Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/niceville-og-koldskaal-boganbefaling/

Niceville – boganbefaling

niceville-og-hyggestund

Tilbage i 2010 fik jeg tilsendt bogen Niceville af Kathryn Stockett, i forbindelse med udgivelsen på det danske marked. Og jeg startede på bogen med stor forventning, men jeg nåede kun omkring 30-45 sider og den fangede mig slet ikke. Det var der faktisk ikke ret mange bøger, der gjorde lige på det tidspunkt. Min tid var fyldt op med små ét årige tvillinger med fuld fart på, derudover knoklede jeg  med at gøre min lille virksomhed med en øko-webshop til min levevej, samtidig med at jeg havde et (næsten) fuldtidsjob, som boligspecialist i en stor bank i København …

Fordybelse i bøger og læsning, stod ikke allerøverst på min To Do liste – det gjorde tid til pauser, i det hele taget ikke på det tidspunkt.

De små ‘tid for mig selv’ pauser er jeg heldigvis er blevet meget, meget bedre til. De er sunde for mig og for mig er de allerbedst, når de foregår i selskab med en bog.

Forleden dag havde jeg en god snak i telefonen med min forlagsredaktør, vi var kommet til at tale om gode bøger og hun anbefalede mig bla. Niceville, som jo stadig stod næsten uåbnet i min bogreol.

Jeg snuppede Niceville ned fra bogreolen, mens vi stadig talte i telefon, og så gik jeg i gang med den samme aften.

bog-og-blomst

Det er en fantastisk bog!

Jeg er så glad for at jeg gik i gang med den igen! Den blev læst på ingen tid og jeg vil virkelig anbefale den på det varmeste, hvis I ikke allerede har læst den.

Bogens fortælling finder sted i 60´ernes Mississippi og beskriver forholdet mellem de hvide kvinder og deres sorte tjenestepiger – et samfund hvor raceadskillelsen hersker, hvor Ku Klux Klan hærger, og hvor den sorte del af befolkningen lever i frygt. Det er en ærlig og tankevækkende bog, som beskriver et på mange måder frygteligt samfund, men som samtidig er humoristisk, hjertevarm og velskrevet og med et letflydende sprog. 

Der er efterfølgende lavet en film over bogens handling, som jeg forleden spottede var på Netflix – så den skal ses en aften her i løbet af sommerferien. Vi er lige taget en tur til Bruxelles, så jeg er nok lidt langsommere i kommentarfeltet end normalt de næste par dage.

bog-og-kaffe bog-og-koldskaal

21 kommentarer
 • Mette skrev:
  14. juli 2014 kl. 08:32

  Det er nemlig en fantastisk rørende, humoristisk og velskrevet bog.
  Jeg så også filmen efterfølgende, men blev noget så skuffet. Filmen ødelagde meget af den følelse jeg havde efter at have læst bogen, og den fangede slet ikke den hjertevarme og intense interaktion som bogen så fint beskriver. Så jeg fortrød faktisk, at jeg så den.

  • Ann-Christine skrev:
   15. juli 2014 kl. 20:51

   Ej, øv – det er træls at få sådan en oplevelse. Men kender det godt, man får så mange billeder af hvordan de skal være, se ud, personlighed osv. Bøger er bare noget ganske særligt og de kan så meget mere end film, synes jeg ofte.

 • Annika skrev:
  14. juli 2014 kl. 09:37

  Tillykke med at have læst endnu en god bog :)
  Glæder mig til at høre hvad du synes om filmen, som jeg selv er glad for (også).

  • Ann-Christine skrev:
   15. juli 2014 kl. 20:54

   Taaak :) Det er nemlig så enormt dejligt at læse en skøn bog!
   Jeg skal nok lige fortælle hvad jeg synes om filmen også :)

 • Camilla skrev:
  14. juli 2014 kl. 10:24

  Enig – den bog er så god!
  Og filmen ligeså, så den kan du glæde dig til at se :)

  • Ann-Christine skrev:
   15. juli 2014 kl. 20:54

   Det vil jeg gøre :)

 • Anne-Marie skrev:
  14. juli 2014 kl. 10:25

  Min datter havde set filmen i en engelsk time, og foreslog vi så den sammen på netflix. Det viste sig at være en rigtig god ide. God fornøjelse med den. Og god ferie.

