Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nye-veje/

Nye veje…

foraar

Jeg går med nogle overvejelser i øjeblikket….

Jeg har altid elsket at sætte nye ting i gang og kunne godt tænke mig at starte eget firma. Det har dog været en udfordring at finde ud af, hvad det firma skulle beskæftige sig med! Det vil motiverer mig, at kunne se et lille firma udvikle sig og vokse. Det jeg skal starte op, skal være noget, som kan udvikle sig over tid og i flere retninger, -og samtidig med at jeg har rigeligt overskud til at passe mit almindelige 37 timers job i starten. Jeg er ved at nærme mig en beslutning og det er både rart og frygtindgydende.

Min blog bærer nok en del præg af, at jeg elsker at nusse rundt herhjemme og lave hyggeting. Jeg elsker indretning og at finde nye ting til indretningen herhjemme. Jeg overvejer i øjeblikket meget at starte en butik på nettet, hvor jeg vil sælge ting til hjemmet og måske også lækre sæber, delikatesser, gaveideer mv. Jeg vil forsøge at finde nye og interessante leverandører og også have nogle kendte leverandører og varer. Jeg har en del ballast med i bagagen, som intet har noget med butik at gøre, men som jeg kan gøre god brug af i forbindelse med budget og regnskaber, virksomhedsplanlægning, opstart og så har jeg masser af gåpåmod og lyst til det.

Der er mange om buddet, ideen er ikke original, men mon ikke der vil være efterspørgsel? Jeg håber det og tror, at det skal have en chance.

Psssst, går du med nogle geniale ideer, vareforslag, tips, ideer og forslag, så del det endelig med mig!

28 kommentarer
 • Trine skrev:
  29. januar 2008 kl. 21:08

  Jeg vil i hvert fald være fast besøgende, hvis du åbner en butik på Internettet. Elsker gamle ting, indretning osv.:o)

 • 29. januar 2008 kl. 21:13

  Det er bare rigtig dejligt at høre, Trine! :-)
  Jeg er spændt på det, der er også et stykke tid fra tanke til handling, men hvor vil det også være hyggeligt at dele tankerne og udfordringerne undervejs ;-)

 • Stine skrev:
  29. januar 2008 kl. 21:17

  Det lyder rigtig spændende. Jeg har ingen erfaringer på det område – men jeg vil glæde mig til at følge med i processen :) Pøj pøj med det!

 • 29. januar 2008 kl. 21:22

  Mange tak Stine :-) Det bliver en proces, som jeg vil glæde mig til at komme i gang med. Der skal lige lidt flere tanker bag først…

 • Johanna skrev:
  29. januar 2008 kl. 21:26

  I´m in… altså i butikken, og hvis ud vil indrette så er jeg også med på en bestilling af din bistand.

 • Stine skrev:
  29. januar 2008 kl. 21:30

  Jeg kan slet ikke forestille mig, at du bare kaster dig ud i den slags uden mange og grundige overvejelser – dem vil jeg glæde mig til at følge her på bloggen :)

 • 29. januar 2008 kl. 21:31

  Johanna,
  wow, det var da et skønt tilbud ;-) Det kunne da være både sjovt og spændende at prøve også! Jeg glæder mig til at komme i gang!

 • 29. januar 2008 kl. 21:36

  Stine,
  og det sjove er, at tålmodig er en af mine store udfordringer her i livet ;-) men jeg holder mig selv tilbage i dette projekt, det skal planlægges nøje. Det vil også være meget værdifuldt for mig at få input undervejs, så det tænker jeg også, at jeg vil bruge bloggen til…

 • Stine skrev:
  29. januar 2008 kl. 21:49

  Jeg har det på samme måde, jeg er hamrende utålmodig men gør alligevel ikke ret meget uovervejet ;)

 • 29. januar 2008 kl. 21:55

  Stine,
  Det er nok nogen gange en fordel. Men utålmodigheden vil jeg heller ikke undvære, den kan være en god igangsætter ;-)

 • Donald skrev:
  30. januar 2008 kl. 05:41

  Det er sikkert en udmærket ide, men jeg synes du skulle tage en virtuel tur med Liselotte i Ålborgs lækre butikker, som konkurrerer meget med hinanden og må have mange døde perioder. Det undgår man med en net-butik, til gengæld får man dér nogle andre behov for emballage, omtale, afskaffelse af usælgelige ting osv.

