Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/6-x-juleforberedelser/

7 x Juleforberedelser – der skal i gang i november

andesteg

Selv om julen langt fra er startet endnu, så er der nu alligevel nogle juleforberedelser som det er rigtig rart og faktisk helt nødvendigt at være i gang med allerede nu.

Hele huset herhjemme duftede af andesteg i går. Dagen før Mortens Aften. I aften skal vi nemlig spise andesteg efter denne opskrift og vi glæder os! Jeg tilbereder altid anden dagen før, både til jul og til Mortensaften, for det smager præcis lige så dejligt som når andestegen er helt nystegt og det er en million gange nemmere med sauce, partering osv.

Vi havde købt en god stor andesteg, så da anden var færdig, anrettede jeg et fad med halvdelen af det gode andebryst, lige klar til at lune + en god fond til sauce og kørte forbi min søster, svoger og nu to skønne niecer med det, så de både kan nyde den første søde og omtumlede babybobletid OG spise Mortens Aften andesteg.

Alt det lækre madlavning satte lidt skub i julehumøret og så fik jeg sådan lyst til lige at skabe et lille overblik over de julede hyggelige projekter, som jeg vil i gang med nu.

Og som jeg næsten gerne skal i gang med nu, hvis resultatet skal blive rigtig godt.

Jeg fornemmer, at jeg ikke er den eneste, hvor det kribler lidt i fingrene for at gøre november ekstra hyggelig og lidt julet – og her er så alle de bedste projekter at gå i gang med allerede nu.

gløgg

Gløgg ekstrakt 

Den skal gerne stå og trække i 3 uger, men kan sagtens stå længere – så lav den allerede nu, så er der den lækreste gløgg allerede fra starten af den søde juletid.

Opskrift på gløgg ekstrakt finder I her

Tip: lav mere end rigeligt, hæld på patentflasker og forær den som værtindegave til julens sammenkomster

honninghjerte

Honninghjerter

De lækreste honninghjerter laves på en fordej som skal laves 4-8 uger før selve honninghjerterne bages – så det er ved at være tid til honninghjertefordej allerede nu

Opskriften på honninghjerter får I her

engelsk julekage

Engelsk julekage 

Den lækre konfektkage skal gerne trække i lang tid inden servering og kan fint laves allerede i oktober – men man kan nu også fint nå det i november måned.

Få opskrift på engelsk julekage her >>

julekort-fra-nissen

Julekalender(op)gaver

Det var et kæmpe hit herhjemme hos sidste år. De traditionelle julekalendergaver fra nissen blev mange dage erstattet af juleopgaver. 

Det var en fin måde at få skabt magisk ægte julestemning og bare vildt hyggeligt i det hele taget.

Læs med i indlægget her om juleopgaver

blandbordet1

Bestille årets juleand – eller gås i god tid. 

Vi overvejer at skifte årets traditionelle langtidsstegte andesteg ud med en gås i år og holde en lille forpræmiere til Mortens Aften, hvor vi normalt også spiser andesteg med alt traditionelt tilbehør til.

Hvis man har kig på nogle særlige ænder rundt omkring fra, så er det allerede nu at man kan skrive sig op til and, gås og kalkun.

nissedor

Nissedør

Børnene elsker den og efterhånden dukker de jo op her og der og allevegne (se bare her på instagram – det er ved at være næsten for meget, men altså … børnene elsker det.). Nissedøren er en lille dukkehusdør, og alt vores pynt er enten gammelt (fx er juletræet fra Martins barndom) eller fra et dukkehus. Google bare løs på nettet eller kig i en legetøjsbutik med dukkehustilbehør.

Se flere billeder af vores nissedør her 

Chai Sirup

Chai Sirup

Hvis man nu bliver ramt af akut julehygge trang allerede i november. Det sker indimellem for mig … og så laver jeg fx denne chai sirup. Det smager lidt af jul, men uden at være sådan alt for tidligt julet alligevel.

Opskrift på Chai sirup

Har I mon andre julede planer som I er i gang med her i november? 

23 kommentarer
 • Henriette skrev:
  10. november 2015 kl. 09:01

  Udover pakkekalendere til både mand og børn er jeg også i gang med et par hjemmelavede julegaver. Den ene er til min mand, så den skulle i gang i god tid, så jeg kan snige mig til at arbejde lidt på den, når jeg en gang i mellem er alene i huset.

  De første ruller brunkagedej er også lavet og lagt i fryseren. Jeg skal nemlig bytte småkager med min madklub (den hyggeligste tradition – bag én slags, få 5 andre forærende) og da jeg ved at jeg får rygende travlt i slutningen af december, er det skønt at dejen ligger klar og bare skal skæres i skiver og bages.

