Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/om-dagen-i-gar/

Om dagen i går

cafe

Jeg havde en helt fantastisk dag i går.

Scanning på sygehuset fra morgenstunden. En kontrol scanning af babyerne, måling af deres vægt og scanning af mig, for at se om der er risiko for for tidlig fødsel. En del tvillingegravide føder før tid, så det checker de op på og vurderer risikoen, så de kan forebygge. Min risiko var lille, lille bitte. Min fødselslæge mente, at jeg helt bestemt var en af dem der gik tiden ud og skamroste mig og mit “fødselssystem” for at være super i orden. Så bliver man jo glad. Og stolt, meget stolt faktisk og meget, meget tryg ved at alt er, som det skal være. Det giver en kæmpe ro og jeg er nu helt tryg ved at både jeg og de to små i maven nok skal klare den.

Begge babyer vokser fint og vejer nu lige omkring 700 g begge to, 1400 g baby har jeg i maven nu samlet set. Maven har størrelse som en basketbold og er helt kuglerund. Jeg kan dog godt selv se, at der både er mere til både gården og gaden – som man siger. Men alle andre siger, at det sidder så fint og lige på maven og slet ikke på numsen, som nogen ovenikøbet mener at jeg har tabt mig lidt på. Skønt at være gravid og med rund mave, så ser alt andet mindre ud – det passer mig glimrende med lidt synsbedrag. At det så kun er synsbedrag er noget jeg må bokse med til sommer, efteråret og vinteren når kiloene skal af igen. Den tid, det slid.

Forresten ekstra bonus ved kuglerund mave: man behøver ikke trække maven ind efter for stor og meget lækker frokost. Minus er så de begyndende sure opstød og at stor frokost er relativt – jeg vidste ikke at en graviditet nærmest virkede som et gastrisk bypass (mavesæksoperation, hvor mavesækken opereres mindre).

Efter scanningen spiste jeg en god frokost sammen med Martin og så vovede vi os i Babysam for at se på babyting og sager. Får altså lidt stress af den butik, så vi købte endnu engang intet, føler os helt overvældet over alle de ting de har. Men kikkede og nuppede katalog med hjem…

16 kommentarer
 • Stine skrev:
  19. februar 2009 kl. 11:59

  Sikke dejlige nyheder – dejligt at læse :)

  Måske er det fordi jeg endnu er barnløs, men jeg undrer mig en smule over alle de ting man åbenbart ikke kan leve uden som småbørnsforældre. F.eks. babyalarmer hvor en fiktiv baby græder når barnet giver lyd fra sig. Da min veninde i sin tid fik barn købte de nogle walkie talkies fra Harald Nyborg (eller lignende sted), som fungerede lige så godt men kostede en brøkdel.

  Og nu håber jeg ikke, jeg har fornærmet dig hvis du drømmer om den mest fancy babyalarm – det var i hvert fald ikke meningen ;-)

 • 19. februar 2009 kl. 12:16

  Stine, NEMLIG, jeg får helt knopper af at skulle vælge en babyalarm. Det bliver helt sikkert sådan noget Manden må stå for. Det virker meget avanceret nogle har 120 kanaler, flere kanalkoder, temperaturmåler og alt muligt som for mig er sort snak…

 • Ella skrev:
  19. februar 2009 kl. 16:57

  Det er så spændende at følge med i, Valdemarsro – det er dejligt at være gravid :-)

 • Sofie skrev:
  19. februar 2009 kl. 19:17

  Det er så dejligt at høre at det hele bare går som det skal.
  Babysam kan være rimelig uoverskuelig – men bare vent, du skal nok lære det. ;-)

 • Madame skrev:
  20. februar 2009 kl. 09:36

  Hvor er det dejligt at høre, at alt er som det sakl være. Og ja, haha, man behøver ikke at trække maven ind, når man er gravid :o)
  Jeg tror, at de eventuelle kilo, der er til overs bagefter, rasler af, når du først får ansvaret for de to små pus ;-)