  Hvis man selv står for udvikling, markedsføring, salg, ekspedition og regnskab, så er det meget arbejde, som måske bliver lidt ensomt. Det er derfor jeg spørger mig selv (og dig) om ikke man kan få lidt perspektiv på sig selv og markedet ved at kigge rundt på lignende forretninger.

  Omvendt kan man tjene en livsløn på at sælge en turbine til et enkelt kraftværk på størrelse med Svanemølleværket.

  Men nicher indenfor branchen åbner perspektiver, som er uhørt interessante. Min kusine sendte mig en bog om et efterhånden ikke helt ungt par, som gang på gang åbnede nye restauranter, solgte køkkentøj på syvende pløjemark i New Hampshire, og som fik en stor succes med “readymade exotic dressings” på et tidspunkt, hvor der ellers kun var tomatketchup i den afdeling. De oplevede også et parti, der exploderede, fordi de havde tilføjet sesamfrø, som gærede:-)

 • 30. januar 2008 kl. 06:48

  Donald,
  Mange tak for din fine kommentar.
  Jeg har gjort mig en masse tanker omkring de ting du nævner (og flere ;-) ) -jeg ved at det vil blive meget alenearbejde, især i starten, til gengæld har jeg 100 % opbakning hjemmefra, og ved at jeg vil få alt den hjælpe jeg har brug for. Det sociale netværk er i orden.
  Jeg har været rundt på nærmest alle danske netbutikker der sælger lignende produkter + diverse fysiske forretninger, men en virtuel tur med Liselotte, ville da helt sikker være en spændende oplevelse.

  Det er pladskrævende, der skal emballage til og som du skriver; hvad gør man med de usælgelige varer… Omvendt vil jeg kunne sparer en del huslejeomkostninger, personaleomkostninger, er ikke låst af lukkeloven osv.
  Jeg har intet mål om at blive stinkende rig på det, men hvis det kan løbe fornuftigt rundt og jeg kunne leve af det alene, samt de bibeskæftigelser det kunne føre med sig. Så er det fint med mig. -Som Johanna skriver, så kunne det jo være jeg kunne lave lidt stylistopgaver også.
  Det vigstigste er at jeg brænder for det! -og så har jeg mulighed for at starte i det små, så jeg ikke på engang mister min indtægt fra mit nuværende job.

 • Madame skrev:
  30. januar 2008 kl. 07:34

  Hvor er det dog spændende, hvad du beslutter dig til. Jeg tror, det er vigtig at føle efter med jævne mellemrum, om man er på den rette hylde. Du har virkelig sans for ‘lækkerhed’, så jeg tror bestemt, du kan udfolde dig på den måde, du har i tankerne. God vind med projektet, jeg vil følge det, som du ved …

 • Gitte skrev:
  30. januar 2008 kl. 07:43

  Jeg kommer til at blive din største kunde :-) Og Kri-Stense må lukke *S*. Det lyder rigtig spændende. Men klart en ide, der skal overvejes meget grundigt. For der er efterhånden MASSER af den slags butikker på nettet, men det er med at finde den rigtige niche, og det er jeg ikke i tvivl om du ville kunne,- vi har jo akkurat samme smag :-) Pøj pøj med det.

 • hanneb skrev:
  30. januar 2008 kl. 09:50

  Det lyder rigtig spændende. Det er vigtigt en gang imellem at udleve det man drømmer om, og brænder for. Så pøj pøj.

 • Pernille skrev:
  30. januar 2008 kl. 10:15

  Jeg synes, at idéen bag er fantastisk! Gennemtænkt også – du har gjort det op med dig selv, at der er andet i livet end et 9-17 job styret af andre. Det tror jeg, at flere og flere af os føler – men desværre er der jo ikke plads til at vi alle kan få afløb for vores egen lille indre Clevin. Der skal først og fremmest være et fornuftigt forretningsgrundlag – slevom du ikke skal være millionær af det. Jeg tror, at det er vigtigt at opnå en form for eneret på et produkt, som sælger – i geografisk forstand eventuelt. Det gælder jo om at finde sin USP’s og differentiere sig!

  Men det bliver rigtigt spændende at følge!

 • anjoe skrev:
  30. januar 2008 kl. 12:26

  Dit indlæg bærer absolut præg af, at du længe har arbejdet med projektet tankemæssigt, og desuden talt det igennem med familien. At du, som nævnt, kender til budget og regnskaber, virksomhedsplanlægning m.v., ja det er guld værd, for der knækker mange iværksættere hurtigt halsen, da deres viden slet ikke dækker realiteterne ;-(

  Jeg synes, at du skal gøre forsøget, yes…

 • Annette skrev:
  30. januar 2008 kl. 13:25

  Det lyder utroligt spændende – du har helt sikkert sans for indretning, så det skal nok blive en flot forretning.

