Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-115/

Små glimt

♡ Når man opdager et stort brombærkrat i sommerhushaven ♡

En lille samling fine hverdagsøjeblikke, hverdagslykke og små glimt fra den seneste tid.

Det er ved at være noget tid siden, at jeg sidst har delt en lille samling små glimt her på bloggen. En fast serie, som jeg har haft i mange år og stadig holder rigtig meget af at lave – men også var kørt lidt fast i at lave fast hver uge. Derfor bliver den fremover mere tilfældig, hist og her kommer en samling små glimt, nogle gange hver uge og nogle gange med et par uger imellem.

Jeg elsker de mange små glimt af hverdagslykke i dagligdagen ♡

Morgenkram. Dagens første kop kaffe. Mollys miau og tiggen om en nussetur. At være gift med og arbejde sammen med Martin og dagligdagen i det. Putte Johan og Julie hver aften – og de små titusind små ting, som de begge altid har lyst til at fortælle, snakke om, stille spørgsmål ved og dele ved sengetid. Friske blomster i vaser. Duften af regnvejr. Naturen ved sommerhuset. Tomater fra haven. Krydderurter og meget, meget andet stort, småt og godt.

Langt de fleste små glimt bliver aldrig fotograferet, men blot værdsat, nydt og gemt mentalt. Men indimellem tager jeg kameraet frem og knipser et billede eller flere.

Her er et par håndfulde glimt fra den seneste tid … 

♡ Yndlingsfarver til en buket ♡

Vi optager næsten altid madvideoer til vores YouTube  kanal om fredagen og jeg køber blandt andet derfor altid friske blomster hver torsdag. Eller faktisk har jeg købt et abonnement hos bloomon, hvor de bliver leveret til døren hver torsdag. Det er altid sjovt at se hvad der er i pakken og jeg bliver indimellem præsenteret for nogle blomster, buketter og sammensætninger, som jeg måske ikke selv ville have valgt, men alligevel kommer til at holde af. Får udvidet min blomster horisont lidt på den måde.  

♡ Stolt kavaler i haven.♡

 En selvsået sommerblomst fra sidste år, som har fået lov at blive stående i staudebedet mellem dahlia og høstanemoner, som også blomstre lige nu. Molly holder ret meget af at gemme sig under blomsterne, inden hun springer ud og fanger en sommerfugl at lege med. Den skurk.

 ♡Månedsmagasinet Isabellas tillægsmagasin Countryliv denne måned ♡

I anledning af at fine Aarhus er europæisk kulturby i år, så er der ekstra meget fokus på alle de fine steder, oplevelser og kulturliv i vores skønne by. I denne måned er der en rigtig fin artikel om Aarhus og jeg er i fint selskab med byens borgmester, hvor vi deler vores yndlingssteder i byen.

 ♡ Tomater i haven ♡

Næsten utroligt, at de kan modne og få den der perfekte solvarme sommersmag af hjemmedyrkede danske frilandstomater i dette vejr. Men det lykkedes og lige nu kan vi dagligt plukke et par stykker derude. 

 ♡Skøn børnebogsstabel ♡

Johan og Julie er vokset op med højtlæsning og filmene om både Emil, Pippi og Ronja Røverdatter. Nu læser de bøgerne selv og for at kunne tale med om dem – og særligt fordi bøgerne er super gode – så læser Martin og jeg også dem vi ikke har læst før eller hvor det er mange år siden. Dét er ret hyggeligt.

  ♡ Frøsamleren ♡

Jeg samler blomsterfrø til næste år, og særligt i år har jeg et godt øje til valmuer. Vil så gerne have et lille valmuebed i sommerhushaven til næste sommer. Det er lidt pudsigt faktisk, for da vi overtog vores rækkehus her i den sydlige del af Aarhus var haven belagt med fliser overalt og vi startede på ny med at finde på, indrette og skabe vores drømmehave ud fra den plads vi havde. Og vi er så glade for vores lille have her.

Lidt det samme sker i vores sommerhus have. Her er det blot en stor græsplæne, der fylder det meste, samt en fin bonus i form af brombærkrat, en hyld og lidt andet krat, hvor vi lige skal have fundet ud af, hvad det gemmer på. Vi har igen alle muligheder for at skabe den sommerhushave, vi drømmer om – og dét er et projekt vi glæder os helt enormt meget til.

♡ Surdejsbolledej ♡

Jeg bliver altså ganske enkelt glad af synet af en flot hævet dej, duften af frisktbagt lunt brød og en sprød skorpe på gode nybagte boller. Helt enkelt.