 • Sille skrev:
  20. februar 2009 kl. 10:06

  Hej! Faldt over din blog en dag hvor jeg googlede efter opskrifter, og synes den var fin, så derfor tilføjede jeg den til mine foretrukne. Jeg har lavet din kyllingesuppe et par gange og mums den er god!
  Nu så jeg lige at du venter tvillinger – wauw hvor er det vildt. Stort tillykke, håber alt går fint.
  Kh Sille

 • 20. februar 2009 kl. 13:03

  Uhhhhh – det er guf for læseøjnene. Dejligt, at I trives alle 4 og nyder, som man netop skal.
  Druesukker (pastiller) er rigtig gode mod sure opstød, jeg havde de lilla/hvide ruller overalt, hvor det nu er læsebriller :D

 • 20. februar 2009 kl. 17:42

  Ella, det er også super hyggeligt at skrive om her på bloggen, et godt sted at vende alle de tanker og oplevelser der er i ens liv. :-)

  Sofie, -og hvis ikke så er nettet jo heldigvis et fantastisk sted at shoppe ;-)

  Madame, jeg håber at jeg bliver én af dem hvor det bare rasler af, men jeg tvivler… Nøj da, det kunne ellers være totalt bonus :lol:

  Sille, ej hvor hyggeligt. Velkommen her :-) Den kyllingesuppe er bare så god og tak for lykønskningen

  Sister Bonde, er bare ikke så vild med druesukkerpastiller… Men har lige hørt at en god flødeis også skulle kunne gøre det – jeg tester :lol:

 • Marianne's mening skrev:
  20. februar 2009 kl. 20:34

  Det er rigtig dejlig at vi må følge med.
  Jeg har jo været så heldig og set dig med din smukke mave, så jeg kan rigtigt se dig for mig :-)

  Det er godt at høre, at det går fint med jer alle tre.
  Det der med babysam…. jeg har været med min søster derude!!!! Puha, siger jeg, og specielt når de har udsalg! ;-)

 • Olines skrev:
  20. februar 2009 kl. 21:52

  Dejligt, at i alle har det godt og trives! Jeg kan læse, at du er ved at finde fordelene ved, at være gravid:) Nyd det det er en skøn tid.

 • Julia skrev:
  21. februar 2009 kl. 21:24

  ååh, hvor er det skønne og dejlige nyheder. livsbekræftende… og dejligt at du kan slippe for nervøsiteten. Jeg synes du klarer det hele så fantastisk; din måde at nyde alle forandringerne, og tænk at du kan holde hovedet koldt i babysam. Stor respekt. Tillykke igen! Kærligst Julia

 • Mor skrev:
  23. februar 2009 kl. 08:51

  Dejlig læsning :-) Mor her bliver også så glad og tryg!
  I sådan en stor butik tror jeg at jeg ville iføre mig skyklapper og finde en ekspedient, for så bare at få kigget på én ting af gangen..

 • 23. februar 2009 kl. 14:58

  Marianne, ja det er et mareridt :-) Hurra for webshops

  Julia, Mange tak :-) Men det er stensikkert at Babysam aldrig bliver min favoritbutik ;-)

  Mor, årh nej da, frygter ekspedienterne… Ikke fordi de er da sikkert super søde, men så siger de sikkert at jeg har brug for ting jeg ikke har :lol:

 • Donald skrev:
  24. februar 2009 kl. 09:34

  Alle kan have den fornemmelse at babybutikker er for meget, men det er altid godt at have flere at snakke med og vende tingene – det er en blog jo fantastisk god til. Jeg tror det er lidt sjovere at være i butikker, hvis der er nogen ligestillede fædre og mødre at snakke med. Det mener jeg virkelig! :-)

 • Mor skrev:
  25. februar 2009 kl. 06:53

  Det er også rigtigt! -Tænk at skulle være oppe imod en ekspedients talegaver samtidig med… – Nej! så hellere samle lidt appetit og så hjem og handle på nettet ;-)

 • 26. februar 2009 kl. 17:24

  Donald, ja det er bloggen nemlig rigtig god til. Selve butikken er ikke lige mig, vil hellere mødes med andre kommende forældre i andre forums end selve butikkerne :-)

  Mor, nemlig :-)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.