  Slutteligt bliver der også købt ind til julestads. Min datter har fødselsdag primo december og vi fejrer hende altid lørdagen i den første adventsweekend. Så har gæsterne nemlig en chance for at navigere ift. julefrokoster osv. I år bliver det så d. 28 november, og traditionen tro skal der klippes julestads, bages småkager og trilles konfekt. Det er den hyggeligste jule-fødselsdags-tradition!

  • Ann-Christine skrev:
   10. november 2015 kl. 09:11

   Det var da en helt fantastisk fin og hyggelig juletradition at bytte småkager i madklubben. Sikke en fin ide!

   Det lyder simpelthen så dejligt med alle de små juleforberedelser du er i gang med her i november. Og skøn måde at fejre fødselsdag på i december :)
   Rigtig god fornøjelse med det hele
   Kh AC

 • Mette Zhang skrev:
  10. november 2015 kl. 10:58

  Her er julegåsen lige blevet bestilt – plejer at få and men vil i år prøve gås, hvilket har været under overvejelse i et par år efterhånden. Desuden er 2 stk. pakkekalender i produktion – en skønsom blanding af hjemmesyet tøj, dvd-film, slik, julepynt, legetøj osv. Derudover er jeg ved at planlægge fødselsdag for min datter, der fylder 5 lige før jul. Og så skal jeg have koordineret med min mor, hvem der bager hvilke julesmåkager (plejer at bage 4-5 forskellige slags) og der skal jo også laves fyldt chokolade.
  KH Mette

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2015 kl. 09:52

   Vi har også overvejet gås i nogle år – og nu er den bestilt. Det glæder jeg mig lidt til at prøve af :)
   Og hvor er det fint at I lige koordinere julesmåkagerne.
   Lyder som en skøn og produktiv november du har foran dig :)

   Kh AC

 • Maria Berger Pedersen skrev:
  10. november 2015 kl. 11:29

  Hej Ann-Christine :-)

  Jeg blev helt inspireret til at lave hjemmelavet glögg til julehygge med min familie, jeg er dog i midlertid i en meget (u)heldig situation :-) Jeg er nemlig gravid, så vil gerne lave en glögg jeg også kan drikke. Har du en ide til en opskrift jeg kan følge?
  Selvom jeg har en baby i mavsen, så er glögg altså en del af julen :-D hehe..

  Rigtig god dag!

  //Maria

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2015 kl. 09:53

   Hej Maria,
   Hvor skøn! Stort tillykke :)
   Jeg kommer gerne med et bud på en skøn alkoholfri julegløgg. Måske i næste uge eller ugen efter :)
   Rigtig dejlig dag til dig
   Kh AC

   • Maria Berger Pedersen skrev:
    14. november 2015 kl. 07:28

    TAK! Det vil jeg se frem til!
    Rigtig god weekend til dig :-)

    // Maria

 • Line skrev:
  10. november 2015 kl. 20:03

  Hej :-)

  Det er et stykke tid siden, jeg har været forbi din side. Men her til aften sad jeg lige og tænkte på adventskrans og kalenderlys, og siden jeg fik rigtigt fin inspiration fra dig på de punkter sidste år, ville jeg lige se, om du var nået til julehumøret – og sørme så. :-)

  Så jeg håber, du også snart når til adventskransen. ;-)

  Mange julehilsner herfra

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2015 kl. 12:06

   Hvor er det skønt at høre – jeg er allerede ved tænke tanker om årets kalenderdekoration og adventskrans, så mon ikke der kommer lidt på bloggen meget snart :)
   Dejligt at du spørger til det
   Kh AC

 • Mor-monsteret fra Skøre liv skrev:
  10. november 2015 kl. 20:21

  Jeg har pt. lukket ikke mindre end to juletræer ind i lejligheden. Og hører julemusik non-stop på mit kontor med tændte stearinlys. Traditionen med tidlig julemusik startede allerede da jeg var helt lille, hvor jeg startede med juleklassikerne omkring efterårsferien ?. Min forældre var rimelig trætte af Søren Banjomus når vi endelig nåede frem til den 24. december…. Men endnu mere vigtigt: hvordan opnår man at bibeholde den gode julestemning EFTER jul, så det hele ikke går op i nytårshatte og konfetti lige efter den 26.? Jeg synes der er sådan et voldsomt spring fra den ene højtid til en stor festaften…..
  God aften fra mig! ?

  • Charlotte skrev:
   15. november 2015 kl. 08:40

   Det vigtigste for mig er at bevare roen?
   At vi er helt nede i gear og at vi har relativt helt fri ( vi har landbrug) er julehygge for mig.

