Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/min-vej-til-bloedt-sundt-haar/

Blødere og sundere hår – skønhedstip til tørt hår

rasul til hår

I mit sidste indlæg i denne kategori om skønhedsprodukter, skrev jeg om mine tips til helt naturlige skønhedsprodukter og det gav anledning til en super dialog og en masse gode tips og ny inspiration i kommentarfeltet.

Et af de gode tips var at erstatte brug af traditionel shampoo med Rasul …

Rasul er en marrokkansk ler, som kan blandes med vand og bruges som shampoo. Det kaldes også for sæbeler og er et helt 100% naturligt rent (kun 1 ingrediens produkt) fyldt med mineraler og skulle have en masse gavnlige egenskaber på hår og hovedbund.

Jeg kan godt pr automatik blive lidt skeptisk, både når madvarer og skønhedsprodukter er fyldt med en lang ingrediensliste og i særdeleshed når jeg ikke kan tyde indholdet – derfor tiltaler det mig også altid ekstra meget med helt rene produkter, som fx Rasul, mandelolie, kokosolie, arganolie osv.

Det kan jo ikke blive mere gennemskueligt så.

rasul

I løbet af sommeren fik jeg foræret to bøtter med Rasul og så stod de ellers der på hylden … Uåbnet.

For skal jeg være helt ærlig, så tænkte jeg at det var en anelse sært med mudder i håret – det blev i mine tanker til lidt af et projekt og føltes besværligt at blande pulveret og stå der med mudder og halløj i håret. Så det skulle jeg lige tage mig sammen og finde tid til. I var også nogle stykker, der skrev, at håret lige skulle vænne sig til det og kunne føles stift og elektrisk i starten – og det vidste jeg nu ikke om jeg havde tålmodighed til ;)

Men halløj! For en måned siden prøvede jeg Rasul for første gang og wow! Mit hår føltes allerede blødere med det samme, da jeg puttede rasul i håret (ja, det føles som mudder, blødt mudder – men det var til gengæld langt fra besværligt).

Mit hår var medgørligt, mættet, blankere og blødt som nærmest aldrig før, lige fra første vask med Rasul – så det var virkelig en succesoplevelse.

Min hårpleje rutine er således nu: 

 • Børste håret grundigt med min Mason Pearson børste morgen og aften.
 • Komme 2-3 dråber arganolie eller kokosolie i hårspidserne hver aften
 • Vaske håret i dette rasulpulver (blandet med lunt vand til en flydende mudder( 2-3 gange om ugen – jeg bruger kun 2 tsk pulver pr gang og lader det stort set altid kun sidde i 5 minutter (20 min optimalt hvis man har tid)
 • skyller grundigt med vand og en smule eddike
 • Kommer arganolie i håndklædetørt hår – svarende til 1/2 tsk fuld i blandet et pump fra Kevin Murphys Smooth Again (som også er et sandt vidunderprodukt til tørt og naturkrøllet hår)
 • Reder håret forsigtigt med en bredtandet kam
 • Lader det lufttørre og når det er næsten tørt, reder jeg håret, kommer evt et par dråber olie i og snurrer det op i en knold i nakken, hvor det tørre færdigt.

Helt den samme rutine, blot med mild shampoo fra Purely Professionel, har jeg brugt det sidste års tid – og det har virkelig givet gode resultater. Den seneste måned er det dog som om jeg endelig har fået “sluttet helt fred” med min manke – og mit hår er blevet mere fugtmættet, blødt og blankt end det har været tidligere.

Jeg har det helt spøjst med at fremhæve egne hårresultater på denne måde ;) Men det må jeg jo lige komme over, for det er virkelig anbefalesværdigt.
Tusind tak til jer, der anbefalede mig at prøve det! ♡

få blødt hår

Og sidste men absolut ikke mindst!

Tusind tak for alle jeres søde hilsner og feedback til mit nye Valdemarsro design. Jeg sætter rigtig meget pris på jeres deltagelse, engagement og hver og en kommentar! ♡ I er gode!

Jeg er igang med at notere smårettelser, vænne mig til de nye omgivelser og ‘gå det hele lidt til’ – og så justere vi til i løbet af et par dage. Jeg kommer også nok lige med en update i morgen på, hvilket features som jeg selv er super begejstret for i det nye design – det går jo ikke at I ikke lægger mærke til dem jo ;)

Rigtig dejlig dag til jer.

