Rabarber & Hyldeblomst cocktail med basilikum


Årets første sommerdag i går fejrer vi med en sommerlækker cocktail i dag.
Fredagsstemning og weekendnydelse! Vi har planer om hjemmelavede burgere på grillen, havenydelse og en lækker cocktail til at skåle weekenden ind med.
Rabarber & Hyldeblomst Cocktail med basilikum er perfekt i den forbindelse. Jeg er fan af krydderurter i drinks – også de mere utraditionelle, som rosmarin, basilikum, salvie og timian. Et firkløver af skønne aromatiske krydderurter som giver et uimodståeligt krydderi til cocktails. Ikke alle fire i samme cocktail, men hver for sig er de geniale!
Cocktailen her kan fint laves i en alkoholfri udgave. Tilberedes på præcis samme måde, blot uden vodka. Den er testet og godkendt herhjemme også.
Rigtig skøn weekend til jer! ♡
Rabarber og Hyldeblomst cocktail med basilikum
- 5 cl vodka
- 1 dl rabarberpuré
- 3 cl ufortyndet hyldeblomstsaft (se tip til hyldeblomstvodka)
- 10 basilikumblade - fintstrimlet
- danskvand
- 5 isterninger
- Rabarber puré
- 1 dl finthakket rabarber
- 1/2 dl vand
- 1/2 tsk vaniljepulver
Rabarberpuré
Kom rabarber, vand og vanilje i en gryde, kog op og lad det simre til rabarberne kan blendes til puré. Lad det køle af.
Miks cocktailen
Kom rabarberpuré, vodka, isterninger, og hyldeblomstsaft i en shaker og ryst det godt sammen.
Kom i et glas med basilikumblade, isterninger og top med danskvand til smagen er perfekt.
Anret med sugerør og en tyndstrimlet rabarberstængel