Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/overskudsmennesker/

Overskudsmennesker

frokenhat

Der bliver ofte bagt brød herhjemme, især lørdag morgen kan jeg godt lide at bage mit eget brød. Jeg bager ikke for at være overskudsagtig, men fordi jeg bare elsker duften og smagen af nybagt brød! Til gengæld er jeg ikke noget stort ordensmenneske af natur og jeg lider heller ikke synderligt af rengøringsvanvid, selv om jeg elsker når der er rent og pænt!

Min mor laver hvert år den dejligste hjemmelavet saft af hyldebær og er så grundig med alt hun laver, og har altid tid til en god snak. Min søster er fantastisk kreativ, maler, syr og strikker og er et vidunder i et køkken.

Jeg tror, at de fleste gør et eller andet der, i andres øjne, får dem til at virke overskudsagtige. Nogle har et smukt og altid pletfrit hjem, andre laver det skønneste mad og andre igen bruger tid til at dyrke en masse motion og se brandgodt ud.

I smukke blade og magasiner er alt det overskudsagtige samlet i en stor dosis overskud. Det ligger ikke til mig at falde i sammenligningsfælden og jeg får aldrig dårlig samvittighed over det andre laver, som jeg ikke når at lave – men indimellem kunne jeg dog ønske mig lidt mere tid til at kunne gøre mere. Der er så meget, som jeg også synes kunne være sjovt at lave.

Det vigtigste er at glæde sig over det man har lavet og at nyde nuet…

9 kommentarer
 • bruunp skrev:
  6. oktober 2007 kl. 12:43

  Hold da op for en kompliment, Jeg stråler resten af dagen nu, tusind tusind tak.
  Jeg tror at et enkelt kig på denne side, viser hvor kreativ du selv er c”,)
  Tak for en dejlig start på min dag, ringer i aften, når jeg kommer ind fra havearbejdet. Ha en god dag.

 • 6. oktober 2007 kl. 12:53

  Min søde søsterlagkage! Jeg mener det skam :-), og er samtidig også glad for at jeg gav dig en god start på dagen :-) -og tusind tak for dine søde ord, det varmer! ha´ en god dag i haven!

 • et cetera skrev:
  6. oktober 2007 kl. 12:54

  Du har ret – og samtidig gør du noget meget fint i indlægget, nemlig at rose! Jeg tror nemlig, at man meget ofte selv “overser” sine egne overskudsagtige sider – og så hjælper det at andre er så søde at påpege dem ;-) Derfor vil jeg tilslutte mig “bruunp” – og sige at uanset så oser din blog af overskud – du har sans for alle de små ting som løfter livskvaliteten – og evne til at vælge benhårdt hvad du har “overskud” til at bruge tid på – Dér fik du dén ;-D

 • Valdemarsro skrev:
  6. oktober 2007 kl. 13:53

  Et cetera, hvor er du sød! :-) -og ja, jeg vælger benhårdt hvad jeg vil bruge tid på, så jeg har plads til det sjove. -Hvis det indebære at springe over, hvor gærdet er lavest, så er det fint med mig. For hvorfor lede efter det højeste gærde, at kravle over med møje og besvær ;-)

 • Charlotte Illum Larsen skrev:
  6. oktober 2007 kl. 14:39

  Jeg har lavet husarbejde i formiddags – langsomt mens jeg har nydt en kop kaffe eller to – nu vil jeg tage mig en morfar på sofaen – på den overskudsagtige måde…

 • 7. oktober 2007 kl. 07:57

  Hej Charlotte, Velkommen hertil :-) -og hvor har det været en dejlig overskudslørdag du har haft, lige efter mit hoved også ;-)

 • Sifka skrev:
  7. oktober 2007 kl. 13:05

  Der er ikke meget overskud i mig. Jeg gør ting når, jeg kan, og når jeg gider. Engang i mellem får jeg fnidder af ikke at være overskudsagtig, men det går hurtigt i sig selv igen.

  Jeg bager for det meste selv, simpelhen fordi jeg kan li’ det, desuden kan jeg også godt li’ at vide, hvad tingene indeholder. For mig er det afslappende at stå i timevis i køkkenet og rode med potter og pander.

  God søndag:)

 • Madame skrev:
  7. oktober 2007 kl. 14:44

  Hvor har du dog ret. Jeg ønsker mig tit mere tid til hyggelige sysler. Men man behøver jo ikke at leve op til alt det smukke i bladene. Og hvordan ens mor nåede at sylte, bage, henkoge o.s.v., forstår jeg slet ikke.

 • 7. oktober 2007 kl. 22:03

  Hej Sifka, Det er præcis det samme jeg gør ;-) laver det jeg gider og så er det jo at man ikke skal have dårlig samvittighed med det man ikke gider. -og at stå i køkkenet i timevis er da ret overskudsagtigt i mine øjne ;-)

  Madame, -jeg forstår heller ikke hvordan de nåede det dengang, men på den anden side så oplever jeg mange ting og laver mange andre ting, som de nok ikke gjorde. -og at opleve tager tid, på den gode måde.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.