Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/skotland-loch-lomond/

Skotland – Loch Lomond

skotland_1_valdemarsro

Under 40 minutters kørsel fra Glasgow, kommer man til den fantastiske natur omkring Loch Lomond. Skotland viste sig virkelig fra sin allerbedste side, først en smule tåge og dis, så opklaring og en himmel med skyer, solskin og en god fornemmelse af, hvordan det skotske vejr på få timer kan skifte fra sol til regn og hvordan naturens kræfter virkelig kan tage fat og være voldsom i det skotske højland.Skotland_10_valdemarsro

Jeg besøgte Shantron Farm, som driver kvæg og får, samt avler spiselam. Skotland har kæmpe store arealer med natur, hvor det er umuligt at dyrke noget som helst pga de store mængder regnvand i landet.

Fåreavl og produktion af lammekød er til gengæld en mulighed og samtidig er dyrene med til at vedligeholde naturen, så den ikke bliver fuldstændig ufremkommelig. Jeg sætter meget stor pris på at spise kød fra dyr, som er enten økologisk eller hvor dyret har levet et så naturligt og frit liv, som muligt – det var derfor en stor fornøjelse at høre om og se, hvordan dyrene her i det skotske højland lever ude hele året. Om vinteren får de supplere deres næring, men ellers så lever de af græs året rundt fra de kæmpe store arealer og er på den måde naturens vedligeholdere. Sæsonen for skotsk lammekød ligger fra slutningen af september frem til januar og det er således ikke til vores traditionelle danske påskelam, at vi skal spise skotsk lammekød – men lige nu.

skotland_3_valdemarsro

skotland_4_valdemarsro

skotland_5_valdemarsro

Ej, men er der ikke bare smukt? Jeg sendte sms til Martin i lørdags, om at Skotland nu står højt på vores rejse-ønskeliste, som familie. Shantron farm har bed & breakfast og jeg kunne da lige forestille mig en uges ferie med natur og skønhed, så langt øjet rækker.

skotland_6_valdemarsro

skotland_7_valdemarsro

 

Skotland_11_valdemarsro

Skotland_9_valdemarso

skotland_12_valdemarsro

skotland_8_valdemarsro

kager-og-kaffe

Gæstfriheden er stor og den skotske accent er så charmerende – og uhmm, vi blev budt på både kaffe og lækre hjemmebagte kager, pandekager og lemoncurd. Jeg er blevet meget inspireret til nye opskrifter på denne tur – både til det søde køkken og til aftensmadsretterne. Man skal aldrig sige aldrig, men jeg tror dog ikke haggis kommer på bloggen – men jeg har til gengæld fået lyst til at lave endnu flere retter med lammekød.skotland_2_valdemarsro

27 kommentarer
 • Nicoline Aagaard skrev:
  22. september 2014 kl. 18:20

  Nej, hvor har jeg bare lyst til at rejse afsted med det samme – det er godt nok det fineste lille sted, jeg længe har set. Den B&B bliver skrevet ned på min rejseliste med det samme.
  Ps. Det er skønt med de mange flotte billeder!
  – Nicoline

  • Ann-Christine skrev:
   23. september 2014 kl. 08:21

   Jeg kan bare forestille mig hvordan alle tanker falder helt til ro og man bare bliver fuldstændig hensat til nuet ved at være lige der i naturen i længere tid – havde fornemmelsen bare af et par timer på det skønne sted! :)

 • Livsglimt skrev:
  22. september 2014 kl. 18:26

  Jo, det ligner virkelig et utrolig dejligt sted!

  • Ann-Christine skrev:
   23. september 2014 kl. 08:21

   Ja, ik – jeg vil i hvertfald meget gerne tilbage :)

 • lissen andersen skrev:
  22. september 2014 kl. 19:18

  Det frembringer dejlige minder….for 13 1/2 år siden var jeg på studietur til Edinburgh, og der tog vi på langfart, lige præcis en tur til Lock Lomond!! Skotland er i sig selv et meget smukt land, men synet af så stor en sø, med skibe på, og bjerge er noget vores øjne ikke er vandt til at se, og derfor bliver det ret eksotisk…..og de Skotske langhårsvæg er simpelthen så smukke!!!

  • Ann-Christine skrev:
   23. september 2014 kl. 08:22

   Jeg er noget så enig – det tager helt pusten fra én, så smukt er det! :)

 • Dorte skrev:
  22. september 2014 kl. 20:24

  Ser utrolig skønt ud – også et af mine (mange) ønskerejsemål. Haggis tænker jeg måske også skal nydes i det skotske, hvor man tradition følge eller land fly, men heller ikke noget jeg har trang til at eksperimentere med selv :-).

  • Ann-Christine skrev:
   23. september 2014 kl. 08:22

   Ha ha, det tror jeg du har helt ret i – nogle retter skal bare spises i det land de kommer fra :)

 • Rikke skrev:
  22. september 2014 kl. 23:31

  Jeg får helt hjemve!! Boede i fantastiske Glasgow i 2012! Fantastisk sted! Lov mig at give vegetarian haggis med neeps’n’tatties et skud! Måske er det fordi jeg er vegetar, men jeg ELSKER DET!! Og så skal du helt klart spise indisk mens du er i Glasgow! SÅ lækkert :-)

  • Ann-Christine skrev:
   23. september 2014 kl. 08:24

   Ej, det nåede jeg ikke! Godt jeg har sat Skotland på rejselisten, for det må vi da prøve :) Både indisk og vegarisk haggish!

