Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lidt-mere-berlin/

Lidt mere Berlin

Berlin, Berlin, Berlin. Vi taler allerede om, at det kunne være skønt at tage en tur derned igen. En af de få meget ‘turistede’ ting vi prøvede var en kanalrundfart. Det er super hyggeligt og tager omkring en times tid, hvilket var okay i forhold til Johan og Julies tålmodighedsgrænse. Tasken var fyldt med rosinpakker, kiks, vand og andre snacks, så med lidt bestikkelse lykkedes det at sidde stille på en stol i en hel time ;)

Som jeg fortalte på bloggen i går, så undgik vi ellers langt de fleste kendte turistatraktioner i Berlin. Vi var lige inde ved Checkpoint Charlie, men da kunne vi godt se at det med mange mennesker og to små krudtugler på omkring en meter i højden, det var ikke en ideel kombination. Så vi kom hurtigt væk derfra og ud i det idylliske Prenzlauer Berg, måske Berlins svar på 2100 Østerbro? Her var i hvertfald overvældende mange lækre legepladser. Området ved Kollwitzplatz i Prenzlauer Berg er perfekt, hvis man har mindre børn med på storbyferien. Legepladser, grønne områder, høje træer, cafeer med take away kaffe. Vi nød at slappe af med kaffe og snak, mens børnene legede og havde det skønt. Vi gik en del ture i det område, fortovene er meget brede og der er ikke meget trafik. langs de små gader er der et væld af sjove, lækre og finurlige butikker. Prenzlauer Berg er bestemt et besøg værd og vi talte om, at det kunne være hyggeligt at bo i Prenzlauer Berg næste gang vi skal til Berlin (hvis altså vi ikke bare vælger samme dejlige hotel som vi boede i på denne ferie)

Hver torsdag er der et marked ved Kollwitzplatz, med økologiske grøntsager, frugt, blomster, madboder, tøj og andre gode sager. Jeg spottede en olivenbod, honning og en stor bod med alverdens kageudstikkere. Vi spiste en lækker dhal med brød og ris.

Der er kommet lidt andre billeder fra Berlin ind i fotosamlingen her, men langt de fleste er knipset i Prenzlauer Berg.

Jeg skal lige have sorteret og ryddet op i de sidste billeder fra ferien og så kommer der lige snart et sidste lille indlæg om Charlottenburg og Tiergarten.

12 kommentarer
 • Michelle skrev:
  21. august 2012 kl. 09:34

  Hvor er det dejligt med en spandfuld Berlin :) Og især spændende for mig, fordi I, som børnefamilie, jo får set nogle lidt andre ting, end hvad jeg selv opsøger. Og så glæder jeg mig til at se billeder fra Tiergarten og Charlottenburg – det var i disse bydele jeg gik på uni i, men når jeg havde fri, opsøgte jeg altid østdelen af byen, så jeg vil gerne se, hvordan andre opfattede de bydele :)

  • Ann-Christine skrev:
   22. august 2012 kl. 10:13

   Vi var ikke så meget i Charlottenburg om dagen, men der kommer lidt på bloggen om området om lidt :) Og du bor i Berlin nu? Lækker, lækker by <3

 • Maria skrev:
  21. august 2012 kl. 10:23

  Lækre billeder – de får mig til at glæde mig endnu mere til min tur derned til oktober :-)

  • Ann-Christine skrev:
   22. august 2012 kl. 10:14

   Du kan godt glæde dig, det er så vildt fedt! Vi skal helt sikkert tilbage dertil igen inden for nærmeste fremtid ;)

 • Øglemor skrev:
  21. august 2012 kl. 12:43

  Åhhh, Berlin. Jeg ELSKER Berlin, og jeg kan faktisk næsten ikke vente, til HDD og jeg tager derned i slutningen af september. Det bliver en kærestetur (altså så kærestet som en tur nu kan blive, når HDD skal løbe maraton :-)), og det glæder jeg mig virkelig også til. Men det er helt sikkert, at vi skal derned med ungerne også. Vil gerne lige have, at N bliver en snas større, men til næste år – SÅ er der dømt Berlin!

  Fantastiske billeder, som altid, i øvrigt :-)

  • Ann-Christine skrev:
   22. august 2012 kl. 10:16

   Vi var der også for 10 år siden da Martin løb Maraton i byen. Berlinmaraton er en folkefest og ret sjovt at se, også som deltager.
   Vi har talt lidt om at tage en kærestetur til Hamburg, der er ikke så langt og det kunne da være helt rart med lidt tosomhed også :)
   -og tusind tak! :)

 • Rikke skrev:
  21. august 2012 kl. 14:54

  Berlin er fin… Vi nød blot en enkelt dag der denne ferie. Og fandt en lækker tapasrestaurantmed en hyggelig baggård ;)

  • Ann-Christine skrev:
   22. august 2012 kl. 10:19

   Hvor lå den tapasrestaurant henne? Bare til en anden gang, jeg samler på gode anbefalinger ;)

 • Jasmina skrev:
  21. august 2012 kl. 23:30

  Berlin er en dejlig by og dine billeder er så lækre. Får helt lyst til at tage en spontan tur til Berlin :)

  • Ann-Christine skrev:
   22. august 2012 kl. 10:20

   Spontane ture er dejligt <3 :)

 • Anja skrev:
  22. august 2012 kl. 08:32

  Hvor ser det bare lækkert ud :)
  Jeg elsker den slags markeder, man kan jo tulle rundt i flere timer og glo på lækkerheder.

  • Ann-Christine skrev:
   22. august 2012 kl. 10:21

   Det elsker jeg også, der var også bare sådan en god og afslappet stemning. Tophyggeligt!

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.