Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pink-champagnesorbet/

Pink Champagnesorbet

En frisk, syrlig, sød og nærmest boblende champagne sorbet er helt vidunderlig som en lille smagsløg-forfrisker mellem retterne.

Nu kigger vi jo så småt frem mod nytårsaften og menuen dertil – og champagnesorbet er et hit at serverer mellem måltiderne – festlig og fin! -og så er sådan en pink champagnesorbet i øvrigt også en virkelig dejlig let dessert på en varm sommerdag.

I min opskrift her bliver der rigeligt champagne sorbet til, at der godt kan serveres mindst 12 små kugler sorbet – og det er passende med en kugle pink champagnesorbet pr servering.

PT3H

Pink champagnesorbet

8 pers.    3 timer
8 pers.
Ingredienser
  • 4 dl mousserende vin, gerne semisec pink champagne, asti eller lign
  • 180 g sukker
  • 2 dl , vand
  • 1 pink grape, 1/2 dl saft herfra eller saft fra 2 blodappelsiner
  • 2 dråber rød frugtfarve, alternativt 1 tsk rødbedesaft
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Kom vand og sukker i en gryde og kog det op.

Lad det koge til alt sukkeret er helt opløst.

Tag gryden af varmen og tilsæt champagne/Asti eller lign, grapefrugt eller blodappelsin og kom en smule frugtfarve i. Endelig ikke for meget, blot så det bliver en svag pink farve.

Sæt blandingen på køl til det er omkring 5-6 grader og kør det derefter på en ismaskine til det bliver den lækreste lyserøde champagnesorbet.

Tip
Har man ikke en ismaskine, så laves champagnesorbeten, som hvis man laver granita. Kom den i en stor fryseboks, som er til at røre rundt i. Sæt i fryseren og rør godt igennem hver halve time. Brug evt en gaffel til sidst til at ridse godt op i isen.