Rabarber & Hyldeblomst cocktail med basilikum


Årets første sommerdag i går fejrer vi med en sommerlækker cocktail i dag.
Fredagsstemning og weekendnydelse! Vi har planer om hjemmelavede burgere på grillen, havenydelse og en lækker cocktail til at skåle weekenden ind med.
Rabarber & Hyldeblomst Cocktail med basilikum er perfekt i den forbindelse. Jeg er fan af krydderurter i drinks – også de mere utraditionelle, som rosmarin, basilikum, salvie og timian. Et firkløver af skønne aromatiske krydderurter som giver et uimodståeligt krydderi til cocktails. Ikke alle fire i samme cocktail, men hver for sig er de geniale!
Cocktailen her kan fint laves i en alkoholfri udgave. Tilberedes på præcis samme måde, blot uden vodka. Den er testet og godkendt herhjemme også.
Rigtig skøn weekend til jer! ♡
Arbejdstid 15 min.
Antal 2 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarber og Hyldeblomst cocktail med basilikum
- Rabarberpuré
- 1 dl rabarber, finthakket
- 0,50 dl vand
- 0,50 tsk vaniljepulver
- Derudover
- 10 cl vodka
- 6 cl hyldeblomstsaft
- 1 frisk basilikum, 10 blade herfra, fintstrimlet
- 33 cl danskvand
- isterninger
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rabarberpuré
Kom rabarber, vand og vanilje i en gryde, kog op og lad det simre til rabarberne kan blendes til puré. Lad det køle af.
Miks cocktailen
Kom rabarberpuré, vodka, isterninger, og hyldeblomstsaft i en shaker og ryst det godt sammen.
Kom i et glas med basilikumblade, isterninger og top med danskvand til smagen er perfekt.
Anret med sugerør og en tyndstrimlet rabarberstængel
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Er det muligt at lave pureen på forhånd og på nogen måde opbevare den i nogle dage?
Sagtens, den kan holde sig 2-3 dage i køleskab
Kh Ann-Christine
Putter du kompotten i en sigte efter det er blendet for at undgå trevler?
Jeg overvejer at bytte danskvand ud med prosecco, mon det kan gå?
Jeg har en ret kraftig blender som purere helt uden trævler. Men ellers kan du også enten sigte det eller bruge rabarbersaft
Prosecco kan fint gå og vil være virkelig lækkert ♡
Spørgsmål om noget helt andet… Jeg skal til en stort fødselsdagsfest på mine børns skole bage kager som skal sælges i en kagebod. Jeg ville gerne undgå at bage på dagen og tænkte om du har foreslag til fryseegnet kager eller kager der kan bages dagen i forvejen? Helst enkle og prisbevidste valg. Iøvrigt tak for dine inspirerede og positive indlæg?
Jeg tænker at det er lige netop dette indlæg du søger, med skønne kager som er gode at bage dagen før.
Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen♡
Kh AC