23 kommentarer
 • Dorte skrev:
  11. oktober 2016 kl. 12:40

  Tillykke med de nye omgivelser. Meget fint!
  Jeg har også prøvet kræfter med rasul og glædede mig helt ærligt, til at fortælle hele verden om, at jeg nu var blevet fuldstændig fri for alle de mærkværdigheder der er at finde i almindelig shampoo. Men desværre blev det ikke sådan – selv efter 5-6 uger var mit hår ganske fladt og helt ærligt, en smule fedtet, så det blev aldrig en succes hos mig og jeg fulgte ret meget samme procedurer som dig.
  Sjovt at det kan være så forskellige oplevelser man kan have, men fedt at det virker hos dig. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   11. oktober 2016 kl. 12:50

   Tusind tak :)
   Ja, det er lidt pudsigt jo – men hår er jo virkelig også forskelligt. Har du evt prøvet shampoo fra Purely Professional? Den er meget ren, kort og reel ingrediensliste og jeg var sådan set glad for den – selv om rasul virker bedre i mit hår, så har skiftet den ;)
   Og det er jo netop så mega fedt at have oplevelsen af et produkt der bare virker så godt for én at man har lyst til at fortælle hele verden om det :)
   Dejlig dag til dig
   Kh AC

 • 11. oktober 2016 kl. 12:54

  Det lyder rigtig spændende – men det med opblanding og ‘virkningstid’ skræmmer mig lidt. Er ofte for travl i sådan situationer, men et par gange om ugen burde det, om end kunne lykkedes (;

  – K

  • Ann-Christine skrev:
   11. oktober 2016 kl. 13:13

   Har (eller rettere havde) det helt på samme måde.
   Men fordi det virker så godt på mit hår så sparer jeg tiden på balsam og jeg synes det går okay med en virkningstid på 5 min i snit ;)
   Hvis du prøver det af, så giv da endelig lige lyd her om det også virker godt for dig :)

 • Mette skrev:
  11. oktober 2016 kl. 16:58

  Er der nogen der har erfaringer med om det virker på fint hår – for her er blødt hår desværre ikke et plus, da jeg frygter at det kan betyde klasket, fladt og uformeligt ;-)
  Men produkter lyder super, hvis det virker også på “skandinaviske typer” aka os med tyndt hår :-)

  • Ann-Christine skrev:
   12. oktober 2016 kl. 12:06

   Det har jeg desværre ikke erfaring med – så det må komme an på en prøve.
   Håber der måske er andre med erfaring her :)

 • Catrine skrev:
  11. oktober 2016 kl. 18:24

  Ja jeg har brugt det i årevis. Jeg var engang ved at tage livet af en frisør da hun hørte om mudder i håret :-) Men det er altså dejligt blødt og ikke spor ulækkert.
  Tør hovedbund har også godt af rasul

  • Ann-Christine skrev:
   12. oktober 2016 kl. 12:10

   Ha ha, kan godt forestille mig at det lige gav lidt nervøse trækninger ;)
   SÅ dejligt at det virker godt for dig også efter års brug – jeg glæder mig altså lidt til at opleve hvordan mit hår er efter et års brug, når resultatet er så godt allerede :)

 • Tanja Nielsen skrev:
  11. oktober 2016 kl. 23:03

  Tillykke med det ny design :) Det er virkelig fint:)

  Ville høre dig angående Mason Pearson børsten. Er den “all that”? Har overvejet at investerer men det er jo en sjat den koster:) Og hvilken str bruger du til dit hår?

  Bedste hilsner og tak for en fantastisk blog
  Tanja

  • Ann-Christine skrev:
   12. oktober 2016 kl. 12:19

   Hej Tanja
   Tusind tak ♡
   Godt spørgsmål omkring Mason Pearson – præcis samme spørgsmål jeg havde inden jeg købte min første for 2 år siden, i en lille rejsestørrelse.
   Jeg var SÅ skuffet over den i starten … synes den var helt overvurderet og mit hår blev en smule elektrisk af den. Men blev alligevel ved med at bruge den, da jeg ikke havde andre børster. Efter et halvt år blev jeg gladere og gladere for den og i fødselsdagsgave fik jeg så denne store BN2 størrelse (tror jeg den hedder) med både svinehår og nylon. Nu kan jeg slet ikke undvære den og synes den gør en forskel ift mit hårs sundhed.
   Min frisør sagde sidst jeg blev klippet, at hun kan se at mit hår er blevet helt anderledes sundt i løbet af det sidste år. Tror slet ikke det er børsten alene, men en kombination af det hele.
   Håber det giver lidt mening – ellers spørg endelig igen :)
   Kh AC

  • Henriette skrev:
   12. oktober 2016 kl. 08:08

   Ja, det spørgsmål hopper jeg med på- det kunne nærmest være et indlæg værdigt ??. Bruger du den samme til børnene? Er virkelig itvivl om hvad jeg skal bruge til mine døtre på 7 og 9 med meget meget fint blond hår, og har bestemt ikke lyst til at få lavet fejlkøb – i den her prisklasse ????
   PS: sønnike på 21 kimser af din hjemmeside ??når han nærmest dagligt spørger- hvor kommer denne opskrift fra? Eller jeg spørger ham om han vil lave mad fx tomatsuppe/Dahl suppe/ boller i karry, og svaret kommer med et smil på læben: “nogen special opskrift du har tænkt?”
   Og hov et spørgsmål mere- ugeplanen er tilbage til udgivelse lørdag, jeg var ellers en af dem der var så uendelig glad for at få den fredag, nogen chance for at den kommer retur??