  ♡ Bolognese i sommerhuset ♡

Når man overtager et sommerhus er det langt de fleste gange inkl interiør og møbler. Den første weekend i sommerhuset gik med at rydde op og ud i det hele og køre på genbrug med langt det meste. Der var nogle få gode ting der passer ind i vores stil, blandt andet en stabel dybe tallerkener og middagstallerkener med dette fine mønster.

 ♡ Vand og Natur – Norsminde ♡

Forrige weekend sad jeg helt alene i over en time og bare kiggede ud over vandet. Helt meditativt og noget så rart. En tur til Norsminde er altid lig med en tur ned og kigge til vandet. Elsker at betragte og nyde hvordan naturen ændre sig hen over året og hvordan himlen og havet skifter farve i løbet af dagen og alt efter vejret. Der er simpelthen så rart og stille på de kanter og vi glæder os rigtig meget til stille og rolig at komme lidt på plads derude.

salling rooftop

♡ Salling Rooftop ♡

Martin arbejde inde på Lynfabrikken i går, mens jeg holdt fridag og forkælede mig selv med frisørbesøg og andre rare ting om formiddagen. God fordeling ;) Derefter mødtes vi til en hurtig frokost og måtte lige en tur op og se ud over Aarhus fra Salling Rooftop i det fine, fine vejr. Der er virkelig fint og der var sådan en god stemning i solskinnet, deroppe på taget.
Årh, men altså hvor man dog værdsætter blå himmel, tørvejr og solskin ekstra meget dette efterår.

6 kommentarer
 • Trine skrev:
  16. september 2017 kl. 15:38

  Hej AC…
  Synes det er så hyggeligt med de små glimt- ligesom med månedsplanen får det mig lige til at tænke over, hvad der var af rare stunder og glimt – hvilket er en fin øvelse?
  Jeg så også Salling rooftop da jeg var på weekend i starten af måneden- virkelig fin spot?
  I dag skal der laves mørbradgryde, lasagne og chili con varme til fryseren inspireret af tidligere indlæg. Og hvor er du/i bare heldige med det sommerhus❤️
  Kh Trine

  • Ann-Christine skrev:
   17. september 2017 kl. 10:51

   Det er jeg rigtig glad for at du synes ♡ det er nemlig også rigtig hyggeligt at lave dem :)
   Det lyder som en mægtig produktiv dag i køkkenet, så lækkert med alle de gode sager i fryseren til hverdagene.
   Håber du får en rigtig skøn søndag i dag :) Tak for dine altid så søde hyggelige hilsner, Trine
   Kh AC

 • Sofie skrev:
  19. september 2017 kl. 09:50

  Sikke mange hyggelige glimt fra jeres hverdag :-)

  Jeg er også selv vokset op med Astrid Lindgrens børnebøger, og har læst Emil fra Lønneberg og Pippi for dem. Men er i tvivl om hvornår vi kan gå i gang med Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte, Rasmus på farten o.lign. Kan du huske hvornår I læste dem for jeres børn?

  Mvh Sofie

  • Ann-Christine skrev:
   20. september 2017 kl. 09:14

   Tusind tak ♡
   Jeg læste Ronja Røverdatter højt, da Johan og Julie var omkring 5-6 år og det passede fint aldersmæssigt til dem. Brødrene Løvehjerte og Rasmus på farten har de selv læst denne sommer (de er 8 år). Jeg har endnu ikke selv læst Rasmus på farten, men tror den også kan være fin som højtlæsning fra 6-7 år. Brødrene Løvehjerte er rigtig fin fra 8 år og opefter.
   Kh AC

   • Sofie skrev:
    20. september 2017 kl. 20:18

    Tak for svar. Min ældste er lige blevet 6 år, så det kan da være vi skal kaste os over Ronja Røverdatter sammen med ham snart. Jeg tror vi venter med brødrene Løvehjerte, den er lige uhyggelig nok.
    Da jeg var barn læste min forældre Ramus på farten højt for min næsten 5 år ældre søster, jeg har måske været 4-5 år gammel og hørt halvt med – nøj jeg synes den var uhyggelig dengang ;-) Som lidt større barn blev jeg dog vild med den, så du kan godt glæde dig!

    • Ann-Christine skrev:
     22. september 2017 kl. 12:08

     Det gør jeg også :) Tjek evt også Lars Daneskovs bøger, han har lavet sådan en fin serie med virkelig fin humor og gode fortællinger. Et stort hit herhjemme.
     Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.