 • ASH-Bech skrev:
  23. september 2014 kl. 09:03

  Fantastisk!
  Var i Skotland her i sommer med mine to sønner og havde den mest fantastiske tur, blandt andet med Rabbies Guided Tours. Et firma der varmt kan anbefales. Vi blev kørt rundt hele dagen med egen private skotske guide blandt andet op til Loch Lochmond. Der var så smukt, ligesom jeg havde forestillet mig.
  Vi blev enige om at smage Haggis på en lokal pub og jeg må indrømme, at det smagte langt over hvad jeg havde forventet, sådan lidt stærkt krydret paté-agtigt.Vi boede i Edinburgh, suveræn by fyldt med lækre spisesteder og spektakulære bygninger. Skotterne var utrolig gæstfrie, som du også skriver og der var bare en god, rolig smuk og skøn stemning, overalt hvor vi var. Vi blev enige om at dette var vores første ud af mange kommende ture til Skotland :-)

  • Ann-Christine skrev:
   24. september 2014 kl. 13:46

   Ej, hvor lyder det som en fantastisk dejlig tur!
   Skønt at høre at du også har fået smag for mere :)

 • Rikkeprikke skrev:
  23. september 2014 kl. 09:08

  Hvor er det smukt. Min mor drømmer om en tur til Skotland, måske jeg skulle tage hende under armen og komme af sted :)

  • Ann-Christine skrev:
   24. september 2014 kl. 13:47

   Det synes jeg lyder som en virkelig dejlig ide :)

 • lone skrev:
  23. september 2014 kl. 09:13

  Øj, jeg drømmede mig lige tilbage til Skotland.. Jeg har camperet ved loch lomond en del år da jeg var barn, mine forældre har været vilde med Scotland, så har nydt naturen, maden og menneskerne derovre. Vi har også planer om at tage børnene med derover engang..

  • Ann-Christine skrev:
   24. september 2014 kl. 13:52

   Ej, hvor lyder det hyggeligt! Kunne godt forestille mig camping med børnene ville være tophyggeligt i det område!

 • Birgitte B skrev:
  23. september 2014 kl. 11:02

  Jeg elsker Skotland. Har jeg gjort lige siden jeg var på ferie derovre (i 1998). Fantastisk natur og så søde mennesker. Vi kørte op langs kysten og boede på forskellige B&B. Skøn ferie :-)

  • Ann-Christine skrev:
   24. september 2014 kl. 21:11

   Bilferie i Skotland, det kunne jeg virkelig godt tænke mig. Bare køre rundt og nyde naturen og bo på B&B … Lyder så skønt!

 • tina nymann skrev:
  23. september 2014 kl. 17:31

  Fantastiske billeder du har med hjem:-) Ja, Scotland er smukt – og det på alle tider af året…..

  • Ann-Christine skrev:
   24. september 2014 kl. 21:11

   Det kunne jeg sagtens forestille mig. Kunne godt tænke mig at opleve det – også når det er råt og blæsende :)

 • Mor skrev:
  24. september 2014 kl. 09:48

  Tak for de skønne billeder! Og med din beskrivelse af turen og dine oplevelser,- så er det da et sandt wellness både for folk og fæ! Mener også der engang blev sendt en serie derfra, om en dyrlæge med titlen : ” Folk og fæ” Det skulle jeg bare se!

  • Ann-Christine skrev:
   24. september 2014 kl. 21:12

   Der var så hyggeligt! Du ville elske det, er jeg helt sikker på :) Måske en tur på et tidspunkt ;)

 • Maria Jørgensen skrev:
  25. september 2014 kl. 23:07

  det er fine billeder, du har sat på fa Scotland. Jeg er ny på min blog og kan foreløbig kun sætte et billede ind hvert indlæg. Men jeg lærer nyt hele tiden.

  • Ann-Christine skrev:
   27. september 2014 kl. 18:13

   Hej Maria,
   Mange tak og stort tillykke med din blog.
   Og ja, små ting kan virkelig drille i starten indtil man lige lære det hele. Rigtig god fornøjelse med det
   Kh AC

 • Line skrev:
  27. september 2014 kl. 20:41

  Iiih, hvor fint. Skotland har et helt specielt sted i mit hjerte, da jeg flyttede dertil alene da jeg var 16 år. Det er uden tvivl et af de mest fantastiske lande og naturen er bare så skøn at være i!

  • Ann-Christine skrev:
   27. september 2014 kl. 20:51

   Dét kan jeg godt forstå ♥ Jeg er virkelig også så glad for at få en fornemmelse af landet og ikke mindst smag for meget mere.

 • Suzy skrev:
  7. januar 2018 kl. 21:13

  Til orientering ligger Loch Lomond et godt stykke fra Højlandet i – netop Lavlandet. :) Ind imellem taler man om the Central Belt. Men pæne billeder. :)
  Jeg kan kun på det varmeste anbefale haggis – nu er det jo Burn’s Nicht lige om lidt, og så er den et must. Med neeps ‘n’ tatties.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.