Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/6-x-juleforberedelser/

7 x Juleforberedelser – der skal i gang i november

andesteg

Selv om julen langt fra er startet endnu, så er der nu alligevel nogle juleforberedelser som det er rigtig rart og faktisk helt nødvendigt at være i gang med allerede nu.

Hele huset herhjemme duftede af andesteg i går. Dagen før Mortens Aften. I aften skal vi nemlig spise andesteg efter denne opskrift og vi glæder os! Jeg tilbereder altid anden dagen før, både til jul og til Mortensaften, for det smager præcis lige så dejligt som når andestegen er helt nystegt og det er en million gange nemmere med sauce, partering osv.

Vi havde købt en god stor andesteg, så da anden var færdig, anrettede jeg et fad med halvdelen af det gode andebryst, lige klar til at lune + en god fond til sauce og kørte forbi min søster, svoger og nu to skønne niecer med det, så de både kan nyde den første søde og omtumlede babybobletid OG spise Mortens Aften andesteg.

Alt det lækre madlavning satte lidt skub i julehumøret og så fik jeg sådan lyst til lige at skabe et lille overblik over de julede hyggelige projekter, som jeg vil i gang med nu.

Og som jeg næsten gerne skal i gang med nu, hvis resultatet skal blive rigtig godt.

Jeg fornemmer, at jeg ikke er den eneste, hvor det kribler lidt i fingrene for at gøre november ekstra hyggelig og lidt julet – og her er så alle de bedste projekter at gå i gang med allerede nu.

gløgg

Gløgg ekstrakt 

Den skal gerne stå og trække i 3 uger, men kan sagtens stå længere – så lav den allerede nu, så er der den lækreste gløgg allerede fra starten af den søde juletid.

Opskrift på gløgg ekstrakt finder I her

Tip: lav mere end rigeligt, hæld på patentflasker og forær den som værtindegave til julens sammenkomster

honninghjerte

Honninghjerter

De lækreste honninghjerter laves på en fordej som skal laves 4-8 uger før selve honninghjerterne bages – så det er ved at være tid til honninghjertefordej allerede nu

Opskriften på honninghjerter får I her

engelsk julekage

Engelsk julekage 

Den lækre konfektkage skal gerne trække i lang tid inden servering og kan fint laves allerede i oktober – men man kan nu også fint nå det i november måned.

Få opskrift på engelsk julekage her >>

julekort-fra-nissen

Julekalender(op)gaver

Det var et kæmpe hit herhjemme hos sidste år. De traditionelle julekalendergaver fra nissen blev mange dage erstattet af juleopgaver. 

Det var en fin måde at få skabt magisk ægte julestemning og bare vildt hyggeligt i det hele taget.

Læs med i indlægget her om juleopgaver

blandbordet1

Bestille årets juleand – eller gås i god tid. 

Vi overvejer at skifte årets traditionelle langtidsstegte andesteg ud med en gås i år og holde en lille forpræmiere til Mortens Aften, hvor vi normalt også spiser andesteg med alt traditionelt tilbehør til.

Hvis man har kig på nogle særlige ænder rundt omkring fra, så er det allerede nu at man kan skrive sig op til and, gås og kalkun.

nissedor

Nissedør

Børnene elsker den og efterhånden dukker de jo op her og der og allevegne (se bare her på instagram – det er ved at være næsten for meget, men altså … børnene elsker det.). Nissedøren er en lille dukkehusdør, og alt vores pynt er enten gammelt (fx er juletræet fra Martins barndom) eller fra et dukkehus. Google bare løs på nettet eller kig i en legetøjsbutik med dukkehustilbehør.

Se flere billeder af vores nissedør her 

Chai Sirup

Chai Sirup

Hvis man nu bliver ramt af akut julehygge trang allerede i november. Det sker indimellem for mig … og så laver jeg fx denne chai sirup. Det smager lidt af jul, men uden at være sådan alt for tidligt julet alligevel.

Opskrift på Chai sirup

Har I mon andre julede planer som I er i gang med her i november? 

Spørgsmål til opskriften?

Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.

Kommentarer
  • Charlotte:
    5. november 2018 kl. 12:05

    Hej
    Jeg lavede i weekenden din skønne gløggessens, som jeg glæææder mig til igen i år, at nyde selv – men mindst lige så meget til at forære væk i små jule-hygge-gaver. Jeg kunne godt tænke mig at bage noget “langtidsholdbart” til en af adventspakkerne – har du et godt forslag? Gaven afleveres søndag d. 18 November men er først til 3. Søndag i advent
    Mvh
    Charlotte

    • Ann-Christine:
      5. november 2018 kl. 16:37

      Hej Charlotte,
      Hvor lyder det dejligt!
      Hvad med at bage en mini engelsk julekage
      Den kan fint holde sig længe :)
      Kh AC

  • Cityprinsessen:
    14. november 2017 kl. 19:48

    Hvor er det en god ide med juleopgaver, hvilke opgaver fik de så? Jeg syntes nemlig ikke rigtig der stod noget om selve opgaverne.

    Selv er jeg klasselærer,sammen med en anden, og i min klasse får eleverne heller ikke kalendergaver, oplevede nemlig det år, hvor vi gjorde det, at de børn som havde givet en gave som ikke faldt i god jord, blev rigtig kede af det. Så vi har opfordret forældrene til at give gaver til klassen, og det må gerne være ting fra gemmerne, som ikke bliver brugt mere ? så nu bliver alle glade for gaverne ?

    • Ann-Christine:
      15. november 2017 kl. 21:04

      Der står mere om opgaverne nederst i dette indlæg
      Sikke da en fin ide med kalendergaver til klassen – den ide kan jeg rigtig godt lide ♡ Så får man både genbrugt nogle gode ting og klassen får gode sager til frikvarter, leg og undervisning. Smart :)
      Kh AC

  • Louise:
    4. november 2017 kl. 18:55

    Wow, jeg er lige blevet inspireret til en hel masse. 1000 tak! Mht and: hvilken art kan du anbefale- jeg er helt grøn på det område og tænker bare at finde en på frost som har haft et godt liv. Men er der andre forbehold? Chai sirup, hvad bruger du den til?

    • Ann-Christine:
      6. november 2017 kl. 08:30

      Jeg køber næsten altid and fra Gothenborg (de kan også levere), de er virkelig gode.
      Chaisirup bruger jeg på grød eller i varm mælk.
      Dejlig dag til dig og god fornøjelsen med julerierne
      Kh AC

  • Vis alle 23 kommentarer

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.