Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/perfekte-porcherede-aeg/

Perfekte pocherede æg

porcherede-aeg

Kender I det – nogle gange, så kan man bare ikke få tingene til at lykkedes til perfektion. Men når det så endelig lykkedes, så bliver jeg så super glad og bliver bare nødt til at dele det. Også når det gælder de helt små ting. Som fx. hvordan man pochere et perfekt æg …

Tro mig! Jeg har lavet mange traditionelle pocherede æg, som er tilberedt på den klassiske måde og det fungere super fint hvis ægget er helt friskt og nylagt.

Men æg har jo en glimrende og forholdsvis lang holdbarhed og har man et æg der er en uges tid eller mere, så duer den traditionelle metode ikke – hvordan løser man så det?! Jeg har googlet, jeg har set youtube videoer og jeg har porcheret mange, mange æg i hvirvelende vand, tilsat eddike og alle mulige andre gode råd. Jeg elsker pocherede æg og har spist mange af dem til frokoster gennem tiden, mens jeg forsøgte mig frem til at få dem helt rigtige. Jeg lavede da også en del lækre og velsmagende af disse æg, men ikke særlig pæne at se på og æggehviden er delvist gået sine egne veje …

Indtil nu.

Til min frokost både i går og i forgårs lykkedes det! Nu kan jeg nemlig lave pocheret æg både velsmagende, pænt og perfekt.

Metoden til det perfekte pocherede æg
Disclaimer update 2018: Ægget bliver fint og perfekt porcheret med nedestående metode – men udfra en ren sundhedsmæssig og miljøvenlig betragtning er den gode klassiske metode at foretrække, specielt hvis man ofte spiser de skønne porcherede æg

Tag et glas og et stykke husholdningsfilm (til brug for madlavning), som kommes ned i glasset, så filmen danner en lille skål, smører filmen med et par dråber olivenolie. Slå ægget ud i glasset med madlavningsfilm og saml filmen omkring ægget og luk til ved at sno lukningen rundt. I en gryde med kogende vand kogea ægget i 4 1/2 – 5 minutter, afhængigt af størrelsen på ægget

Tag pakken op, fjern filmen og man har det mest perfekte pocherede æg.

perfekte-porcherede-aeg

Spørgsmål til opskriften?

Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.

Kommentarer
  • Karen:
    26. februar 2020 kl. 20:45

    Til min smag skal et pocheret æg slet ikke have så lang tid som 41/2 minut. Blommen må gerne være helt flydende :)

  • Per Ottzen:
    12. februar 2019 kl. 18:43

    Jeg havde aldrig prøvet at lave pocheret æg før. Derfor prøvede jeg metoden med at anvende husholdningsfilm til at “pakke” ægget ind i. Fungerede perfekt. Jeg havde faktisk ikke tænkt over det mulige sundhedsskadelige i at bruge plastfilm. Så næste gang må det være den “klassiske” måde.

    • Ann-Christine:
      12. februar 2019 kl. 19:07

      Jeg er helt enig – indlægget her er fra 2013 og jo i bund og grund et meget sjovt eksperiment, men jeg forestiller mig heller ikke at det er en fornuftig fremgangsmåde hvis man er glad for porcherede æg. Jeg laver det også hellere selv på den klassiske vis, og har netop sat en lille disclaimer update på indlægget, for at gøre opmærksom på dette :) Kh AC

  • Lissa Henriksen:
    18. februar 2018 kl. 21:51

    Hejsa
    Ved du godt at Sundhedsstyrelsen i den grad fraråder denne metode, da der er kræftfremkaldende stoffer i wita wrap (plastfolie).
    Jeg så godt metoden anvendt vis Youtube, og var vildt begejstret, indtil jeg læste om faren ved metoden. Ærgerligt – men sandt.

  • Vis alle 29 kommentarer

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.