   • Ann-Christine skrev:
    12. oktober 2016 kl. 12:26

    Hej Henriette,
    Jeg har lige svaret Tanja ovenfor, håber det giver lidt bedre indblik.
    Til fint skandinavisk hår har jeg hørt at den skulle være super god, hvis man reder med hovedet ned af – så giver den vist en masse fylde i håret.
    Jeg bruger min til Julies hår, men det er langt, kraftigt og krøllet – så kan ikke helt sammenlignes. Johan nægter at blive redt med en børste ;) Så det er den bredtandede kam der er i brug der.
    Måske du kan få lov at prøve en hos frisøren næste gang?

    Og hvor er det hyggeligt at høre med din søn :) Hils ham da lige herfra :)

    Madplanerne … jeg prøvede det jo af i nogle uger, men der var bare meget, meget stor forskel på hvor mange der læste dem om lørdagen og om fredagen. Overvejer om jeg skal se på et tidspunkt, om man kan gøre det valgfrit hvornår man helst vil have den – skal nok lige skrive hvis det lykkedes :)
    Kh AC

 • Ulla skrev:
  12. oktober 2016 kl. 07:17

  Stort tillykke med dit nye design.
  Kh Ulla

  • Ann-Christine skrev:
   12. oktober 2016 kl. 12:21

   Tusind tak, Ulla :)

 • Gitte skrev:
  5. juli 2017 kl. 13:51

  Hejsa,
  Jeg har i årevis kæmpet med mit hår, da jeg får en allergisk reaktion ved brug af de fleste skønhedsprodukter. Mudder i håret lyder sjovt og naturligt, så det må jeg prøve. Du skriver at du bruger lidt eddike når du vasker mudderet ud – hvordan gør du det helt praktisk?

  • Ann-Christine skrev:
   5. juli 2017 kl. 18:30

   Jeg vasker først mudderet godt ud og skyller derefter med 2 dl vand og eddike (hvoraf ca 1/4 er eddike og 3/4 vand). Det skal blot sidde i, i et minuts tid inden det lige skylles ud igen.
   Kh AC

 • Kirsten skrev:
  29. oktober 2017 kl. 22:59

  Hej Ann-Christine

  Bruger du stadig rasul, og har du nye tanker/råd i den forbindelse? ?

  Vi er faktisk lige startet på en prøveperiode herhjemme og er godt nok lidt spændt. Jeg har aldrig helt været gode venner med mit hår, så vi må se ? Mand og unger inkluderet i ‘testen’, så håber vi alle bare synes, det er genialt. Ellers må vi arkivere det under ‘endnu en af mors tossede idéer’ ?

  Håber du har haft en god weekend.

  • Ann-Christine skrev:
   30. oktober 2017 kl. 05:20

   Godt spørgsmål – det er ved at være noget tid siden. Simpelthen fordi jeg ikke lige har fået købt noget på det seneste. Men jeg var rigtig glad for det og har lyst til at få købt en ny forsyning nu :)
   Rigtig god fornøjelse med det ♡ Håber også jeres weekend var god
   Kh AC

 • Mette skrev:
  28. marts 2018 kl. 19:53

  Hejsa ?
  Til hende der spurgte om Rasul til fint skandinavisk hår. Det er super fint, håret bliver fyldigere, meget let at redde ud og super blødt. Mit er dog blevet ret elektrisk. Jeg må se om det går over efter nogen tid. Nogen erfaringer med Rasul og elektricitet?

  • Emilie skrev:
   21. januar 2019 kl. 18:02

   Jeg slås generelt med elektrisk hår (især om vinteren!). Jeg bruger onduleringsvæske (køber det i Matas), som jeg sprayer på mine spidser. Det tynger ligesom håret lidt ned, så man ikke ligner en der har stukket fingrene i en stikkontakt.
   Onduleringsvæsken er mest glycerin, men jeg forestiller mig, at alle olier kan gøre tricket. Måske endda lige resterne af håndcremen på hænderne, kan gøre tricket!

 • Ulla skrev:
  12. august 2019 kl. 10:19

  Hej og tak for en god blog :) Jeg er på barsel og mit hår er lidt fedtet og hovedbunden irriteret. Derfor prøvede jeg Razul i 1,5 måned. Mit hår blev for stift dog så opgav. Var ved øko frisør og er skiftet til shampo. Men jeg har stadig sådan en hinde på håret efter leret. Det kan ikke komme af. Er måneder siden. Ved du hvordan man får det af? Er stadig helt fedtet og har helt tydelig en tyk hinde på. Savner mit hår. Snøft. Tak <3

  • Ann-Christine skrev:
   12. august 2019 kl. 12:41

   Hej Ulla,
   det har jeg ikke selv oplevet, men prøv evt at skylle håret med en blanding af 1/4 æblecidereddike og 3/4 vand og lad det sidde i nogle minutter inden det skylles ud.
   Kh AC

   • Ulla skrev:
    12. august 2019 kl. 20:56

    Tak, det vil jeg prøve :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.