Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sadan-kan-det-ga/

Sådan kan det gå

sovende-baby

Jeg er kommet til at begå nemesis og hybris. Og hvad der ellers er af den slags ikke direkte kriminelle handlinger, som man kan begå og blive straffet for efterfølgende. Sådan kan det gå med ammehjerne og ubetænksomhed, så glemmer man åbentbart vigtige ting som at sige 7-9-13 og banke kraftigt under bordet, efter at man kom til at sige til op til flere personer, og oven i købet ved flere forskellige lejligheder, at vores børn sover rigtig godt om natten. Og om dagen oven i købet også. Jow, jow, hvor de gjorde og det var ikke engang løgn. I tre dage, eller var det mere, det kan jeg ikke huske. Men i hvertfald, så voksede træerne et øjeblik ind i himlen og vi synes selv vi havde helt styr på det med søvn, babyer i flertal og alt hvad der dertil hører.

Faktisk vågnede jeg veludhvilet om morgenen og havde lige tid til at tilbyde at bage en omgang muffins til mødregruppen. Hjemmet var rengjort, jeg havde mascara på begge øjne og tid til at skylde balsamen ud af håret under bruseren. Akke ja… -sådan en irriterende nybagt mor, jeg egentlig var. Dengang.

Nu har hedebølgen raseret det lille hjem. Alt er vendt op og ned og rundt. Børnene er overtrætte, varme og pylrede om dagen. Om natten er de tilgengæld vågne, glade og meget selskabelige -og kræver selskab i flere timer, på skift selvfølgelig. Vi synes, det har stået på i uendeligheder, men det har måske været 2-3 dage. Måske. Jeg husker det ikke, men husker kun at engang var det anderledes og der var et tidspunkt, hvor vi troede vi havde styr på søvnen.

UNDSKYLD. Jeg gør det aldrig mere, men lige nu sover de. Samtidig og sødt (måske længe og lige til i morgen tidlig, kun afbrudt af få, men til gengæld korte spisepauser og gerne på samme tid, ja tak!)

12 kommentarer
 • fisker & fernández skrev:
  7. juli 2009 kl. 18:32

  Hovsa, saadan kan det gaar, og saadan gaar det vist altid ;-) Uanset hedeboelge og mangel paa soevn, saa lyder du stadig lykkelig og frisk, og faktisk ogsaa fuld af overskud. Det er nogle ualmindeligt smukke boern i har faaet jer :-D

 • Anne skrev:
  7. juli 2009 kl. 20:27

  ja de børn kan finde på ting og sager…men nyd dem…og det læser jeg også at I gør… :-)

 • Signe skrev:
  7. juli 2009 kl. 21:16

  Aiii, ja! Det må du ALDRIG gøre!! …men det ved du lissom godt nu, ing? ;) Ved ikke hvad det er, men kommer man til bare at antyde noget som helst, som bare kører – så går det hele ad helvede til. Det er simpelthen en regel på linje med Murphy’s Lov og den slags. God … øhm.. bedring? *knock on wood*.

 • Karina skrev:
  7. juli 2009 kl. 22:03

  Uuhhh det kender jeg bare alt for godt!

  Men bare rolig det vender igen ;o)

 • et cetera skrev:
  8. juli 2009 kl. 06:23

  Alt er kun en overgang, Valdemarsro – og om lidt vender det igen … Ingen træer vokser ind i himlen, men nogle når den næsten – og det er da helt forståeligt, at de små dejlige væsner ikke helt har kunnet kapere varmen. I gør det fantastisk og nu bliver det lidt køligere igen … Så – just keep calm og keep the eye on the ball :-)

 • Tulip skrev:
  8. juli 2009 kl. 09:19

  Ha ha kunne ikke lade være med at grine lidt af dig. Ligenu ligger de sikkert og sover sødt igen.

  Man må aldrig være for sikker, for så er det nemlig at det går galt. Ha en dejlig dag min kære søster.

 • Madame skrev:
  8. juli 2009 kl. 14:23

  Åh din stakkel, Valdemarsro! Jeg føler med dig og husker krystalklart hvordan det var at have en baby, der ikke sov om natten – og du har endda to! Men man plejer at sige, at det bliver nemmere, når de er 2-3 år …

 • kagekonen skrev:
  10. juli 2009 kl. 12:37

  Får lyst til at kramme dig, lyst til at tilbyde at tage din opvask, at holde babyerne med selskab, så du kan stå under bruseren i mere en 10 sek. men mest af alt lyst til at sige: Det er helt almindeligt og helt okay, at nybagte mødre er trætte, ikke har mascara på (i hvert til fald sjældent på begge øjne ;) ) ligesom nullermænd er glimrende kæledyr.

  Virtuelle kram til dig og din elskede, som helt sikkert også synes det er lidt hårdt lige nu.

 • Julia skrev:
  10. juli 2009 kl. 20:17

  ARGH! Hybris og Nemesis bor bare fast i blogverdenen. Føler med dig. Det ved du jeg gør. KH

 • Valdemarsro skrev:
  11. juli 2009 kl. 10:11

  Ja vi har nemlig de dejligste børn, søvnen er stadig lidt ustabil, men tilgengæld har jeg lige fået det største smil og har to dejlige, aktive og glade børn.

 • Elise skrev:
  20. juni 2018 kl. 15:44

  Dejlig post, der bestemt også gælder for en mor til 3 ugers baby anno 2018. Skønt at grine af hvordan det er – og at det en dag bliver bedre:) Tak!

  • Ann-Christine skrev:
   20. juni 2018 kl. 18:28

   Årh, en lille størrelse ♡ Tillykke med din baby – håber I begge får gavmildt med søvn ;)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.