Mojito


En klassisk mojito med mynte og lys rom er et sommerhit år efter år.
Smagen er fantastisk, med frisk mynte og en god rom.
Frisk, læskende, sødmefyldt og afkølende på en sommereftermiddag eller aften. Mojito er en af mine yndlingsdrinks og selv om jeg elsker at variere den med fx rabarbermojito, så er den helt enkle klassiske variant altid en skøn oplevelse og den jeg vender tilbage til igen og igen. Her får I min opskrift på mojito, som jeg foretrækker den.
Prøv også: mange flere cocktails opskrifter her >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mojito
- 5 cl lys rom
- 1 tsk sukker
- 1 håndfuld frisk mynte, blade herfra (mindst 10 blade)
- 1 øko lime, skåret i både
- 2 dl isterninger knuste
- danskvand, til at toppe med
Kom mynte, halvdelen af limebådene og sukker i et glas og brug en muddler til at støde det godt sammen, så mynten afgiver en masse saft og smag og sukkeret næsten bliver opløst.
Hæld rom i glasset, rør godt rundt og fyld derefter glasset med knuste isterninger. Top med danskvand og pynt med sugerør, limebåde og mynteblade på toppen inden servering

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa
Jeg skal holde rund fødselsdag i september.
Mojito er på drinks listen🍹.
Hvordan forbereder jeg mig bedst muligt..?
Kan jeg med fordel lave en mynte sirup allerede nu ? Så det letter bar folkene på dagen. Så det bare skal pyntes op med mynte mm?
Eller læste længere oppe at man kunne blande sukker, rom og mynte evt et par dage før ?
Venlig hilsen Heidi
Hej Heidi
Man kan fint forberede en myntesirup allerede nu, med sukker, glukosesirup pg mynte.
Jeg ville selv vælge at blande sukker, rom og mynte og lade det trække smag i alt fra et par dage til en uges tid inden festen. Stød mynte og sukker godt sammen til det dufter kraftigt og hæld derefter rom over og lad det trække smag. Rommen kan derefter sigtes og hældes tilbage på flasken eller en anden flaske – klar til mojitos.
God fornøjelse med alle de hyggelige festforberedelser
Kh Ann-Christine
Tror du man kan lave den dagen i forvejen? Vi drømmer om at servere den til vores bryllup i en saft dispenser – men der er rigeligt at se til på selve dagen 🥴😅
Hvor lækkert!
Jeg ville nok vælge at blande rom og sukker dagen før, så sukkeret er opløst og komme et par hele myntestængler i sammen med rom og sukkerblandingen. Det kan fint stå i saftdispenseren til næste dag.
Så ville jeg gøre mynte klar til dispenseren og opbevarer det i en lufttæt beholder på køl. Inden servering skal der så blot tilføjes isterninger, danskvand og mynte.
Rigtig god fornøjelse med jeres store dag ♡
Kh Ann-Christine
Hvilken slag hvid rom plejer du at bruge til denne opskrift? Bacardi?
Du skal blot vælge en som du synes rigtig godt om smagen af :)
Lige nu har jeg en hvid dansk rom, kaldet Great Dane White Rum, den smager rigtig godt. Men brug hvad der falder i din smag, der er mange gode!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine