Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-79/

Små glimt – og lidt om den skønneste børnebogsserie

Det lille hus på prærien
♡ bedste børnebog – en klassiker, som stadig er et hit ♡

Sikke da en herlig lang weekend, vi har haft!

Med storebededagsferie og dertilhørende varme hveder, med havearbejde, yoga, fødselsdagsfejring af mig, middagslure i flertal, film, højtlæsning, kaffepauser, hygge, familiebesøg og en skør april blanding af snevejr, regnvejr og forårssol i haven.

I øjeblikket læser jeg det lille hus på prærien højt for Johan og Julie og vi har læst en del kapitler denne weekend.

Vi startede med det lille hus i den store skov, som er den første i serien.

Jeg læste selv bøgerne flere gange som barn og jeg elskede dem! Men da jeg let bliver utålmodig omkring lange beskrivende fortællinger og har en høj læsehastighed, når jeg læser selv – og måske nok lidt for høj læsehastighed ved lange beskrivelser … – så er det virkelig en helt, helt anden oplevelse at læse bøgerne højt for mine børn.
Vi dvæler mere ved sætningerne og beskrivelserne. Jeg læser kapitlerne og beskrivelserne omhyggeligt (og hyggeligt) og vi stopper jævnligt op for at tale om billederne og fx om hvordan Laura og Marys far har bygget huset, hvad nagler er, hvordan værktøjet virker og hvordan man flækker træer over til gulvbrædder.
Da jeg læste den første bog i serien højt, troede jeg ikke, de havde tålmodigheden til at lytte til alle de lange forklaringer og detaljer, så jeg sprang indimellem henover nogle lange passager, men så opdagede jeg efterhånden, at de jo elsker netop de fortællinger. Og fandt på den måde ud af, at jeg faktisk også selv holder helt af de nøje beskrivelser og fine detaljer.

Johan og Julie er begge opslugt af historien og er meget interesseret i alle detaljerne i bogen – som voksen er det jo samtidig et helt studie i selvforsyning, hvor man kommer vidt omkring bygning af huse, tapning af ahornsirup, rygning af kød osv. Herligste serie og i weekenden benyttede jeg mig af, at det i lørdags var bøgernes dag (herligt sammentræf med min fødselsdag, jo) og købte 5 bøger mere i serien til en god pris.

Så nu glæder vi os til at få leveret en bogstak til den perfekte til sommer højtlæsning i haven.

fødselsdagsgaver
♡ Fødselsdagsgaver ♡
gavekort
♡ Dejligste hyggelige oplevelser i vente ♡
buket-luftig
♡ ny fin og luftig forårsbuket ♡
F Høj
♡ smørebrød ala brændende kærlighed hos F Høj ♡
Jordbærmynte
♡Jordbærmynte – ny myntefavorit ♡

En mynte, som både dufter og smager helt vidunderligt af jordbær. Uhmm, den kommer jeg til at spise på mine morgenmadsretter sommeren igennem. Jeg fortæller mere om mine krydderurter på bloggen i morgen
flødeboller og kage
♡ kager kager kager ♡

Julie valgte den største lyserøde marengs. Johan valgte en pakke fine småkager. Martin en flødebolle med lakrids og jeg valgte en Sarah Bernhard kage. Og så delte vi ellers på kryds og tværs så alle fik smagt alle kager.
molly
♡ hende her nussegøjen ♡

Har virkelig aldrig mødt så kælen en kat, som Molly – som elsker at blive aet på den silkebløde mavepels og bare hengiver sig fuldstændig i så lang tid vi gider. SÅ godt vi fik hende herhjem til os.
solnedgang
♡ den fineste udsigt fra vores stue ♡

Flere gange om ugen kan vi nyde den smukkeste solnedgang fra vores stue og køkkenvindue.
Varme Hveder

Varme hveder ♡

Herlig tradition med sådan en omgang bløde lune nybagte boller og kold smør. Mums!

34 kommentarer
 • Marianne Luna skrev:
  25. april 2016 kl. 11:44

  Hvor køber du de lækre, økologiske krydderurter henne? :)

 • Dorte skrev:
  25. april 2016 kl. 12:31

  Elskede også det lille hus på prærien som barn – både bøgerne, som jeg har læst utallige gange, men også serien de sendte på TV var et hit – sikke min søster og jeg kunne lege det lille hus på prærien :-).

