Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lemongraes-margarita/

Citrongræs Margarita

Citrongræs er et must i asiatiske retter, men den er også virkelig herlig i en skøn cocktail som denne citrongræs margarita. Minder mig om varmt sand i strandkanten, stjerneklare aftener, cikadernes sang og vores 2-3 ugers ophold på Koh Lanta sidste år.

Citrongræs margarita er en skøn forårs og sommercocktail – nem at lave og smager så skønt! Kunne sagtens forestille mig den også vil være god med et par blade basilikum i …

PT5M

Citrongræs Margarita

2 glas    5 min.
2 glas
Ingredienser
Udskriv opskrift
5 min.
Fremgangsmåde

Skær 1/2 cm af citrongræsstænglen i hver ende, halver den og flæk den på langs med en kniv.

Ingefær skæres i tynde strimler og både citrongræs og ingefær kommes i en morter sammen med limesaft.

Kværn det godt så den gode smag fra citrongræs kommer frem. Det hele hældes i en shaker, fyldt halvt op med isterninger.

Tilsæt tequila og shake grundigt.

Hæld på to fine glas med knuste isterninger, fordel lidt kvast citrongræs og ingefær som pynt og limebåde i glasset.

Nydes iskolde ♡

(citrongræsset spises ikke, men afgiver blot super smag!)

Sukkersirup
Den har lang holdbarhed og er altid god at have til at søde drinks
Glykosesiruppen gør at den ikke krystalliserer, som den nemmere kan hvis den laves med ren sukker. Skal den bruges med det samme, så lav blot 1/4 portion sirup og brug ren sukker.

Kog sukker, vand og glykosesirup op i en gryde og kog til alt sukkeret er opløst. Hæld på en ren flaske.