Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sandheden-om-harry-quebert-sagen/

Boganbefaling – Sandheden om Harry Quebert sagen

Sandheden-om-Harry-Quebert-sagen

Åh altså, den der følelse af at læse sidste side af en helt fantastisk god bog …

‘Sandheden om Harry Quebert sagen’ rummer for mig alt det bedste som en kombination af krimi, mordgåder, kærlighedshistorie og skæbnefortællinger, kan rumme. Det er en bog hvor intet er givet på forhånd, hvor fortællingen er i konstant udvikling og løbende tager uventede drejninger, bedst som jeg lige troede, at jeg havde gennemskuet plottet.

Jeg har stor respekt for det kunstværk, som det er, at skrue en roman sammen på denne måde. Det kræver overblik, fantasi og et kæmpe talent. Jeg glæder mig derfor allerede til flere bøger fra Joël Dicker, og håber det bliver et forfatterskab med mange, mange spændende læseoplevelser i vente.

‘Sandheden om Harry Quebert sagen’ handler om den unge succesfulde debutforfatter Marcus Goldberg, som tager til den lille amerikanske provinsby Aurora, for at hjælpe sin gamle universitetslærer Harry Quebert. De to har et mange årigt venskab og Marcus vil både hjælpe sin gamle ven, som er mistænkt for mord efter der er fundet et lig i Harry Queberts have og samtidig vil han væk fra forventningerne, skriveblokeringen og presset om en ny roman fra hans side. Sagen udvikler sig, da Harry Quebert bliver mistænkt for mordet på den unge 15-årige pige Nola, som han for over 30 år siden havde et kærlighedsforhold til – og som nu er fundet i hans have. Skandalen ruller og hemmeligheder, løgne graves frem. Endnu flere løgne og forviklinger opstår og en yderst spektakulær mordgåde er skabt.

Jeg var tryllebundet fra første side og helt frem til den sidste side 694. Det er en bog, der er virkelig svær at lægge fra sig, når man først har taget hul på den og det er uden tvivl en af de bedste bøger jeg har læst i 2014.

Hvis I mangler den helt ideelle bog til mange timers læsning i juleferien – så er dette et oplagt valg. – og tip mig gerne med andre virkelig gode bøger til min juleferielæsning.
sandheden-om-harry-quebert

39 kommentarer
 • Marianne Winther skrev:
  12. december 2014 kl. 10:28

  Hvordan hulen kan han have et kærlighedsforhold med en for 30 år siden, hvis hun kun er 15??

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2014 kl. 10:31

   Hun har været begravet i haven i 30 år, og var 15 dengang … ;)

 • Louise skrev:
  12. december 2014 kl. 10:30

  Den er helt fantastisk! Jeg var selv dybt betaget af den. Det er helt klart også en af de bedste bøger, jeg har læst i 2014 :-)

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2014 kl. 10:33

   Hvor dejligt! Det er en bog af den slags, hvor man får lyst til at sætte et lille skilt op – ‘vender tilbage til virkeligheden, når sidste side er læst’ ;)

 • Line skrev:
  12. december 2014 kl. 11:14

  Jeg var vild med denne:
  http://www.amazon.com/This-Is-Where-Leave-You/dp/0452296366
  hvis du mangler en ny at kaste dig over.

  • Ann-Christine skrev:
   13. december 2014 kl. 06:48

   Tusind tak, Line – den vil jeg skrive på min To Read liste, hvis jeg ikke når den i juleferien, så kommer den med i kufferten i januar :)

 • 12. december 2014 kl. 11:26

  Tak for tippet, dem skal laeses! Der er ikke noget som at laese en rigtig god bog, men ogsaa lidt soergeligt naar den saa slutter, ikke? ;-)

  God weekend, Veronica

  • Ann-Christine skrev:
   13. december 2014 kl. 06:49

   Jo, det er det! Og lad mig endelig høre hvad du synes om den :)
   God weekend til dig også
   Kh AC

 • 12. december 2014 kl. 11:38

  Det lyder lige som en bog for mig :-) So many books – so little time. Godt, det snart er juleferie!

  Jeg kan anbefale Liv efter Liv af Kate Atkinson – det er en helt forrygende bog også.

  vh/Karen

  • Ann-Christine skrev:
   13. december 2014 kl. 06:53

   Jamen fuldstændig, min læseliste får også hele tiden nye bøger føjet til – det ville også være virkelig ærgeligt at løbe tør for gode bøger ;)
   Jeg har lige læst om Liv efter liv, tusind tak for anbefalingen! Den lyder som en bog der skal læses snarest :)
   Kh AC

 • Øglemor skrev:
  12. december 2014 kl. 12:25

  Den er SÅ god! Jeg læste den for et par måneder siden og kunne nærmest ikke få armene ned af begejstring!

