Ann-Christine skrev:
   12. november 2015 kl. 19:42

   Ej, hvor fedt! Den glæder jeg mig ekstra meget til så :)
   Tak for anbefalingen

 • Memsen skrev:
  11. november 2015 kl. 21:25

  Eneste problem med “Alt det lys…” er, at det er svært at finde en bog der kan matche den læseoplevelse bagefter!!! Den er bare fantastisk! Og den ligger på Mofibo… just saying :) Lavendelhaven er ok, men der er lidt “ugebladsroman” over den synes jeg.

  • Ann-Christine skrev:
   12. november 2015 kl. 19:46

   Åh altså den glæder jeg mig til.

 • Trine Schøn Nielsen skrev:
  11. november 2015 kl. 22:04

  Alt det lys….. Er en skøn bog og Kvinden i toget er en godt skrevet thriller med et overraskende plot- må vist låne Lavendelhaven?

  • Ann-Christine skrev:
   12. november 2015 kl. 19:48

   Så mange, mange gode bøger :)
   Det er altså fantastisk!

 • Hanna Luna skrev:
  11. november 2015 kl. 23:35

  Hvor er dit fine, stribede tæppe fra? :-)

  • Ann-Christine skrev:
   12. november 2015 kl. 19:50

   Det er faktisk et fejlkøbt kæmpetørklæde. Mener det er fra Pieces og jeg bruger det som tæppe i stedet :)

 • Rie skrev:
  13. november 2015 kl. 10:08

  Det er en dejlig bog ja, jeg læste den også efter din anmeldelse. Det er dejligt at blive inspireret til at læse i disse tider hvor smartphone og tv er lige ved hånden. Jeg er endnu ikke kommet i gang med ‘Mig før dig’ som du også har skrevet om. Den må jeg læse når jeg har overstået eksamen i december :)

  • Ann-Christine skrev:
   15. november 2015 kl. 10:57

   Åh ja, gode traditionelle papirsbøger – det er noget ganske særligt :)
   Rigtig god fornøjelse med eksamen! -og så skønt at have en god bog til at glæde sig til efter eksamen
   Kh AC

 • Birthe Højgaard skrev:
  30. august 2016 kl. 11:39

  Jeg har også læst Lavendelhaven og var meget opslugt af den. I det hele taget er alle Lucinda Rileys bøger bare helt fantastiske. I sommers læste jeg “Midnatsrosen” som også er meget fængende – selv min 13 årige datter læste den på 4 dage, hun var også helt opslugt af den.
  Jeg kan også anbefale bøgerne “Orkideens hemmelighed” og “Pigen på klippen”. Lige nu har jeg “Pigen fra Napoli” stående på hylden, den glæder jeg mig meget til at skulle have læst

  • Ann-Christine skrev:
   31. august 2016 kl. 09:45

   Hvor er det da hyggeligt at kunne dele bog og læseoplevelse med din datter nu :)
   Jeg glæder mig altså også til at der kommer flere bøger fra Lucinda Riley – de er noget særligt! :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.