Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/honninghjerter/

Honninghjerter

Smag og konsistens i et hjemmebagte honninghjerter er noget helt særligt. Krydret og en dejlig smag af jul – og så er duften jo bare helt og aldeles fantastisk.

Et honningkagehjerte er jo nærmest koncenteret julestemningsduft og smag i ét

I weekenden pyntede vi vores hjemmebagte honninghjerter og endelig kunne vi sætte tænderne i de duftende krydrede honningkagehjerter, som på en gang er en hyggelig og langsommelig proces at lave.

Men de er det hele værd!

PT+3uger

Honninghjerter

10 stk    +3 uger
10 stk
Ingredienser
  • Fordej - (laves 4-8 uger før)
  • 250 g honning
  • 250 g hvedemel
  • Honningkagedej
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 500 g honningkagefordej
  • 1 tsk potaske
  • 2 spsk koldt vand
  • 2 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt stjerneanis
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk allehånde
  • 1 spsk reven appelsinskal
  • evt lidt ekstra vand
  • Pynt
  • 150 g mørk chokolade til overtræk
  • glasur lavet af flormelis, vand og lidt frysetørret hindbærstøv. Kagekrymmel er også et hit! Og glansbilleder …
Udskriv opskrift
+3 uger
Fremgangsmåde

Fordej
Varm honningen op til omkring 35 grader, så den er blød og nem at blande med mel. Ælt den lune honning og hvedemel godt sammen i en skål, til det er en jævn dej. Kom det i en bøtte med låg på og sæt fordejen i fx et mørkt køligt køkkenskab, i minimum 1 måned. Hvis man kommer lidt sent i gang, så går det nok også, hvis fordejen kun står et par dage.

Fordejen kan godt blive hård som sten, men den skal nok arte sig, når den bliver blandet med de andre ingredienser i til den færdige honninghjerte-kagedej.

Honninghjertedejen
Når fordejen har hvilet til man ikke kan vente længere, så er man klar til at gå videre med dejen. Kom æggeblommen i en skål, og rør hortetaksalt ud i æggeblommen.

I et glas røres potaske sammen koldt vand, og derefter blandes æggeblommeblanding og potasken i fordejen, sammen med alle de duftende julekrydderier og appelsinskal. Ælt dejen godt sammen. Det tager lidt tid, for den kan godt være ret hård at arbejde med. Tilsæt evt lidt vand, men ikke for meget, for dejen må ikke bleve klistret. (skulle det ske, må man lige komme lidt mere mel i.

Rul nu dejen ud på et bord drysset med mel. Dejen skal være omkring ½ cm tyk og så er den klar til at blive stukket med hjerteforme, eller man kan bruge en kniv til at skære ud. Tril dejresterne sammen og rul dem ud igen, gentag udstikningen til der ikke er mere dej tilbage. Honninghjerterne sættes på en bageplade med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omkring 10-12 minutter. Hold øje med dem! De skal ikke blive brune og man kan mærke at de er færdigbagte ved at trykke en finger ned på midten, hvis der ikke sætter sig et aftryk af fingeren er de færdige. Afkøl hjerterne på en bagerist.

Når de er blevet kolde er de hårde som sten og uspiselige.
Stænk et rent klæde med vand og pak honninghjerterne ind i det. Opbevar dem i køleskabet og efter et par dage har de blevet lækre og bløde. Er de ikke helt bløde nok, så stænk lidt mere vand på klædet og vent en dag ekstra.

Pynt
Når de skal spises, så pensles de med et tykt lag god tempereret chokolade, og pyntes med krymmel, glasur og glansbilleder efter ønske og fantasi.
Et hyggeligt lille projekt med børn!

Honninghjerterne kan opbevares i 3-4 uger i køleskabet og holder sig også fint efter pyntning, et par dage på køkkenbordet, med et rent klæde over.

Tip: til den lyserøde glasur har vi blandet flormelis med lidt frysetørret knust hindbærstøv (fåes hos Mill&Mortar), samt lidt vand. Det giver den smukkeste lyserøde farve, er et helt naturligt farvestof og smager så dejligt af de hindbær, som det er lavet af.

valdemarsro youtube

Se videoen her, hvor jeg viser opskriften >>