   • Ann-Christine skrev:
    15. november 2015 kl. 11:47

    Dét er også vigtigt at bevare roen og ikke gøre julen hektisk eller uoverkommelig.
    Det er også et meget vigtigt punkt her hos os. Vi når hvad vi når og nyder alt det vi når – og siger pyt til det vi ikke når ;)
    Kh AC

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2015 kl. 12:07

   Ihh, hvor skønt! Så julet og så hyggeligt :)
   Tak for din skønne hilsen fyldt af julestemning
   Kh AC

 • Nicoline skrev:
  10. november 2015 kl. 21:13

  Ja julen står jo og banker på om meget kort tid. Så hyggeligt med juleforberedelserne. ELSKER jul.
  Herhjemme har begge børn fødselsdag i december så det kræver god planlægning og forberedelse.
  For at få kabalen til at gå op har jeg ofte nogle fri/ ferie dage sidst i november.
  Her laver jeg ofte småkageruller klar i fryseren. Bager æbleskiver også til fryseren. ( luksus med æbleskiver til efternidagshygge en helt alm. hverdag) desuden skrives lister med Div juleindkøb til julemiddag, konfekt og evt. Holder vi børnefødselsdag(e) der købes jule/fødselsdagsgaver gerne på nettet. Og så,selvfølgelig pakkekalender x2. ( det er dog sidste år med 24gaver. Næste år bliver det advents gaver)
  Desuden pynter jeg hele huset klar til jul. ( adventskransen, kalenderlys og dørkrans er lavet weekenden før 1 advent hvor vi mødes med en flok venner. Tøserne laver dekorationer og mændene laver mad. Så mødes vi og spiser når dekorationerne er overstået. )
  Puhh det lyder som en masse jeg når i november. Men det gør at der faktisk er tid til at julehygge i dec trods fødselsdage.
  God november jul til jer.
  Nicoline

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2015 kl. 12:39

   Åh men det lyder jo bare så skønt og hvor må der bare være den skønneste julestemning allerede her fra november hjemme hos jer.
   Det er altså også rart at være i lidt god tid, så man når alt det man gerne vil og især når at nyde det hele imens.
   Rigtig skøn november jul til jer også :)
   Kh Ann-Christine

 • Helle Kjeldgaard skrev:
  13. november 2015 kl. 09:57

  Jeg vil lige høre dig hvordan du i praksis gør når andestegen så skal varmes dagen efter? Jeg synes and har tendens til at blive tørt (og kedeligt) og derfor har det holdt mig tilbage at tilberede den dagen før vi skulle spise den. Og selvom det har fungeret godt at lave den på selve dagen indtil nu, ville det med to små børn i huset, være praktisk hvis jeg kunne stege den før juleaften?

 • Louise skrev:
  4. november 2017 kl. 18:55

  Wow, jeg er lige blevet inspireret til en hel masse. 1000 tak! Mht and: hvilken art kan du anbefale- jeg er helt grøn på det område og tænker bare at finde en på frost som har haft et godt liv. Men er der andre forbehold? Chai sirup, hvad bruger du den til?

  • Ann-Christine skrev:
   6. november 2017 kl. 08:30

   Jeg køber næsten altid and fra Gothenborg (de kan også levere), de er virkelig gode.
   Chaisirup bruger jeg på grød eller i varm mælk.
   Dejlig dag til dig og god fornøjelsen med julerierne
   Kh AC

 • Cityprinsessen skrev:
  14. november 2017 kl. 19:48

  Hvor er det en god ide med juleopgaver, hvilke opgaver fik de så? Jeg syntes nemlig ikke rigtig der stod noget om selve opgaverne.

  Selv er jeg klasselærer,sammen med en anden, og i min klasse får eleverne heller ikke kalendergaver, oplevede nemlig det år, hvor vi gjorde det, at de børn som havde givet en gave som ikke faldt i god jord, blev rigtig kede af det. Så vi har opfordret forældrene til at give gaver til klassen, og det må gerne være ting fra gemmerne, som ikke bliver brugt mere ? så nu bliver alle glade for gaverne ?

  • Ann-Christine skrev:
   15. november 2017 kl. 21:04

   Der står mere om opgaverne nederst i dette indlæg
   Sikke da en fin ide med kalendergaver til klassen – den ide kan jeg rigtig godt lide ♡ Så får man både genbrugt nogle gode ting og klassen får gode sager til frikvarter, leg og undervisning. Smart :)
   Kh AC

 • Charlotte skrev:
  5. november 2018 kl. 12:05

  Hej
  Jeg lavede i weekenden din skønne gløggessens, som jeg glæææder mig til igen i år, at nyde selv – men mindst lige så meget til at forære væk i små jule-hygge-gaver. Jeg kunne godt tænke mig at bage noget “langtidsholdbart” til en af adventspakkerne – har du et godt forslag? Gaven afleveres søndag d. 18 November men er først til 3. Søndag i advent
  Mvh
  Charlotte

  • Ann-Christine skrev:
   5. november 2018 kl. 16:37

   Hej Charlotte,
   Hvor lyder det dejligt!
   Hvad med at bage en mini engelsk julekage
   Den kan fint holde sig længe :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.