  • Ann-Christine skrev:
   13. december 2014 kl. 06:53

   Det er SÅ dejligt med sådanne bøger :)

 • Ida skrev:
  12. december 2014 kl. 17:00

  Den har jeg også fået anbefalet af en anden, måske det skal være mit lænestof i juleferies? Spændende lyder den i hvert fald.
  Jeg har lige læst Alt må vige for natten færdig, den kan også varmt anbefales.

  • Ann-Christine skrev:
   13. december 2014 kl. 06:57

   Det er den, og jeg ville næsten ønske at jeg havde den tilgode endnu ;)
   Jeg har også hørt meget godt om Alt må vige for natten, den glæder jeg mig til

 • Maria Beck skrev:
  12. december 2014 kl. 20:14

  sandheden om Harry …… Er et mesterværk og en historie man ikke bare lige glemmer.
  En anbefaling: Zenobias liv af Ebbe kløvedal reich. Det er historie og religion og handler om jagten på en skriftrulle der hentes at Gud var kvinde. Den er virkelig god.

  • Ann-Christine skrev:
   13. december 2014 kl. 07:03

   Tusind tak for anbefalingen! Den skal jeg have med på min læseliste – lyder god :)

 • Maria beck skrev:
  12. december 2014 kl. 20:16

  Hentyder ikke hentes. Undskyld

 • Nanna Olin skrev:
  12. december 2014 kl. 22:00

  Det er også ultimativt den absolut bedste bog, jeg har læst i år. Den blev slugt i min sommerferie på nul komma dut :)

  • Ann-Christine skrev:
   13. december 2014 kl. 07:03

   Det er ret fantastisk når knap 700 sider forsvinder på ingen tid :)

 • Linda skrev:
  12. december 2014 kl. 22:08

  Det lyder som en rigtig god bog. Den er skrevet på min “to read” liste! Jeg er lige blevet færdig med Peter Høeghs bog “Effekten af Susan”, hvilken også varmt kan anbefales! Peter Høegh har en helt speciel skrivestil, med meget korte sætninger. Jeg tror at enten er man til den skrivestil, eller også er man ikke. Jeg er helt vild med det:)

  • Ann-Christine skrev:
   13. december 2014 kl. 07:04

   Den kunne jeg også godt tænke mig at læse – det er efterhånden en del år siden jeg har læst noget af Peter Høegh.

 • Ann skrev:
  13. december 2014 kl. 11:41

  Jeg er vild med dine boganbefalinger! Du har den samme smag i bøger, som jeg har, så det er dejligt at blive inspireret :) Jeg læste bl.a. Sandheden om Amelia og The Rosie Project på baggrund af din anbefaling – sød og fin historie. Her i juleferien havde jeg tænkt, at jeg vil i gang med Philippa Gregory-bøgerne. Er der en bestemt rækkefølge? Hvilken af dem anbefaler du, jeg starter med? :)

  Hvis du ikke har læst Maren Uthaugs Og sådan blev det, kan jeg varmt anbefale den – det er måske den bedste bog, jeg har læst indtil videre i år. I krimigenren var jeg (ligesom så mange andre) begejstret for Kvinden der forvsvandt, men jeg var mindst lige så begejstret for en af hendes andre krimier: Mørke steder (2009)

  PS. Jeg har selvfølgelig også reserveret Harry Quebert-sagen på biblioteket ;)

  • Ann-Christine skrev:
   15. december 2014 kl. 08:10

   Ej, hvor er det dejligt at høre! Skønt at vi kan inspirere hinanden og jeg tror jeg må have fat i både Maren Uthaugs bog og Mørke steder, som jeg endnu har til gode.

 • Helene skrev:
  13. december 2014 kl. 15:49

  Tusind tak for tippet:-) er tilfoejet min oenskeseddel:-) Jeg kan tilgengæld anbefale “Vindens skygge” af Carlos Ruiz Zafon hvis du ikke kender den;-) Det er en af de bedste bøger jeg har læst, og måske lidt i samme stil:-)
  God december lørdag til jer
  Kh Helene

  • Ann-Christine skrev:
   15. december 2014 kl. 08:16

   Åh ja, den er så fantastisk! Jeg fik den anbefalet af min søster for et par år siden og havde den liggende længe inden ejg gik i gang, da jeg først startede på den, var den jo læst på et splitsekund og jeg var så tryllebundet af den.
   Rigtig glædelig jul til dig
   Kh AC

 • Inger Marie Ipland skrev:
  13. december 2014 kl. 17:01

  Det er en fantastisk bog, kan også varmt anbefale den.
  Prøv også at læse Donna Tartt´s bog “Stillidsen”, det er også en fabelagtig god bog! 837 sider! Men det er det hele værd.
  Venlig hilsen
  Inger Marie

  • Ann-Christine skrev:
   15. december 2014 kl. 08:16

   Den har jeg haft kig på et par gange. Dejligt at høre at den er en god oplevelse at give sig i kast med :) Tak – Den skal læses!
   Kh AC

 • Anja skrev:
  30. december 2015 kl. 13:29

  Købte i 2014 denne bog i julegave til min søster, fordi jeg havde læst din anbefaling af bogen. Hun var meget begejstret for den, da hun fik den læst. Et helt år skulle der gå før jeg selv fik taget mig tid til at få den læst (dog som lydbog) men den har absolut været ventetiden værd. Virlelig god bog med spænding lige til det sidste – jeg var fanget fra start til slut.