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2016 kl. 09:13

   Den leg, legede vi også :) Og jeg kunne dagdrømme mig til livet på prærien i timevis – synes virkelig det var så magisk og fantastisk et sted.
   Kh AC

 • Catrine Marcussen skrev:
  25. april 2016 kl. 12:38

  Stort til lykke med fødselsdagen. ??
  Tak for alt det du deler med os.
  Kh Catrine

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2016 kl. 09:13

   Tusind tak, Catrine <3

 • Malene skrev:
  25. april 2016 kl. 12:50

  Hvor er det skægt med de bøger… eller lad mig rette mig selv, DEN bog!
  Den aller første af dem; det lille hus i den store skov. Min ultimative ynglingsbog. Som barn og som voksen.
  Den er tryg og god. Uden overdrivelse har jeg nok, som barn, læst den henved 25 gange! Jeg vender ofte tilbage til de samme bøger og film, for nogle af dem giver den dejligste trygge og velkendte fornemmelse.
  Og nu bliver det lidt skørt, men som voksen har jeg faktisk haft den som lydbog på min telefon, og hørt den lige inden jeg skulle falde i søvn. Genkendeligheden og “det gode” gør mig så rolig og dejlig søvnig :-) Og BUM – kort tid efter sover jeg. Og det er lige meget at jeg ikke aner hvor jeg er kommet til, for jeg kender jo historien ud og ind. Kan for øvrigt tilføje at jeg har det på samme måde med Olsen Banden film… trygt og godt. Fra dengang verden stadig var et lidt bedre sted :-)
  Min mand siger tit, at jeg er født i et helt forkert årti – jeg har en gammel sjæl, åbenbart… ha ha :-)

  Dejligt gensyn med min ynglingsbog :-)

  /Malene

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2016 kl. 09:16

   Hvor er det hyggeligt! Og jeg kan sagtens følge dig, for det er jo virkelig en fortælling fyldt med tryghed og jordbundethed – rummer alt det bedste fra ‘det simple langsomme liv’ som godt kan være attraktivt at stræbe efter i vores vestlige livsstil fyldt med påvirkninger og travlhed.
   Dejlig kommentar! :)
   Kh AC

 • Inaam skrev:
  25. april 2016 kl. 13:02

  Stort tillykke med fødselsdagen i weekenden. Det så ud til, at du rigtig blev forkælet.

  Min datter er selv igang med at læse “Det lille hus på prærien”. Det er så hyggeligt, når ens børn begynder at læse de bøger, som man selv læste, da man var barn. Så drømmer man sig tilbage til dengang. Jeg har overvejet om, jeg selv skulle læse bøgerne igen, det er efterhånden lang tid siden.

  God dag.

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2016 kl. 09:17

   Det gjorde jeg, så hyggeligt :)
   Og åh ja, hvor er det dejligt at din datter selv læser bogen nu, jeg glæder mig også sådan over at introducere alle de skønne bøger jeg selv har nydt for mine børn. Kan varmt anbefales at læse dem selv igen også :)
   Dejlig dag til dig
   Kh AC

 • Louise skrev:
  25. april 2016 kl. 13:50

  Dejlige små glimt og vidunderlige børnebøger, som vækker minder!

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2016 kl. 09:18

   Mange tak :)

 • Maria skrev:
  25. april 2016 kl. 14:05

  Det er så dejligt at kunne læse op af ens yndlings bøger for ens børn. Kan heller ikke rigtig vente til at Frida bliver stor nok til Laura-bøgerne eller Narnia-serien som også har været en af de bedste bøger jeg har læst som barn men også er vendt tilbage til som voksen.

  Og tillykke med fødselsdagen, det sr ud til at den forlænget weekend har været rigtig dejlig.

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2016 kl. 09:19

   Det har været så dejligt – håber også du havde en god lang weekend :)
   Og tak for at minde mig om Narnia-serien, den må jeg lige have skrevet op også – og bøgerne med Anne fra Grønnebakken også, de er også fantastiske
   Kh AC

 • Mutti skrev:
  25. april 2016 kl. 14:29

  Åh ja! Det var bare den bedste serie at se sammen med dig og søster! Og siden, da den blev genudsendt midt i 90’erne der passede det så fint, at jeg lige kunne nå hjem og se et afsnit..

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2016 kl. 09:20

   Vi elskede den serie – så fantastisk! :)

 • Mette skrev:
  25. april 2016 kl. 16:15

  Vi har også genlæst en del bøger fra serien om De 5 med stor fornøjelse. Kan anbefale den gamle udgave, da det giver en god snak, når sproget er meget anderledes end i dag

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2016 kl. 09:21

   Jeg har virkelig også været tryllebundet af De 5.
   Dem glæder jeg mig til Johan og Julie skal læse eller have læst højt. Hmm, gad vide om de er alderssvarende nu og passer til to størrelser på snart 7 år … det må jeg lige tjekke op på ;)

   • Mette skrev:
    26. april 2016 kl. 17:54

    Min søn var lige blevet 7 år, da vi læste den første. Og dine børn er jo vant til højtlæsning, så det er jeg helt sikker på at de er klar til

    • Ann-Christine skrev:
     27. april 2016 kl. 09:18

     Super godt! Så er det da måske dem vi skal i gang med efter Laura bøgerne :)

 • Anna skrev:
  25. april 2016 kl. 16:37

  Tak for anbefalingen! Må jeg spørge hvor gamle dine børn er? Min dreng er 6 år (næsten 7) og jeg ved ikke, om han har den rette alder til Det Lille Hus på Prærien?