  Findes der ikke kurser og forskellige forum for iværksættere – har du undersøgt det? Men du har måske så meget med i bagagen, at det slet ikke er nødvendigt.

  Held og lykke med projektet!

 • margrethe skrev:
  30. januar 2008 kl. 15:23

  Jeg syns det lyder som en fremragende ide – go for it :-)

 • Elisabeth skrev:
  30. januar 2008 kl. 16:46

  – Om å våge –

  Å ikke våge er å miste seg selv.
  Å våge er å miste fotfeste for en liten stund.

  Mvh Elisabeth

 • Irene skrev:
  30. januar 2008 kl. 19:12

  Lyder da helt vildt spændende… jeg vil helt bestemt besøge din butik… :-)

 • 30. januar 2008 kl. 22:47

  Alle:
  Tusind tak for jeres fantastiske tilbagemeldinger og skønne ord! Det varmer, støtter og giver mig mod!

  Madame,
  Det er nemlig en god livsopgave at finde sin hylde -også på arbejdslivet. Jeg håber, jeg er på vej mod min ;-) jeg tror på det! Jeg er glad for dine ord!

  Gitte,
  Det ville være skønt, hvis du kunne finde gode og lækre ting i min butik. -og jeg vil gerne have dine ideer og inspiration til varer, hvis der er noget du tænker, der kunne være fint til butikken. Men nu skal jeg jo lige i gang og det tager tid ;-) Det er rigtigt at min niche skal findes og man skal differentiere sig.

  Hanneb,
  Mange tak, -og jeg brænder nemlig for det og tror det kan blive super godt!

  Pernille,
  Tak for dit input, jeg tænker på at hvis du kender spændende produkter der hvor du er, og som ikke handles i DK, så husk lige på mig ;-)
  Jeg er glad for at du synes om ideen, og du har helt ret! Jeg må differentiere mig..

  Anjoe,
  Du har gennemskuet mig, for jeg har nemlig puslet med det længe ;-) Jeg tror og ved at jeg har nogle gode ting i bagagen til det. Jeg ved også at jeg har nogle svagheder/udfordringer, som jeg skal have fundet løsninger/hjælp til.

  Annette,
  Jeg har tænkt på det med kurser, -både for sparring, gode råd og for netværk. Det er en god ide, jeg tror jeg vil undersøge det nærmere inden jeg går rigtigt igang.

  Margrethe,
  I will ;-)

  Elisabeth,
  Du ramte lige plet! -og så skrevet smukt! Mange tak :-)

  Irene,
  Det er jeg meget glad for! jeg glæder mig til dig besøg ;-)

 • Catarina skrev:
  31. januar 2008 kl. 07:40

  Du kan godt regne med mig som kunde. Jeg er vild med de ting du selv laver, så hvis u finder noget i stil med det, så er jeg bestemt med ;-)

  Glæder mig allerede.

 • 31. januar 2008 kl. 19:04

  Catarina,
  Det er jeg glad for at høre. -og jeg vil kun sælge noget jeg selv ville købe. Så det skal vi nok finde ud af. ;-)

 • Joan skrev:
  31. januar 2008 kl. 20:01

  Ej hvor lyder det spændende :)
  Jeg køber gerne ind hos dig. Held og lykke.

 • 31. januar 2008 kl. 20:14

  Joan,
  det vil glæde mig meget ;-) -og mange tak, jeg glæder mig til at komme mere i gang

 • Mor skrev:
  1. februar 2008 kl. 18:01

  :-) Det er rigtig meget spændende, det du fortæller om nye veje! Og der er ingen tvivl om, at der er nye veje for dig. Det er nok også tiden, at du begynder at undersøge vejen hen mod det mål, der også er derude.
  Måden du har taget fat på nu, er et klogt træk, for det er jo strømmet ind med gode tilkendegivelser!
  Jeg tror du nu har puttet et frø i jorden og så vil fremtiden vise hvornår der kommer en smuk blomst ud af det :-)

 • 1. februar 2008 kl. 19:35

  Mor,
  Det var en sød kommentar! Mange tak :-) Jeg er også så glad for alle de fine tilkendegivelser jeg har fået. Det varmer.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.