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2015 kl. 14:24

   Ej, hvor dejligt! Det er virkelig også en fantastisk bog. dejligt du også havde en god oplevelse med den :)

 • Linette Jensen skrev:
  26. januar 2017 kl. 15:13

  Hej Ann-Christine,
  Så fik jeg endelig læsten bogen.
  Den har ligget på natbordet længe og kigget på mig. Kunne ikke rigtig tage mig sammen, da jeg syntes at den så så skræmmende tyk ud. Men da jeg først fik hul på den, tog den jo ingen tid at læse.
  En helt fantastisk historie…
  Det bedste af det hele er, at jeg har fundet ud af, at han har skrevet en fortsættelse. Så den skal jeg have fingerene i.
  Tak for anbefalingen.

  • Ann-Christine skrev:
   26. januar 2017 kl. 15:28

   Ej, hvor er det da bare dejligt at høre! Jeg bliver selv så glad når jeg får sådan en oplevelse af en bog, som du beskriver her; -at en af dem man skal tage sig lidt sammen til, viser sig at være en hvor siderne nærmest vender sig selv og bare er helt fantastisk!
   Og tusind tak for tippet om at der er en fortsættelse, den havde jeg misset – så det var virkelig en skøn nyhed :)
   Kh AC

 • Christina skrev:
  14. februar 2017 kl. 13:45

  Den er bog er jeg netop i gang med. Synes også, at den er helt fantastisk spændende. Udfordringen er tiden til at læse sådan en mursten færdig ved siden af fuldtidsjob og to-årige tvillinger. Men jeg vil gøre et ihærdigt forsøg især efter at have læst din anbefaling.

  • Ann-Christine skrev:
   15. februar 2017 kl. 21:23

   Sejt, at du får tid til at læse! :)
   Jeg synes det var så dejligt da jeg begyndte at prioritere læsning igen efter et par år uden. Tror jeg læste 1 bog om året de første 3 år med tvillinger ;) Rigtig god fornøjelse med den skønne bog-
   Kh AC

 • Kübra skrev:
  5. april 2017 kl. 14:09

  Kære Ann – Christine

  Alle de bøger jeg har købt eller lånt ud fra dine anmeldelser har jeg slugt råt :) Sidste uge blev jeg færdig med bogen Sandheden om Amelia. Rigtig god bog.
  Jeg er nu i gang med at læse Sandheden om Harry Quebert sagen og jeg er nødt til at sige at den bare er fantastisk. Jeg ved allerede, at når den sidste side er læst færdig vil jeg sidde med den største tomhed.

  • Ann-Christine skrev:
   6. april 2017 kl. 08:08

   Åh, hvor er det skønt at høre! Så fantastisk at kan give en god boganbefaling videre og du bliver lige så begejstret for bogen som jeg selv var.
   Tusind tak for den skønne hilsen – og jeg kender godt den der tomhed efter en særligt god bog. Godt der er så mange flere skønne læseoplevelser derude ;)
   Kh AC

 • Tina skrev:
  6. september 2017 kl. 22:31

  Tak for anbefalingen – selvom den er nogle år gammel. Jeg har i aften læst bogen færdig. En meget særlig bog, synes jeg. Jeg er imponeret over Joël Dicker. Og så det der med, at forfatteren skriver om en forfatter, der skriver om en forfatter… Wouw.
  Næste bog der venter er Naja Marie Aidt: “Har døden taget noget fra dig, så giv det tilbage”. En helt anden genre, men glæder mig til den læseoplevelse også. Og derefter er det vist tid til en fagbog “At ville noget med nogen” – om dannelse. Den ligger også og venter.
  Godt læseefterår til dig :)

  • Ann-Christine skrev:
   7. september 2017 kl. 17:05

   Hvor er det dejligt at læse og jeg er helt med dig – er også imponeret og faldt pladask for at forfatteren skriver om forfatteren osv.
   Rigtig god læselyst med de næste dejlige bøger :) Og skønt læseefterår til dig også
   Kh AC

 • Camilla Kirstine skrev:
  1. november 2018 kl. 22:45

  Kære du!
  Jeg har netop set at denne bog er blevet til en serie og skal vises på Cmore. Måske noget for dig ? :)

  • Ann-Christine skrev:
   5. november 2018 kl. 08:32

   Ej, hvor fint du tipper mig om det! Det havde jeg ikke set, men den lyder spændende :)
   Tak for tippet
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.