 • Anna skrev:
  25. april 2016 kl. 16:39

  Nå ja, så brugte jeg lige 2 minutter mere på din blog og fandt selv deres alder :) Så er det vist bare at gå igang med at læse :)

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2016 kl. 09:22

   Godt du lige fandt det – og ja, så har vi jo jævnaldrende børn :) Den perfekte alder til disse bøger.
   Rigtig god fornøjelse med dem

 • Mette skrev:
  25. april 2016 kl. 19:09

  Jeg læste dem alle såååå mange gange i min barndom, tror seriøst jeg sled et sæt af serien op fra biblioteket ???

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2016 kl. 09:23

   Sejt! Det er godt vi har bibliotekerne :) Dem var og er jeg også storforbruger af :)

 • 25. april 2016 kl. 22:47

  Åh ja, Det lille hus på prærien! Hvor har vi dog set den serie på Tv mange gange – og ikke mindst læst bøgerne – og grædt over alt det triste og leet når alt bar godt igen:-)
  Tak fordi du mindede om de skønne bøger.

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2016 kl. 09:26

   Hvor dejligt at høre :)
   Det er så dejligt at genopdage den fortælling og dele den videre

 • Lene J skrev:
  25. april 2016 kl. 23:05

  Dejligt at læse at en ny generation bliver “opflasket” med Det lille hus på prærien :-)
  Jeg har læst bøgerne mange gange – og selvfølglig også set det på TV.
  Jeg blev lidt nysgerrig på hvor du køber bøger ?

  • Ann-Christine skrev:
   26. april 2016 kl. 09:27

   Det er nemlig så skønt at dele den fortælling videre.
   Jeg har købt bøgerne her på Saxo.com, da jeg tror de bliver læst mange, mange gange herhjemme. Det er ofte der jeg køber bøger, men kigger også ofte på boghylderne når jeg er i en genbrugsforretning.
   Men ellers er jeg ret så glad for biblioteket :)
   Kh AC

 • Marie Cecilie skrev:
  26. april 2016 kl. 19:44

  Jeg elsker også Laura-bøgerne. Da jeg var barn, på landet, såede jeg pyntegræskar i min fars køkkenhave og da det blev efterår solgte jeg dem i en lille bod ved vejen. Alle pengene som jeg tjente blev brugt på at købe “Det lille hus på prærien”-serien :) Da jeg havde købt alle bøgerne opdagede jeg at der jo er en fortsættelse til serien, hvor man følger Laura og Almanzos datter Rose igennem hendes opvækst. Begge serier står sammen i bogreolen og jeg bliver altid glad når jeg ser dem.
  Selvom det er 20 år siden jeg købte bøgerne, så læser jeg dem stadig mindst én gang om året og ja de emmer af barndom, tryghed og lykke :)

  • Ann-Christine skrev:
   27. april 2016 kl. 11:33

   Ej, hvor hyggeligt! Og sikke en fin måde at tjene penge til at købe flere bøger. Bliver selv så stolt af mine børn når de sætter bod op om sommeren og sælger perlearmbånd og hjemmelavet saft til de der kommer forbi.
   Dejligt tip med fortsættelse af serien, det vil jeg da lige se nærmere på :)
   Kh AC

 • Helena skrev:
  26. april 2016 kl. 21:07

  Åh ja, Det lille hus på Prærien! Hvor jeg dog glæder mig til at min lille datter bliver stor nok til at få læst højt for alvor. Vi er lige begyndt med “Kleo Kat” og “Den lille grønne traktor på arbejde”, så der går lige et par år endnu :)
  Hvis du kan grave lidt i bibliotekets gemmer, kan du måske finde de skønneste hestebøger, som jeg tror at Julie vil elske at få læst op.
  Den ene serie er om den engelske pige, Gitte (Jill i originalversionen) og hendes lettere kaotiske liv. Forfatteren er Ruby Ferguson, og de kan være temmelig svære at finde. Den første bog hedder “Gitte får en pony”
  Den anden serie er svensk, om pigen Britta og hendes smukke grå pony, Silver. De er skrevet af Lisbeth Pahnke og første bog hedder “Britta rider hubertusjagt”.
  Rigtig god fornøjelse :)

  • Ann-Christine skrev:
   27. april 2016 kl. 13:09

   Så hyggeligt med højtlæsning, også for de helt små størrelser :)
   Jeg var selv ret hestetosset som barn, så kender godt bøgerne om Britta og hendes pony. Men har ikke hørt om Gitte/Jill bøgerne før, så det skal jeg da lige undersøge og kigge efter :)
   Tak for tippet
   Kh AC

 • Jannie Viberg skrev:
  27. april 2016 kl. 07:49

  Godmorgen Ann-Christine.
  Et forsinket tillykke med fødselsdagen. Jeg håber, at du havde en rigtig dejlig dag med en masse forkælelse og hygge, omgivet af dine nære og kære. :)

  Jeg har fornylig købt din bog, og hvor er det bare hyggelig og inspirerende læsning.

  Rigtig dejlig dag.

  Mvh.
  Jannie Viberg.

  • Ann-Christine skrev:
   27. april 2016 kl. 13:12

   Hej Jannie,
   Tusind tak og det kan du tro at jeg havde :) Rigtig hyggelig!
   Og hvor dejligt med bogen, det er jeg glad for at høre.
   Rigtig dejlig dag til dig
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.