  Kh.
  Anne-Marie

  • Ann-Christine skrev:
   15. juli 2014 kl. 20:54

   Mange tak, Anne-Marie :)

 • Sine skrev:
  14. juli 2014 kl. 11:00

  Jeg er også fan.. Jeg hørte bogen som lydbog på engelsk, hvor hver person er indtalt af forskellige mennesker. Det giver lydbogen et godt twist. :) Filmen er også super god! :D

  • Ann-Christine skrev:
   15. juli 2014 kl. 20:55

   Ej, hvor sejt! Det giver mig helt lyst til at høre lydbogen også. Sig endelig til hvis du kender andre gode lydbøger, som gør det samme.

 • Marianne skrev:
  15. juli 2014 kl. 11:09

  Jeg kan også tilslutte mig din anbefaling af Niceville. Det er en meget rørende, fængende og sjov bog. Jeg synes, filmen er udmærket, men som ofte ved filmatiseringer er det svært at få alle detaljer med.

  • Ann-Christine skrev:
   15. juli 2014 kl. 20:56

   Jeg synes også tit jeg godt kan blive lidt skuffet når jeg ser film baseret på virkelig gode bøger. Så jeg forbereder mig altid lidt mentalt på at det bliver en helt anden oplevelse ;)

 • Memsen skrev:
  16. juli 2014 kl. 13:23

  En af de bøger man ikke glemmer!! Læste den for et år siden, og har netop set filmen som jeg også synes er rigtig god, rørende og skøn! Tror generelt det er godt med en pause mellem bøger og filmatisering for ikke at blive skuffet… En film kan jo aldrig få alle detaljer med….?!

  • Ann-Christine skrev:
   16. juli 2014 kl. 21:22

   Det er jeg helt enig i, det er som oftest også min oplevelse – så står mange af detaljerne fra bogen heller ikke så skarpt i hukommelsen længere, og filmen bliver et skønt gensyn.
   Jeg glæder mig til at se filmen også

 • by Busk skrev:
  16. juli 2014 kl. 21:16

  Har faktisk også været startet på den et par gang uden at komme over de 50 sider. Men nu tror jeg da den skal have en chance mere…

 • Jannie skrev:
  17. juli 2014 kl. 13:57

  Du har så ret Ann-Christine! Niceville er en FANTASTISK fortælling, jeg så først filmen og blev så rørt, at jeg endte med at sidde og STOR tude i biffen (pinligt!) – men måtte da også lige købe bogen – og ja – den er mindst ligeså fantastisk godt fortalt!
  Visse bøger fortjener en chance mere, og hvor er jeg glad for, at du gav præcis denne bog endnu en chance! :-)

  • Ann-Christine skrev:
   18. juli 2014 kl. 20:43

   Dét er sådan helt forløsende rart at tude lidt over en film ;) Jeg synes virkelig det er et kæmpe plus når bøger og film kan røre vores følelser.
   Jeg har set filmen nu, og jeg er helt enig i at den også er virkelig fantastisk. Mange detaljer er ikke med, men jeg synes den fanger bogen og essensen så godt som muligt.

 • Deborah skrev:
  18. juli 2014 kl. 13:52

  Helt fantastisk dejlig bog, som jeg også “slugte” på ingen tid. Jeg kan se, jeg har haft den nævnt på bloggen men aldrig rigtig fået den anmeldt som sådan – en af mange hængepartier.

  Jeg kan også kun på det varmeste anbefale den. Mangler stadig at se filmen.

  • Ann-Christine skrev:
   18. juli 2014 kl. 20:47

   Dét kender jeg godt. Det kniber nogle gange gevaldigt med tiden til alle de ting man gerne vil ;)
   Jeg har netop set filmen også, den er efter min mening også anbefalelsesværdig
   Kh AC

 • Trine K skrev:
  18. juli 2014 kl. 18:55

  Den er så god! Det er én af de bøger, man virkelig ikke ønsker man bliver færdig med…

  Denen sommer var alternativet “Fra hus til hus” af Kristín Marja Baldursdóttir, som minder lidt om Niceville, blot fra et europæiske perspektiv (Island) – Virkelig en anbefaling værd. Den koster vist stadig kun 100 kr. som månedstilbud i Bog og Ide :-)

  • Ann-Christine skrev:
   18. juli 2014 kl. 20:50

   Ej, hvor skønt! Den anbefaling falder lige på et tørt sted, nu hvor vi skal i sommerhus i næste uge og jeg håber på mange små rare læsepauser ;)
   Jeg må lige se om vi ikke kan lægge vejen forbi en bog og ide.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.